Selasa, 20 September 2011

04 di durian tunggal - Google Blog Search

04 di durian tunggal - Google Blog Search


BERPETUALANG KE ACEH: <b>Durian Tunggal</b> lake from Machap

Posted: 12 Sep 2011 11:27 AM PDT

Continued from Gunung Ledang from Asahan. From Asahan we went to the small town of Machap where a small road leads to a certain lake.
As we entered the road we could see a part of lake running parallel to the road.
But we wanted to see the part that lies at the end of the road.
Welcome to the lake created by a dam in Durian Tunggal.
Parts of the surface are covered by this plant.

04 di alor gajah - Google Blog Search

04 di alor gajah - Google Blog Search


Pesta Seks, Beromen Dan Dadah <b>Di Alor Gajah</b> ~ rafhaN ideoLogy

Posted: 16 Sep 2011 08:24 PM PDT

ALOR GAJAH: Pelajar institusi pengajian tinggi (IPT) awam dan swasta dari Selangor serta negeri ini antara 87 ditahan ketika menyertai parti liar membabitkan pengambilan dadah di sebuah banglo dua tingkat di sebuah resort di sini, yang disewa kononnya bagi meraikan sambutan Hari Malaysia, malam kelmarin. Difahamkan ketika pasukan Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) negeri diketuai Inspektor Risikan Operasi dan Tahanan JSJN negeri, Cif Inspektor Mohd Hisham A Rahman menyerbu banglo terbabit kira-kira jam 2.30 pagi, ramai peserta pesta itu berhibur dalam keadaan khayal.

Menurut sumber, dalam serbuan itu, polis menahan 87 orang termasuk 17 perempuan dan sebahagian daripada mereka pelajar IPT awam dan swasta berusia 18 hingga 35 tahun. Katanya, ketika serbuan, ada antara mereka berada di kawasan kolam renang dan ruang tamu, manakala sebahagian lagi dalam tiga bilik di tingkat atas dan lebih mengejutkan ada peserta tidur berpelukan tanpa menyedari kehadiran polis.
Penyertaan untuk pesta 'private party' itu dikatakan percuma, tetapi jemputan melalui laman sosial, facebook dan SMS daripada kenalan masing-masing. Malah, ada antara peserta tidak mengenali antara satu sama lain. Harian Metro difahamkan, banglo itu turut dilengkapi sistem audio yang dikendalikan seorang DJ yang dipercayai kenalan kepada penganjur pesta berusia 30-an bagi menghiburkan pengunjung mulai jam 10 malam. Menurut sumber itu, beberapa peserta yang menyedari kehadiran polis cuba melarikan diri, namun gagal kerana banglo terbabit dikepung.
"Polis merampas dadah jenis syabu dan ganja dipercayai digunakan peserta," katanya di sini, semalam. Menurutnya, semua yang ditahan dibawa ke balai polis berdekatan untuk menjalani ujian air kencing dan hasilnya 15 suspek didapati positif dadah. Seramai 19 suspek termasuk tujuh wanita ditahan kerana memiliki dadah manakala selebihnya dibebaskan tanpa syarat.
Sementara itu, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik negeri, Superintendan Md Azmi Othman yang dihubungi mengesahkan tangkapan itu. Difahamkan, turut ditahan dalam serbuan itu ialah seorang wanita yang sudah bertunang didapati memiliki dadah, manakala tunangnya dibebaskan tanpa syarat. Kebanyakan pelajar yang menyertai parti berkenaan berasal dari Johor, Kuala Lumpur, Perlis serta Terengganu dan mereka terdiri daripada pelajar IPT, mekanik, penganggur dan jurujual.
Difahamkan, ketika siasatan awal, peserta parti itu cuba menyembunyikan identiti penganjur yang didakwa berada di Ipoh, Perak. Malah, serbuan dianggotai empat pegawai dan 14 anggota JSJN IPK negeri itu dilakukan selepas mendapat maklumat risikan sejak awal Jun lalu dan penganjur didapati menggunakan facebook untuk menjemput peserta. Tinjauan Harian Metro di banglo terbabit mendapati ia dipenuhi botol minuman keras selain penemuan kondom di luar pekarangan banglo itu.

( ‿) NINIEY&#39;S STORY (‿ ): PARTI LIAR - <b>ALORGAJAH</b> MALACCA

Posted: 17 Sep 2011 01:50 AM PDT

Satu hal lagi remaja zaman sekarang… tak habis habis dengan ulah nakal dan melampaui batas… hebat sangat ke bila menganjurkan parti liar macam ni? dimanapengertian kemerdekaan bagi mereka? atau kah? mereka hanya menyandarkan perkataan Merdeka untuk mendapat permit keluar rumah? Sakit hati bila memikirkan keadaan remaja masa kini,semakin berani untuk melakukan perbuatan terkutukdimana sedikit pun tidak akan menjaminkan masa depan yang cerah!!
ALOR GAJAH – Sekumpulan 87 individu ditahan dalam keadaan mengaibkan apabila mereka didapati berada dalam keadaan khayal dan bercumbuan secara terbuka dengan alasan menyambut Hari Kemerdekaan yang ke-54 serta Hari Malaysiaketika menyertai parti liar di sebuah banglo yang dicemari dadah dan araksemalam.
Parti liar di banglo sebuah pusat peranginan di sini itu diserbu pukul 2.30 pagi selepas polis menerima maklumat mengenai kegiatan tidak bermoral tersebut.
Serbuan itu diketuai oleh Inspektor Risikan Operasi dan Tahanan Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik negeri, Cif Inspektor Mohd. Hisham A. Rahman bersama 14 anggota.
Daripada 87 individu berusia di antara 18 dan 35 tahun itu, tujuh daripadanya merupakan pelajar Institusi Pengajian Tinggi (IPT) yang terdiri daripada tiga lelaki dan empat wanita.

ads