Rabu, 10 Julai 2013

04 di klebang - Google Blog Search

04 di klebang - Google Blog Search


The Colors of My Life...: Lepak-Lepak <b>di</b> Pantai <b>Klebang</b>, Melaka..

Posted: 07 Jul 2013 10:51 PM PDT

Lepas dah puas minum Coconut Shake terus kitaorang ke Petronas (sebab nak tumpang Surau), then terus ke tepi Pantai Klebang...........
Pantai Klebang ni kalau nak tau jalan masuknya ada tulis Muzium Kapal Selam...ikut je jalan tu nampak hujung belah kiri or kanan (ikut dari mana korang masuklah...) tulah Pantai Klebangnya...
Dah sampai sana tu kitaorang just parking kereta kat tepi pantai tu lepak-lepak kejab dalam kereta je....
Ke Pantai Klebang tu saja-saja je nak cuci mata..lagipun macam rugi pulak pergi sampai ke Klebang tapi semata-mata nak rasa Coconut Shake je kan....jadi kita tumpang cuci mata......
Mula-mula tu lepak-lepak lebih kurang dalam kereta ingatkan lepas tu nak terus balik KL dah...tapi bila tengok stall depan pantai tu dah bukak terus je kitaorang lepak-lepak kat sana pulak.....
Tada....best kan..kan..kan??

Angin kuat ni tau..habis semua benda melayang-layang.....tapi sebab view cantik terus feeling-feeling macam makan di Bali gitu, tak dapat yang original yang sipi-sipi pun okehlah kan......hihihihihi


Tu dia stallnya....sederet kat sini semuanya ada stalls macam ni....
Kiranya stalls jualan di sana, meja dengan tempat duduk pulak kat seberang sini...
Nak makan apa, macam-macam ada...nanti adalah yang amik order....

Sept....of-courselah minah ni puas hati kan...senyum sokmo satu hari gitu......impian terlaksana kan....hihihihi..i is tumpang sekaki jelah......

Pemandangan di hadapan kami....cantik ya amat okeh....
Minum pulak Air Asam Boi sejuk...huuuu..marbeles....(air kelapa takmau minum dah sebab tadi dah puas minum..hihihiih)....

Dah kenyang punya pasal kita order Kerang Rebus ni je....
Kalau ikutkan menu macam-macam ada, tapi tahan jelah sebab perut memang dah penuh....

Dah habis makan dan minum kitaorang jalan ke depan pulak.....
Saja..alang-alang dah sampai situ naklah tengok dari dekat pulak.....

Ni view dari pantai pulak...
Sederet hujung tu semuanya stall-stall jual macam-macam makanan....tinggal nak pilih atau yang mana kita nak singgah je...
Nampak tak papan tanda terpacak warna merah tu?
Tu maknanya pantai ni tak boleh mandi okeh....bahaya...so tak payahlah berangan nak mandi di sini walapun airnya cantik....
Tengok angin diapun boleh tau kan.....punyalah kuat sampaikan pokok-pokok semua condong ke kanan semua.....eh, angin dengan air ada kena mengena ke????

Konon je kan..padahal panas giler ni....
Me pulak bila dah sampai situ haruslah celup kaki sikit...ala-ala janji merasa air laut Pantai Klebang gitu...

Sept kata jangan letak pic dia sebab tudung kembang....tapi pedulik apa saya kennn...dah memang berangin pun tempatnya so haruslah tudung tu kembang-kembang cam tu....janji comel sudah...hehehhehehe....

Tu tapak kaki kuda tu tau.....kat sini ada jugak kalau nak naik kuda macam kat PD tu...
Ni dah amik gambar lebih kurang terus kitaorang bergerak balik...
Balik pun ikut lagi Waze Apps...okehlah tak sesat pun...elok je sampai Tol Ayer Keroh/Simpang Ampat tu balik....
Tapi sebelum balik tu singgah kat Kedai Coconut Shake yang awal tadi tu (yang kat Everlynn Hotel dan yang Sept kata dia minum Coconut Shake kat situ)....

Tu depan sana bangunan tinggi tulah Everlyn Hotel....
Sept yang beria cari Everlyn Hotel sebab sangka Coconut Shake yang fames tulah yang jual kat sini.....tapi salah okeh...
Yang femes tu terletak kat Caltex sana depan nun......

Tapi sebab Sept kata nak beli untuk tapau..so kita just pergi sini je...okehlah kan..kita try lagi satu Coconut Shake Klebang jugak....
Ni kitaorang parking tumpang depan rumah orang je........
Kata Sept masa dia pergi dulu tu orang ramai giler datang beli dan tapau kat sini....so tu yang dia ingat Coconut Shake ada jual kat sini je.......

Dalam kedai ada menu besar ni....
So boleh tengok nak makan atau minum apa...
Macam-macam ada....macam best je kan...??
Cer tengok menu nampak kan harga Coconut Shake Special kat sini mahal dari yang Original Coconut Shake kan??
Tapi don't worry, yang tapau punya Coconut Shake nya dapat bekas yang paling panjang tu.....yang minum taktaulah pulak besar mana gelasnya....nak tau kenalah korang try sendiri kan...hhehehhehe...

Masa ni ada orang makan jugak, tapi tak seramai atau sepenuh kedai yang Original tu....

Kat sini lagi macam-macam menu ada....selain yang ada tulis kat menu Satey pun ada tau....
Tapi kitaorang tak tapau pun macam-macam...kitaorang just tapau Coconut Shake Special dengan Mee Kari sahaja (buat hilang kepunan gitu..hehehhehe).........
Tapi tulah, to be honest Coconut Shake kat sini still tak boleh lawan the Original Klebang Coconut Shakelah....huhuhuhu.....(pendapat lidah me okeh, so jangan mare....)...
So dah dapat tapau tu terus shot ke KL balik....
Tu pun sempat singgah kat gerai mana tah ada jual Pau Kukus tu....
Paling terkejut Pau Inti Kacang Merah sebiji harganya 90 sen sahaja tau....
Besar pulak tu, serius besar lagi dari yang ada jual kat KL pastu paling best lembut je paunya, inti pun tak kedekut langsung.....
Punyalah murah kan...?memang kalau duduk Klebang berhari-hari mau mewah makanlah gamaknya.........
Balik tu masuk highway sempat singgah R&R Nilai pulak.....
Niat nak hilangkan ngantuk, nak beli air gitu...
Sekali bila tengok foodcourt tu terus teringin nak makan Nasi Ayam.....
So kita early dinner makan Nasi Ayam jelah....jimat dinner tak payah makan dah nanti..
Sept pun nak makan Nasi Ayam jugek....
Mula-mula kata taknak makan...tapi bila me kata nak makan Nasi Ayam terus dia pun join sekali....so marilah kita dinner awal-awal.....

Nasi Ayam harga RM4.50 sedulang....hehehehe....
Bagus jugak hidang gini, lapang nak makan.....

Me dapat bahagian Kepak....
Nasi Ayam adalah one of my fav food, dapat makan tiap-tiap hari pun no hal......^_^

Rasanya okehlah...takdelah sedap bebenar atau tak sedap langsung...
Me ni kalau nasi Ayam memang surender awal-awal...suka sangatttt.....
Then dah habis makan terus balik...
Balik rumah Sept baliklah...tak larat oo nak drive sampai ke rumah dah....
Tu pun sampai rumah Sept nak pukul 7.30 malam dah kot....jem berlawan dengan orang nak pergi tengok bolasepak kat Bukit Jalil punya pasal....huuuuuu....
Balik tu dah mandi-mandi tu memang tak hingat apa dah...lepak-lepak depan TV (Sept tengok bola) pastu tau-tau me tertido...(nasiblah Sept oiiiii....).....

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads