Isnin, 22 Oktober 2012

04 di bukit katil - Google Blog Search

04 di bukit katil - Google Blog Search


Sidang Media Sekreteriat Pakatan Rakyat <b>Bukit Katil</b> | Penyelia DUN <b>...</b>

Posted: 03 Oct 2012 03:28 AM PDT


Kami menyeru Ketua Menteri Melaka dan Barisan Nasional merealisasikan "politik keadilan", membatalkan usul yang menghalang wakil DAP menghadiri sidang DUN yang dijangka diadakan pada akhir bulan Oktober atau awal November 2012.

Dijangka sidang DUN akan membincangkan hal-hal belanjawan 2013, yang melibatkan kepentingan belanjawan 780,000 warga Negeri Melaka.

BN tidak boleh menafikan hak-hak wakil rakyat untuk menghadiri sidang DUN dan hak untuk membawa suara rakyat kedalam persidangan DUN.

Jika wakil DAP tidak dapat  menghadiri persidangan DUN, maka ini merupakan suatu sejarah di mana persidangan DUN akan dijangka meluluskan belanjawan tanpa kehadiran wakil  pembangkang buat kali pertama.

Dalam perkara yang melibatkan kepentingan awam dan perkara tertentu, maka Ketua Menteri boleh membawa usul tergempar dalam persidangan hari pertama supaya membatalkan usul terdahulu, iaitu membenarkan 5 orang wakil DAP memasuki dewan. Diharap wakil MCA dapat menyokong usul Ketua Menteri.

Adun DAP telah dihalang menghadiri DUN selama enam bulan, maka mereka terlepas daripada menghadiri persidangan belanjawan.

Kami sedar bahawa  terlalu banyak hal-hal yang akan dibaincang oleh wakil rakyat, ini termasuklah masalah banjir kilat di kawasan bandaraya dan kawasan sepanjang tebing sungai, masalah kerugian projek-projek "white elephant", projek rumah terbengkalai, projek terbengkalai, masalah kekurangan katil pesakit di Hospital Melaka, PBT enggan memaklumkan perbalajaan dan lain-lain.

Sekreteriat Pakatan Rakyat Bukit Katil.

BLOG MELAKA: 04 <b>di bukit katil</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Sep 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Taman Melaka Baru FC Wakili Parlimen <b>Bukit Katil</b> Ke Peringkat

Posted: 25 Sep 2012 09:13 PM PDT

Futsal Melaka

BUKIT KATIL –  Berkat latihan yang konsisten berjaya membuatkan pasukan futsal dari Taman Melaka Baru menjuarai Kejohanan Futsal 1Malaysia Peringkat Parlimen Bukit Katil baru-baru ini.

Kejohanan anjuran Pejabat Belia dan Sukan Daerah Melaka Tengah dan Pejabat Parlimen Bukit Katil ini telah dilangsungkan selama 2 hari iaitu pada hujung minggu yang lalu. Ianya menawarkan hadiah utama RM1000.00 untuk Johan bagi kategori Lelaki Terbuka. Turut dipertandingkan kategori Wanita Terbuka dan Lelaki Bawah-15 tahun.

Menurut salah seorang pemain Taman Melaka Baru FC, Sdr Abadrul Azan, mereka akan membuktikan kesungguhan dan menunjukkan prestasi yang maksimum di peringkat kebangsaan nanti. Mereka menyasarkan untuk sekurang-kurangnya mara ke peringkat separuh akhir.

Gambar 1.1 Aksi perlawanan Akhir : TMB FC vs MOHAMAS Paya Ikan FC

Gambar 1.2 Perlawanan peringkat awal di GF1M Taman Tasik Utama

Pada perlawanan akhir yang diadakan pada lewat petang itu, Taman Melaka Baru FC telah menewaskan Mohamas Paya Ikan FC dengan jaringan 3 berbalas 1. Manakala tempat ketiga disandang oleh pasukan Taman Tasik Utama. Manakala bagi kategori wanita telah dimenangi oleh beliawanis dari Taman Rumpun Bahagia FC setelah menewaskan Marble FC. Taman Jati FC pula menewaskan Pasukan Bachanglona Jr FC untuk menjuarai kategori bawah-25 tahun.

Gambar 1.3 Pasukan yang beraksi di perlawanan akhir : Marble FC dan Taman RB FC

Gambar 1.4 Pemain Taman RB FC(kuning) cuba mengejar penyerang Marble FC

Sebelum itu, YB Ahli Parlimen Bukit Katil, Datuk Md Sirat Abu telah meluangkan masa bersama-sama menyaksikan perlawanan yang berlangsung dan merasmikan kejohanan futsal ini. Katanya, penganjuran kali ke-3 ini memperlihatkan sokongan dan komitmen sukan yang tinggi dari setiap pemain. Untuk kejohanan kali ini, sebanyak 4 buah Gelanggang Futsal 1Malaysia yang dibina oleh Kementerian Belia dan Sukan telah digunakan sepanjang kejohanan dengan GF1M Taman Merak Mas sebagai venue utama.

Tambahnya, prasana sukan yang telah disediakan harus digunakan dan dijaga sebaik mungkin untuk kemudahan sukan jangka panjang. Beliau juga memuji usaha dan kerjasama yang baik dari semua pihak yang menjayakan kejohanan kali ini. Beliau berharap program ini akan diadakan lagi sekerap yang boleh dan pihak Pejabat Parlimen sentiasa menyokong usaha Pejabat Belia dan Sukan Daerah dalam melahirkan masyarakat sihat yang aktif bersukan.

Gambar 1.5 Pen. Pengarah JBS Melaka, Tn Zailani Siran menyampaikan hadiah kepada pemenang

Gambar 1.6 Antara penyokong yang hadir memberi sokongan

Sebelum perlawanan akhir berlangsung, satu perlawanan persahabatan antara Jabatan Belia dan Sukan Melaka dengan Pejabat Parlimen Bukit Katil telah dilangsungkan.04 di sungai udang - Google Blog Search

04 di sungai udang - Google Blog Search


PKMAF: GERAI CEMPEDAK AL-FATEH <b>DI</b> KG. <b>SUNGAI UDANG</b> <b>...</b>

Posted: 29 Jul 2012 09:59 AM PDT


         24 Julai 2012, Selasa. Lokasi Kampung Sungai Udang Kelang. Pembukaan gerai kedua cempedak al-Fateh telah dilangsungkan dengan rasminya oleh Penaung PKMAF.  Melalui rakan ahli iaitu En. Izzat Apek, beliau telah mendapat laluan untuk menyewa sebuah gerai  di tapak lot bernombor 241 di bazar Ramadhan Kg. Sungai Udang Kelang.

           Gerai kedua al-Fateh ini dikendalikan oleh En. Fadzli  dan En. Yuslan selaku pembantu di bawah seliaan CEO PKMAF En. Mohd. Zaharin. Gerai dibuka dari jam 3.00 petang dan berakhir jam 7.30 malam sehingga waktu berbuka puasa. En. Izzat Apek yang mempunyai restoran makanannya di seksyen 7 Shah Alam telah meminjamkan 3 orang pekerjanya untuk membantu dalam urusan menggoreng cempedak digerai ini.
          Perkembangan perniagaan cempedak amat memberangsangkan dan sentiasa laris. Menurut En. Fadzly, cempedak yang digoreng tak sempat sejuk, pasti laris dibeli pelanggan. Jualan cempedak mendapat sambutan hangat dan ada saja pelanggan yang bertanya untuk menikmati rasa cempedak al -Fateh ini.

Dengan perkembangan gerai yang positif ini, Penaung PKMAF dan krew chef Al-Fateh mengambil langkah inisiatif untuk menghasilkan produk terbarunya iaitu cucur udang, bersesuaian dengan nama lokasi Kg. Sungai Udang. Dengan kepakaran penaung PKMAF yang mempunyai pengalaman dan kemahiran dalam masakan, beliau telah mereka cipta menu cucur udang istimewa, tidak ketinggalan juga ramuan cempedak ditambah baik perasanya agar lebih asli. Percubaan demi percubaan dan hasilnya wujudlah cempedak dan cucur udang al-Fateh.
            Memetik kata-kata chef PKMAF iaitu Penaung PKMAF: 
 "Untuk menghasilkan cempedak dan cucur udang yang lazat dan digemari pelanggan, ramuan bancuhan haruslah betul dan tepat sehingga rasa cempedak lebih ketara dari perasa tepung diluar, cempedak akan mencair dirongga mulut lalu mudah dihadam ke dalam perut." 
        En. Fadli diberikan tanggungjawab untuk mencuba jaya akan ramuan istimewa cempedak al-Fateh ini.


Kepada sekalian pembaca dan pelawat blog ini, anda sangat dialu-alukan untuk menikmati ramuan cempedak dan cucur udang al-Fateh di bazar Ramadhan Kg. Sungai Udang. Beli sambil beramal dan menghulurkan dana untuk pembangunan PKMAF yang bertunjangkan kebajikan ahli dan masyarakat amnya. Sementara masih beroperasi marilah kita sama-sama jayakannya demi mencari keredhaan ilahi. Wassalam.

04 di alor gajah - Google Blog Search

04 di alor gajah - Google Blog Search


Seorang Wanita antara Suspek Miliki Hampir 200 gram Heroin <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 08 Oct 2012 06:37 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]ALOR GAJAH 8 Okt. - Dua lelaki dan seorang wanita ditahan bersama 198 gram dadah jenis heroin bernilai RM5,500 dalam Operasi Tapis di sebuah rumah di Taboh Naning di sini, Khamis lepas. Ketua Polis Daerah Alor ...

di negeri melaka - Google Blog Search

di negeri melaka - Google Blog Search


Beli rumah dan hartanah <b>di negeri Melaka</b> | blogr.my

Posted: 16 Oct 2012 08:33 AM PDT

Beli rumah dan hartanah di negeri Melaka

6 hari lepas oleh zoolligakampung di melakacool.com

Negeri Melaka telah mencapai status Negeri Maju bermula pada 10.10.2010 yang lalu. Kemajuan terus dicapai dan banyak kejayaan yang dicipta dari tahun ke tahun.  Sejajar dengan perkembangan itu ramai pelabur yang datang ke Melaka untuk melabur di sini. ...

ads