ads

Rabu, 22 Jun 2011

04 di tanjung bidara - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di tanjung bidara - Google Blog Search


Jalan-jalan <b>di</b> Masjid Tanah dan <b>Tanjung Bidara</b> - Hanya Sebuah <b>...</b>

Posted: 22 Jun 2011 07:05 PM PDT

Assalamualaikum .. hari ni iera rajin nak meng hupdate blog ni,sementara masa masih ada ni sebelum  exam tak lama lagi. Entry ni sepatutnya update awal lagi,tapi memandangkan gambar baru diambil dari tuan badan,baru la boleh update.  Hari ahad 12 Jun hari tu iera gi jalan-jalan dengan kawan iera. Terima kasih yang tak terhingga kepada kawan iera a.k.a  jiran iera jugak  cik Muhd Akmal dengan abang Ikbal yang sudi bawak iera jalan-jalan. =)

Diorang teman iera pergi kenduri tunang kawan iera ,Irine Nadia Marcello tu. Tahniah tau irine,dah tunang dah dia ni. Happy for you dear. ^_^  Lepas sarapan,kiteorang gerak ke Masjid Tanah dalam pukul 12 macam tu,dah sampai Masjid Tanah pastu mula lah operasi pencarian rumah Irine. Tanya kat akak kerja kat Petronas tu,last2 dia bagi info yang kureng tepat,meliau mata kiteorang cari papan tanda semua sampai ke tempat nama dia  'Londang' . Ahh sudah,memang kiteorang dah sesat jauh ni,lepas semua sekolah taman bagai. Patah balik tanya orang lain,last2 jumpa pun. Tu pun majlis dah habis dah,segan je nak masuk rumah. Hee,sory irine. =p

Masuk2 je taman tu nampak abang Aizul Marcello dengan gagahnya membasuh pinggan mangkuk semua,hehe. Hai abang,segan nak tegur hari tu,iera cuma salam mak Irine je. =)  Jom tengok gambar iera dengan si gadis cantik jelita ni :

Hahaha,serius kaku gila bila amik gambar dengan irine ni,1st time jumpa la katakan.. =p

kerusi tu empuk bangat! suka-suka =)

Then kiteorang jalan ke Tanjung Bidara,serius lagi cantik dan bersih dari Klebang dengan Pantai Puteri tu,alang-alang kat sana,kiteorang amik gambar,makan aiskrim kon yang 50 sen tu, sedap! haha. 

dari kiri Akmal,Ikbal dan tuan punya badan,saya la.. ^_^

serius suka gambar candid ni. thanks mal.. =)




My shoes.. cantik la pulak bila shoot camni... ^_^

Dan jejaka hot pujaan ramai,ingin berkenalan? sila dail 0172345678.  berusia 23 tahun,single dan available .

Sekian sahaja nurkilan saya pada hari ini,semoga kita berjumpa lagi di waktu yang lain. hoho. 

p/s: lepas ni nak final exam dah. busy...... 

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

04 di ayer keroh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di ayer keroh - Google Blog Search


PemenTasaN TeaTer mOnODramA rEBaB BerBisiK <b>Di</b> TamaN BuDayA <b>ayEr</b> <b>...</b>

Posted: 19 Jun 2011 02:00 AM PDT

Photobucket

Aku pernah menonton pementasan ini pada tahun 2009 di tempat yang sama dan pelakon yang sama. Tulisannya di sini. ( Maaf. gambar sudah di padam )

Hari ini jam 8.3o malam sekali lagi Rebab Berbisik akan di pentaskan Taman Budaya secara percuma. Sangat seronok mendengarnya. Ya. Selama ini saya menonton teater di Taman Budaya Ayer Keroh, belum sekali pun ianya berbayar.

InsyaAllah, saya akan menonton malam ini. Seorang diri mungkin. Orang Melaka ada yang mahu menonton? Jumpa di sana! =))

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

<b>Ayer Keroh</b> Country Resort Guide - Rates Facilities Map Contact <b>...</b>

Posted: 22 Jun 2011 06:16 AM PDT

Ayer Keroh Country Resort

When you've had a stressful year, the best thing to do is to take a break from your world and go to a whole new one to relax and rejuvenate. Spending time inhaling the fresh country air and taking in the peace and tranquility of looking at the lush green that some resorts have to offer might be the best cure for a hectic and stressful mind and body. The Ayer Keroh Country Resort can certainly offer you this kind of experience.

Hotel name: Ayer Keroh Country Resort
Star rating: 2
Address: Lebuh Ayer Keroh, 75450 Ayer Keroh, Melaka
Telephone: 06 232 5211
Fax: 06 232 0422
Rooms: 65
Room rates: RM110 to RM500

Map:


View Larger Map

The country-styled rooms are designed to help you unwind and be closer to nature. The chalets help you take that much needed rest and recover from your busy and hectic schedule. Sometimes, you may need to do the simple pleasures in life like taking the time to chill out by the poolside or enjoy the sweet joys of eating smooth ice cream. Whatever your idea is of relaxation, the Ayer Keroh Country Resort can certainly provide it for you.

Some people will not have a complete and fulfilling vacation if they are not able to work up a sweat and exercise. For that purpose, you can use the Ayer Keroh Country Resort's fitness facilities. They have tennis field, volleyball and badminton court as well as a basketball court. You can even enjoy a game of tele-match. If you're not a great fan of the outdoors, try their indoor games like carom and table tennis.

If you go hungry, there is always a great place for you to satisfy that hunger in Ayer Keroh Country Resort. Sample the different western and eastern cuisines at their restaurants. Take a seat and unwind in their open veranda while enjoying their freshly cooked meals. You can also have a BBQ party while at the resort and enjoy an open campfire near the greenery. Entertainment will also be provided through their in-house live band performance.

For those who would like to conduct their business events in this resort, you are welcome to do so. They have excellent conference rooms that are fully equipped with projectors, audio/visual systems and flip charts. It is easy to enjoy a great workshop through one of their banquet halls and meeting rooms. You can even hold a company banquet or awarding ceremonies in this place. Your employees will also have a good time exploring the different recreational activities found in the resort. They can take a trip to the crocodile and butterfly farms, go forest trekking or even have a game of golf.

Staying at the Ayer Keroh Country Resort shows you that vacations and company affairs need not to be expensive all the time. The rates are very reasonable and you will surely get your money's worth. The resort is about 20 acres in size and is surrounded by a beautiful and well-preserved rain forest. It is in close proximity to the Melaka Town and about 5 minutes away from Ayer Keroh Toll.

So the next time you feel the stress coming on, you know that it is time to plan a trip. And what better way to have a relaxing and fun time in a foreign place than to spend it at a resort like the Ayer Keroh Country Resort.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

04 di klebang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di klebang - Google Blog Search


KBHI: Gegaran <b>Di Klebang</b> Prima

Posted: 08 Mar 2011 05:26 AM PST

Tarikh : 26.2.2011 (Sabtu)
Sambutan Maulidur Rasul dan Malam Kesenian Islam
Lokasi: Padang Taman Klebang Prima

Pihak KBHI telah diberi tanggungjawab untuk menjadi supplier kumpulan nasyid dalam menjayakan sambutan tersebut. Dengan itu, pihak KBHI telah menjemput 2 team nasyid iaitu (Firwan dan Nur-ONE) di mana masing-masing telah membawa 2 buah nasyid yang berunsurkan selawat dan nasihat.

Anggota Firwan dianggotai oleh 4 orang terdiri daripada bekas peserta JDK 2010/2011 manakala Nur-ONE pula merupakan kumpulan nasyid yang bakal menyerlah dimana salah seorang daripada mereka merupakan ahli KBHI (Hairul A.Samad). Turut memeriahkan program tersebut ialah Azhan Atan (pemenang Akademi Nasyid TV9) dan ceramah Maulidur Rasul.

Pihak KBHI juga tidak ketinggalan untuk menyewa satu tapak niaga di situ. Produk yang popular di kalangan ahli KBHI - Keropok Krispy, Otak-otak, Samosa dan Air Roselle.

Diharap pihak Klebang Prima tidak akan jemu untuk menjemput kami atau bekerjasama dengan pihak kami lagi untuk menganjurkan program yang mampu meningkatkan hubungan kita dengan Allah swt.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

04 di umbai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di umbai - Google Blog Search


Limastiga Homestay <b>di Umbai</b> Melaka | PakJi.com

Posted: 21 Jun 2011 01:47 PM PDT

Limastiga Homestay

Homestay Limastiga terletak di Umbai amat sesuai untuk mereka yang datang bersama keluarga ke Melaka. Homestay memberi maksud penginapan bersama tuan rumah, mempunyai persamaan dengan Bed and Breakfast yang popular di Barat. Terletak hanya 15 minit dari Bandar Hilir Limastiga menawarkan kadar penginapan yang selesa serendah RM80 seorang. Homestay ini terdiri dari 3 buah banglo di atas satu tapak sama berkonsepkan rumah tradisional Palembang yang dikenali sebagai Limas. Kemasan di dalam yang ringkas lagi eksklusif dengan kemudahan yang dijaga rapi seperti bilik air, kolam renang, bilik tidur yang luas, ruang tamu dan dapur menambahkan daya penarik bagi mereka yang inginkan pengalaman homestay di Melaka atau mencari penginapan murah tetapi selesa.

Limastiga Homestay
Address: 2046 Jalan Bukit Tembakau, 77300 Umbai, Melaka
Hubungi Siti untuk tempahan di 012-6237687 / 012-6581381
Fax no: 06-2832082
email: limastiga@gmail.com

Search Terms:

  • Limastiga Umbai Melaka
  • umbai homestay
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

04 di lubok china - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di lubok china - Google Blog Search


cerita cinta kita..: kisah <b>di</b> smk <b>lubuk china</b>..

Posted: 15 May 2011 02:07 AM PDT

assalamua'laikum klaw tak jwb dosa jwb syg..huhu..=)

weyh korang nk dgr tak cte psal aritu...
Masa 30 ari bln ari tu kteorg spatutny ad gotong-royong but negeri melaka ad lh wt khusus untk bakal2 pemimpin kelab,persatuan n badan beruniform...Ktorg ni kira betuah r terpilih then kteorg pun g kt sana...So pg tu kteorg pun bertolak jauh gakk lah dri sg.udg p lubuk china...smpai je kteorgi  kt sana ingt skit skali ad  lbih kurang 10 buah sklh..antara sklh yg pergi smk ghaffar baba,smk hang kasturi,sma darul falah n bnyk g..Masa g kt sana kteorg ingt kteorg smpai awl skali lwat nsib x sgan sbb ad bdk lgi tgh sarapan sklh tu bg mkn supaya xd yg skit time activity tu...kteorg pun mkn r dh org sruh mkn...haha!..

ni gmbr time kt dlm dewan lubuk china tu..yg sblh

kte ni name dy fadzilah ...

ni plak time jln2 kt sklh tu..

ni kt tgga nk g ke padang  dri bilik form dyorg...

best gak g kt sana...dpt jgak ilmu mcm ne nk bentuk persatuan

atau kelab dgn scara straight dgn tanpa ragu2 untuk menbimbing adk2 bawahan..

kteorg pun chill g sana walupun kdg2 ad rasa mengantuk time cramah..

yg best skali classmates kte dy punya nset dgn tak silent pastu dy ingt bunyi lagu.

.klakar gler time tu...

btw kteorg rasa pnt tp ok lh best wlaupun satu hari berkg kt sana...

oke lah untill now t eiyza cte2 g pasal kwn2 niey k..daaa...wslm..

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved