Selasa, 21 Mei 2013

di negeri melaka - Google Blog Search

di negeri melaka - Google Blog Search


[KENYATAAN MEDIA] #BLACK505 <b>DI NEGERI</b> SEMBILAN, KEDAH <b>...</b>

Posted: 16 May 2013 07:09 AM PDT

Gelombang #black505 demi menzahirkan suara bantahan rakyat menentang penipuan pilihanraya diteruskan di negeri-negeri Kedah, Terengganu, Melaka dan Negeri Sembilan.

#black505 yang seterusnya akan diadakan di Negeri Sembilan pada hari Jumaat 17 Mei 2013, bertempat di kawasan parkir Jalan Haruan 4/7, Pusat Komersial Oakland, Seremban. Orang ramai dinasihatkan hadir awal untuk mengelakkan kesesakan.

Tarikh-tarikh bagi #black505 yang seterusnya adalah seperti berikut:

                        21 Mei 2013 (Selasa) – Kedah

                        23 Mei 2013 (Khamis) – Terengganu

                        24 Mei 2013 (Jumaat) – Melaka

Tempat akhir perhimpunan akan dimaklumkan melalui laman media sosial dan kenyataan rasmi yang akan dikeluarkan oleh PKR.

Semua perhimpunan telah berjalan dengan aman dan mematuhi nasihat Polis Diraja Malaysia (PDRM) walaupun beberapa tempat perhimpunan terpaksa diubah di saat akhir. Penganjur telah menghormati nasihat PDRM untuk menukar tempat perhimpunan di Pulau Pinang, Pahang dan Johor walaupun ia dibuat beberapa jam sebelum perhimpunan.

Ini tidak sedikit pun melemahkan semangat rakyat terutamanya orang muda untuk turun menyuarakan bantahan dalam simbolik #black505 ini. Mengikut anggaran kasar penganjur, seramai lebih 400,000 rakyat Malaysia telah menyerti #black505 setakat ini (120,000 – Kelana Jaya, 120,000 – Batu Kawan, 60,000 – Ipoh, 60,000 – Kuantan dan 60,000 – Ulu Tiram).  

Saya yakin menjelang minggu depan apabila gelombang #black505 tiba di Negeri Sembilan, Kedah, Terengganu dan Melaka, lebih setengah juta rakyat Malaysia telah turun menyatakan bantahan terhadap penipuan pilihanraya dan menolak kerajaan tidak sah yang diterajui Dato' Seri Najib Tun Razak.

Semangat kerjasama dengan pihak PDRM demi menjamin kelancaran dan keselamatan rakyat akan diteruskan. Oleh itu, saya menyeru seberapa ramai rakyat untuk turun menyertai #black505 sebagai bantahan terhadap penipuan pilihanraya dan sokongan kepada reformasi pilihanraya yang perlu diadakan segera.

 

RAFIZI RAMLI

Pengarah Strategi

16 MEI 2013 

Nukilan Wan Motor: Nadi Rakyat <b>Negeri Melaka</b>

Posted: 19 May 2013 09:03 PM PDT

Assalamualaikum wbt

Alhamdulillah syukur padamu Ya Allah,

Saya mengucapkan jutaan terima kasih kepada kepimpinan Nadi Rakyat Malaysia yang dipengerusikan oleh En Rafi Awang Kecik kerana telah melantik saya sebagai Pengerusi Nadi Rakyat Negeri Melaka baru-baru ini... Saya mengucapkan jutaan terima kasih kepada kekanda saya, bro Papa Gomo yang tidak putus putus memberi saya semangat di dalam perjuangan di alam maya ini...

Alhamdulillah, setakat ini saya telah melantik ahli jawatankuasa saya di dalam Negeri Melaka dan saya sebenarnya sungguh berbesar hati kerana setakat ini ramai yang menawarkan diri untuk menyertai Nadi Rakyat Melaka.

Penubuhan Nadi Rakyat Melaka bukan untuk menjatuhkan pihak lain atau sebagainya sebaliknya kita mahu jentera cyberwar yang lebih mantap dan dan berkesan. Saya menghormati rakan-rakan dan sahabat perjuangan saya di dalam Unit Media Baru ( UMB ) dan Panglima Maya Melaka (PMM) dan tidak akan sesekali akan menganggu gugat mereka di sini.


Saya mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua ahli Nadi Rakyat Negeri Melaka yang secara sukarela menawarkan diri untuk menyertai gerakan ini... Insyaallah saya akan lakukan terbaik di dalam perjuangan ini.

Nukilan Wan Motor

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads