Ahad, 19 Jun 2011

04 di ayer keroh - Google Blog Search

04 di ayer keroh - Google Blog Search


PemenTasaN TeaTer mOnODramA rEBaB BerBisiK <b>Di</b> TamaN BuDayA <b>ayEr</b> <b>...</b>

Posted: 19 Jun 2011 02:00 AM PDT

Photobucket

Aku pernah menonton pementasan ini pada tahun 2009 di tempat yang sama dan pelakon yang sama. Tulisannya di sini. ( Maaf. gambar sudah di padam )

Hari ini jam 8.3o malam sekali lagi Rebab Berbisik akan di pentaskan Taman Budaya secara percuma. Sangat seronok mendengarnya. Ya. Selama ini saya menonton teater di Taman Budaya Ayer Keroh, belum sekali pun ianya berbayar.

InsyaAllah, saya akan menonton malam ini. Seorang diri mungkin. Orang Melaka ada yang mahu menonton? Jumpa di sana! =))

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

04 di ramuan china - Google Blog Search

04 di ramuan china - Google Blog Search


lokan melaka: Majlis ramah mesra penduduk Paya Lebar dan <b>Ramuan</b> <b>...</b>

Posted: 10 Jun 2011 11:45 PM PDT

Pada malam rabu yang lepas, Majlis ramah mesra antara Kg Paya Lebar, RCK dan warga KTM  berlangsung di balairaya Kg Paya Lebar. Kami ingin mengucapkan ribuan terima kasih kerana pelajar KTM telah membantu kami para nelayan.

Hujan lebat yang turun dalam setengah jam tidak melemahkan semangat peserta.

Pelbagai pertandingan diadakan. Uniknya ianya berkisar pada kehidupan nelayan dan penduduk kawasan Paya Lebar dan RCK:- Menebar jala, Kupas Lokan, Kira berat Lokan dan lain-lain lagi.

Selain daripada itu, terdapat juga pertandingan lain :- membuat bakul menggunakan suratkhabar, ping pong, karaoke, gasing. Acara VIP pula  ialah pukul bola golf ke dalam lubang.

Di sini kita boleh melihat bagaimana nelayan i di sini seperti Pakcik Man Belon menebar jala. Penangkapan ikan yang menguntungkan memang berkait rapat dengan tebaran jala penebar itu sendiri. 

Pelajar KTM dapat merasakan bagaimana sukarnya untuk melakukannya. Pak Zainial ingin mengucapkan tahniah kepada pelajar KTM yang telah berjaya meneka dengan tepat berat lokan. Tahniah.
Dewasa ini kaum wanita di sini banyak mengupas lokan dengan cara yang lebih moden iaitu merebus dan sebagainya. Pada malam ini kami memperkenalkan kembali cara tradisi mengupas lokan iaitu menggunakan pisau sahaja. Memang terkial-kial juga para peserta ketika acara ini dijalankan. Ia diadili dengan melihat pada kekemasan kupasan tersebut.


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

04 di bukit katil - Google Blog Search

04 di bukit katil - Google Blog Search


Perobohan PASTI <b>di Bukit Katil</b> ~ Dewan Pemuda PAS Bukit Katil

Posted: 29 Mar 2011 03:34 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Blog Pemuda Bukit Katil Berwajah Baru. Blog ini telah mengalami perubahan seiring perubahan dalam tampuk kepimpinan. Terima kasih kepada blogger kijang59 yang sudi mengubahsuai bl... HATI-HATI DI JALANRAYA ...

ads