Ahad, 7 Ogos 2011

04 di tanjung bidara - Google Blog Search

04 di tanjung bidara - Google Blog Search


Tinta Seorang Serikandi: Kembara Al-Falak, <b>Tanjung Bidara</b>, Melaka

Posted: 02 Aug 2011 09:54 PM PDT

Program Kembara Al-Falak ini dijalankan selama 3 hari 2 malam bermula 29-31 Julai 2011..Saya , Hajar Yusoff dan Fazri Lutfi wakil daripada UKM dijemput sebagai Fasi untuk program tersebut bagi membantu Ustaz Noh Farid dan Ustaz Nur Firdaus untuk handle slot LDK pengurusan organisasi. Selain program kembara Al-Falak, terdapat juga slot kursus kepimpinan untuk peserta KLiUC dan pesertanya seramai 40 orang termasuk SRC (Students Representative Council).
Selesai slot pengurusan organisasi, kami diberi peluang untuk mencerap Planet Zuhal. Planet Zuhal dipanggil Planet Saturn yang mempunyai gelang atau cecincin yang terdiri kebanyakkannya air batu dan sejumlah kecil serpihan batu-batan dan debu.Planet ini juga terdapat 60 bulan yang mengorbit pada pelnaet berkenaan. Subhanallah hebatnya kuasa Allah yang tidak mampu diatur oleh manusia.
Pada hari terakhir saya dalam prgram ini, saya dan fasi-fasi lain dikehendaki memantau setiap pergerakan kumpulan -kumpulan peserta. Pada hari tersebut program lebih kepada khidmat masyarakat kepada masyarakat di kampung Tanjung Bidara antaranya tolong keluarga angkat membersih halaman rumah dan sebagainya. Ni salah satu keluarga angkat yang turut mereka sertai.

Ini ketika mencerap anak bulan (hilal) untuk melihat anak bulan bagi menentukan tibanya awal Ramadhan untuk kite semua berpuasa pada esok hari...

p/s : semoga terikatan ukhwah yang terbina ini kekal selamanya..Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Kareem..Dimana kita diberi nafas baru untuk menjalani ibadat puasa dan amalan pahala dengan sebaik mungkin....
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

04 di alor gajah - Google Blog Search

04 di alor gajah - Google Blog Search


Rumah <b>di Alor Gajah</b> – Houses for rent Malacca – Brought by Condo <b>...</b>

Posted: 19 Jul 2011 02:08 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]dalam bandarrumah baru renovatetepon je jgn malu2..

Jun 2011 - Rumah Kediaman <b>di Alor Gajah</b>, Melaka - TERAMUDA

Posted: 16 Jul 2011 09:14 AM PDT
Bismillah.
Membina dan Menyiapkan Rumah Kediaman Berkeluasan 1,200 sq.feet di Kg. Kelemak, Alor Gajah, Melaka.
En. Hairul Ariffin bin Sa'emon
1. En. Atan bin Abdullah (Struktur)
2. En. Salim bin Damashuri (Kemasan)
3. En. Halim bin Mohamed (Elektrikal & Mekanikal)
4. En. Fu - Sykt. Fu Aluminium Alor Gajah (Window Casement & Glass)
5. En. Rahman bin Abdullah (Mesin & Jentera)
6. En. Abu Ngah bin Said (Grille)
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Perhentian Bas <b>Alor Gajah</b> Kini Dikenali AG Sentral - Berita Semasa

Posted: 21 Jul 2011 08:00 PM PDT

[KLIK] Kongsikan Dengan Rakan Anda di Facebook

ag sentral Perhentian Bas Alor Gajah Kini Dikenali AG SentralKepada sesiapa yang menaiki pengangkutan awam di Melaka, khususnya di sekitar Alor Gajah, Perhentian Bas Alor Gajah,kini berubah wajah dengan bangunan serba canggih, AG Sentral.

Siap pada Jun 2011 yang lepas,bagi kami,ianya memang perlu.Kalau dahulu Perhentian Bas tersebut tidak ubah seperti tempat lepak mat gian dan sebagainya, kali ini, ianya nampak lebih sempurna dan lebih selamat.Selain itu, fasiliti yang lain yang dinaik taraf adalah perkhidmatan wifi dan juga bazaar yang lebih bersih serta ruang menunggu yang lebih moden.

Kalau dulu, memang sesiapa yang menaiki bas ke Alor Gajah dan sebaliknya, memang ngeri bila tunggu bas.Dengan kotornya,dan juga dipenuhi ramai pendatang asing,ianya tidak sesuai dan nampak tidak meyakinkan.lebih-lebih lagi, bagi kaum wanita dan juga pelancong asing.

Dengan adanya AG Sentral ini, ianya lebih nampak teratur dan juga lebih selamat.Dengan kos sebanyak RM 3.3 juta, ianya satu usaha yang baik buat kerajaan Melaka,untuk menaiktaraf tahap pengangkutan awam di mana, kadarnya amat tidak memuaskan.

Namun begitu, perkhidmatan basnya masih lagi di bawah tahap yang tidak selesa dan tidak meyakinkan.Walaupun mempunyai prasarana yang hebat,namun sekiranya perkhidmatan tersebut masih ditakuk yang lama, ianya tidak bererti sama sekali.

Nasihat kami, eloklah juga perkhidmatan bas dinaiktaraf sekali,agar kesinambungan di antara fasiliti dan juga perkhidmatan,dapat diselarikan.Buat apa kalau bangunan bagus, fasiliti yang bagus, tapi perkhidmatan bas yang maha lembab,tidak ikut jadual dan masih di takuk lama bukan?

Walauapapun, usaha Kerajaan Melaka dalam memberikan yang terbaik buat rakyatnya, harus dipuji.Apa pendapat anda pula?

P.S. Ianya lebih baik daripada buat monorel kecik yang selalu rosak tu!

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

ads