ads

Ahad, 29 April 2012

04 di jasin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di jasin - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di jasin</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Apr 2012 11:16 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di jasin</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Apr 2012 11:25 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di jasin</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Apr 2012 11:41 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di jasin</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Mar 2012 05:45 AM PDT

URL Sumber Asal :-

PERAKITE: Adun Rim-<b>Jasin</b> yang ditahan <b>di</b> kelab dangdut?

Posted: 26 Mar 2012 07:35 AM PDT

Posted by abewa on 10:35 PM // 0 comments

Teka teki mengenai ADUN yang terkantoi semasa serbuan di sebuah kelab dangdut kini terbongkar.

Semalam, Sinar Harian melaporkan bahawa Jabatan Siasatan Jenayah (JSJN) Melaka menahan 27 orang dalam Ops Tapis di sebuah pusat hiburan di Melaka Raya.  termasuk seorang ADUN Melaka.. 

Maklumat tambahan yang di perolehi telah membongkar ADUN yang terlibat dalam tangkapan tersebut adalah  MOHD YAZED BIN HJ.KHAMIS, ADUN dari RIM-JASIN.

NAMA : SDR. MOHD. YAZED BIN HJ. KHAMIS,

TARIKH LAHIR / TEMPAT LAHIR : 09 Mei 1966

NO. KAD PENGENALAN : 660509-04-5441

ALAMAT : 53 JALAN CEMPAKA 7, TAMAN SERI CEMPAKA,
75400 PERINGGIT, MELAKA.

NO. TELEFON
i) BIMBIT : 019 - 6674104
ii) RUMAH : 06 - 2845731
iii) PEJABAT :

STATUS PERKAHWINAN : BERKAHWIN

BILANGAN ANAK : 03

TARAF PENDIDIKAN

i) SEKOLAH RENDAH :SEK KEB AIR BAROK

ii) SEKOLAH MENENGAH :SEK MEN DATUK BENDAHARA

iii) UNIVERSITI / KOLEJ :UITM. DIPLOMA UKUR BAHAN

JAWATAN

i) PERHUBUNGAN :JAWATAN KUASA PERHUBUNGAN NEGERI MELAKA
ii) BAHAGIAN : BEKAS KETUA PERGERAKAN PEMUDA UMNO BAH JASIN
iii) CAWANGAN : KETUA PEMUDA CAWANGAN KEMENDOR

PEKERJAAN : AHLI PERNIAGAAN

AKTIVITI SUKARELAWAN / NGO

JAWATANG YANG DISANDANG

i) POLITIK : KETUA PERGERAKAN PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN

ii) NGO :

1. Pengerusi Belia 4B Cawangan Kemendor

2. Pengerusi Bola Sepak Lega Perdana Melaka

3. Nazir PLKN Negeri Melaka

Dan  Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Hal Ehwal Agama Islam Melaka!

Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd Ali Rustam diberikan tempoh seminggu untuk mendedahkan nama seorang wakil rakyat yang dilaporkan diperiksa polis yang melakukan serbuan di sebuah pusat hiburan hujung minggu lalu.

Timbalan Pesuruhjaya 1 PAS Melaka, Kamaruddin Sidek berkata, ia perlu memandangkan rakyat, selaku pengundi, ingin mengetahui siapakah wakil rakyat berkenaan.

Menurut Kamaruddin, sekiranya Mohd Ali gagal mendedahkan nama wakil rakyat terbabit, PAS akan mengambil tindakan mendedahkan identiti wakil rakyat berkenaan.

"Kita tahu siapa wakil rakyat yang dimaksudkan ini. Memadailah saya katakan beliau bukan wakil rakyat dari MCA atau MIC.

"Sebagai pengerusi badan perhubungan Umno negeri, Mohd Ali bertanggungjawab memaklumkan keadaan sebenarnya kepada rakyat selain bertindak adil dalam isu ini.

