ads

Khamis, 9 Jun 2011

04 di jasin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di jasin - Google Blog Search


Kerani di perlukan segera <b>di jasin</b> - ng fun boon & co - Malacca <b>...</b>

Posted: 31 May 2011 11:23 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Kerani di perlukan segera di jasin - ng fun boon & co - Malacca Town. Kelayakan : 1-Min.SPM 2-Perempuan 3-Boleh bertutur,membaca & menulis dalam. Bahasa Cina 4-Boleh bekerja dengan segera. Jika berminat, sila hubungi : ...

04 di ayer keroh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di ayer keroh - Google Blog Search


.:Melaka Bandaraya Warisan Dunia:.: Senarai Hotel <b>Di Ayer Keroh</b> <b>...</b>

Posted: 14 Apr 2011 03:12 AM PDT

Seri Warisan Resort 
Ayer Keroh Country Resort, Taman Mini Malaysia,

75450 Ayer Keroh, Melaka
06-231 6050

Air Keroh D'Village
Air Keroh 75450 Melaka, Malaysia.


Ayer Keroh Country Resort 
Jalan Ayer Keroh, 75450, Melaka.

Hotel Seri Malaysia Melaka 
Lot PT 12332, Lebuh Ayer Keroh,

75760 Ayer Keroh, Melaka.

Kings Hotel Melaka No.30, Lebuh Ayer Keroh,

75450 Melaka, Malaysia.




Lagi Hotel DI Ayer Keroh ,  Melaka ,  Malaysia
Malacca Village Paradise
Melaka Watercity Resort
Puteri Resort Ayer Keroh


 

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

04 di tanjung bidara - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di tanjung bidara - Google Blog Search


Lagenda Nana Ke: Muara <b>Tanjung Bidara</b>, Melaka

Posted: 23 May 2011 10:16 AM PDT

HARI PERTAMA : 21 MAY 2011

Wat julung kalinyer, Family Day keluarge Yusop & Saleha telah diadakan di Muara Tanjung Bidara, Melaka selama 3 ary b'turut2 (21-23 May 2011)...hehehe... Actually, family day ney dirancang oleh brother (Amy) & brother in-law (Nizam)!!! Ermmm... tapi agenda mereka tak bape nak menjadi COZ my lovely dad (Mohd Yusop) tak mahu follow... nak jage kebun katanyer...begitu juge ngan my sister (Azura) dan suami (Jerin) berserta my cuties nephew (Era) tak dapat follow... hok ney nyer alasan lagi power.. salah arrange tarikh katenyer...boleh ke gitu???? hahaha... whatever...

Seawal jam 8:30 pagi, kami skeluarge (Mak, Abg, Akk Ipar, Izzat, Izzati & Me) bertolak dari Belitong.. Excited sangat time ney...!!! Bonet kete usah di citer, jangan kate setin sardin, sebatang pen pon dah tak ley nak masuk.. Sarat bebeno dah!

Rehat sebentar di perhentian Kampung Bemban sementara tunggu Aziah & family keluar dari Sungai Besi

Pejalanan diteruskan lagi! LNK saje je nk interprem??? ups...

Setelah dinanti dan ditunggu... Akhirnya sebuah proton Wira JDK sampai gak ke destinasi dimana Wira JEE sedang menunggu (Tol Linggi). Pejalanan diteruskan menuju ke destinasi yang sebenar-benarnye..hehehe (Muara Tanjung Bidara)

Tepat jam 2:30 petang, 2 buah kete yang datang dari destinasi berbeza tiba di Muara Tanjung Bidara. Turun jer dari keta... sume nyer ternganga macam tak caye..hahaha.. nak tau kenapa??? biarlah rahsia!

Stop jer keta... Mak terus menyambar cucunyer.. (Khailysha Azwa).. Rindu beno katenye...

Welcome to chalet Muara 003 & Muara 004

Ney ler rupe chalet yang kitowang check in tue!!!

Perasmian Muara 003... Sebarang kritik & komen penuh dalam kepale dyowang! hahaha..   

Sampai jeq kat tempat ney..subjek pertama yang kita orang suarakan adelah.... MAKAN! yup... memang lapar giler! Tak sabar rasenyer nak makan ketupat, bipstik, telur burung puyuh & burung puyuh goreng yang dibawa dari Belitong... Haruslah sedap.. semestinya diwat oleh Mak tersayang...claz gitu...!!!


Menu paling sedapppp!!! Terasa diriku bagaikan dipagi raye...hahaha

Selamat menjamu selera..

Selesailah sudah men'top-up perut masing2... Si ayah budak sume turun ke pantai... nak memancing ikan katanyer... My lovely nephew lak (Arul, Ati & Lieya) dah melabuhkan tirai mereka di persisiran pantai... Erm cam bese la babak memenuhkan bakul kain basuhan ibu2 dyowang...huhu








Panorama senja! Indahnya ciptaan tuhan disaksikan sendiri LNK!

Kenangan LNK berlatarkan keindahan senja di pantai Muara Tanjung Bidara

Coretan yang akan selamanya dihati!

Aktiviti seterusnya adelah.... BAKAR BBQ!!! Tapiiiiiiiiii.... ermm... ade hampeh yang tercipta disitu.. Law dikenang & di ingatkan balik mang lawak sangat... Excited giler nak makan BBQ tapi nak wat camner kan dah ditakdirkan arang yang dibeli tak mau hidup.. Hahahaha... yang kesiannyer... sampai dah berpantai ketiak abang2 aku mengipasnyer..tetap gak arang tu tak nak jadi bara! Kesian.... tapi pape pon tabik spring ar kat dyowang ney...yela... hampir 3jam berusaha idopkan arang tue smate2 nak nikmati malam BBQ...


Yang menanti terus menunggu!! Muka lapar tahap gaban...

Akhirnya... tempat BBQ tidak mengeluarkan asap lagi! Hehehe..

Muka lapar tidak lagi meng'AUMMMMM... sudahnyer makan ler nasi bungkus!

Peganti BBQ... Nasi papprik!

HARI KE-2 : 22 MAY 2011

Kepenatan semalam bukanlah alasan untuk bergembira pada hari ini..hahahaha... Agenda pada hari ney juz melawat ZOO Melaka... dengan tujuan memberi kefahaman & pengenalan pade anak2 buah aku tu...hehehe.. Tepat jam 12 tengah hari kami keluar dari muara menuju terus ke Zoo...

Sudah Siap! Moh ler kite p ZOO....

Cak..!! Kami dah sampai Zoo...

Ups.. mereka sudah tidak sabar lagi nak masuk ke dalam zoo

3 Ketul!!! hahahaha...

Burung Kakak Tua!

Tak banyak picture yang sempat dirakamkan sewaktu berada di Zoo... Insya'ALLAH... kalau ader lebih mase aku try masukkan lebih banyak lagi melalui lensa kamera NIKON milik abang... I know kat dalam tu ada terlalu banyak picture menarik untuk dikongsikan...

Hampir 3 jam lamanya penjelajahan di dalam zoo.. penat, puas & epy sumenye menjadi satu... Segalanya dilalui penuh enjoy! Tepat jam 4 petang, kami berangkat pulang menuju ke muara. Masih ada benda yang kami sume perlu kerjakan! hahaha

Setibanya di chalet... my bro in-law terus menyiapkan persiapan membakar BBQ... 

Di sebalik cerita, ada satu rahsia yang tersembunyi! Sepanjang babak menghidupkan arang... abang2 ku telah di skodeng oleh seseorang! Siapakah seseorang itu...???? Seseorang itu kami memanggil dengan gelaran 'Pak Cik' 

Pak Cik ney bukan sebarang pak cik tapi pak cik ney seorang yang bijak & baik hatinya... Pak cik ney merupakan tuan punya chalet...lawaknyer bile pak cik bercerita... "Sebelum pakcik nak pergi kedai tadi nampak kamu semua hidupkan api... ingatkan dah hidup! Balik dari kedai tengok tak hidup2 jugak.." Apa lagi semuanye gelaklah memburaikan tawe...hahaha...

Hari tue, bukan jer dapat bakar BBQ ngan jayenyer tapi kitaowang gak dapat ilmu dari pakcik tue cara-cara nak hidupkan arang...sememangnya arang ney susah gak nak dihidupkan.. ermm.. pape pon thankz a lot pakcik yer....hehehe...

 

Durian Tembaga!

Durian ney law tak der skill nak bukak, jangan haraplah kowang dapat makan!

Silap2 durian yang makan tuan! hahahaha...

Like mother like son!

Kegembiraan mereka adalah kebahagiaan kami skeluarge!

Berlalulah hari dengan penuh keindahan...

HARI KE-3: 23 MAY 2011

 LNK dah siap! mau alek Kluang..

Berkemas2 untuk pulang ke tempat asal!



Perpisahan tidak berakhir di muara coz mereka sume planing nak ke Bandar Hilir... nak beli barang cenderamata katanya... Sepanjang berpusing-berpusing di bandaraya Melaka..ade beberape tempat yang sempat dilawati antaranye Masjid Selat dan Menara Taming Sari... Picture tak sempat dirakamkan sebab kehabisan batery! huhu...

Cenderahati untuk bebudak Final Department..

Cenderahati Untuk Dijadikan Kenangan...

~~T.A.M.A.T~~

P/S : Zura... next year dyowang planning nak wat family day lagi! May be kat Tasik Kenyir, Terengganu atau Telok Chempedak, Pahang... Pe lagi... save your money ha... no more reason k!

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

04 di umbai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di umbai - Google Blog Search


Jebatt Asmara: Seafood <b>di Umbai</b>

Posted: 07 Jun 2011 06:50 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Seafood di Umbai. Sebab apa gua tak boleh nak fokus bila shoot foto makanan? Kenapa? Tak paham sungguh! Posted by FS on Tuesday, June 7, 2011 | | Labels: foods. 0 comments: Post a Comment. Older Post Home. About Me ...

04 di tanjung tuan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di tanjung tuan - Google Blog Search


<b>Tanjung Tuan</b> persinggahan sebelum ke hemisfera utara

Posted: 29 Apr 2011 07:17 PM PDT



AKU mengepak sekuat mungkin sayap agar segera sampai ke destinasi itu. Satu lokasi yang sememangnya wajib menjadi persinggahan tahunan aku dan rakan-rakan.

Selepas beberapa hari terbang dari kepulauan Sumatera merentasi lautan Selat Melaka yang membiru, perut yang lapar perlu diisi. Sayapku juga sudah keletihan untuk terus terbang.

Kehijauan sebuah kawasan tanjung yang sudah kelihatan membuatkan hatiku rasa berbunga. Ya, di situlah persinggahan kami untuk mendapatkan makanan dan juga melepaskan lelah. Tanjung Tuan yang terletak di sempadan antara Negeri Sembilan dan Melaka ialah hutan pinggir pantai terakhir di pantai barat Semenanjung Malaysia.

Sampai sahaja di langit Tanjung Tuan, aku hanya perlu mendepakan sayap seluas mungkin untuk mengapungkan diri. Lama jua aku terbang di sekitar kawasan itu untuk mencari makanan seperti tikus, kumbang, cengkerik atau tupai.

Aku juga perlu mencari tempat berteduh untuk beberapa hari ini. Aku perlukan tenaga untuk terus terbang lagi melalui Thailand, Vietnam dan China sebelum berlabuh di Siberia berdekatan Laut Bering untuk bersarang.

Namun, mataku sesekali mencuri pandang kepada keramaian sekelompok manusia di padang sebuah resort, PNB Ilham Resort. Ada yang memegang kamera dengan lensa yang panjang, ada juga yang sedang tertunduk-tunduk asyik menggunakan binokular.

Apa yang pasti, pandangan mereka mengarah kepada aku dan rakan-rakan di udara. Rupa-rupanya migrasi aku, seekor burung pemangsa daripada spesies oriental honey-buzzard dari bahagian selatan ke hemisfera utara disebabkan musim sejuk menjadi perhatian mereka.


BEBERAPA pencatat rekod kehadiran burung asyik membuat kiraan di Rumah Api Tanjung Tuan baru-baru ini.


Mereka berkumpul dalam acara yang dinamakan Raptor Watch atau Memerhati Burung-Burung Pemangsa.

Ia merupakan acara yang masuk tahun ke-12 anjuran Persatuan Pencinta Alam Malaysia (MNS).

"Kita menganggarkan lebih daripada 12 jenis burung pemangsa singgah di Tanjung Tuan dalam perjalanan pulang mereka ke utara hemisfera. Mereka bermigrasi dari negara seperti Jepun, Rusia, China dan Mongolia kerana musim sejuk.

"Kita berjaya mengenal pasti tujuh jenis burung pemangsa itu yang yang antaranya oriental honey-buzzard, black baza, Japanese sparrowhawk, Chinese goshawk dan grey faced buzzard," demikian ujar salah seorang orang kuat Raptor Watch, Clifford Clement.

Katanya, dalam perjalanan migrasi ke utara itu, burung-burung pemangsa tersebut akan singgah di beberapa tempat untuk berteduh.

"Tanjung Tuan yang masih terpelihara daripada sebarang bentuk pembangunan dan penebangan hutan menyediakan satu lokasi perlindungan terbaik untuk burung-burung ini. Sebab itu sehingga ke hari ini, burung-burung pemangsa tidak pernah gagal menjadikan Tanjung Tuan lokasi persinggahan dalam laluan mereka," katanya.

Arus udara panas

Kongsi Clifford, burung-burung itu akan berehat beberapa hari di hutan Tanjung Tuan sebelum meneruskan perjalanan. Bagaimanapun tidak ada satu jangka masa tepat boleh dinyatakan.


MAYA KARIN membuktikan kecintaannya terhadap alam sekitar apabila terus menjadi duta program Raptor Watch.


"Sukar untuk menentukan berapa lama seekor burung itu akan berada di hutan Tanjung Tuan. Ia bergantung kepada pelbagai faktor seperti keadaan fizikal burung, sumber makanan dan cuaca," ujar Clifford yang juga Pengarah Eksekutif MNS.

Menyentuh mengenai cuaca, ungkap beliau lagi burung-burung pemangsa ini biasanya hanya akan keluar dari hutan memulakan pengembaraan ketika cuaca panas.

Ini kerana dalam cuaca itu, burung-burung tersebut akan terbang tinggi sebelum meluncur mencari arus udara panas.

"Arus udara panas mengelakkan burung pemangsa ini daripada keletihan kerana ia membantu burung pemangsa mengapungkan diri dan meluncur di udara tanpa perlu banyak mengepakkan sayap," katanya.

Dengan tema Mari Bersama, Hutan untuk Manusia dan Burung, edisi ke-12 Raptor Watch tahun ini menyaksikan lokasi memerhatikan burung iaitu PNB Ilham Resort bertambah meriah.

Masih mengekalkan selebriti terkenal, Maya Karin sebagai duta Raptor Watch, program Raptor Watch 2011 yang berlangsung pada Mac lalu turut menyaksikan penglibatan persatuan-persatuan burung luar negara.

Ini termasuklah kehadiran ahli persatuan burung dari Singapura, Taiwan dan Thailand yang bukan sahaja tidak melepaskan sesi memerhati burung bahkan, turut membuka gerai pameran.

Aktiviti lain yang disediakan sepanjang dua hari program Raptor Watch 2011 itu termasuklah sukaneka, kitar semula surat khabar, kuiz alam sekitar dan berjalan di paya bakau.

Memasuki tahun ke-12 ternyata MNS tidak hanya menjalankan program tersebut secara suka-suka. Selain, elemen pendidikan dan kempen kesedaran mencintai alam, MNS juga menjalankan penyelidikan mengenai burung pemangsa itu.


FORMASI burung-burung pemangsa ini di udara menyajikan satu pemandangan memukau.


Ini termasuklah membuat kiraan terhadap jumlah burung pemangsa yang singgah di Tanjung Tuan selama sekitar 43 hari tempoh masa migrasi burung tersebut.

Ujar Clifford tahun lalu, sebanyak 73,152 ekor burung pemangsa berjaya direkodkan di Tanjung Tuan.

Mendekati beberapa sukarelawan MNS yang mengambil tanggungjawab membuat kiraan kehadiran burung pemangsa, ternyata ia bukanlah satu tugas mudah.

Dalam satu-satu sesi lima hingga enam orang pengira akan berada di atas rumah api Tanjung Tuan selama beberapa hari untuk mendapatkan pandangan yang lebih jelas.

Sempat bertemu dengan sekumpulan sukarelawan Johd Steed, Sekhar Chakrabarty, T.C. Lim, Chris Sheperd dan Dave Bakewell masing-masing mengakui ia bukan satu tugas mudah.

"Anda memerlukan penglihatan yang tajam," demikian seloroh Steed, 36, ketika ditanya pengalamannya menjadi seorang pencatat rekod burung pemangsa atau raptor counter.

Oleh kerana ia sebuah proses migrasi yang besar, seseorang pencatat itu perlu mempunyai pengalaman dan boleh bertugas dalam ketahanan mental yang kuat.

Beliau sendiri mempunyai pengalaman lima hingga enam tahun dalam tugas tersebut.

Ini kerana dalam satu-satu masa, burung yang tiba akan datang secara segerombolan. Seseorang pencatat perlu pantas membuat kiraan agar tidak ada burung yang terlepas daripada kiraan atau dikira dua kali.

"Ia memang satu kerja yang memerlukan stamina tinggi dan mencabar fizikal," kongsi Steed sambil matanya melekat di sebuah teleskop dengan jari-jemarinya pantas menekan sebuah alat pengira.

Bakewell yang biasa menjadi pencatat rekod burung di Perak dan Kedah memberitahu, ini merupakan pengalaman pertamanya di Tanjung Tuan.

"Ia pengalaman yang menyeronokkan untuk melihat dan menjadi sebahagian daripada penghijrahan burung pemangsa ini," katanya.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

04 di merlimau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di merlimau - Google Blog Search


LAMAN KL-TODAY.COM » Blog Archive » Roslan Ahmad calon BN <b>di Merlimau</b>

Posted: 23 Feb 2011 12:53 AM PST

Posted by admin on February 23rd, 2011

Ahli Jawatankuasa Umno Jasin Roslan Ahmad (gambar) dinamakan sebagai calon Barisan Nasional (BN) untuk pilihan raya kecil kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Melaka kawasan Merlimau, umum Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin di Merlimau di sini hari ini.

Roslan adalah Pengurus Pembangunan Perniagaan Sosioekonomi Perbadanan Melaka Holdings Sdn Bhd.

Pemilihan Roslan, 44, yang juga ahli jawatankuasa Umno Bahagian Jasin diumumkan oleh Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin di Pekan Merlimau, Melaka hari ini.

Pengumuman tersebut dibuat di Pusat Operasi BN, di Jalan Jasin di sini.

Kerusi DUN Merlimau kosong berikutan kematian wakil rakyatnya, Datuk Mohamad Hidhir Abu Hassan pada 20 Januari lepas akibat serangan jantung.

Suruhanjaya Pilihan Raya telah menetapkan 6 Mac depan sebagai tarikh pengundian, manakala penamaan calon pada 26 Februari ini.

Pada pilihan raya umum 2008, Mohd Hidhir menang dengan majoriti 2,154 undi menewaskan calon PAS, Jasme Tompang.

-KLToday.com

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

04 di bukit katil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di bukit katil - Google Blog Search


Perobohan PASTI <b>di Bukit Katil</b> ~ Dewan Pemuda PAS Bukit Katil

Posted: 29 Mar 2011 03:34 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Blog Pemuda Bukit Katil Berwajah Baru. Blog ini telah mengalami perubahan seiring perubahan dalam tampuk kepimpinan. Terima kasih kepada blogger kijang59 yang sudi mengubahsuai bl... HATI-HATI DI JALANRAYA ...

04 di alor gajah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di alor gajah - Google Blog Search


LAMAN KL-TODAY.COM » Blog Archive » Kereta &#39;terbang&#39; <b>di Alor Gajah</b>

Posted: 17 May 2011 09:22 PM PDT

Syukur kerana kemalangan ini tidak membabitkan kehilangan nyawa. Selalunya, anak-anak duduk di beranda sebelum mengaji," kata Sabrina Taib, 36, menceritakan kejadian sebuah kereta terbabas dan melanggar dinding rumahnya di Kampung Parit Melana, Durian Tunggal, dekat sini, petang kelmarin.
Menurutnya, kereta Proton Persona dipandu seorang lelaki itu terbalik dengan empat tayar di atas dan berlaku limpahan petrol sehingga mencetus kebimbangan berlakunya kebakaran.

"Masa itu saya duduk berehat dengan tiga anak saudara di bahagian belakang rumah pusaka itu sambil menonton televisyen kira-kira jam 3.20 petang.

"Tiba-tiba saya dengar dentuman kuat di bahagian depan rumah disusuli bunyi kaca pecah. Mulanya saya terfikir pokok tumbang atau rumah dipecah masuk.

"Disebabkan tidak sedap hati, saya membuka pintu belakang dan berjalan ke hadapan rumah sebelum ternampak sebatang dahan patah, namun tiada pokok tumbang.

"Saya terus berjalan ke depan dan tergamam melihat sebuah kereta terbalik dengan empat tayar di atas di beranda rumah. Sebaik terbau petrol saya terus berlari mendapatkan pertolongan anak saudara untuk mengeluarkan mangsa kemalangan itu," katanya.

Menurutnya, anak saudaranya yang membantu memberitahu ada petrol melimpah keluar dari kereta berkenaan.

"Kami seperti hilang arah kerana takut sesuatu lebih buruk berlaku iaitu kereta itu meletup sebelum pemandu kereta yang cedera merangkak keluar kira-kira lima minit kemudian dan terus naik ke atas jalan kerana rumah kami berada di bawah tebing di selekoh.

"Kemudian anggota polis tiba diikuti anggota bomba menyembur cecair bagi menghalang limpahan minyak petrol itu," katanya yang masih terkejut.

Sabrina berkata, dia bersyukur kerana tiada ahli keluarganya atau orang lain mengalami kecederaan teruk dalam kemalangan itu.

Katanya, kejadian itu kali kedua dan kemalangan pertama berlaku sekitar 1980-an apabila tayar sebuah lori tercabut serta terpelanting ke rumah berkenaan tetapi tidak membabitkan kehilangan nyawa atau kerosakan.

"Setengah jam sebelum kejadian, suami ada bersama pesakit di sebuah bilik di tepi beranda yang rosak teruk. Kebetulan dia (suami) yang juga pengamal perubatan tradisional pergi merawat pesakit di Tampin, Negeri Sembilan.

"Saya anggarkan kerosakan dialami kira-kira RM20,000," katanya.

Sementara itu, jurucakap polis trafik Ibu Pejabat Polis Daerah Alor Gajah mengesahkan menerima laporan kemalangan itu ketika dihubungi petang semalam.

Menurutnya, hasil siasatan awal pihaknya tidak menolak kemungkinan kemalangan dipercayai berlaku apabila pemandu terbabit gagal mengawal kenderaannya akibat dipandu laju sebelum terbabas dan melanggar rumah terbabit.

Katanya, kes berkenaan kini disiasat mengikut Seksyen 43 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 kerana memandu cuai dan berbahaya hingga menyebabkan kemalangan serta Peraturan 10 Kaedah-Kaedah Lalu Lintas, Akta Pengangkutan Jalan 166/59.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

di negeri melaka - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri melaka - Google Blog Search


Pameran khas <b>di</b> Muzium <b>Negeri</b> Sembilan bermula esok - Komunitikini

Posted: 17 May 2011 10:56 PM PDT

Orang ramai berpeluang untuk menyaksikan bahan sejarah menarik pada pameran khas sempena sambutan Hari Muzium
Antarabangsa  Peringkat Kebangsaan 2011 di perkarangan Muzium Negeri Sembilan mulai esok sehingga Ahad ini.

Kurator Muzium Negeri Aziz Mohd Gorip berkata pameran khas yang bertema Muzium dan Kenangan itu disertai 21 muzium di seluruh negara.

"Pameran khas itu dibuka secara percuma kepada orang ramai setiap hari mulai pukul 9 pagi hingga 6 petang," katanya kepada pemberita, hari ini.

Katanya pameran khas itu menampilkan kepelbagaian konsep pameran, artifak atau koleksi, dan aktiviti di muzium itu dimeriahkan lagi dengan persembahan kebudayaan dan cabutan bertuah yang menawarkan beberapa hadiah menarik kepada pengunjung.

- Bernama

Related article

KomunitiKini

The leading Malaysian website for news and information on community events, food, entertainment and community resources on education and development.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

04 di lubok china - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di lubok china - Google Blog Search


Noor Nadiya: Bnjir <b>di Lubok China</b>..

Posted: 01 Feb 2011 09:06 AM PST

30 Januari 2011...
Ptg:
Aku sekeluarga otw blik umh aku di Lubok Cina..
1 ari ahd 2 hujan slbat2 nyer dri umh mk cik aku di K.L...
ati aku mle lah rse brat je nk blik l.c nie...
spnjg hwy Plus,hujan slbt2..nmun p,jlnn ditruskn sehingga ke tol Plus Pedas...
sjuk nyer pergghhh...smpi ke tulg...dkt area snwg bpk aku dh kol mama aku spya blik cpt cz nti xdpt lalu cz bnjir...
slps klur je dri tol Pedas hndk mnuju ke L.c..air di sg.Rmbau sdah mncpi pras jln rya...suasna ktika 2 hujan smkin lbat...lcak ush ckp,rdah jer..
Isshhh..aku t,byg andai kter aku bwk mtor tme hjan lbt 2...menggigil sluruh bdn aku..sejukkkkk...
Tme 2 kndraan msih blh lalu lgi..

31 Januari 2011
Aku bgun je dri tdor...hujan msih lgi trun...
pg 2 pla dlm pkl 7,mk cik aku b,siap 4 g office nyer...dh start enjin krta nie...
aku pon wt mse biase jer...
dlm 10 min kmudian mk cik aku pon pth blik..aku pk un mcti ad brg t,tggal nie..
rpe2nyer..krta xblh lalu cz banjir di smpdan N.S &Melaka...
ishhhhh...xjdi ler mkcik aku g office..aperlgi bpk aku n adk llki aku singgah sbntr g tgok bnjir di pkn Lubok China..smbil2 tgok sblm adk llki aku ke sek Rendh...
Pkl 8.00Pg...abg angkt aku anta msg..b,tyer kn khabar...aku crta la kwsan rmh aku kna bnjir..
Cissss....dya glakkan bsr kt aku...aku jelaskn kt dye yg aku x blh klua  cz area pkn bnjir...agak2 dye phm kot...Mk cik aku xdpt g keje,mama n Bpk aku pown postpond blik kg...
hehehehehehe.....xblh kluar der....nk ke arah Srmbn xdpt,nk ke arah sg.siput pown x jgak..yg blh lalu ke arah Msjid tnh n Kuala Sg.Bru,MLka,Alor Gajah..
aku ler jdi tkang bwk mk cik aku,mama,n adk2 aku g tgok bnjir...
issshhhhh...xkuase der aku nk ambik gmba banjir 2...
dh lah b,bau bsuk bnjir 2...naik pning kpala aku...
aku bwk pown ikot trip...sorg ke sorg...
Blkg Umh aku dh cm ad sluran sg. n Laut Paya...ari di blkg SRA Jaim Tluk Brmbg, yg aku tgok 2 deras n Sg.Kt smpdn 2..
sia2 jer p,bnaan jenbntn Banjir 2 di lksnakn..
Arah N.S yg truk..
Letour de Langkwi pown t,pkse b,tkar arah mengikot laluan laen...
Yang aku tau lh,Ngri yg t,kna bnjir Johor-area Labis,Tenang,segamat t,kna bnjir yg truk b,mle ari Ahad tme 2 pla kt kwsn Tenang n labis ad Plihan raya 4 kwsn kcil bg DUN t,sbut...
Wahhhh...bnjir2 pown msih ttp ad Undian ek..semagat la org M,sia...
Tme 2 pla YAB Timbln Mentri n istri nya mlawt mgsa2 bnjir di kwsan t,sbut..
Mlaka pown kna bnjir jgak-kwsan jasin,nyalas,slandar n area jasin trus t,kna bnjir drri ari ahd..
ah ha..t,msuk la rmh fmliy abg angkt aku...siap msuk air dlm rmh lgi 2...rmh aku xkna msuk air pon...
kwsn mlka n Alor Gajah pown trut t,kna bnjir...t,msuk la Lubok China...
N.9 pown trus kna bnjir jgak di kwsn Tampin,Rembau,n Gemas..
Tgah ari 2 dlm pkl 1 mk cik aku b,siap untuk g office biase lah kja byk..mk cik aku ikot jln ke msjid tnh trus ke alor Gajah n msuk ke Tol Plus Simpg 4...n kluar ke Tol Plus Jln Duta...smpi jer office dlm pkl 3.30..
Ptg 2 air bnjir mle surut tpi mlm 2 sjukkkk sgt2...cz angin ribut pon melanda...x mndi la aku ari2...asik nk tdor jer..
Mlm 2 pla aku bkak Fb line slow2xxx gler....aduhai....lmbab btol aku nk off Fb..


1 Febuari 2011
Ari nie mama,abh n bby mira n caca blik ke Kg ku di G.Semanggol...air di blkg rmh pon dh surut...
fuhhh sib baik la dh surut klo b,tmbh lgi nmpk nyer fmly akusmua nyer kn gt ready la cmpk brg2 di lntai ke tmpt tggi....Ari nie dpt jgak aku tgok pic2 banjir dri mmbr2 aku yg ambik pic banjir di L.C..
n tmpt2 laen jga..

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved