Isnin, 10 September 2012

di negeri melaka - Google Blog Search

di negeri melaka - Google Blog Search


Azril Azlina berjalan jalan <b>di negeri Melaka</b> - MUHAMMAD AZRIL <b>...</b>

Posted: 24 Jul 2012 06:42 PM PDT

Azril Azlina Berjalan-Jalan Di Negeri Melaka

.

Catatan 31 Disember 2011

Setelah Azril dan isteri tercinta balik dari makan malam di Taman Tasik Titiwangsa kami pun balik di tempat penginapan kami yang terletak di Jalan Tun Razak. Nasib menyebelahi kami apabila kami sampai di sana jam baru sahaja menunjukkan pukul 11.00 malam. Setelah kami baru sahaja hendak melelapkan mata kami dikejutkan dengan satu dentuman kuat dan terasa lantai seperti bergegar. Rupa-rupanya mercun dan bunga api dimainkan sempena menyambut 1 Januari, kami meluru ke tingkap bilik penginapan kami dan kami pun dapat melihat beberapa tempat di sekitar Kuala Lumpur dilimpahi dengan cahaya bunga api berwarna warni.

Catatan 01 Januari 2012

Awal awal pagi Azril dan Puan Azlina bangun dan terus bersiap dan pada jam 10 pagi kami terus daftar keluar dan bergerak meninggalkan tempat penginapan kami. Lokasi seterusnya adalah di Taman Mulia yang terletak di Bandar Tun Razak. Tujuan Azril dan isteri tercinta ke sana adalah untuk menziarahi sepupu dan Pak Saudara Azril yang tinggal disana. Sejam kemudian kami bergerak meninggalkan Bandar Tun Razak menuju ke negeri Melaka untuk menyelesaikan beberapa urusan kami disana.

Setelah habis urusan kami di Melaka, Azril terus menelefon adik Azril iaitu Koperal Azil Fikri yang tinggal di Taman Seri Aman Melaka, tujuan Azril menelefon adik Azril adalah untuk memaklumkan padanya yang kami ingin kesana. Setengah jam kemudian kami pun sampai dan kami disambut oleh Encik Fikri dan isterinya Puan Faezah. Setelah sampai kami pun beramah mesra dan bersembang antara satu sama lain dan kami pun makan durian yang terdapat disana.

Setelah makan durian, kami bersembang antara satu sama lain dan Encik Fikri memaklumkan pada Azril yang Puan Faezah akan memasak makanan istimewa iaitu Tom Udang Galah di waktu tengahari nanti. Setelah sampai waktu tengahari kami pun makan makananan yang disajikan dengan begitu berselera sekali. Setelah makan kami pun berehat, Azril dan Fikri terus bersembang anatara satu sama lain dan adik Azril pun membawa Azril pergi meronda disekitar kawasan tempat tinggalnya.

Pada sebelah malamnya Azril dan Puan Azlina bergerak meninggalkan Taman Seri Aman Melaka untuk balik ke rumah kami yang terletak di Kuantan. Setelah menempuh perjalanana selama 5 jam, kami pun sampai di Kuantan.

Durian yang sedap

.

Jawatan Kosong <b>Di</b> Perbadanan Kemajuan <b>Negeri Melaka</b>

Posted: 03 Jul 2012 08:56 AM PDT


Perbadanan Kemajuan Negeri Melaka memerlukan Warganegara Malaysia (Keutamaan adalah diberikan kepada Anak Negeri Melaka) yang berkelayakan, dinamik, bercita-cita tinggi dan bersedia menghadapi cabaran ke arah mencapai matlamat Wawasan 2020 untuk pelantikan bagi mengisi jawatan berikut :

1. PEGAWAI TADBIR, N41
2. PENOLONG PEGAWAI TADBIR, N27

Permohonan hendaklah dibuat dalam Borang Perjawatan Perbadanan Kemajuan Negeri Melaka, (PKNM) yang boleh diperolehi dengan melayari laman web PKNM di http://www.pknm.com dan juga boleh didapati dengan hadir sendiri pada hari bekerja biasa di Pejabat PKNM.

Borang permohonan yang telah lengkap diisi hendaklah dihantar kepada :

Ketua Pegawai Eksekutif
Perbadanan Kemajuan Negeri Melaka
Aras 4-11, Menara MITC
Jalan Konvensyen, Kompleks MITC
75450 Ayer Keroh, Melaka

Tarikh tutup permohonan ialah pada 18 Julai 2012 (Rabu).

Maklumat lanjut jawatan sila klik sini
borang permohonan sila klik sini

Jelajah Memberi Sumbangan <b>di</b> seluruh <b>negeri Melaka</b> ~ Rakyat <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 04 Aug 2012 08:27 AM PDT

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads