Ahad, 9 Mac 2014

04 di durian tunggal - Google Blog Search

04 di durian tunggal - Google Blog Search


tahniah kepada sahabat gb4b dun <b>durian tunggal</b> - suhaizannoh

Posted: 24 Jan 2014 12:00 AM PST

1.Nama program :Kejohanan futsal tertutup GB4B DUN DURIAN TUNGGAL

2. anjuran:GB4B DUN DURIAN TUNGGAL

3. Program telah dirasmikan oleh Naib Ketua Umno Bahagian Alor Gajah Encik Ismail Ibrahim dan bersama pengerusi GB4B KAWASAN ALOR GAJAH Suhaizan Haji Noh

4. seramai 350 org dari 30 pasukan .8 cawangan gb4b dlm dun yg hantar

5. bermula 8.30 pg-4ptg bertempat digelanggang futsal taman belimbing setia durian tunggal.

Azman Hj Omar selaku pengerusi penyelaras dun gb4b  berkata program ini akan diteruskan utk belia yg sihat dan cergas dan megeratkan silsturahim dlm dun dan cawangan d/ tunggal.

04 di sungai udang - Google Blog Search

04 di sungai udang - Google Blog Search


isu ikan kelah, patin buah, <b>udang</b> galah <b>sungai</b> pahang <b>di</b> temerloh <b>...</b>

Posted: 03 Mar 2014 09:08 PM PST

'MEREKA SUDAH SETUJU"

"Harga hidangan makan tengah hari sebanyak RM1,500 untuk lapan orang itu sudah dipersetujui pelanggan dan ia perkara biasa, bukan menghairankan kerana ikan kelah dan patin itu sukar diperoleh. "Tidak timbul isu pelanggan tidak berpuas hati dengan harga berkenaan kerana ia sudah dipersetujui sebelum disediakan," kata pemilik kedai makan, Haris Bakri Ismail, 46, yang kedainya di Temerloh menjadi perbualan hangat di laman sosial berikutan harga makanan tengah hari itu dikatakan terlalu mahal.

Malah, ada antara pemilik akaun Facebook mengecop Temerloh yang dikenali sebagai bandar ikan patin sebagai lokasi harga makanan paling mahal di negara ini berikutan harga dikenakan pengusaha kedai makan di daerah itu dianggap melampau.

Haris yang menjelaskan isu itu berkata, pelanggan terbabit mahukan ikan kelah dan patin buah, sambal hitam serta udang galah untuk hidangan dan harganya sudah dipersetujui.

HARIS menunjukkan ikan kelah merah yang berharga RM200.

Beliau yang sudah lebih 13 tahun berniaga berkata, dia tidak pernah menerima rungutan daripada pelanggannya sebelum ini walaupun pernah menyediakan hidangan dengan harga RM5,000. "Saya menyediakan hidangan mengikut tempahan pelanggan. Sebagai contoh jika mereka mahu ikan kelah, saya perlu menempuh perjalanan hampir lima jam untuk mengambilnya daripada pembekal di Ulu Tembeling, Jerantut. Sumber : Metro

Entri Berkaitan :  JANGAN SEMBARANGAN MENJAMU SELERA IKAN SUNGAI PAHANG !

Wassalam, Wa'allahhualam.
 

04 di alor gajah - Google Blog Search

04 di alor gajah - Google Blog Search


GELAGAT IBUBAPA PELAJAR - sekadar pandangan - Blogger

Posted: 03 Mar 2014 06:39 PM PST

Penulis ucapkan ribuan terima kasih dan komen di atas penulisan ` GELAGAT IBUBAPA PELAJAR `KAYARAYA' DI MRSM ALOR GAJAH' sebagaimana isi kandongannya di sini http://nasirwise.blogspot.com/2014/01/gelagat-ibubapa-pelajar-kayaraya-di.html. Penulis terima komen komen melalui `feedback' dan juga telefon. Majoriti pengulas mengucapkan `kudus' kepada penulis tetapi ada juga yang tidak setuju dengan pemerhatian penulis. Dengan kesempatan yang ada, penulis ingin menjawab komen komen sinis tersebut.
Blog ini diberi nama Sekadar Pandangan yang bermaksud penulisannya hanya pandangan peribadi penulis. Seterusnya tajuknya Gegalat Ibubapa atau perbuatan yang dilakukan oleh ibubapa pelajar.
Semasa mengulas gelagat ibubapa pelajar ini, pemerhatian penulis mendapati gelagat ibubapa yang membawa kereta mewah itu (termasuklah Rolls Royce, Mecerdes Benz,BMW dan lain, bekalan makanan dan minuman yang banyak serta komputer dan alat komunikasi yang canggih) ......
Salah seorang pengulas ialah Admin MRSM sendiri yang menulis bahawa kemasukan pelajar ke MRSM berdasarkan merit iaitu keputusan cemerlang 5A. Mungkin pencapaian keputusan ini senang diukur berbanding dengan `kekayaan sesebuah keluarga'. Admin ulas bahawa pengurusan tahu dengan `detail' tahap pencapaian 5A setiap pelajar dan markah A berada di antara 80-100 markah. Admin mengakhiri ulasan nya dengan mengatakan `rezeki masing masing' dan jangan buruk sangka sesama kita. Ulasan Admin juga bermaksud kemasukan pelajar ke MRSM dan status ibubapa pelajar adalah rezeki Allah SWT.
Pada penulis, rezeki yang ALLAH beri itu berdasarkan sistem pincang atau tidak sempurna MRSM. ALLAH memberi rezeki kepada orang berjudi juga.
Berdasarkan keputusan UPSR, kelulusan 5A bertambah baik setiap tahun. Tidak keterlaluan jika penulis katakan pelajar yang ibubapanya kaya, peluang adalah tinggi untuk mendapat 5A asalkan rajin dan fokus belajar. Ini adalah kerana ibubapa mereka mampu menyediakan yang terbaik untuk anak seperti `home tuition one-to-one' dengan bayaran ada mencecah RM800-RM1000 @seorang@sebulan ( untuk makluman profesion adik penulis ialah cikgu 'home tuition' berpengkalan di Kuala Lumpur/Shah Alam. Pelanggannya 90 peratus anggota pekerja Petronas), atau menghantar anak ke tuisyen biasa, membelikan pelbagai jenis buku rujukan, buku latihan, menghantar anak ke seminar/ bengkel kecemerlangan UPSR, bekalan makanan mencukupi dan  berkhasiat dengan pelbagai pil vitamin minda/otak yang banyak terdapat di pasaran sekarang. Ada juga anak dibekalkan komputer untuk kemudahan belajar melalui e book. Ada juga yang mampu menghantar anak ke kelas piano, muzik, tennis, karate untuk memperbanyakkan sijil-sijil tambah nilai aktiviti. Dengan galakan termasuklah kewangan daripada keluarga, tidak mustahil mereka boleh mendapat 5A.
Bandingkan itu semua dengan anak orang-orang miskin yang serba serbi kekurangan, ( tak kira lah bandar atau luar bandar yang berpendapatan kurang RM2000 @sebulan), atau anak luar bandar yang kurang kemudahan infra nya, atau anak ibu/bapa tunggal yang emosinya terganggu kerana keluarga tidak sempurna..... tetapi masih berjaya mendapat 5A ( yang mungkin peratusnya 80-85 ) atau 4A 1B.  Dengan kekurangan itu semua, mendapat 4A 1B atau 3A 2B pun sepatutnya mereka yang kurang berada ini sudah boleh dipertimbangkan ke MRSM. Sebab itu ada istilah mata 'handicap' dalam sesetengah permainan sukan untuk persaingan yang adil.
November lepas, seorang kenalan atau kawan anak penulis dalam kategori susah telah pergi ke pejabat negeri MARA untuk mendapatkan 'slip pin' bagi permohonan ke MRSM. Permohonan ditolak kerana anak hanya mendapat 4A 1B. Betul lah kata Admin... 5A sahaja yang layak. Tanpa rasa iri hati kepada anak orang kaya yang mendapat 5A, peluang juga harus diberikan kepada anak orang miskin yang mendapat 4A 1B. Awal-awal lagi peluang mereka dinafikan kemasukan tanpa melihat latar belakang mereka. Kemungkinan 1B tu kerana perkara-perkara yang penulis sebutkan di atas. Bagaimana hendak bandingkan pelajar pelajar ini jika iklim pembelajarannya amat berbeza. Macam kita membandingkan oren dengan epal. Apabila peluang 'pin'  tadi sudah diberikan, seterusnya terserah lah kepada rezeki masing-masing. Bersainglah dan terpulang kepada pertimbangan pegawai yang menemuduga untuk menilainya secara keseluruhan kelayakannya.

Jangan menganggap sesuatu teguran sebagai buruk sangka. Tiada isu rezeki, atau anak akan menjadi bongkak seperti ibubapa yang bongkak atau lain-lain, isunya kita berusaha untuk menambah baik sistem pemilihan dan memberi keadilan kepada mereka yang benar-benar susah. Seperti kata Admin markah A ialah 80-100. Tidak mustahil mereka yang yang mendapat 98-99 adalah mereka yang latar belakangnya banyak membantu. Tidak begitu?
Adalah menjadi tanggungjawab dan amanah kita semua terutama pengurusan MARA untuk menjalankan tugas dengan sebaik mungkin dan menambah baik apa jua sistem dari masa ke semasa. Kita tidak mengharapkan 100% 'perfect', sekadar memberi teguran kepada apa yang berlaku di depan mata.
Ringkasnya jurang pendidikan di kalangan pelajar miskin masih wujud. Penulis cadangkan sistem kemasukan MRSM di rangka seperti di bawah:-
1.    Peratusan pelajar Bandar dan Luar Bandar MRSM ditetapkan, mungkin 30 peratus pelajar Bandar sahaja. Itulah matlamatnya.
2.    Pencapaian 5A sahaja untuk pelajar Bandar dan minima 4A 1B untuk pelajar luar Bandar. Pelajar Orang Asli kemasukannya ditetapkan 3A 2B. Pentaksiran Bandar dan luar Bandar mesti ditetapkan terlebih dahulu.
3.   Faktor kriteria keluarga dimasukkan ketika pemilihan dan bukan merit 5A semata-mata.

Mungkin juga Pengurusan MARA boleh menjadikan BRIM sebagai satu eleman kemasukan pelajar ke MRSM kerana LHDN mempunyai rekod setiap penerimanya. 
Seorang pengulas tidak gembira dengan pemerhatian penulis mengenai berkenderaan Roll Royce atau kereta mewah  ke MRSM Alor Gajah. Beliau memberi alasan kereta tersebut sudah berusia 24 tahun dan dibeli murah. Macamana orang lain tidak sangka buruk ? Di Malaysia hanya orang kaya yang memandu Roll Royce. Sultan, Ketua Menteri Sarawak (akan bersara pada 28Februari), ahli perniagaan yang sangat berjaya (kalau setakat pegawai Kerajaan atau ahli perniagaan setahun jagung tidak mampu) ATAU Sultan Melaka. Tidak mungkin pengulas itu Sultan Melaka yang palsu itu.
Roll Royce mungkin mampu di beli tetapi tahu tidak berapa cukai jalan dan insurannya setahun? Berapakah penggunaan minyak sekilometer? Berapakah kos `monthly maintenance' dan dimana kah `tunning up' dilakukan?
Penulis pasti penulis berada dikategori rendah pendapatan pada masakini dan diharap anak anak akan dapat kerja selepas tamat ijazah pertama bulan Disember 2013 yang lalu. Penulis harap pemilik Roll Royce dan kereta mewah tidak menerima BRIM3 seperti yang di nikmati oleh penulis dan adik perempuan penulis.
Mungkin juga Pengurusan MARA boleh menjadikan BRIM sebagai satu eleman kemasukan pelajar ke MRSM kerana LHDN mempunyai rekod setiap penerimanya. Penulis amat menghormati 17,000 rakyat Malaysia yang menulis kepada LHDN agar mereka di keluarkan daripada senarai penerima BRIM. Mereka ini sangat jujur dan memahami bahawa bantuan adalah untuk mereka yang berhak.

Lelaki serang polis <b>di Alor Gajah</b> mati ditembak ABN News | BM

Posted: 07 Feb 2014 10:24 PM PST

ALOR GAJAH — Seorang lelaki yang menyerang anggota polis dengan senjata tajam mati ditembak di Machap Umboo, Durian Tunggal di sini malam tadi.

Ketua Polis Daerah Alor Gajah, Supt Mohamad Laham berkata lelaki yang berumur 37 tahun itu meninggal semasa dibedah untuk merawat kecederaannya di Hospital Melaka.

Beliau berkata pihak polis pada mulanya menerima panggilan daripada jiran suspek pada pukul 3.00 petang semalam memberitahu suspek telah datang ke rumahnya dengan bersenjatakan pisau dan mengugut mahu mencederakannya.

"Sepasukan polis lalu dihantar ke lokasi kejadian namun suspek telah mengurung diri di dalam rumahnya. Anggota polis telah ditempatkan di kawasan rumah suspek bagi mengawasinya," katanya dalam sidang akhbar di Ibu Pejabat Polis Daerah Alor Gajah.

Beliau berkata pada pukul 9 malam, suspek telah keluar daripada rumahnya dengan memegang senjata tajam di kedua-dua belah tangan dan melibaskan senjata itu kepada orang awam dan anggota polis.

Mohamad berkata lelaki itu kemudiannya menaiki motosikal dan lari bersembunyi di sebuah kebun kelapa sawit di kawasan berhampiran.

"Pihak polis cuba memujuk mangsa untuk menyerah diri selama kira-kira 10 minit dan pada pukul 9.30 malam, suspek tiba-tiba meluru keluar lalu cuba menyerang anggota polis.

"Untuk mempertahankan diri, anggota polis terpaksa melepaskan sedas tembakan ke arah suspek mengakibatkan suspek rebah ke tanah," katanya.

Dipercayai suspek mahu mencederakan jirannya kerana marah jirannya itu pernah mengintai isterinya mandi. –Bernama

di negeri melaka - Google Blog Search

di negeri melaka - Google Blog Search


Pinjaman perumahan tanpa faedah untuk penjawat awam <b>Melaka</b> <b>...</b>

Posted: 03 Mar 2014 01:39 PM PST

PERASMIAN: Yang Di-Pertua Negeri Melaka Tun Mohd Khalil Yaakob menerima teks ucapan yang disampaikan oleh Ketua Menteri Datuk Seri Idris Haron di Perasmian Pembukaan Persidangan Pertama Penggal Kedua Dewan Undangan Negeri (DUN) Melaka keTiga Belas di Melaka, semalam. — Gambar Bernama

MELAKA: Melaka bersedia melaksanakan skim pinjaman perumahan tanpa faedah bagi penjawat awam di negeri ini jika kedudukan kewangan kerajaan negeri mengizinkan, kata Ketua Menteri Datuk Seri Idris Haron.

Namun, kerajaan negeri perlu mengkaji dengan mendalam kemampuan kewangannya sebelum melaksanakan skim itu, katanya kepada pemberita selepas menghadiri perasmian Persidangan Penggal Kedua Dewan Undangan Negeri (DUN) Melaka Ke-13 oleh Yang di-Pertua Negeri Melaka Tun Mohd Khalil Yaakob di Seri Negeri, Ayer Keroh di sini, semalam.

Cadangan pelaksanaan skim itu dikemukana Mohd Khalil semasa berucap merasmikan persidangan itu, bagi membantu rakyat kurang berkemampuan memiliki rumah mampu milik di negeri itu.

Pada 13 Feb lepas, Kerajaan Negeri Johor mengumumkan pelaksanaan Skim Pinjaman Perumahan Anggota Perkhidmatan Awam Johor Tanpa Faedah berkuat kuasa 1 Mac lepas, dengan memansuhkan faedah empat peratus pinjaman itu sebelum ini.

Idris berkata dalam melaksanakan skim itu, Melaka tidak boleh dibandingkan dengan Johor kerana Melaka mempunyai sumber kewangan agak terhad berikutan keluasan negeri yang kecil dan tidak banyak sumber semula jadi.

"Jika hasil kita terutamanya pelancongan dan pelaburan bertambah, saya rasa kita tiada masalah untuk kita laksanakan (skim itu) tetapi saya ingatkan, kewangan negeri kita perlu seimbang," katanya.

Ditanya mengenai satu lagi cadangan Mohd Khalil supaya Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M) ditambah terutamanya di kawasan pinggir bandar di negeri ini, beliau berkata cadangan itu sedang dilaksanakan kerajaan negeri.

"Setakat ini, ada enam (KR1M) dengan setiap satu di kawasan Parlimen… kita sedang berusaha mengadakan KR1M skala sederhana di setiap 28 DUN negeri ini," katanya.

Idris juga berkata kerajaan negeri akan mengkaji cadangan orang ramai untuk memindahkan KR1M dari Pusat Dagangan Antarabangsa Melaka ke kawasan yang mempunyai kepadatan penduduk lebih tinggi. — Bernama

04 di lubok china - Google Blog Search

04 di lubok china - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Dec 2013 01:06 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Nov 2013 01:12 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Nov 2013 01:49 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Oct 2013 01:34 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Aug 2013 01:19 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jul 2013 01:13 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Jun 2013 01:07 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 11 May 2013 01:25 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Apr 2013 01:29 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Rozmal bin Malakan: Projek Amal Tandas Surau <b>di Lubok China</b> <b>...</b>

Posted: 15 Feb 2013 01:42 AM PST


Yayasan Amal Malaysia Cawangan N.Sembilan akan mengadakan Program Khidmat Kesihatan Percuma untuk penduduk di Kg Baru Semin, Lubok China, Rembau pada Ahad 24 Februari 2013.
Dalam pada masa yang sama juga Yayasan Amal Malaysia Cawangan N.Sembilan sedang mengumpul dana untuk membina tandas 4 pintu untuk Surau Kg Baru Semin. Bangunan surau telah pun digunakan namun tandas masih belum dibina.
Kepada mereka yang ingin memberikan sumbangan untuk pembinaan tandas Surau Kg Baru Semin ini bolehlah disalurkan melalui akaun berikut :
Nama Akaun : Yayasan Amal Malaysia Cawangan Negeri Sembilan
No Akaun : 05012010047905
atau boleh hubungi Sdr Rozmal bin Malakan, Timbalan Pengerusi Yayasan Amal Malaysia Cawangan Negeri Sembilan di talian 012-2267406 , e-mel rozmal@yahoo.com
Sumbangan juga boleh disalurkan ke akauan Maybank , No Akaun 155126945930

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Mar 2013 01:05 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Warung Pak Mat Goreng Pisang <b>di Lubok China</b>, Melaka - Satu <b>...</b>

Posted: 07 Oct 2012 04:26 AM PDT

Semasa Perjalanan pulang dari Melaka ke Putrajaya
aku telah memilih jalan Pantai Klebang-Sg Udang-Masjid Tanah-Lubok China-Seremban-Rantau-Nilai-Sg Merab-Putrajaya.
Tiba di Lubok China, Melaka jumpa satu warung tepi jalan
bertentangan dengan Klinik Kesihatan Lubok China, Melaka dan sebelah Pos Malaysia Lubok China, Melaka...

Projek Amal Tandas Surau <b>di Lubok China</b>, Rembau - yayasan amal <b>...</b>

Posted: 15 Feb 2013 01:45 AM PST


Yayasan Amal Malaysia Cawangan N.Sembilan akan mengadakan Program Khidmat Kesihatan Percuma untuk penduduk di Kg Baru Semin, Lubok China, Rembau pada Ahad 24 Februari 2013.
Dalam pada masa yang sama juga Yayasan Amal Malaysia Cawangan N.Sembilan sedang mengumpul dana untuk membina tandas 4 pintu untuk Surau Kg Baru Semin. Bangunan surau telah pun digunakan namun tandas masih belum dibina.
Kepada mereka yang ingin memberikan sumbangan untuk pembinaan tandas Surau Kg Baru Semin ini bolehlah disalurkan melalui akaun berikut :
Nama Akaun : Yayasan Amal Malaysia Cawangan Negeri Sembilan
No Akaun : 05012010047905
atau boleh hubungi Sdr Rozmal bin Malakan, Timbalan Pengerusi Yayasan Amal Malaysia Cawangan Negeri Sembilan di talian 012-2267406 , e-mel rozmal@yahoo.com
Sumbangan juga boleh disalurkan ke akauan Maybank , No Akaun 155126945930