"Sebab itulah kami memberi tempoh seminggu kepada beliau, dan sekiranya gagal, maka kita akan mendedahkan identiti wakil rakyat itu," katanya.

Beliau turut menggesa pihak polis supaya tidak menyembunyikan kejadian yang berlaku.

Katanya, kejadian seumpama itu perlu diambil tindakan dengan seadilnya, tidak kira wakil rakyat yang terbabit adalah daripada parti yang memerintah.

Dalam serbuan jam 2.40 pagi yang dilakukan oleh Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) Negeri Melaka 24 Mac lalu, polis telah memeriksa 27 pelanggan pusat hiburan berkenaan termasuk wakil rakyat terbabit.

Dalam pemeriksaan awal itu juga seramai 12 telah didapati positif dadah.

BLOG MELAKA: 04 <b>di jasin</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Apr 2012 11:03 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Aloq Laloq: TERKINI!!! GAMBAR KESAN RIBUT <b>DI JASIN</b>...

Posted: 24 Mar 2012 04:25 AM PDT

Kesan kejadian ribut yang masih kelihatan di Kg Rim dan juga Kg Simpang Kerayung, Jasin. Tinjauan aloq mendapati hampir kebanyakkan rumah telah siap dipulihkan daripada kesemua 50 buah rumah yang terlibat. 
Kepantasan pihak Kerajaan mengambil tindakan membuatkan penduduk melahirkan rase bersyukur yang tidak terhingga kepada Kerajaan. Difahamkan tinggal sedikit sahaja lagi rumah yang masih menunggu untuk dipulihhara.
Keprihatinan pemimpin turut ditunjukkan dengan lawatan yab KM dan juga kedua-dua yb parlemen dan adun. Masing-masing mereka juga menghulurkan sumbangan peribadi manakala kos pembaikkan khabaunya ditanggung oleh PERTAM.
Yang peliknya tak ade pulak wakil-wakil parti yang memperjuangkan kebajikan rakyat datang untuk bertanya khabau. Mungkin mereka terlalu sibuk untuk menjengah kerana bussy dengan agenda menawan Putrajaya. Hahaha.

BLOG MELAKA: 04 <b>di jasin</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Apr 2012 11:30 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di jasin</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Mar 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

kami jual benih gaharu ladang kami <b>di jasin</b>… « Manakedai&#39;s Blog

Posted: 16 Mar 2012 01:57 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Blogroll. manakedai dot net. Hide threads | Kekunci Pintas. manakedai 4:57 pm on March 16, 2012 Balas. kami jual benih gaharu ladang kami di jasin… kami jual benih gaharu! ladang kami di jasin melaka! http://agarwoodagro.com ...

keriaNgaN syardiLa: berjalan <b>di jasin</b> :D

Posted: 10 Mar 2012 11:32 PM PST

[unable to retrieve full-text content]berjalan di jasin :D · hujan diluar sejuk didalam.. sekadar renungan.. ► February (2). praktikal.. as usual. ► January (2). selesai sudah first Paper..! esok paper pertama 0_0. ► 2011 (22). ► December (5). theendofsemester : ...

04 di ayer keroh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di ayer keroh - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di ayer keroh</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Apr 2012 11:08 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di ayer keroh</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Apr 2012 11:31 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di ayer keroh</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Mar 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

ZAKRI ALI: Nostalgia :- Datuk Seri Najib Kemalangan <b>Di Ayer Keroh</b>

Posted: 17 Mar 2012 12:30 AM PDT

 
Kereta yang dinaiki oleh Dato Seri najib Tun Razak dan Datin Seri Rosmah Mansor terlibat dalam satu kemalangan di Lebuhraya Senawang, Ayer Keroh. Kereta yang dinaiki mereka terbabas dan terbalik di tepi lebuhraya tersebut.

Jangan salah faham ya, ini kisah yang berlaku pada tahun 1988 semasa Dato Seri Najib menjawat Jawatan Menteri Belia Dan Sukan. Sekadar mengimbau sejarah yang ramai tidak mengetahuinya. 

Photobucket

Nostalgia :- Datuk Seri Najib Kemalangan <b>Di Ayer Keroh</b> - MAE

Posted: 16 Mar 2012 11:05 PM PDT


Kereta yang dinaiki oleh Dato Seri najib Tun Razak dan Datin Seri Rosmah Mansor terlibat dalam satu kemalangan di Lebuhraya Senawang, Ayer Keroh. Kereta yang dinaiki mereka terbabas dan terbalik di tepi lebuhraya tersebut.


Jangan salah faham ya, ini kisah yang berlaku pada tahun 1988 semasa Dato Seri Najib menjawat Jawatan Menteri Belia Dan Sukan. Sekadar mengimbau sejarah yang ramai tidak mengetahuinya. 

Photobucket

04 di klebang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di klebang - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Apr 2012 09:12 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Apr 2012 09:13 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Mar 2012 12:41 PM PDT

URL Sumber Asal :-

reena&#39;s online: <b>Klebang</b> Coconut Shake

Posted: 24 Mar 2012 08:47 AM PDT

Cuaca panas sepanjang perjalanan balik ke Kuala Lumpur dari kampung i di Johor, buatkan i selalu terfikir pasal Klebang Original Coconut Shake atau lebih dikenali dengan nama Klebang Coconut Shake. Tapi sebab kesuntukan masa dan takut lewat tiba di rumah nanti. Nak tak nak, i terpaksalah pendam keinginan i tu dalam hati je (alahai sedihnya...) Cuma kali ni, kita orang bertolak balik awal dari Johor (ehemm... nampak macam ada peluang ni). Jadi, bila i suarakan pasal Coconut Shake dekat hubby. Hubby pun setuju tanpa banyak soal (yeay!) Nasib baiklah jugak negeri Melaka ni ditengah-tengah perjalanan antara Johor dan Kuala Lumpur. Kalau tak, uhh... lambat lagiklah nampaknya dapat merasa Klebang Coconut Shake yang best ni.

Kira punya kira punya kira (berapa banyak kira daa...) rasa-rasanya dah dekat setahun i tak datang ke sini. Lama kan? Sampaikan i dah tak cam gerai / warung Klebang Coconut Shake. Kalau dulu, tempat beratur order coconut shake untuk take-away (bawa balik rumah) atau untuk makan, memang di tempat yang sama. Iaitu di tepi Jalan Pantai Klebang (bersebelahan dengan Stesyen Minyak Caltex). Waktu tu, ruang untuk makan dan tempat letak kereta pun tak banyak. Sesiapa yang nak duduk makan atau nak menikmati coconut shake kenalah jadi macam mata burung helang nak tangkap mangsa. Kalau buat selamba, memang sampai sudah, kena berdiri je (huhuhu... nangis).

Cuma sekarang ni, apa yang bestnya, gerai Klebang Coconut Shake dah ada improvement. Masih lagik mengekalkan lokasi gerai yang sama tapi kali ni, gerai di tepi Jalan Pantai Klebang tu hanya dijadikan sebagai tempat untuk sesiapa yang nak take-away aje. Jangan salah faham pulak, bila i sebut pasal take-away ni. Mana tahu korang fikir dah jadi macam Mc Donald Drive-Thru pulak (wah... hebat sangat tu. Tinggi betul imaginasi korang ye? Hehehe). Yang sebetulnya, korang masih kena hantar wakil / diri korang sendiri untuk beratur jugak. Kalau tak sanggup nak beratur maksudnya takdelah coconut shake. Untuk korang yang nak duduk dan makan di situ, korang boleh terus drive masuk di lorong / jalan bersebelahan warung asal Klebang Coconut Shake. Jangan risau, kawasan tempat letak kereta dan warung barunya lebih luas. Tandas pun ada disediakan. Selesa sikitlah berbanding dulu.
Nak tahu serba ringkas mengenai sejarah Klebang Coconut Shake? Meh, i ceritakan sikit.

Nama pemilik gerai Klebang Coconut Shake ini ialah Shafie Ahmad. Beliau merupakan seorang pesara tentera dan mula menjual air kepala serta tebu secara kecil-kecilan sejak hampir lapan tahun yang lalu. Pernah mendapat keuntungan hasil dari jualannya sebanyak RM5.00 dan melalui pelbagai detik sukar sebelum gerainya dikenali ramai. Atas dorongan keluarga dan beberapa kali percubaan untuk mendapatkan rasa yang sesuai, akhirnya beliau berjaya mencipta coconut shake yang lazat dan membangkitkan selera sesiapa yang merasainya. Menurut Shafie, tiada resepi rahsia di dalam pembuatan coconut shakenya. Beliau hanya menggunakan isi dan air kelapa yang segar serta aiskrim berjenama. Malah beliau sentiasa mengingatkan ahli keluarganya supaya rajin bersedekah, mesra pelanggan dan tidak berkira dengan pelanggan. Selain itu, beliau amat menitikberat mengenai kebersihan gerainya supaya pelanggan berasa selesa untuk terus datang ke gerainya.

sumber : Utusan

Alamat Klebang Original Coconut Shake ialah :-

231-1, Batu 3 3/4
75250 Klebang
Melaka
(Tepi Jalan Pantai Klebang, bersebelahan Stesyen Minyak Caltex)

Koordinat GPS : 2.21551, 102.206132

No. Telefon :-

[013] 399 4061 - Shafie

Waktu operasi : Hari Isnin hingga Ahad dibuka dari pukul 12:30 hingga 6:30 petang, manakala untuk hari Jumaat pula, dari pukul 2:00 hingga 6:30 petang (cuti bila perlu).

Senarai harga minuman dan makanan di Klebang Original Coconut Shake (percaya tak? Harga ni tak pernah berubah dari dulu lagik. Kagum i) :-

Coconut Shake Biasa : RM1.50 (minum) dan RM1.80 (bungkus)
Coconut Shake Special : RM2.00 (minum) dan RM2.20 (bungkus)
Air Kelapa / Tebu 1 Gelas : RM1.00 (minum) dan RM1.20 (bungkus)
Air Tebu 1 Jug : RM5.00 (bungkus)
Air Tebu Tanpa Ais : RM1.20 (minum) dan RM1.50 (bungkus)

Nasi Lemak / Mee Goreng : RM1.20
Kuih 3 biji : RM1.00
Kuih 1 biji : RM0.40
Pulut Kuning : RM2.50

Dekat sini, i cuma suka minum air coconut shake je. Kalau tanya i untuk rasa makanan dekat sini pulak, pada i biasa-biasa je. Cuma anak i, Danish dan Ariana paling suka makan Donut bergula. Sampai tambah dua kali. Agaknya sedaplah tu. Hehehe... Ok, jom tengok gambar i sekeluarga yang happy dapat minum Coconut Shake.

p/s : Sekarang ni mana-mana tempat dah ada coconut shake. Agak-agak korang siapa agaknya orang pertama yang cipta coconut shake ni kan?

04 di umbai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di umbai - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di umbai</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Apr 2012 09:12 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di umbai</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Apr 2012 09:12 PM PDT

URL Sumber Asal :-

HOMESTAY BANGLO <b>DI UMBAI</b> - 5 BILIK: KOMPLEKS HOMESTAY <b>...</b>

Posted: 14 Feb 2012 06:56 AM PST

Kami mempunyai sebuah banglo 5 bilik, 2 buah rumah sebuah 3 bilik dan 2 unit chalet yang dijadikan sebagai homestay & chalet yang dikenali sebagai KOMPLEKS HOMESTAY & CHALET UMBAI. Sedikit keterangan boleh dibaca di ruang sebelah kanan, dan untuk maklumat lebih lanjut, hubungilah saya...nombor telefon saya ada di sebelah kiri...terima kasih

HOMESTAY 1 : Homestay Umbai 5 bilik. 4 bilik air. Tepi jalan besar Melaka-Muar.

