Khamis, 8 November 2012

04 di bukit katil - Google Blog Search

04 di bukit katil - Google Blog Search


Sepaktakraw: Siri Jelajah Gelanggang - Kampung Baru <b>Bukit Katil</b> <b>...</b>

Posted: 09 Oct 2012 06:22 AM PDT

Siri Jelajah Gelanggang kembali lagi. Kali ini saya berkesempatan ke salah satu gelanggang yang berpengaruh di Ayer Keroh Melaka iaitu Kampung Baru Bukit Katil. Terletak berhamoiran dengan Jabatan Bomba dan Penyelamat Negeri Melaka, lokasi gelanggang ini agak tersorok ke dalam.
Kedudukannya yang berada betul - betul di halaman rumah En. Zamri, gelanggang ini sebenarnya sudah berusia lebih 15 tahun. Pemain - pemain ternama dari Melaka pastinya pernah menjejakkan kaki di sini diantaranya Tony, Bonen, Boy, Izan , Saiful dan ramai lagi telah merasai gelanggang berpagar ini.
Khabarnya juga Saiful mengalami kecederaannya yang terkini iaitu terkoyak otot digelanggang unik ini.
Kepada anda yang ingin merasai pengalaman bergasak dengan pemain - pemain denga kawalan gelanggang yang baik, jangan lupa singgah di Kampung Baru Bukit Katil.

PR <b>Bukit Katil</b>: Serah Memorundum untuk KM Melaka | Penyelia <b>...</b>

Posted: 23 Oct 2012 09:37 PM PDT


Satu memorundum, tentang cadangan, permintaan dan pertanyaan rakyat yang dikemukakan kepada Ketua Menteri Melaka dan kerajaan telah diserahkan oleh Sekreteriat Pakatan Rakyat Bukit Katil bagi dijawab oleh Ketua Menteri ekoran 5 ADUN Pembangkang telah digantung dari memasuki dewan di negeri ini.

Wakil daripada PAS, DAP dan PKR tidak dibenarkan masuk dan memorundum serta pertanyaan tersebut hanya diserahkan dihadapan pintu pagar.

Terdapat 55 pertanyaan, cadangan serta permintaan telah dikemukakan kepada KM untuk dijawab serta dipertimbangkan.

Setiap adun dibenarkan untuk bertanyakan 10 soalan lisan dan 15 soalan bertulis, ekoran pegantungan tersebut, rakyat telah "kehilangan peluang" sebanyak 125 soalan untuk dikemukakan kepada KM dan exco-exco.

Antara persoalan yang ditanya adalah berapakah kos penyelenggaraan kapal selam Agosta di Pantai Klebang setiap tahun?

Selain itu Ketua Menteri dan Exco diminta untuk mendedahkan harta, aset kewangan dan apa-apa barang kemewahan setiap tahun, bukan sahaja kepada YAB Perdana Menteri tetapi juga kepada rakyat.
Tiada ulasan:

Catat Komen

ads