Selasa, 4 Oktober 2011

04 di machap - Google Blog Search

04 di machap - Google Blog Search


Proton Exora Turbo Ditemui <b>Di Machap</b> | sembang-auto.com

Posted: 15 May 2011 01:05 AM PDT

May 15th, 2011 by admin

Proton Exora turbo dijumpai di RnR Machap oleh Bro Amir. Menurut beliau, pemandunya berbangsa India tidak mahu melayan pertanyaan beliau mengenai Exora turbo ini. Sungguh professional staff Proton bekerja. Beberapa bahagian yang digelapkan atau dilindungi tape adalah bahagian yang berubah dari segi luaran namun apa yang ditunggu-tunggu ialah enjinnya iaitu enjin Campro CFE 1.6liter turbocharged dan juga kotak gear CVT. Enjin turbocharged Proton menghasilkan kuasa 138hp dan 205Nm tork amat sesuai digunakan untuk Exora. Pelancarannya dijadualkan sebelum Hari Raya Puasa namun beberapa khabar angin menyatakan pelancarannya ditunda hingga bulan November depan.

Related Posts with Thumbnails

SPYSHOTS : Exora Turbo <b>di</b> RNR <b>Machap</b> | funtasticko design

Posted: 16 May 2011 12:17 AM PDT

Spyshots terkini Exora Turbo telah diambil oleh bro Amir pembaca blog sembang-auto.com di RnR Machap. Nampaknya Exora Turbo ni terpaksa ditunda sehingga ke hujung tahun ini. Saya dapat satu info yang mengatakan sebab Exora Turbo ini ditunda ialah berkaitan dengan sistem ekzos yang bila hi-rev selama 3-4 jam, ia akan merah menyala & lama kelamaan jika dibuat secara berterusan kemungkinan akan berlaku keretakan pada paip ekzos tersebut. Jurutera Proton sedang melakukan pengubahsuaian untuk memastikan perkara ini dapat diatasi segera. Ada sesiapa lagi yang tahu punca delayed Exora Turbo ni boleh la berkongsi dengan kita semua ye ;)

sumber gambar dari : www.sembang-auto.com

Politik Kotor BN <b>di Machap</b> « Fuziah Salleh

Posted: 11 Apr 2007 12:48 AM PDT

Di Macap semalam terdapat satu usaha BN untuk menjatuhkan kredibiliti Sdr Anwar Ibrahim dan pakatan pembangkang
dengan cara mereka mengedarkan satu VCD yang bertajuk VCD PANAS -18SX.
VCD tersebut yang dibalut dengan kertas yang ada logo DAP dan juga gambar calon DAP telah diedar di dalam masjid-masjid.
Di antara kandungan VCD tersebut ialah affidavit Sukma dan gambar-gambar Sdr Anwar yang kononnya bertopengkan agama.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

VCD tersebut nampaknya bertujuan membuat orang Melayu membenci Anwar dengan cara menjatuhkan kredibiliti beliau di mana beliau dituduh munafik.
Kemudian VCD itu juga bertujuan membuat orang Melayu membenci DAP di atas persepsi DAP menikam KeADILan dari belakang.

Saya kira ini propoganda BN yang cukup korup dan tandus dari segi idea dan di masa yang sama terdesak (desperate) untuk mendapatkan sokongan pengundi MACHAP. Seperti biasa BN tidak teragak-agak untuk menggunakan tektik kotor dan keji.

Di antara taktik kotor BN yang lain ialah menggugut para pengundi yang sedia menjadi hos ceramah kelompok dan program anjuran KeADILan .
Di daerah mengundi Melaka Pindah terdapat dua kes di mana tuan rumah menarik balik izinnya untuk mengadakan ceramah di rumahnya (selepas bersetuju dan merendam meehoon satu besen).

Hmmm…. BN pasti tidak akan berubah tapi……bila lah agaknya pengundi Melayu akan sedar?

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

April 11, 2007 - Posted by | Politics

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads