Selasa, 9 Oktober 2012

04 di klebang - Google Blog Search

04 di klebang - Google Blog Search


<b>Klebang</b> Centre Point meningkatkan taraf kehidupan dan ekonomi <b>...</b>

Posted: 20 Jan 2012 04:49 AM PST

Pembangunan Klebang Centre Point di Klebang di kawasan seluas 4.6 hektar dijangka meningkatkan taraf kehidupan dan ekonomi penduduk setempat.

Hypermarket Econsave yang menelan kos sebanyak RM18 juta akan menjadi tunjang utama pembangunan ekonomi di kawasan ini berdasarkan sambutan orang ramai di gedung-gedung yang sama di seluruh negara,

Datuk Bandar Ipoh, Datuk Roshidi Hashim berkata, pembinaan Econsave yang dijangka siap pada pertengahan tahun 2013 akan menjadi nadi penggerak utama di kawasan Klebang Centre Point.

"Hypermarket itu antara projek utama yang akan dibina di dalam kawasan pembangunan komersial di Klebang seluas 4.6 hektar itu,"katanya kepada pemberita selepas majlis menandatangani perjanjian antara Kumpulan Liew Yin Yin dan Econsave Cash & Carry Sdn Bhd dan Majlis Pelancaran 'Klebang Centre Point'.

Perjanjian itu ditandatangani Pengarah Kumpulan Liew Yin Yin, Ir Don Liew Mun Hon dan Pengarah Eksekutif Econsave, Lai Sia Ling.

Roshid berkata, kerjasama strategik antara dua syarikat gergasi terbabit membuktikan kawasan bandar raya itu bakal menjadi tumpuan pelaburan pembangunan, ekonomi dan sosial.

"Bagi penduduk tempatan pula, pada permulaan, hypermarket ini akan menawararkan 150 peluang pekerjaan,"katanya.

Dalam pada itu, Roshidi berkata, sebuah hotel bajet juga akan dibangunkan yang akan menjadi titik permulaan kepada aspek pelancongan.

Selain hotel bajet, pihaknya turut menerima cadangan dan permohonan membuka sebuah restoran makanan segera pandu lalu di kawasan ini.

"Pada masa ini, pembinaan Sekolah Rendah Poi Lam sedang berjalan rancak dan ianya dijangka siap sebelum hujung tahun ini,"katanya.

Jelasnya, kedudukan Klebang Centre Point yang strategik ini bakal menjadi tumpuan para pengguna kerana ia dibina di laluan utama ke kawasan Meru Raya.

BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Oct 2012 09:23 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Oct 2012 09:55 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

<b>Klebang</b> Original Coconut Shake | Lemprica.Com

Posted: 07 Oct 2012 04:20 PM PDT

Siapa yang pernah menjejakkan kaki ke Melaka , sure akan tanya " kat mana Klebang coconut Shake tu ? "

Kalau mereka yang datang dari arah bandar Melaka , melalui jalan Klebang Besar sure takkan termiss area ni . Sebab confirm 2 minit nak sampai area ni , akan jem. Kereta banyak + slow untuk masuk area parking , area dalam kawasan kedai . Kalau dari jauh nampak signboard caltex , haaa..dekat situ lah Klebang Original Coconut Shake .

Untuk yang datang dari arah Tanjung Kling dan sebagainya , selepas je traffic light di Jalan Klebang Besar- Masjid Klebang Besar dah nampak signboard Caltex. Slow down , masuk lorong tepi tu..and sila park di dalam ya . Tolong la pada mereka yang nak datang sini untuk minum dan makan , parking agak luas ada disediakan di area dalam .Jangan lah parking tepi jalan besar. Dah la Jalan Klebang Besar ni sempit ya amat .

Klebang Original Coconut Shake  ni ada 2 port. Port luar hanya untuk bungkus. Kuih muih , nasi lemak dan sebagai nya takde di luar . Kalau nak bungkus ..sila la beratur. Dan memang kalau weekend, beratur amat panjang .Port dalam pula adalah makan+minum di situ dan juga boleh bungkus . Luas. Amat luas dan berbumbung . So tak risau tetiba hujan ke apa . Kalau datang around jam 2-3pm , kuih muih macam macam yang ada. Kalau dah lepas kol 4pm , selalu nya dah berkurangan choice .

Anyway , memandangkan rumah ku dengan Klebang Original Coconut Shake  ni dekat je , so petang sabtu lepas , ajak Hanum jalan kaki . Memandangkan orang lain semua tido . So , cik kak ni dengan payung bagai berjalan lenggang mak minah ke sana. hehehhe.Dari keluar rumah sampai la balik , mulut dia tak habis-habis bertanya itu ini . Penat juga mama dia nak menjawab setiap soalan dia . :)

BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Sep 2012 09:16 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Skodeng kapal selam <b>di</b> Pantai <b>Klebang</b> - AkuBiomed

Posted: 26 Nov 2011 06:45 AM PST

Kebetulan balik ke kampung, saya dan keluarga ambil peluang untuk skodeng kapal selang yang timbul di Pantai Klebang. Kapal Selam yang dikenali sebagai Kapal Selam Agosta 70 bakal dijadikan Muzium Kapal Selam pertama negara yang terletak di Dataran 1Malaysia.

Skodeng kapal selam di Pantai Klebang, Melaka.

Kami sekeluarga bergerak ke Dataran 1Malaysia yang terletak di Pantai Klebang pada jam 6:15petang. Ramai juga pengunjung yang hadir untuk melihat sendiri kapal selam buat julung kalinya. Jalan untuk ke tapak kapal salam ini agak mencabar boleh dikatakan ala-ala Adventure Camel Trophy maklumlah sudah beberapa hari hujan turun di Melaka dengan jalan-jalan yang berlopak dan berlumpur. Akhirnya kami sampai tetapi kawasan tapak kapa salam ini telah dipagar nasib baik adalah kamera DSLR mempunya lensa yang boleh zooming.

Fakta mengenai Kapal selam SMD Ouessant Agosta 70 :

  • seberat 1,300 tan.
  • berukuran 67.5 meter panjang, 11.7 meter tinggi dan 6.5 meter lebar.
  • dibina pada 1979 oleh Perancis.
  • pernah digunakan oleh TLDM sebagai persediaan mengendali kapal selam Scorpene.
Skodeng kapal selam timbul di Pantai Klebang

Kawasan kapal selam Agosta 70 berpagar atas faktor keselamatan

Antara pengunjung ke tapak SMD Ouessant Agosta 70

Menjual ais krim di tapak kapal selam SMD Ouessant Agosta 70

Pengunjung Skodeng kapal selam di pantai klebang

Aksi pengunjung Skodeng kapal selam SMD Ouessant Agosta 70 di pantai Klebang

3 Ninjas koning skodeng kapal selam di Pantai Klebang

Kapal Selam Agosta 70_2

Kapal Selam Agosta 70_3

Kapal Selam Agosta 70_4

Kapal Selam Agosta 70_1

Kapal Selam Agosta 70

p/s: Sesiapa yang mengunjung ke Melaka boleh Skodeng kapal selam di Pantai Klebang.

Related posts:

  1. Sepetang di Pantai Puteri

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads