Sabtu, 12 April 2014

04 di ayer keroh - Google Blog Search

04 di ayer keroh - Google Blog Search


Makan Malam <b>Di</b> Restoren Jejantas <b>Ayer Keroh</b> - Mia Liana

Posted: 10 Apr 2014 05:37 AM PDT


Sedang dalam perjalanan pulang ke Johor Bahru. Berhenti rehat seketika tadi di Restoren Jejantas Ayer Keroh Melaka  untuk mengerjakan solat fardu maghrib dan makan malam. Mia dan pelajar-pelajar praktikal makan kat A & W.
Alhamdulillah... buat alas perut. Nak makan nasi terasa macam berat pula.
Dah nak masuk Johor dah ni...

04 di machap - Google Blog Search

04 di machap - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di machap</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Mar 2014 09:01 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

ANGIN PERUBAHAN: Nasib Orang PAS <b>Di</b> Bawah Kerajaan DAP <b>...</b>

Posted: 29 Mar 2014 10:01 AM PDT

Penulis terlibat dalam gerakan pelajar pada awal 1996. Ketika zaman "taliban" menguasai kampus di utara, penulis bersama aktivis mahasiswa yang lain telah menggelarkan gerakan itu sebagai gerakan "Perubahan" atau Islah, yang telah dijadikan agenda utama perjuangan pelajar.

1999, ketika kampus bergegar dengan reformasi pelajar, Perubahan telah berjaya menakluk kampus di utara tersebut. Aspirasi orang muda kepada Tun Mahathir selaku PM pada waktu itu. Satu persatu IPT berjaya ditransformasi hinggalah gerakan nasional itu kemudiannya digelar sebagai "Aspirasi".

2007, berblog di alam siber sebagai galang ganti platform baru setelah sebuah laman 1.0 yang aktif sejak 2001, dikuburkan. Selepas 2008, aura perjuangan membela agama, bangsa dan negara semakin mencabar. Inilah medannya, ruang seorang aktivis menyumbang sesuatu pada alif, ba ta.

04 di ramuan china - Google Blog Search

04 di ramuan china - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di ramuan china</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Mar 2014 09:13 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di ramuan china</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Mar 2014 09:51 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Apotik Ban Cun - Jual obat-obat tradisional dan obat modern <b>...</b>

Posted: 07 Mar 2014 02:50 AM PST

Kali ini tentang pengalaman mencari obat-obatan dengan sedikit kekhususan yaitu yang berasal dari ramuan china atau obat cina. Yang kita ketahui bersama, obat-obat ramuan tradisional cina itu sangat manjur menyembuhkan penyakit sesuai khasiatnya.

image

Nah bagi Anda yang sedang mencari obat-obatan dengan kailifikasi di atas, apotik ban cun bisa menjadi referensi. Alamatnya terletak di jalan sulawesi di pelabuhan tanjung priok, tepatnya ruko depan pintu keluar utpk 1 arah cawang, bukan arah ke ancol.

Untuk nama obat, jenis obat dan khasiatnya silahkan datang langsung ke lokasi.

Posted from WordPress for Android

Tingkat hasil udang <b>di</b> Sungai <b>Ramuan China</b> - Utusan Online

Posted: 24 Jun 2013 11:43 AM PDT

AMIRUDDIN Yusof (dua dari kanan) dan Mas Ermieyati Samsudin (tiga dari kanan) bergambar beramai-ramai sebelum melepaskan sebahagian daripada 100,000 benih udang galah di Pangkalan Paya Lebar, baru-baru ini.

ALOR GAJAH 24 Jun - Sungai Ramuan China dekat sini akan terus menjadi punca rezeki nelayan sungai melalui hasil tangkapan udang galah.

Pengarah Perikanan negeri, Rosmawati Ghazali berkata, bagi menambah dan mengekalkan stok udang galah yang semakin berkurangan, pihaknya telah melepaskan sebanyak 100,000 ekor benih udang galah di sungai tersebut.

Menurutnya, usaha tersebut dilihat mampu meningkatkan hasil tangkapan kepada nelayan sungai selain ia mampu memberi kepuasan kepada pemancing yang kerap menjadikan sungai berkenaan sebagai lokasi memancing udang galah.

''Program pelepasan benih udang ini secara tidak langsung dapat memelihara sumber udang galah daripada pupus selain ia dapat melindungi stok di sepanjang sungai Ramuan China," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas majlis pelepasan 100,000 ekor benih udang galah di Pengkalan Paya Lebar, Sungai Ramuan China di sini baru-baru ini.

Majlis perasmian telah disempurnakan Ahli Parlimen Masjid Tanah, Mas Ermieyati Shamsuddin dan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Ayer Limau, Amiruddin Yusof.

Rosmawati berkata, program pelepasan benih udang galah itu dilihat sebagai langkah terbaik untuk melestarikan sumber perikanan di sungai tersebut.

Justeru katanya, selain pelepasan benih udang galah di sepanjang sungai berkenaan, pihaknya turut akan melaksanakan pelepasan itu di beberapa sungai lain di negeri ini.

Beliau berkata, usaha yang dijalankan oleh jabatan itu sepatutnya turut mendapat sokongan padu daripada pihak swasta terutamanya pengeluar-pengeluar benih udang galah dengan memberi sumbangan meneruskan pelaksanaan program tersebut.

04 di bukit katil - Google Blog Search

04 di bukit katil - Google Blog Search


yahooooo ~ musim bunga <b>di bukit katil</b> :-) terasa mcm di jepun la pulak

Posted: 06 Apr 2014 06:30 PM PDT

selamat pagi isnin semua readers blog ni :-)
moga ari ni... minggu ni... bulan ni.... kita semua sihat selamat & bahagia...
nak mulakan coretan kat blog ni dgn sesuatu yg best!!!


setelah 3 hari dok tunggu...
setelah 3 hari dok lalu...
baru la ada masa bawa model cilik bertiga.
sama-sama mengabadikan kenangan di tepi rumah...
da selalu da musim bunga ni.
but baru sekarang nak tempek dlm blog :-)
sungguh indah ciptaan Allah...
Photobucket

di negeri melaka - Google Blog Search

di negeri melaka - Google Blog Search


Kem Nadwah Kepemimpinan Pelajar SMKA <b>Negeri Melaka</b> 2014

Posted: 02 Apr 2014 12:59 AM PDT


Tuan Hj. Ahmad Hamizi bin Hj. Abu Hassan, KS SPI sedang menyampaikan ucapan penutup

2 - 4 April 2014 - Seramai 60 pelajar terpilih tingkatan 2 dan 4 Sekolah Menengah Kebangsaan Agama (SMKA) di negeri ini sedang mengikuti Nadwah Kepemimpinan Pelajar SMKA peringkat negeri Melaka yang sedang berlangsung selama 3 hari 2 malam di Pusat Ko-Kurikulum Lanchang, Merlimau, Melaka.

Kem ini dikelokakan Unit Pengurusan Dakwah dan Syiar Islam, SPI Melaka dan dibantu oleh rakan Jurulatih Utama MyConcern dan juga pelatih USIM.

Nadwah ini merupakan salah satu aktiviti tahunan sekolah-sekolah ini sebelum ianya dilaksanakan di peringkat Kebangsaan pada akhir bulan ini di negeri Perlis. Seramai 18 peserta terbaik daripada kem ini akan mewakili Melaka ke peringkat Kebangsaan kelak.

Majlis perasmian penutup kem ini telah disempurnakan oleh Yang Berbahagia Tuan Hj. Ahmad Hamizi bin Abu Hassan, Ketua Sektor, Sektor Pendidikan Islam, JPN Melaka. Dalam ucapannya, beliau mengingatkan agar semua peserta akan menjadi model terbaik kepada rakan-rakan mereka di sekolah, sentiasa mengutamakan akademik disamping mengamalkan Islam dalam ertikata yang sebenar kerana mereka inilah yang akan menggantikan barisan kepimpinan sedia ada.


Turut hadir, Ustaz Che Mat bin Che Leh, Ketua Unit Pengurusan Pendidikan Islam, SPI dan juga Tuan Hj. Md. Razif bin Shahid, Ketua Unit Pengurusan Dakwah dan Syiar Islam, SPI Melaka.

[ ALBUM GAMBAR ]

ads