Rabu, 22 Februari 2012

04 di ayer keroh - Google Blog Search

04 di ayer keroh - Google Blog Search


Karnival Jom Heboh <b>di</b> MITC <b>Ayer Keroh</b> Melaka | Sensasi Selebriti

Posted: 22 Feb 2012 11:06 PM PST

Karnival Jom Heboh kembali! Bersempena dengan sambutan ulang tahun ke-10, karnival terbesar ini merupakan satu landasan untuk berinteraksi dengan penonton setia TV3 dengan cara lebih dekat dan terbuka sambil untuk turut serta dalam permainan-permainan dan pertandingan yang dianjurkan di setiap gerai. Ianya juga menemukan peminat-peminat serta orang ramai dengan personaliti-personaliti TV3 dan artis-artis popular tanahair.

jom heboh

Membuka tirai tahun 2012, Jom Heboh berkunjung ke lokasi pertamanya di Bandaraya Bersejarah, Melaka pada 25 & 26 Februari 2012. Bertempat di perkarangan MITC (Pusat Dagangan Melaka Antarabangsa), Ayer Keroh, Melaka, para pengunjung berpeluang menyertai pelbagai aktiviti menarik di gerai-gerai kendalian TV3 seperti Studio Cereka, Wanita Inspirasiku, Bananana TV3, MyTV3 dan Kota Ilmu yang memuatkan segala maklumat, cenderamata keluaran terhad dan promosi program-program TV3.

Antara artis-artis yang akan turun padang Karnival Jom Heboh Melaka ialah Kamal Adli, Ika Nabila & Taiyudin (Aksi: Apa Celop), Aiman Hakim Ridza, Nabila Daly & Iqram Dinzly (Lestary: Vanila Coklat), Rose Weiss (Selera), Tasha Shilla, Fiza Halim, Shah Iskandar & Shahrizal Jaszle (Akasia: Atas Nama Cinta), Azzarima (Senda Pagi: Naik Lif Turun Tangga), Chef Shersen (5 rencah 5 rasa), Zizan & Dira Abu Zahar (Melodi), Adi Mentor, Talha Harith, Dedeq, Hanez Suraya dan Raja Freestyler serta personaliti-personaliti TV3 seperti Zakiah Anas, Nor Azzura Azizul Azman & Teh Syuhaida (Wanita Hari Ini), Irin Putri Azmi (Bersamamu), Hazlin Hussain (999), Norzahan Rashid & M. Zulkifli (Malaysia Hari Ini), Azura (Voice Out) dan Adzriefaiz Adzlan (Faiz) & Chad (Muzik Muzik).

Acara kemuncak Jom Heboh 2012 yang dinanti-nantikan oleh para pengunjung semestinya siaran langsung Konsert Jom Heboh pada hari Ahad (26 Februari) jam 9.00 – 10.30 malam di Pentas Utama, tapak Karnival Jom Heboh di MITC, Ayer Keroh yang menampilkan artis-artis popular seperti Alyah, Black, Akim, Awi Rafael, Hazama dan Shiha yang memberi penghormatan kepada Allahyarham Sudirman. Dihoskan oleh Wahid Senario dan Adzriefaiz Adzlan (Faiz), berhiburlah dengan dendangan lagu-lagu Allahyarham Sudirman yang tidak pernah lapuk di kalangan peminat.

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

 • Nikki, Colabr8, Elyana di Karnival Jom Heboh 2008
 • Sua Rasa Tajaan Celcom di TV9 Mansuhkan Perkampungan Hadhari
 • Anuar Zain Perform di Konsert Jom Heboh 2011 Bukit Jalil
 • Karnival Jom Heboh di Stadium Petrajaya, Kuching Sarawak
 • Karnival Jom Heboh 2010 Kuala Lumpur
 • Suria FM Rancak Tour Di Kluang Mall & Mydin MiTC
 • Kembara TV3 Jalinkan Kemesraan Dan Muhibbah
 • Karnival & Konsert Suara Kami Anjuran Astro
 • Gambar Shah Rukh Khan Terima Anugerah Datuk
 • Mini Konsert Sorakan Emosi @ Stadium Melaka Petang Ini
 • Homestay <b>di ayer keroh</b> : Semua Homestay

  Posted: 14 Feb 2012 04:40 PM PST

  lokasi
  =>5 minit dari tol ayer keroh
  =>10 minit ke Melaka Wonderland,TmnBuaya,Go-kart,Tmn Rama2,Zoo Melaka,Mydin MITC,KotaFesyen,Pusat Bowling Antarabangsa dan bnyak lagitempat menarik.
  kemudahan
  =>3 bilik tidur(2 set katil queen,1 set katilsingle
  =>2 bilik aircond,1 bilik kipas
  =>fully furnished(set sofa,tv,kabinet dapur,petisejuk,meja makan,mesin basuh,peralatan memasak.

  jika berminat,sila hubungi:PnNurul-017-2856181/06-2519325 atau EnMan-012-2808565

  Contact akmar

  04 di serkam - Google Blog Search

  04 di serkam - Google Blog Search


  Rumah Warisan Kampung <b>Serkam</b>: sejarah kampung <b>serkam</b>

  Posted: 25 Jan 2012 10:54 PM PST

  Kampung Serkam, Melaka merupakan sebuah kampung di mana ianya tergolong di kalangan yang tertua di melaka dan kebiasaannya mendapat kunjungan dari pendagang Islam sama ada dari Arab mahupun India. Tujuan mereka datang adalah untuk berdagang dah mengembangkan ajaran Islam. Kampung ini juga dijadikan sebagai tempat persembunyian para pahlawan dari Palembang yang telah kalah berperang, dan disebabkan perkara itu, Kampung Serkam ini dikatakan menyimpan banyak rahsia. Manakala perkataan Kampung Serkam itu berasal dari perkataan arab iaitu "Sir" yang membawa maksud Rahsia. manalaka "Kam" pula bermaksud banyak. "Sirkam" membawa maksud "Kampung yang mempunyai banyak Rahsia". Pada mulanya, tanah melayu berada dibawah pemerintahan British, mereka datang ke Kampung Serkam untuk memungut cukai yang telah diketuai oleh A.B Alcum, tetapi telah mendapat tentangan yang hebat dari penduduk setempat sehingga tercetusnya 'Perang Rokam'. Disebabkan oleh peperangan itu, orang tempatan kampung tersebut telah mengalami kekalahan dan majoriti pahlawan yang berasal dari Serkam telah melarikan diri ke Muar dan telah membuka perkampungan yang turut dikenali sebagai 'Lorong Serkam ' di dalam Bandar Muar. 
  Dahulu kala, ramai anak-anak muda telah pergi menuntut bidang Agama Islam di Mekah dan telah pulang ke Kampung Serkam sebagai guru agama dan juga telah mendirikan pondok-pondok agama. Ini secara tidak langsung telah membuatkan Kampung Serkam terkenal dengan gelaran ' Serambi Mekah ' . Pada mulanya, Kampung Serkam merangkumi sebahagian besar Kampung Umbai, Kmpung Pulai, Kampung Tedong dan juga Kampung Sempang. Tetapi kesemuanya telah dipecahkan setelah Tanah Melayu telah mencapai kemerdekaan pada tanggal 31 Ogos 1957, bagi memudahkan ianya diurus dan juga ditadbir. Nama yang diberi untuk Dewan Undangan Negeri Serkam adalah bersempena Kampung Serkam. DUN Serkam terdiri daripada Kampung Bukit Tembakau, Umbai Pantai, Berangan Enam, Paya Tanjung, Seri Minyak, Pulai, Serkam Darat, Tedong, Sempang dan juga tidak ketinggalan Kampung Serkam itu sendiri. 

  ads