Rozmal bin Malakan: Janji BN menubuhkan Galeri Islam <b>di</b> N <b>...</b>

Posted: 07 May 2013 04:16 PM PDT

Antara intipati Aku Janji BN peringkat N.Sembilan semasa kempen PRU13 ialah untuk mewujudkan Galeri Islam. Penubuhan Galeri Islam ini ialah satu usaha yang telah lama di tunggu-tunggu bukan sahaja oleh umat Islam di Negeri Sembilan, tetapi orang bukan Islam terutamanya orang Cina.
Ini adalah kerana sejarah Negeri Sembilan juga bermula dengan peranan orang Cina di Negeri Sembilan yang bermula di Rembau. Apabila kerajaan Islam Melaka jatuh ke tangan penjajah Portugis, orang Cina di Melaka telah memboikot untuk berdagang dengan Portugis di pelabuhan Melaka. Orang-orang Cina di Melaka telah berpindah untuk berdagang melalui Sg Linggi dan berlabuh di Lubok China, Rembau. Itulah sebabnya nama tempat ini diberi nama Lubok China.
Anak Bendahara Tun Perak iaitu Tun Zainal Abidin telah menjadi Dato Lubok China pada waktu itu. Kerajaan Islam Rembau pada ketika itu banyak bekerja sama dengan orang-orang Cina dalam hal perdagangan.
Kerajaan Islam Rembau dengan bantuan Orang Asli telah banyak melakukan serangan ke atas Portugis di Melaka selepas kejatuhan kerajaan Islam Melaka dengan membawa senjata canggih pada ketika itu iaitu senapang, meriam dan guloh dari Sumatera.

Rozmal bin Malakan: Projek Amal Tandas Surau <b>di Lubok China</b> <b>...</b>

Posted: 15 Feb 2013 01:42 AM PST


Yayasan Amal Malaysia Cawangan N.Sembilan akan mengadakan Program Khidmat Kesihatan Percuma untuk penduduk di Kg Baru Semin, Lubok China, Rembau pada Ahad 24 Februari 2013.
Dalam pada masa yang sama juga Yayasan Amal Malaysia Cawangan N.Sembilan sedang mengumpul dana untuk membina tandas 4 pintu untuk Surau Kg Baru Semin. Bangunan surau telah pun digunakan namun tandas masih belum dibina.
Kepada mereka yang ingin memberikan sumbangan untuk pembinaan tandas Surau Kg Baru Semin ini bolehlah disalurkan melalui akaun berikut :
Nama Akaun : Yayasan Amal Malaysia Cawangan Negeri Sembilan
No Akaun : 05012010047905
atau boleh hubungi Sdr Rozmal bin Malakan, Timbalan Pengerusi Yayasan Amal Malaysia Cawangan Negeri Sembilan di talian 012-2267406 , e-mel rozmal@yahoo.com
Sumbangan juga boleh disalurkan ke akauan Maybank , No Akaun 155126945930

Warung Pak Mat Goreng Pisang <b>di Lubok China</b>, Melaka - Satu <b>...</b>

Posted: 07 Oct 2012 04:26 AM PDT

Semasa Perjalanan pulang dari Melaka ke Putrajaya
aku telah memilih jalan Pantai Klebang-Sg Udang-Masjid Tanah-Lubok China-Seremban-Rantau-Nilai-Sg Merab-Putrajaya.
Tiba di Lubok China, Melaka jumpa satu warung tepi jalan
bertentangan dengan Klinik Kesihatan Lubok China, Melaka dan sebelah Pos Malaysia Lubok China, Melaka...

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Nov 2013 01:47 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Oct 2013 02:06 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Oct 2013 01:03 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Jun 2013 01:02 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Warung Pak Mat Goreng Pisang <b>di Lubok China</b>, Melaka - Satu <b>...</b>

Posted: 07 Oct 2012 04:26 AM PDT

Semasa Perjalanan pulang dari Melaka ke Putrajaya
aku telah memilih jalan Pantai Klebang-Sg Udang-Masjid Tanah-Lubok China-Seremban-Rantau-Nilai-Sg Merab-Putrajaya.
Tiba di Lubok China, Melaka jumpa satu warung tepi jalan
bertentangan dengan Klinik Kesihatan Lubok China, Melaka dan sebelah Pos Malaysia Lubok China, Melaka...

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Nov 2013 01:48 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Oct 2013 01:31 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Jun 2013 01:02 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Warung Pak Mat Goreng Pisang <b>di Lubok China</b>, Melaka - Satu <b>...</b>

Posted: 07 Oct 2012 04:26 AM PDT

Semasa Perjalanan pulang dari Melaka ke Putrajaya
aku telah memilih jalan Pantai Klebang-Sg Udang-Masjid Tanah-Lubok China-Seremban-Rantau-Nilai-Sg Merab-Putrajaya.
Tiba di Lubok China, Melaka jumpa satu warung tepi jalan
bertentangan dengan Klinik Kesihatan Lubok China, Melaka dan sebelah Pos Malaysia Lubok China, Melaka...

ads