Jumaat, 9 September 2011

04 di sungai rambai - Google Blog Search

04 di sungai rambai - Google Blog Search


MEDAN INFODESA <b>SUNGAI RAMBAI</b> BARAT: <b>Di</b> mana <b>Sungai</b> <b>...</b>

Posted: 08 Sep 2011 10:15 PM PDT

Sekirannya ada yang bertanyakan apakah itu MID???..maka dengan mudah kamu boleh menerangkannya setelah membacanya di sini....
Medan Infodesa (MID) merupakan salah satu perlaksanaan kerajaan dalam Rancangan Malaysia ke-Lapan (RMK8) yang bertujuan untuk melaksanakan latihan dan kursus kepada masyarakat desa (Luar Bandar).
MID merupakan entiti fizikal yang dilengkapi dengan prasarana ICT yang terletak dalam kawasan desa. Selain menjadi fokus pertemuan fizikal setempat menerusi penggunaan ICT, MID juga akan menjadi pemangkin bagi merapatkan jurang digital masyarakat desa. Di samping itu, MID berfungsi sebagai pusat latihan dan pusat pertemuan interaksi maya dikalangan masyarakat desa. MID juga turut menjadi pemangkin kepada keusahawanan masyarakat luar Bandar.

Sekarang bagaimana???dah tahu tak MID itu apa???

14 Kampung <b>Di</b> Jasin Kutip Sumbangan

Posted: 05 Sep 2011 04:46 AM PDT

JASIN – Penduduk di Sungai Rambai di sini mengutip RM1,400 untuk keluarga jurukamera BernamaTV, Noramfaizul Mohd Nor, yang terbunuh di Somalia.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Rambai, Hassan Abdul Rahman, berkata sumbangan itu adalah sebagai tanda sokongan moral terhadap pengamal media khususnya BernamaTV.

"Sumbangan ikhlas ini adalah hasil kutipan daripada penduduk 14 kampung yang terdapat di dalam kawasan Sungai Rambai sebaik sahaja berita kematian Allahyarham disebarkan oleh media," katanya selepas satu majlis tahlil kepada Noramfaizul bersama penduduk kampung dan wartawan di sini, hari ini.

Sumbangan itu disampaikan kepada Ketua Biro BERNAMA Melaka, Mohamad Bakri Darus, untuk diserahkan kepada keluarga Allahyarham.

Hassan berkata, beliau masih ingat pertemuan pertamanya bersama allahyarham ialah apabila beliau dijemput oleh BernamaTV untuk ditemu ramah dalam satu siaran lansung sempena Sukan Malaysia ke-13 pada tahun lalu. – BERNAMA

Related posts:

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads