Sabtu, 13 Oktober 2012

04 di klebang - Google Blog Search

04 di klebang - Google Blog Search


Cuti-Cuti Politik, Dataran 1Malaysia Jadi Tarikan Ke Pantai <b>Klebang</b> <b>...</b>

Posted: 13 Oct 2012 10:28 AM PDT

Melaka, 13 Oktober 2012 – Melihat puluhan kereta yang berpelekat nombor di pintunya memasuki kawasan rekreasi Pantai Klebang menimbulkan rasa teruja kepada penulis serta pengunjung lain yang sedang beriadah di kawasan itu. Apatah lagi apabila melihatkan kereta-kereta tersebut disusun cantik berbentuk huruf U di hadapan tugu Dataran 1Malaysia Pantai Klebang.

Apabila diintai-intai dan dirisik-risik, rupa-rupanya kesemua kereta berjenama Subaru tersebut sedang mengadakan siri konvoi dari Kuala Lumpur ke Port Dickson.

Konvoi Kelab Subaru Malaysia yang disertai seramai 130 orang peserta menurut kata presidennya, Encik Sham, singgah seketika untuk bergambar di kawasan lapang berlatarbelakangkan tugu 1Malaysia sebelum meneruskan perjalanan ke destinasi terakhir konvoi. 

Jika hendak diikutkan jarak, Port Dickson adalah lebih dekat dengan Kuala Lumpur berbanding Pantai Klebang. Namun, disebabkan keindahan dan keistimewaan yang terdapat di salah sebuah pantai yang sedang pesat dibangunkan, ia menjadi tarikan kepada ahli kelab tersebut untuk dilawati.

Tambahan pula di Dataran 1Malaysia Pantai Klebang ini ramai pengunjung mengambil kesempatan beriadah bersama keluarga dan bermain layang-layang.

Faktor kawasan yang lapang di tepi pantai dan angin yang sentiasa bertiup mampu memberikan keselesaan kepada peminat layang-layang untuk menunjukkan skil dan kepakaran bermain layang-layang masing-masing.

Jika tidak kerana kesuntukan masa berada di negeri Melaka Bandaraya Bersejarah ini, sudah pasti penulis akan menghabiskan lebih banyak masa di Dataran 1Malaysia Pantai Klebang ini untuk menghayati keindahan dan merasai pengalaman bermain layang-layang.

Jika para pembaca berkesempatan, luangkan sedikit masa untuk membawa keluarga beriadah dan merasai sendiri pengalaman bermain layang-layang di tepi pantai.

04 di bukit katil - Google Blog Search

04 di bukit katil - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di bukit katil</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Sep 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Taman Melaka Baru FC Wakili Parlimen <b>Bukit Katil</b> Ke Peringkat

Posted: 25 Sep 2012 09:13 PM PDT

Futsal Melaka

BUKIT KATIL –  Berkat latihan yang konsisten berjaya membuatkan pasukan futsal dari Taman Melaka Baru menjuarai Kejohanan Futsal 1Malaysia Peringkat Parlimen Bukit Katil baru-baru ini.

Kejohanan anjuran Pejabat Belia dan Sukan Daerah Melaka Tengah dan Pejabat Parlimen Bukit Katil ini telah dilangsungkan selama 2 hari iaitu pada hujung minggu yang lalu. Ianya menawarkan hadiah utama RM1000.00 untuk Johan bagi kategori Lelaki Terbuka. Turut dipertandingkan kategori Wanita Terbuka dan Lelaki Bawah-15 tahun.

Menurut salah seorang pemain Taman Melaka Baru FC, Sdr Abadrul Azan, mereka akan membuktikan kesungguhan dan menunjukkan prestasi yang maksimum di peringkat kebangsaan nanti. Mereka menyasarkan untuk sekurang-kurangnya mara ke peringkat separuh akhir.

Gambar 1.1 Aksi perlawanan Akhir : TMB FC vs MOHAMAS Paya Ikan FC

Gambar 1.2 Perlawanan peringkat awal di GF1M Taman Tasik Utama

Pada perlawanan akhir yang diadakan pada lewat petang itu, Taman Melaka Baru FC telah menewaskan Mohamas Paya Ikan FC dengan jaringan 3 berbalas 1. Manakala tempat ketiga disandang oleh pasukan Taman Tasik Utama. Manakala bagi kategori wanita telah dimenangi oleh beliawanis dari Taman Rumpun Bahagia FC setelah menewaskan Marble FC. Taman Jati FC pula menewaskan Pasukan Bachanglona Jr FC untuk menjuarai kategori bawah-25 tahun.

Gambar 1.3 Pasukan yang beraksi di perlawanan akhir : Marble FC dan Taman RB FC

Gambar 1.4 Pemain Taman RB FC(kuning) cuba mengejar penyerang Marble FC

Sebelum itu, YB Ahli Parlimen Bukit Katil, Datuk Md Sirat Abu telah meluangkan masa bersama-sama menyaksikan perlawanan yang berlangsung dan merasmikan kejohanan futsal ini. Katanya, penganjuran kali ke-3 ini memperlihatkan sokongan dan komitmen sukan yang tinggi dari setiap pemain. Untuk kejohanan kali ini, sebanyak 4 buah Gelanggang Futsal 1Malaysia yang dibina oleh Kementerian Belia dan Sukan telah digunakan sepanjang kejohanan dengan GF1M Taman Merak Mas sebagai venue utama.

Tambahnya, prasana sukan yang telah disediakan harus digunakan dan dijaga sebaik mungkin untuk kemudahan sukan jangka panjang. Beliau juga memuji usaha dan kerjasama yang baik dari semua pihak yang menjayakan kejohanan kali ini. Beliau berharap program ini akan diadakan lagi sekerap yang boleh dan pihak Pejabat Parlimen sentiasa menyokong usaha Pejabat Belia dan Sukan Daerah dalam melahirkan masyarakat sihat yang aktif bersukan.

Gambar 1.5 Pen. Pengarah JBS Melaka, Tn Zailani Siran menyampaikan hadiah kepada pemenang

Gambar 1.6 Antara penyokong yang hadir memberi sokongan

Sebelum perlawanan akhir berlangsung, satu perlawanan persahabatan antara Jabatan Belia dan Sukan Melaka dengan Pejabat Parlimen Bukit Katil telah dilangsungkan.ads