Jumaat, 16 September 2011

04 di ramuan china - Google Blog Search

04 di ramuan china - Google Blog Search


Persatuan Seni Silat Sendeng Malaysia, SK <b>Ramuan China</b> Kechil <b>...</b>

Posted: 04 Aug 2011 09:13 PM PDT

TERIMA KASIH KEPADA GURU BESAR SK RAMUAN CHINA KECHIL KERANA SUDI MERASMIKAN BLOG INI PADA 8 OGOS 2011.
SEMOGA PASUKAN SILAT KITA AKAN LEBIH BERKUALITI DARI SEGI AKHLAK, SAHSIAH DAN ILMUNYA...
SILAT SENDENG WARISAN PUSAKA DAN BANGSA!

04 di umbai - Google Blog Search

04 di umbai - Google Blog Search


you are everything...! : Makan-makan <b>di Umbai</b>, Malacca.

Posted: 18 Aug 2011 05:08 AM PDT

Assalamualaikum and hi peeps,
Apa khabar korang semua? hope korang sihat je okay,
Nampaknya, lama Ima tak menulis dalam diary Ima ni kan,
So, today, Ima update pasal makan kat Umbai..
Dekat Umbai ni, semua jenis seafood ada, yang korang tak pernah 
memang sedap sehingga menjilat jariii beb.
 Okey, jenis-jenis siput,
 Sepahat yang dah dimasak.
 Udang goreng butter..errmmm...
 udang goreng tepung pulak :P
 penat dah nak bg tau ape,
Okey, tu saje...sebenarnye banyak lagi kitorang makan,
tu je yang sempat snap. okey?

♥ like and comment ♥

04 di durian tunggal - Google Blog Search

04 di durian tunggal - Google Blog Search


BERPETUALANG KE ACEH: <b>Durian Tunggal</b> lake from Machap

Posted: 12 Sep 2011 11:27 AM PDT

Continued from Gunung Ledang from Asahan. From Asahan we went to the small town of Machap where a small road leads to a certain lake.
As we entered the road we could see a part of lake running parallel to the road.
But we wanted to see the part that lies at the end of the road.
Welcome to the lake created by a dam in Durian Tunggal.
Parts of the surface are covered by this plant.

04 di bukit katil - Google Blog Search

04 di bukit katil - Google Blog Search


Dewan Pemuda Pas Kawasan <b>Bukit Katil</b> - BLOG - BLOG RASMI <b>...</b>

Posted: 13 Sep 2011 01:30 PM PDT

Pemuda Bukit Katil edar Kuih Bulan

Posted: 12 Sep 2011 06:01 PM PDT

ISNIN 12/9/2011- Dewan Pemuda PAS Kawasan Bukit Katil semalam di bawah Lujnah Perpaduan Nasional telah mempergiatkan usaha mempereratkan hubungan antara kaum dengan melaksanakan program mengedar kuih bulan di beberapa kawasan Parlimen Bukit Katil.

Program dengan kerjasama Majlis Tindakan Dun, Bukit Baru dan Ayer Molek telah mendapatkan respon positif dari kaum Tiong hua yang begitu gembira menerima kuih bulan. Ada di antara mereka yang terkejut dengan kehadiran petugas PAS yang menghulurkan kuih bulan kepada mereka.

"Ada seorang wanita Cina yang terkejut apabila saya datang dan memberi beberapa bungkus kuih bulan, dia bertanya bagaimana awak tahu hari ini kami menyambut perayaan kuih bulan dan ada juga yang mengucapkan Selamat Hari Raya sebagai ucapan balas terima kasih" ujar ustaz Nor Khairi yang juga Timbalan Ketua Pemuda PAS Bukit Katil.

Perayaan Kuih Bulan merupakan perayaan menyambut kemenangan orangCina menumpaskan penjajah Mongol pada akhir Dinasti Yuan (1280 Sebelum Masihi - 1341 Masihi). Ia sangat berkait rapat dengan satu peristiwa sejarah dalam memperingati perjuangan rakyat China yang bangkit menuntut kebebasan di bawah pemerintahan Mongol yang menindas dan kejam.

Ketua Pemuda PAS Kawasan Bukit Katil, Saudara Jauhar Dawi berkata sejarah Perayaan Kuih Bulan ini sebagai simbolik bahawa kita perlu menolak sebarang bentuk kekejaman yang di lakukan pemerintah kepada rakyat.

"Islam juga menyeru kepada umatnya agar menolak kezaliman dan berusaha untuk berlaku adil, kerana adil itu dekat kepada Taqwa" ujar Jauhar

Program ini juga sebagai salah satu inisiatif Pas dalam usaha memasyarakatkan Pas selain memecahkan fenomena takut kepada Pas khususnya kepada rakyat bukan Islam.

"Pas komited dalam usaha memperbaiki hubungan antara kaum yang akhir-akhir ini kelihatan agak goyah dengan pelbagai isu sensitive yang di main kan UMNO" kata Jauhar lagi.

Program turut di hadiri oleh Timbalan Pesuruhjaya PAS 1, Ustaz Kamarudin Sidek yang turut mambantu mengagih kuih bulan di beberapa restoren di Bukit Baru.

04 di alor gajah - Google Blog Search

04 di alor gajah - Google Blog Search


SHARING THE MOMENTS: Training <b>di Alor Gajah</b> Melaka

Posted: 19 Jun 2011 02:29 AM PDT

18hb kami di jemput untuk conduct 1 session iaitu Sex & Gender di Melaka. Hari Jumaat malam kami bertolak ke Melaka. Aku dan 2 orang colleagues opis.
Ini adalah 1st time aku conduct session secara solo yek! ada 71 orang pelajar dan di divide kpd 3 kumpulan. Kumpulan aku, Kak Roro and Eena.
Budak-budak ini umur 16 & 17 tahun. Semuanye girls. Budak2 ni sangat aktif, participate dlm session yang kami jalankan.
Secara keselurahannye mereka sangat happening dan aku rasa aku dah buat yang terbaik untuk session tersebut. Satu pengalaman yang hebat untuk aku meningkatkan tahap keyakinan untuk berucap di khayalak ramai! Insyallah selepas ni bole buat lebih baik.. Happy! :)
Kolaj yang mereka hasilkan..

di negeri melaka - Google Blog Search

di negeri melaka - Google Blog Search


Jawatan Kosong Pentadbiran Kerajaan <b>Negeri Melaka</b>

Posted: 24 Aug 2011 10:07 PM PDT

No
Company Logo
Uploaded

Kerja Kosong Pentadbiran Kerajaan Negeri Melaka (eKERJA)

-Sistem permohonan jawatan kosong ini adalah di bawah bidang kuasa Pentadbiran Kerajaan Negeri Melaka.
-Permohonan jawatan tetap bagi gred jawatan (17 hingga 54) adalah di bawah bidang kuasa Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA). Pemohon perlu mendaftar di alamat www.spa.gov.my
-Bilangan jawatan yang boleh dipohon adalah maksimum 3 jawatan.
-Data pemohon jawatan kosong (Sepanjang Masa) di Pentadbiran Kerajaan Negeri Melaka hanya sahlaku sehingga enam (6) bulan.
-Kerajaan Negeri Melaka berhak menolak permohonan sekiranya data yang diberi adalah palsu/tidak lengkap.
-Sekiranya pemohon sedang berkhidmat dengan Kerajaan, Badan-badan Berkanun atau Pihak -Berkuasa Tempatan, salinan Laporan Penilaian Prestasi dan Penyata Perkhidmatan yang terkini perlu diserahkan semasa calon ditemuduga.
-Permohonan terkini akan membatalkan permohonan terdahulu

SILA KLIK PADA JAWATAN UNTUK SYARAT KELAYAKAN

Incoming search terms:

Related Posts:

04 di jasin - Google Blog Search

04 di jasin - Google Blog Search


Berhari raya guna bas Panorama <b>di Jasin</b> - Utusan Malaysia Online <b>...</b>

Posted: 02 Sep 2011 09:24 AM PDT

Berhari raya guna bas Panorama di Jasin

Berhari raya guna bas Panorama di Jasin

JASIN 1 Sept. - Dalam memberi kemudahan kepada penduduk di tujuh kawasan di daerah ini menyambut Hari Raya Aidilfitri, sebuah bas Panorama berhawa dingin dan cukup selesa.

Bas yang disumbangkan oleh Syarikat Pembangunan Pertanian Melaka berharga RM260,000 itu akan diuruskan oleh Majlis Perbandaran Jasin (MPJ).

Pengerusi Jawatankuasa Pengangkutan, Penerangan, Perpaduan dan Pengguna negeri, Datuk Ghazale Mohamad berkata, penduduk di tujuh kawasan terbabit boleh menggunakan perkhidmatan bas khususnya sepanjang sambutan Aidilfitri.

Menurutnya, dengan adanya perkhidmatan bas itu yang pertama kali diperluaskan di luar bandar raya Melaka, ia akan memberi kemudahan khusus buat penduduk yang tidak mempunyai kenderaan persendirian untuk pergi ke pekan Jasin.

''Ini pasti khabar gembira buat penduduk yang sebelum ini merungut kerana tidak ada perkhidmatan bas awam yang beroperasi di tujuh kawasan tersebut.

''Laluan itu sebenarnya tidak memberi keuntungan tetapi demi untuk memberi keselesaan kepada penduduk, MPJ sanggup membiayai operasi perkhidmatan bas ini," katanya selepas merasmikan perkhidmatan bas itu di Terminal Bas dan Teksi Jasin di sini, baru-baru ini.

Turut hadir Ketua Pegawai Eksekutif Syarikat Pembangunan Pertanian Melaka, Hashim Isa dan Pengarah Syarikat PMCT Sdn. Bhd., Wahid Abdul Majid.

Perkhidmatan bas tersebut akan melalui Kesang Tua, Kesang Pajak, Selandar, Kampung Bukit Senggeh, Kampung Ju dan Kolej Komuniti.

Menurut Ghazale, sebagai permulaan hanya sebuah bas akan digunakan dan jika ia mendapat sambutan baik, MPJ dijangka menambah beberapa buah bas untuk menampung keperluan penduduk di situ.

Beliau berkata, bas itu akan mula beroperasi kira-kira pukul 6.30 pagi dan berakhir pada pukul 5 petang dengan perjalanan sejam sekali.

Ujarnya, bagi kanak-kanak di bawah usia 12 tahun, orang kurang upaya (OKU), pelajar sekolah beruniform dan warga emas dikenakan tiket RM1 manakala dewasa dikenakan bayaran RM2.

ads