Jumaat, 30 September 2011

04 di umbai - Google Blog Search

04 di umbai - Google Blog Search


makan ikan bakar <b>di Umbai</b>, Melaka | peh! sodap weh~ nak lagi bole <b>...</b>

Posted: 30 Sep 2011 12:11 AM PDT

pas balik dari JB..yong and family uncle yong pergi makan malam di Umbai Melaka..eh asyik cerita JB je..takde cerita lain ke?? heheh nak buat cemana..yang ni cerita yang ada sekarang..cerita lain next entri la ek..kena ikut turutan :P hehehe
Makanan kat sini sedap ek..selama 2 tahun yong tinggal di Merlimau..sekali pon yong tak pernah makan di Umbai ni tau..kesian kan?? pas dua tahun habis belajar.baru dapat makan kat sini :) syukur diberi kesempatan :) so jom tengok apa yang kami order!


sambal udang..fuh! fresh nih


aspalela~ eh asparagus ler..bole tahan :)
kedai ni tak berapa ingat la nama dia..Paremeswara kot nama dia..kemain panjang lagi haa kena beratur kalo nak amik ikan.. mujur berbaloi.. kan? 
korang pernah makan disini?? 

you are everything…! » Blog Archive » Makan-makan <b>di Umbai</b> <b>...</b>

Posted: 18 Aug 2011 05:08 AM PDT

Posted by admin | Posted in Uncategorized | Posted on 18-08-2011

Assalamualaikum and hi peeps,

Apa khabar korang semua? hope korang sihat je okay,

Nampaknya, lama Ima tak menulis dalam diary Ima ni kan,

So, today, Ima update pasal makan kat Umbai..

Dekat Umbai ni, semua jenis seafood ada, yang korang tak pernah 

memang sedap sehingga menjilat jariii beb.

Enjoy the pictures,

ketam…emmm…fresh !

 Okey, jenis-jenis siput,

 Sepahat yang dah dimasak.

 Sotong…Urggghhh..

 Udang goreng butter..errmmm…

 Sotong goreng tepung.

 Udang lagi,

 Sotong….lagi….

 Ikan 3 rasa,

 penat dah nak bg tau ape,

Ketam.

Okey, tu saje…sebenarnye banyak lagi kitorang makan,

tu je yang sempat snap. okey?

haha, to be continued.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads