ads

Ahad, 13 Januari 2013

04 di klebang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di klebang - Google Blog Search


Pas Tambun: SEPAGI BERSAMA PIMPINAN <b>DI</b> KG SRI <b>KLEBANG</b>

Posted: 01 Jan 2013 10:02 AM PST

 Dato Seri Nizar bergambar bersama peminatnya di Gerai Pak Tan

 Kuliah subuh di Masjid Jamek Tasek Jaya..

 Tn Hj Asmuni menziarahi beberapa orang al-Mala' di Kg Sri Klebang

 Dato Seri Nizar sedang menyantun pelanggan di Gerai Pak Tan..

Majlis Penyampaian Sumbangan keperluan sekolah yang disampaikan oleh Tn Hj Asmuni di Kg Sri Klebang


~We Gain & We Spent~: Coconut Shake <b>Klebang</b>, Melaka

Posted: 12 Jan 2013 03:57 AM PST

                     

Famous coconut shake klebang! Ramai gile orang mai sini. Lagi sekali aku bangga tengok Melayu berjaya.
Ni trip pendek aku kat Melaka hari tuh. 1 malam cukop untuk kami meronda2 sakan. Memang dah agak lama nak rasa coconut shake nih. Tapi asik la terlepas pandang. So kali ni aku betui2 tak mo terlepas rasa ayaq special ni.

Seperti biasa, google map membantu kami. Dari Naza Talyya kami terus ke sini. Ia dibuka pada pukul 1230 tengahari sampai petang. Tutup pula, jika perlu. Means tak tutup la kalau tak ada emergency, agaknye!

Sampai2 je memang slam gile. Ramai orang. Dah la tuh aku tatau cemana cara dorang serve. 1st time la katakan. Memule kami parking di luar, which is di tepi jalan klebang tuh. Betul2 bersebelahan Caltex. Sekali turun kereta tengok ada petunjuk yang tulis luar tuh untuk tapau sahaja. Nak makan situ harus masuk ke dalam. Le.. Baru kami tahu. Siap ada parking lot kat dalam tuh. Tak perlu la parking di gigi jalan raya yang busy.

So jom masuk kreta semula and drive ke dalam. Parking mudah!


Ini la tanda yang kami baru nampak selepas kami parking dan turun di kawasan tapau. Sabor je la kan? Padan la laki aku cakap, nape semua Q? Mana kerusi meja nak makan? Gulp!


Suke gambar 2 beranak ni. Happy moment plak aku tengok. IKLAN jap.
Ni aku snap masa balik.. Masa kami sampai tak dan nak snap. Orang terlalu ramai. So aku nak kejar seat. lol. Kang tak dapat seat kang haru jadik nye. Dah la panas berdenting masa tuh. Bayangkan la ada group motor besar konvoi kat situ. Menjela2 la parking dorang. Dah la tuh ingat 1 group. Rupa2nya mai lagi group lain masa tuh. Lagi la aku rasa nervous untuk dapat kan seat. Tamak haloba mood on. Ahaks! Ye la takkan nak mencangkong kat bawah tuh if seat penuh. Nak tapau tak chill weh!
Cara nya mudah. Masuk2 kedai je terus duduk, dalam 30-40saat (maybe less) depa datang terus dengan coconut shake nya.. Memule aku dapatkan seat utk hubby and aku pegi kat depa and tanya, nak kena order kat uols ke, ataupon uols dtg amik order? Katanya haqaq duduk je dlu. Nanti kami hantar. Aku memang suka bertanya sambil buat muke nerd gile! Kalau duduk panas2 tunggu benda yang tak tatau apa jadi, tidak la aku namenye tu. So kalau ada orang duduk je, bertepek2 la coconut shake die bawak dalam dulang untuk kita, sebut je nak brapa gelas. SIAP!

Bagus kan depa? Laju gils! Walaupon cust ramai!
Itu la shaker and blender nye. Blakang mamat tuh ada bentangan meja yang besar and panjang. So kat situ dorang terus buat coconut shake dalam gelas2 kosong tuh. Laju!
Genap 5tahun mamat ni kerja aku rasa dah bole jadi body builder dah. Dah la kat depan mata aku je, punya cekap die buat kerja. Supsap supsap tangan dia pantas duk nenyeh natang2 tuh semua. Memang laju and non stop. No wonder la!
Selain coconut shake, dorang pon ada letak food kat tengah2 kedai ni. Kuih muih, pulut kuning, nasi lemak t*tek, and ada cucur2. Ramai yang cakap nasi lemak t*tek die sedap. Tapi masa tuh kami dah full plak breakfast di Naza Talyya. So kami tak amik la makanan2 berat tuh. Kami hnya amik kuih muih je.
Putih, bersih, suci, murni je aku tengok budak coconut shake ni. Memang menyelerakan. Siap plak die letak isi kelapa kat dalam tuh. Di blend skali tapi tak hancur. Masih bole rasa and gigit2. Hubby kata ok2 jer, memang macam tuh coconut shake yang die penah rasa before, cuma isi kelapa tuh kat sini terlalu kasar kata nya. Menganggu konsentrasi nak telan bila haus!

Yang aku plak tak kena pada tekak. Aku rasa biasa2 je. Aku dah boleh agak rasa dia camtu walaupon aku tak pernah minum before ni dimana2 pon. So tak la wow sangat. AKU KATE, orang lain.. lain la rasa, kan? Tekak masing2. Tapi memang ok la. Sedap la. Cute and wangi vanilla ice cream tuh terasa!


Ini plak kuih muih yang aku amik masa tuh. Apam polkadot ni aku cubit je. Lepas tuh aku tak usik dah. Huhuhuhu. Saje amik ingat laki aku suke. Sbb apam biasa tuh die suke. Ni die takmo plak. Huhuhuhu. Aku lagi la xlayan sangat kuih2 ni. X gemar. Aku gemok sebab lauk and nasik! ngehngehngehngeh! lain2 kureng.

Setiap Kuih muih RM0.40
Coconut Shake RM1.50 without ice cream.
Coconut Shake RM2.00 with ice cream.

So sekian. Mari cuba mari cuba!

Famous Coconut Shake Klebang
(landmark-caltex petrol station)
1230pm-630pm daily.
Friday 2pm-630pm.
Tel 6013-3994061

Lepas je minum2 kami terus ke Jusco Mlk. Cuci mata.

View coconut shake klebang in a larger map

04 di batu berendam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di batu berendam - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di batu berendam</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Jan 2013 07:49 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di batu berendam</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Jan 2013 07:37 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di batu berendam</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Sep 2012 07:50 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

RASEDY CANOPY: RASEDY <b>di Batu Berendam</b>

Posted: 09 Sep 2012 06:48 PM PDT


Ya Allah Ya Tuhan kami. Kami memohon restuMu, berkatilah majlis tersebut, limpahkanlah barakah dan rahmat ke atas pasangan suami isteri tersebut, jadikanlah rumahtangga mereka aman dan bahagia dalam ketaatanMu, kurniakan kepada mereka zuriat yang soleh dan solehah, serta berilah ketenangan kepada mereka di dunia dan di akhirat. Sempurnakanlah agama mereka dengan ikatan ini.

Alhamdulillah selesai sudah majlis persepsi 2 pasangan pengantin di Batu Berendam pada 2 September yang lalu.

Majlis tersebut meraikan pasangan anak kepada Bapa saudara iaitu Encik Sudin bin Hashim. Kedua mempelai tersebut ialah Nurul Farrahida & Muhammad Lokman Al-Hakim dan Adiknya Muhammad Zaihan & Rabiatul Adawiyah. Majlis tersebut telah dikunjungi lebih dari 2000 hadirin termasuk keluarga yang jauh mahupun yang dekat.

Majlis tersebut bermula dengan Majlis Akad Nikah Lokman dan Farah pada Khamis malam  30 Ogos 2012 diikuti dengan Majlis akad nikah adiknya Zaihan dan pasangannya Adawiyah pada petang 31 Ogos 2012.

Majlis tersebut diserikan lagi dengan majlis Cukur jambul 3 cucu saudara tuan rumah iaitu Arisha, Shahir dan Hafiz pada sabtu malam. Diikuti dengan perarakan kedua-dua pasangan pengantin pada Ahad 2 September 2012.

Di akhir majlis tersebut, tidak "Melaka" sekiranya tidak bermain "arang". Permainan ini merupaka gurau senda dikalangan ahli keluarga setelah penat melayan tetamu yang hadir ke majlis perkahwinan pasangan pengantin. Beberapa acara sukaneka turut diadakan yang menawarkan beberapa hadiah yang menarik. Antara acara yang telah dijalankan ialah rebut kerusi, Chicken dance bagi kanak-kanak, dan mencari harta karun.

04 di masjid tanah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di masjid tanah - Google Blog Search


Sekitar program Seniman Rakyat <b>di Masjid Tanah</b> « Melaka Merdeka

Posted: 06 Jan 2013 05:00 PM PST

734669_267348953393129_315764064_nSebahagian AJK Negeri yang hadir.545037_267344756726882_214111573_nPembida utama yang membeli kartun sebanyak RM1,000.  Yang meneriknya gambar dan wang yang diterima oleh Zunar telah diserahkan kepada Cabang Masjid Tanah227657_267351746726183_485107037_nSelain Ito, penyajak Pyanhabib dan kartunis Rosnaniza turut hadir

04 di serkam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di serkam - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di serkam</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Jan 2013 01:18 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di serkam</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Jan 2013 01:35 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di serkam</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Jan 2013 01:30 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di serkam</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Dec 2012 12:00 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

PAS <b>SERKAM</b> DARAT: Jamuan Hari Raya PAS Kawasan Jasin <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 10 Sep 2012 09:59 PM PDT

Assalamualaikum ..
PAS Kawasan Jasin telah mengadakan Jamuan Hari Raya Aidil Fitri peringkat kawasan Jasin bertempat di perkarangan bangunan PAS Cawangan Serkam Darat di Taman Serkam Maju , Serkam Darat Merlimau Melaka. Program yang julung kali diadakan diluar Kompleks Pas Kawasan Jasin ini telah sama-sama dimeriahkan oleh segenap anggota masyarakat. Majlis ini turut diserikan lagi dengan kehadiran rakan-rakan dalam komponen Pakatan Rakyat Negeri Melaka. Majlis yang bermula seawal jam 11.30 pagi turun diserikan dengan kehadiran Konvoi Anak Muda anjuran Kelab Permotoran Alternatif ( ARC) Jasin. Majlis turut dimeriahkan lagi dengan persembahan kumpulan Selawat Maulud Dibaie dibawah pimpinan saudara Zakaria bin Hitam. Kami mewakili Saff Kepimpinan Pas Cawangan Serkam Darat Mengucapkan jutaan terima kasih atas kesudian semua pihak yang hadir memeriahkan majlis kami. Tidak dilupakan juga penghargaan kepada PAS Kawasan Jasin yang telah sudi mengadakan majlis di tempat kami. 

 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved