Jumaat, 29 Julai 2011

04 di umbai - Google Blog Search

04 di umbai - Google Blog Search


My Small World: Makan Time - Ikan Bakar Parameswara <b>di Umbai</b>

Posted: 12 Jun 2011 05:00 PM PDT


Kerang bakar
Pencicah. i cicah udang, kerang dan ikan dengan pencicah ni
My Dania dengan tudung baru Fareeda Kids pilihan Dania. Kemain lagi nak beli tudung yang dia pilih jer...
Dekat sangat tepi pantai
Tempat makan kat sini
Permandangan sekitar ikan bakar
Makan dalam bot pun boleh
Geram tengok sotong2 nih
Ikan fresh ni...ikan...err err???
Udang
Tempat makan kami. Ikan Bakar Parameswara
Malam yang pertama tu kengkonon nak pekena ikan bakar ler. Malam tu kebetulan malam minggu. Makkk aiii....jalan jam sepanjang ke ikan bakar tu. We alls pergi selepas Maghrib. Nampaknya kena tangguh malam selepasnya. We all bertolak pukul 5.30pm. Namanya pun musafir, gunakan sebaiknyalah solat jama' tu. Jangan jama' tak yah sudahlah. Masa we alls tiba tu, dah ramai yang berada kat kawasan tu. Nak masuk kena bayar parking RM1. Kalau nak pergi makam apa tah kena RM5. Makam tu terletak di pulau dan kena naik speed boat ke sana yang berharga RM100. Ambik ko...nak pergi lawat makam waktu malam pun boleh. Sape berani dak?.
My hubby sibuk beratur nak order makanan. Bagi i tak syiok sebab takde Mr ketam lar...i memang teringin nak makan ketam fresh fresh tu. Takde ketam, hubby i order ikan jaket, udang dan kerang untuk makan bertiga. Ummi Dania sibuk snap sana snap sini gambar kat tepi muara ni. Sunset masa tu terlupa nak ambik gambar sebab tengah makan. Hehehehe...Sampai terlupa tu..
Lupa nak cerita, sepanjang ikan bakar ni banyak je gerai2 makan ikan bakar tapi Parameswara ni yang paling famous sebab terletak betul2 tepi pantai. Ramai orang kat sini. Boleh je makan kat kedai lain kan. Up to you alls tapi permandangan kat Parameswara yang paling besh. Selain pada tu ada jer gerai2 jual anak2 patung la, memacam lar.....haaa get ready le mak pak sedia duit jer....he he he.

****tercapai impian nak sampai sini...hehehe

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads