Rabu, 14 September 2011

04 di jasin - Google Blog Search

04 di jasin - Google Blog Search


Berhari raya guna bas Panorama <b>di Jasin</b>

Posted: 02 Sep 2011 09:24 AM PDT

Berhari raya guna bas Panorama di Jasin

Berhari raya guna bas Panorama di Jasin

JASIN 1 Sept. - Dalam memberi kemudahan kepada penduduk di tujuh kawasan di daerah ini menyambut Hari Raya Aidilfitri, sebuah bas Panorama berhawa dingin dan cukup selesa.

Bas yang disumbangkan oleh Syarikat Pembangunan Pertanian Melaka berharga RM260,000 itu akan diuruskan oleh Majlis Perbandaran Jasin (MPJ).

Pengerusi Jawatankuasa Pengangkutan, Penerangan, Perpaduan dan Pengguna negeri, Datuk Ghazale Mohamad berkata, penduduk di tujuh kawasan terbabit boleh menggunakan perkhidmatan bas khususnya sepanjang sambutan Aidilfitri.

Menurutnya, dengan adanya perkhidmatan bas itu yang pertama kali diperluaskan di luar bandar raya Melaka, ia akan memberi kemudahan khusus buat penduduk yang tidak mempunyai kenderaan persendirian untuk pergi ke pekan Jasin.

''Ini pasti khabar gembira buat penduduk yang sebelum ini merungut kerana tidak ada perkhidmatan bas awam yang beroperasi di tujuh kawasan tersebut.

''Laluan itu sebenarnya tidak memberi keuntungan tetapi demi untuk memberi keselesaan kepada penduduk, MPJ sanggup membiayai operasi perkhidmatan bas ini," katanya selepas merasmikan perkhidmatan bas itu di Terminal Bas dan Teksi Jasin di sini, baru-baru ini.

Turut hadir Ketua Pegawai Eksekutif Syarikat Pembangunan Pertanian Melaka, Hashim Isa dan Pengarah Syarikat PMCT Sdn. Bhd., Wahid Abdul Majid.

Perkhidmatan bas tersebut akan melalui Kesang Tua, Kesang Pajak, Selandar, Kampung Bukit Senggeh, Kampung Ju dan Kolej Komuniti.

Menurut Ghazale, sebagai permulaan hanya sebuah bas akan digunakan dan jika ia mendapat sambutan baik, MPJ dijangka menambah beberapa buah bas untuk menampung keperluan penduduk di situ.

Beliau berkata, bas itu akan mula beroperasi kira-kira pukul 6.30 pagi dan berakhir pada pukul 5 petang dengan perjalanan sejam sekali.

Ujarnya, bagi kanak-kanak di bawah usia 12 tahun, orang kurang upaya (OKU), pelajar sekolah beruniform dan warga emas dikenakan tiket RM1 manakala dewasa dikenakan bayaran RM2.

04 di machap - Google Blog Search

04 di machap - Google Blog Search


PEMBANGUNAN DAERAH KLUANG DALAM KONTEKS NEGERI <b>...</b>

Posted: 14 Sep 2011 05:28 PM PDT

Daerah Kluang terletak dibahagian tengah Negeri Johor dan bersempadan dengan Daerah Segamat dibahagian utara, Daerah Batu Pahat di bahagian barat, Daerah Mersing dan Kota Tinggi di bahagian timur dan Daerah Johor Bahru serta Pontian di bahagian selatan. Luas Daerah Kluang ialah lebih kurang 285,164.32 hektar atau 2,851.6 kilometer persegi dan ia meliputi 15 peratus daripada jumlah keluasan Negeri Johor. Secara keseluruhan, terdapat lapan mukim yang membentuk Daerah Kluang iaitu Mukim Kahang, Kluang, Layang-Layang, Machap, Niyor, Paloh, Renggam dan Ulu Benut. Melalui jalan utama, jarak Bandar Kluang dengan beberapa bandar utama di sekitarnya adalah seperti berikut :

a. Kluang ke Bandar Raya Johor Bahru – 102 km

b. Kluang ke Segamat – 109 km

a. Kluang ke Batu Pahat – 50 km

b. Kluang ke Muar – 98 km

c. Kluang ke Mersing – 110 km

d. Kluang ke Kota Tinggi – 88 km

e. Kluang ke Pontian Kechil – 138 km

f. Kluang ke Lapangan Terbang Antarabangsa Senai – 92km

g. Kluang ke Pelabuhan Pasir Gudang – 115 km

Berasaskan kedudukannya di bahagian tengah Negeri Johor, Daerah Kluang mempunyai kemudahan infrastruktur perhubungan yang baik sama ada di peringkat negeri mahu pun diperingkat wilayah. Daerah Kluang mudah dihubungi melalui dua mod pengangkutan utama iaitu pengangkutan jalan raya dan keretapi. Bagi sistem perhubungan jalan raya, rangkaian jalan raya utama di dalam Daerah Kluang adalah terdiri daripada Laluan Persekutuan 1, 50 dan 91. Laluan Persekutuan 1 merupakan penghubung utama bagi pusat-pusat petempatan utama di bahagian barat Daerah Kluang iaitu Ayer Hitam, Machap dan Simpang Renggam.

Selain perhubungan jalan raya, rangkaian pengangkutan keretapi KTM juga menghubungkan Daerah Kluang dengan daerah-daerah berjiran seperti Daerah Johor Bahru di bahagian selatan dan Daerah Segamat di bahagian utara. Sistem pengangkutan keretapi sedia ada menyediakan perkhidmatan penumpang dan barangan kepada penduduk tempatan melalui stesen-stesen KTM yang dibangunkan di Daerah Kluang khususnya di Paloh, Chamek, Kluang, Renggam, Mengkibol dan Layang-Layang. Perkhidmatan penumpang yang disediakan oleh pihak KTM termasuklah ekspres malam khususnya Ekspres Senandung Malam dan Ekspres Timuran serta ekspres siang khususnya Ekspres Sinaran Pagi, Ekspres Rakyat dan Ekspres Sinaran Petang. Manakala perkhidmatan barangan menyalurkan komoditi dari Daerah Kluang ke pelabuhan seperti Port Klang dan Pasir Gudang dan pelabuhan kontena darat di Segamat.

Jumlah penduduk bagi Daerah Kluang pada tahun 1991 ialah 224,424 yang mewakili 10.8 peratus daripada jumlah penduduk Negeri Johor. Pada tahun 2000, jumlah penduduk bagi Daerah Kluang telah meningkat kepada 255,601. Walau bagaimanapun perbandingan peratusan dengan jumlah negeri menunjukkan penurunan kepada 9.9 peratus pada tahun 2000. Keadaan ini berlaku disebabkan oleh kadar purata pertumbuhan tahunan penduduk bagi Daerah Kluang direkodkan lebih rendah iaitu 1.45 peratus setahun berbanding dengan Negeri Johor iaitu 2.50 peratus setahun bagi tempoh 1991-2000. Bagi tempoh tersebut, Daerah Kluang pada umumnya mengalami fenomena penghijrahan keluar penduduk yang berterusan ke daerah-daerah lain yang lebih maju terutama Daerah Johor Bahru.Dari aspek guna tenaga, jumlah guna tenaga bagi Daerah Kluang pada tahun 2000 ialah 100,567 dan ia meliputi 9.4 peratus daripada jumlah guna tenaga Negeri Johor. Guna tenaga sektor utama khususnya pertanian dan perhutanan adalah sebanyak 21,744 yang mewakili 8 peratus daripada jumlah guna tenaga negeri.

Bagi sektor sekunder khususnya pembuatan dan pembinaan, ia melibatkan sejumlah 29,950 pekerja yang mewakili 7.8 peratus daripada jumlah guna tenaga negeri. Manakala baki sebanyak 48,873 daripada guna tenaga bagi Daerah Kluang dihasilkan oleh sektor tertiari dan ia meliputi 11.8 peratus daripada jumlah guna tenaga negeriSektor pertanian merupakan sektor ketiga terpenting kepada pertumbuhan ekonomi Daerah Kluang selepas sektor pembuatan serta perdagangan dan perkhidmatan. Tanaman utama yang diusahakan secara meluas di Negeri Johor ialah kelapa sawit dengan kawasan seluas 623,934 hektar (63.8%) dan getah dengan kawasan seluas 213,349 hektar (21.8%). Secara keseluruhan, Daerah Kluang mempunyai keluasan tanah pertanian yang paling luas di Negeri Johor iaitu seluas 198,173 hektar. Ia meliputi 20.2 peratus daripada jumlah keluasan tanah pertanian di Negeri Johor. Tanaman utama yang diusahakan secara meluas dalam Daerah Kluang ialah kelapa sawit (163,997 hektar), getah (23,045 hektar) dan buah-buahan (8,594 hektar). Lain-lain tanaman yang giat diusahakan termasuklah tanaman sayur-sayuran (814 hektar), kopi (764 hektar), kelapa (372 hektar) dan koko (16 hektar).

Sektor industri pembuatan merupakan penyumbang utama kepada pertumbuhan ekonomi yang amat pesat di Negeri Johor. Kedudukan Daerah Kluang di bahagian tengah Negeri Johor yang dilengkapi dengan kemudahan infrastruktur perhubungan dan utiliti yang baik membolehkannya menjadi salah satu daerah yang mengalami pembangunan industri yang pesat selain daripada Daerah Johor Bahru, Batu Pahat dan Muar. Lebih separuh (59%) daripada jumlah pertubuhan pembuatan tertumpu di Daerah Johor Bahru diikuti oleh Daerah Batu Pahat (13.6%), Muar (12.1%) dan Kluang (7.7%).Sektor pelancongan dan rekreasi berasaskan eko-lancong amat berpotensi untuk dibangunkan di Daerah Kluang. Kedapatan kawasan hutan simpan yang agak luas dalam daerah iaitu seluas 98,000 hektar atau mewakili 35 peratus daripada jumlah keluasan daerah menjadi aset semula jadi yang penting.

Sektor kecil rekreasi hutan lipur semakin popular terutama dikalangan pengunjung hujung minggu dan cuti awam.Hutan Lipur Gunung Lambak dan Gunung Belumut serta Hutan Rekreasi Ulu Sg. Yong merupakan kawasan rekreasi semula jadi yang amat popular dalam Daerah Kluang. Hutan Lipur Lambak terletak dalam kawasan Hutan Simpan Renggam iaitu lebih kurang 7 km daripada Bandar Kluang. Ia menjadi tumpuan pengunjung tempatan dan pelancong asing terutama pada waktu hujung minggu. Tarikan utama dalam kawasan hutan lipur tersebut ialah rangkaian air terjun/jeram dan sungai selain kawasan hutan simpan yang menyediakan aktiviti mengembara, berkelah dan memancing. Manakala Hutan Lipur Gunung Belumut terletak di dalam Hutan Simpan Kluang iaitu di sempadan Daerah Kota Tinggi dan Mersing. Hutan lipur tersebut terletak lebih kurang 24 km daripada Bandar Kluang. Tarikan utama dalam kawasan Hutan Lipur Gunung Belumut ialah rangkaian air terjun dan sungai yang dapat menyediakan aktiviti mengembara, berkelah, memancing dan mandi-manda. Manakala Hutan Lipur Ulu Sg. Yong adalah kawasan yang amat popular bagi aktiviti perkhemahan dikalangan pengunjung.Daerah Kluang menduduki tempat ketiga selepas Daerah Batu Pahat dengan ruang lantai perdagangan seluas hampir 1.7 juta meter persegi atau 10.1 peratus daripada jumlah ruang lantai sedia ada. Bagi tempoh 1997-2001, jumlah ruang lantai perdagangan di Daerah Kluang telah meningkat daripada 946,011 meter persegi (1997) kepada 1,666,537 meter persegi (2001) pada kadar 15.2 peratus setahun. Keadaan ini menjelaskan sektor perkhidmatan perdagangan di Daerah Kluang mengalami pembangunan yang agak pesat khususnya di pusat-pusat petempatan sedia ada.

04 di durian tunggal - Google Blog Search

04 di durian tunggal - Google Blog Search


Hindu cemetery @ <b>Durian Tunggal</b> Malacca refused to be <b>...</b>

Posted: 10 Sep 2011 07:19 PM PDT

hindu

This Hindu cemetery like almost all Hindu cemeteries in bi racial One Malay-sia including in PKR, DAP & PAS ruled Selangor, Penang and Kedah is deliberately denied maintenance by the state governments by virtue of Section 94 of the Local Government Act 1976.

rajmanian3_thumb[1] The road leading to this cemetery is full of potholes, no place to even reverse a car and full with overgrowth and denied the fit and proper maintenance befitting a burial and cremation.

The locals have in fact stopped using this Hindu cemetery and started using the neighbouring district Hindu cemetery in Batu Berendam, Malacca.

kualasawahcemetery_thumb
So for the racist, facist and supremacist UMNO it is "mission accomplished" as they are on to road to "ethnically cleanse" socially this hindu cemetery.

Pray tell us of one Malay muslim, Chinese or Christian cemetery that looks anywhere remotely like this Durian Tunggal Hindu cemetery (see photo below)?

(see Tamil Nesan 6/9/2011 at page 8)

Karunai Nithi @ Compassionate Justice

hindu

Kelab Dangdut <b>di Durian Tunggal</b>?

Posted: 06 May 2011 09:47 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Siapa kata Durian Tunggal takde tempat hiburan? Ini dia aku sertakan bukti sekali, ahaks. Kedai ini terletak di persimpangan dari Jasin ke Auyin Hill dan Durian Tunggal. Ini merupakan kali kedua aku berkunjung ke kedai ni (untuk minum ...

04 di ramuan china - Google Blog Search

04 di ramuan china - Google Blog Search


<b>RAMUAN CHINA</b> SINSHE SOFYAN LEE – Klinik TCM Modern | Pasang iklan <b>...</b>

Posted: 21 Aug 2011 09:07 PM PDT

Ramuan Tiongkok Kuno yg diolah secara modern (Sertifikat GMP) berupa Extract Herbal Concentrate yg diramu Khusus untk kelainan Jantung :
- Jantung Koroner (PJK)
- Jantung Bocor
- Jantung Bengkak
- Kelainan Jantung Bawaan
- Pasca Stroke
- Kolesterol Tinggi
- Hiperkoagulasi (Darah Kental)
- dll.

Selain Terapi Lintah yg dipadukan dg Akupunktur, Energy Inti Q-Rak dan Totok Jalan Darah, Racikan Herbal di Klinik MULTI HIRUDO menggunakan HERBAL EKSTRAK GRANULE TERKONSENTRASI (Drug Grade) sebagai penunjang pengobatannya selain Terapi, dimana perbandingan herbal kami dengan herbal rebusan / serbuk giling biasa = 1 : 5 (pemakaian 5 gram herbal ekstrak konsentrat sama dengan 25 gram herbal kering). Dan Alhamdulillah telah dipakai di 22 Propinsi China, pada 600 lebih rumah sakit. Bahkan sudah digunakan juga di Amerika, Kanada, Inggris, Australia, Jepang, Singapore, Malaysia, Indonesia, Vietnam, Thailand, Hongkong dan berbagai negara lainnya.

Racikan dengan komposisi yang disesuaikan dengan hasil diagnosa pasien Herbal Ekstrak Granule Terkonsentrasi di Klinik MULTI HIRUDO telah mendapatkan pengakuan standart produksi GMP (Good Manufacturing Practice) dari berbagai negara yaitu GMP SFDA China, TGA Australia, NHPD Kanada. Dan sudah digunakan diberbagai Rumah Sakit Besar di Jakarta diantaranya : RS. Darmais, RS. Persahabatan, RS. Gatot Subroto, dibawah pengawasan PDHMI (Persatuan Dokter Herbal Medis Indonesia).

KEUNGGULAN HERBAL EKSTRAK KONSENTRAT DI Klinik MULTI HIRUDO :

1. PRAKTIS (Cukup diseduh dengan air panas, tidak perlu direbus)
2. MUDAH LARUT (Cepat larut dalam air dan mudah diserap tubuh)
3. TIDAK MENGHASILKAN AMPAS (Herbal ekstrak granule bukan bubuk herbal giling)
4. KEPADATAN KONSENTRASI (Khasiat herbal ekstrak kami 5 kali lebih kuat)
5. TAHAN LAMA
6. AMAN DAN HIGENIS (Standar mutu produksi dgn sertifikat GMP)
7. EFEKTIF & EFISIEN (Solusi ditengah kesibukan gaya hidup masa kini).

Alamat Praktek :

KLINIK MULTI HIRUDO
Jl. Raya Bogor Km 18 RUKO PUSDIKES No. 17 Kramat Jati – Jakarta Timur
Tlp. (021) 80883746, KHUSUS SMS: 081282669944
Praktek Jam : 09.00 – 17.00 WIB
Website : www.multihirudo.com

(Menerima pesanan racikan extract herbal untuk pengiriman luar kota / pula. Cukup SMS data diri dan keluhan yg diderita).

read Tags: , , , , , , , ,

04 di bukit katil - Google Blog Search

04 di bukit katil - Google Blog Search


PAS akan bertanding <b>di</b> 2 DUN dalam Kawasan <b>Bukit Katil</b> <b>...</b>

Posted: 16 Aug 2011 06:03 PM PDT

PAS akan bertanding di 2 DUN dalam Kawasan Bukit Katil


'; div.innerHTML = summary; } //]]>

Setiausaha PAS Kawasan Bukit Katil, Haji Ramli Dalip berkata PAS akan tetap bertanding di 2 Dun dalam Parlimen Bukit Katil pada Pilihanraya Umum ke 13 nanti. 

"Kita akan tetap bertanding di Ayer Molek dan Bukit Baru yang telah kita tandingi sejak sekian lama".

:"Tidak timbul masalah pertukaran atau Dun ini ditandingi oleh parti sahabat kita kerana kita mempunyai asas yang kuat mengapa kita perlu mengekalkan calon kita di sini" kata beliau.

Ramli berkata kita mempunyai jentera yang kuat di kedua-dua Dun malah kita juga mempunyai cawangan di kesemua peti undi.

Menurutnya jentera PAS dikedua-dua Dun itu juga telah mula menggerakkan kerjanya sebaik sahaja Pilihanraya Umum (PRU) ke 12 berakhir.

"Semangat ahli-ahli kita amat tinggi malah mereka sudah membuka Bilik Gerakan sejak tahun lepas di kesemua peti undi-peti undi yang terlibat".

"Gerakerja penambahan ahli, kebajikan, kemasyarakatan, pendaftaran pengundi baru dan sebagainya telah lama kita jalankan".

Ditanya tentang pembahagian kerusi di Parlimen Bukit Katil, Ramli berkata 'status quo' Pilihanraya umum 2004 dan 2008 dilihat masih relevan dengan PKR bertanding di Parlimen, PAS di Dun Ayer Molek dan Bukit Baru manakala DAP di Bachang dan Ayer Keroh.

"PAS seperti biasa akan terus memberikan sokongan padu kepada PKR dan DAP di peringkat Parlimen dan Dun di mana jentera kita bekerja siang malam membantu PKR pada PRU 2004 dan 2006".

"Kita menyalurkan tenaga untuk Polling dan Counting Agent di samping tenaga penerangan dan pasukan kempen di peringkat Parlimen" kata Ramli.

Beliau berkata PAS Kawasan mengharapkan PKR dan DAP sentiasa dapat bekerjasama dengan PAS dalam semua gerakerja dan tidak menunggu hingga saat akhir.

Ramli juga menegaskan bahawa PAS Kawasan akan menurunkan calon 'heavyweight' di kedua-dua Dun tersebut dan kita yakin semua lapisan rakyat dan parti-parti sahabat akan memberikan sokongan penuh kepada calon PAS.

"Calon kita calon yang berpendidikan tinggi, dikenali ramai dan disegani oleh kawan dan lawan"

"Insya Allah calon kita akan diterima oleh semua pengundi tidak kira Cina, Melayu dan India malah kita sudah pun mengatur gerakerja di peringkat grassroot sejak sekian lama". katanya.

Related Articles :

DPPK <b>Bukit Katil</b>: Apabila Beruk Boleh Mengundi. « Dewan Pemuda <b>...</b>

Posted: 11 Aug 2011 02:15 AM PDT

Anjing boleh diibaratkan seperti Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) dan Jabatan Pendaftaran Negara yang sering menyalak mempertahankan bahawa mereka dipihak yang benar dalam mendaftarkan kewarganegaraan asing mahupun tempatan. Semakin kuat menyalak (menipu), semakin buat kesunyian menjadi gempita (kantoi).

Pagi jadi warga asing, petang jadi warga negara dengan alasan JPN tidak mengemaskini data-data pada Januari lalu setelah Mismah sudah memiliki MyPR hampir 29 tahun dan akan bertukar status setelah mencukupi syarat yang telah ditetapkan oleh kerajaan.

Namun anjing-anjing BN ini terus menafikan kerana sistem lambat mengemaskini. Boleh aku simpulkan bahawa sistem dalam pengkalan data kerajaan macam sial kerana lambat kemaskini. Setelah lebih enam bulan baru dapat dikemaskini. Ini jawapan tidak masuk akal dan cakap-cakap kencing berdiri puak-puak hantu.

Bukan sekor yang telah jadi warga negara sebaliknya telah dikesan hampir 1,597 dan ini mungkin akan berlaku lagi. Boleh aku perkatakan benda ini berlaku tiap-tiap hari. Kalau bukan kerana anjing suruhan BN ini, benda seperti ini tidak akan berlaku. Pengkhianat punya JPN!

Kenapa tidak didaftarkan beruk-beruk dan orang utan untuk diberikan kelayakkan warganegara? Berikan sahaja kepada binatang itu supaya dapat mengundi BN pada pilihan raya pada masa akan datang. Ajarlah beruk-beruk dihutan supaya memangkah BN dan jika BN menang, maka beruk-beruk akan menjadi Perdana Menteri.

Biar semua negara dalam dunia ini tahu bahawa yang memerintah Malaysia adalah beruk-beruk yang telah diberikan taraf kewarganeraan yang boleh mengundi. Biar beruk-beruk yang menentukan politik Malaysia. Jika diberi kepada manusia, ia tidak pernah memikirkan maruah negara sebaliknya merogol kedaulatan tersebut.

Bila ada ahli Parlimen dari Tangga Batu menyalak bahawa itu masalah kecil, itu menandakan beruk-beruk boleh daftar mengundi. Kecil kata beliau kerana demi menyelamatkan maruah BN, beliau mengkritik bahawa pembangkang cuba memperbesarkan isu ini.

Jika tiada beruk yang mengundi dan geng-geng Hantu Kak Limah, maka BERSIH tidak akan mengadakan demonstrasi. Selepas 9 julai, makin ramai yang dapat status kewargenegaraan atas nama pemutihan. Pemutihan untuk pendaftaran. Beranikah JPN dan SPR mendaftra beruk dan orang Utan untuk mengundi BN?

Berikut ialah hantu Suster Ngensot yang telah didaftar di Malaysia. Status terakhir tujuh pengundi itu adalah:

1. Shodah binti Abdul Rahman

IC lama: 4802777

Entri pertama: MyKad 550620055800 sah di laman web JPN, berdaftar di Titiwangsa, dan masih dalam daftar pemilih.

Entri kedua: MyKad 560620055412 tiada lagi dalam rekod laman web JPN, berdaftar di Titiwangsa dan telah dikeluarkan dari daftar pemilih.

2. Mohamad bin Ismail

IC lama: 8370614

Entri pertama: MyKad 540405025757 sah di laman web JPN, berdaftar di Setiawangsa, dan masih dalam daftar pemilih.

Entri kedua: MyKad 540405025095 tiada lagi dalam rekod laman web JPN, berdaftar di Titiwangsa dan telah dikeluarkan dari daftar pemilih.

3. Anderson a/l P Arputhanathan

IC lama: A0831847

Entri pertama: MyKad 671117106499 sah di laman web JPN, berdaftar di Setiawangsa, dan masih dalam daftar pemilih.

Entri kedua: MyKad 671117105963 tiada lagi dalam rekod laman web JPN, berdaftar di Titiwangsa dan telah dikeluarkan dari daftar pemilih.

4. Chellamah a/p Murugesu

IC lama: 7877951

Entri pertama: MyKad 491006045672 sah di laman web JPN, berdaftar di Setiawangsa, dan masih dalam daftar pemilih.

Entri kedua: MyKad 491006015094 tiada lagi dalam rekod laman web JPN, berdaftar di Titiwangsa dan telah dikeluarkan dari daftar pemilih.

5. Sa'ad bin Samsudin

IC lama: 1479323

Entri pertama: MyKad 380913105681 sah di laman web JPN, berdaftar di Titiwangsa, dan masih dalam daftar pemilih.

Entri kedua: MyKad 510913105553 tiada lagi dalam rekod laman web JPN, berdaftar di Titiwangsa dan telah dikeluarkan dari daftar pemilih.

6. Mohd Rashid bin Ismail

IC lama: 6397062

Entri pertama: MyKad 620108086991 sah di laman web JPN, berdaftar di Taiping, dan masih dalam daftar pemilih.

Entri kedua: MyKad 620108086713 sah di laman web JPN, berdaftar di Bukit Gantang dan telah dikeluarkan dari daftar pemilih.

7. Sulong bin Jalil

IC lama: 6290844

Entri pertama: MyKad 611110115371 sah di laman web JPN, berdaftar di Hulu Terengganu, dan masih dalam daftar pemilih.

Entri kedua: MyKad 611110015143 sah di laman web JPN, berdaftar di Hulu Terengganu, dan telah dikeluarkan dari daftar pemilih.

Namun bagi Mohd Rashid dan Sulong, meskipun 'klon' mereka telah dikeluarkan dari daftra pemilih, namun kedua-dua mereka masih memiliki dua nombor MyKad yang berlainan seperti yang dipaparkan di laman web JPN.

Sumber: Blog Pemuda PAS Bukit Katil

Sumber lain: Kijang

Advertisement

04 di tanjung kling - Google Blog Search

04 di tanjung kling - Google Blog Search


Si Perisik: Cekup Isteri Sendiri Berkhalwat <b>Di Tanjung Kling</b>

Posted: 09 Sep 2011 12:13 AM PDT

Bahana menjalinkan hubungan dengan seorang lelaki Bangladesh sejak tiga bulan lalu hingga terlanjur ke bilik tidur, seorang wanita dicekup suaminya di rumahnya di Tanjung Kling, di sini, malam kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 11 malam, wanita berusia 29 tahun itu dicekup bersama teman lelakinya berusia 28 tahun di rumah keluarganya yang ketika itu hanya dia dan dua anaknya berada di situ.

Ketua Pegawai Penguat Kuasa Agama Jabatan Agama Islam Melaka (Jaim), Rahimin Bani, berkata ketika pegawai syarak yang ditemani suami wanita terbabit tiba di rumah berkenaan, pintunya berkunci dan selepas memberi salam serta mengetuk pintu, ia dibuka wanita itu.

Katanya, lelaki terbabit cuba melarikan diri menerusi pintu belakang, namun dicekup sekumpulan penduduk yang menyertai operasi berkenaan.

"Pasangan itu ditahan dan dibawa ke Balai Polis Tanjung Kling bagi laporan tangkapan sebelum diserahkan kepada Jaim untuk siasatan lanjut," katanya, di sini, semalam.

Rahimin berkata, siasatan mendapati wanita itu berkenalan di kantin kilang tempat lelaki terbabit berkerja dan mereka menjalin hubungan sejak tiga bulan lalu.

Katanya, pasangan terbabit mengakui beberapa kali terlanjur dan lelaki itu mendakwa sudah dua kali ke rumah wanita terbabit dengan memaklumkan tujuannya datang pada malam kelmarin untuk berbual.

"Wanita yang mempunyai dua anak berusia tujuh dan lapan tahun itu memberitahu dia tidak lagi tinggal bersama suaminya sejak dua tahun lalu berikutan lelaki terbabit tidak mempunyai pekerjaan tetap," katanya.

Beliau berkata, pasangan terbabit ditahan mengikut Seksyen 53, Enakmen Kesalahan Syariah Negeri Melaka 1991 kerana bersekediaman dengan bukan mahram.

ads