Isnin, 5 Mac 2012

04 di klebang - Google Blog Search

04 di klebang - Google Blog Search


AUTO DUNIA BLOG & PERMOTORAN: Tergempar...!!!! Kapal Selam <b>...</b>

Posted: 16 Feb 2012 10:22 PM PST

Macam mana leh terdampar nie..... cuba tengok...
ada macam terdampar tak...kapal selam mana nie yerk...bahaya nie.....

nak tahu cerita lanjut...

04 di ramuan china - Google Blog Search

04 di ramuan china - Google Blog Search


Kos Rawatan Mangsa Letupan Bom Ditanggung

Posted: 04 Mar 2012 12:12 AM PST

MELAKA — Kementerian Kesihatan dan Pergerakan Puteri UMNO Malaysia bersetuju menanggung sepenuhnya kos rawatan dan perubatan Norasyikin Md Esa yang cedera parah selepas sebutir bom yang dihantar melalui satu bungkusan meletup di hadapan rumahnya di Kampung Ramuan China Besar, Lubok China di sini Isnin lepas.

Ketua Puteri UMNO Melaka Mas Ermieyati Samsudin berkata, perkara itu dimaklumkan oleh Timbalan Menteri Kesihatan Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin yang juga Ketua Pergerakan Puteri Umno.

"Bantuan ini diberikan kerana kementerian dan pergerakan amat bersimpati dan prihatin dengan nasib yang menimpa mangsa lebih-lebih lagi mangsa adalah ahli pergerakan puteri cawangan Ramuan China Besar," katanya kepada pemberita selepas melawat mangsa di Hospital Besar Melaka di sini.

Beliau berkata, pihaknya juga akan membantu Norasyikin, 27, daripada pelbagai aspek khususnya dalam menangani trauma yang dihadapi akibat kejadian itu.

Dalam kejadian 8.45 pagi Isnin lepas, Norasyikin cedera parah di jari, tangan, muka dan kaki selepas sebutir bom buatan sendiri yang berada di dalam bungkusan tertulis dengan nama abang wanita itu meletup ketika dipegang mangsa.— BERNAMA

Iklan Teks:

Berita Berkaitan:

04 di merlimau - Google Blog Search

04 di merlimau - Google Blog Search


Pukulan KO : Calon PAS Bukan Pengundi <b>Di Merlimau</b> - Sebarkan <b>...</b>

Posted: 01 Mar 2011 05:59 AM PST

04 di lubok china - Google Blog Search

04 di lubok china - Google Blog Search


RAKYAT MARHAEN: Tranformasi Bik Mama : 235 Projek <b>...</b>

Posted: 01 Mar 2012 08:24 PM PST


"Laporan dari laman web Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan menyatakan terdapat 235 Projek Perumahan Sakit sehingga 31 Disember 2011. Satu daripada projek tersebut ialah Taman Desa Indah terletak di Lubok China, dalam DUN Kota dan kawasan Parlimen Rembau.

Projek ini bermula sejak tahun 2003. Pembeli 95 unit rumah teres kos sederhana rendah dan 60 unit rumah teres kos rendah di Desa Indah ini terdiri dari mereka yang berpendapatan rendah, ada yang kerja kilang ada yang kerja kampung.

Ada yang sudah bayar deposit beribu ringgit, ada yang dah keluarkan simpanan KWSP. Kini setelah 9 tahun, rumah hanya siap 10 peratus.


Dalam pada masa yang sama, walaupun rumah hanya 10 peratus siap, mereka perlu membayar cukai tanah dan sewa rumah sementara menunggu rumah tersebut siap entah bila.

Alangkah baik kalau mereka yang terlibat dengan projek perumahan terbengkalai ini dilayan seperti Tan Sri Tajudin Ramli.

SIAPA YANG AKAN BAYAR HUTANG RM580 JUTA TAJUDIN RAMLI?

KUALA LUMPUR, 25 FEB 2012 : Adakah penyelesaian di luar mahkamah berhubung hutang tokoh korporat Tan Sri Tajudin Ramli bernilai RM580 juta yang tidak perlu dibayarnya bererti semua rakyat Malaysia harus menanggung hutang itu? 

UNTUNG MAYBANK RM3.56 BILION

24 Feb 2012 , KUALA LUMPUR – Maybank mengumumkan pertumbuhan keuntungan selepas cukai dan kepentingan minoriti (PATAMI) sebanyak 20 peratus kepada RM2.58 bilion bagi tempoh enam bulan perniagaan berakhir 31 Disember 2011. Dalam tempoh yang sama, kumpulan perbankan tersebut turut mencatatkan pertumbuhan keuntungan sebelum cukai sebanyak 20.1 peratus kepada RM3.56 bilion sehubungan peralihan tahun kewangan berakhir Maybank dari 30 Jun kepada 31 Disember.

BANK LELONG RUMAH PEMINJAM TANPA NOTIS

2012/01/06, KUALA LUMPUR: Beberapa bank tempatan didakwa bersikap kejam terhadap pelanggan apabila melelong rumah milik peminjam tanpa sebarang notis selepas mangsa gagal melunaskan bayaran bulanan seperti dikehendaki.

PEMBELI TERANIAYA MINTA SPRM SEGERA SIASAT PEMAJU

PUTRAJAYA 25 Jan. 2012 - Tidak mampu lagi menahan sabar dengan sikap lepas tangan pemaju dan 'tekanan' pihak bank, kira-kira 100 pembeli unit kediaman di lima projek pangsapuri di Pulau Indah, Klang hari ini membuat laporan kes projek rumah terbengkalai itu kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di sini.

SPNB TAK LAGI PULIH PROJEK PERUMAHAN TERBENGKALAI

Feb 5, 2012 - Syarikat Perumahan Negara Bhd (SPNB), tidak lagi bertanggungjawab memulihkan projek-projek perumahan terbengkalai sejak 2010, kata pengarah urusannya, Datuk Kamarul Rashdan Salleh.

ads