HOMESTAY 2 :  Homestay Umbai 3 bilik. 4 bilik air

04 di machap - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di machap - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di machap</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Apr 2012 09:04 PM PDT

URL Sumber Asal :-

HAFIDZ FCU MALAYSIAN HOMESCHOOLING: SIRI 7 (<b>MACHAP</b> <b>...</b>

Posted: 18 Feb 2012 08:15 PM PST

(GUIDANCE CORNER)

MEMORI KHAS BUAT TATAPANMU WAHAI PENJAGA LANGKAWI
MUSAFIR YANG PENUH ERTI

Penjelahahan FCU ke seluruh semenanjung Malaysia ini bukanlah seperti satu percutian keluarga seperti lazimnya. Musafir panjang ini telah dirancang dengan teliti oleh GM sejak dari awal lagi. Inilah masanya kami semua berada dalam suasana di luar kotak kebiasaan kehidupan seharian. Tiada lagi rutin yang mengikat diri pada kebiasaan.

Sebahagian besar ruang masa adalah di dalam wira-wira yang meluncur di jalanan. Inilah masanya untuk banyak berfikir tentang Pencipta Alam Semesta, mengenal diri sendiri, bertaubat, mencari hikmah bagi setiap peristiwa di sepanjang perjalanan, berzikir dan bermonolog. Kuliah demi kuliah menyerikan setiap persinggahan kami untuk menambah ilmu dan tarbiyah diri. Di mana langit dijunjung, di situlah kami mendirikan solat sebaik azan berkumandang. Hanya setinggi- tinggi
kesyukuran di atas segala nikmat Allah. Terlalu indah setiap detik berlalu bila minda sentiasa mengingati Allah. Itulah janji Allah. Tiadalah kudrat kita melainkan dengan izinNya jua segala apa yang berlaku.

PENYERAHAN SECARA TOTAL

Suasana di STATION 2 FCU kembali meriah sebaik sahaja kami tiba. Aktiviti seterusnya ialah masak beramai-ramai dan makan beramai-ramai. Inilah antara nikmat kurnian Allah bila mempunyai keluarga yang besar. Namun, GM sentiasa mengingatkan kami bahawa STATION 2 FCU hanyalah salah satu persinggahan sama seperti homestay-homestay lain yang pernah kami huni. Malah STATION 1 FCU di Langkawi juga adalah satu persinggahan. Tiada rasa pemilikan kerana semuanya adalah milik Allah. Kita hanyalah orang dagang dalam perjalanan menuju Ilahi. Indahnya orang dagang ialah tiada istilah REHAT dalam kehidupan seharian. Minda sentiasa bergerak dan menjadi orang baru setiap hari dengan prestasi yang lebih baik.

Detik jam 12.00 tengahmalam - 25.12.2011 , arahan dikeluarkan oleh GM untuk bersiap serta merta. Kami menukar pakaian sepantas yang mungkin dan mengangkut segala barangan dan peralatan kemera agar tiada satu pun tertinggal. Siapa lambat pasti akan ditinggalkan. Umpama dalam peperangan, kepantasan dan ketepatan sangat dititik  beratkan. Tiada keluh kesah mahupun rungutan kerana KAMI DENGAR DAN KAMI PATUH.

Tepat 12.45 tengahmalam, kami kembali berada di dalam perut wira-wira yang baru sahaja menikmati pelabuhan yang selesa di Pasir Gudang. Mereka begitu setia berkhidmat tanpa mengira waktu. Kami kembali menyusur jalanan, tanpa mengetahui kemanakah destinasi seterusnya. Hanya berserah kepada Allah. Semua yang berlaku pasti penuh dengan hikmahnya. Yang pasti ialah untuk membentuk jiwa yang kuat dan diri yang lasak.
Akhirnya kami sampai di Kawasan Rehat dan Rawat Machap. Di sinilah kami tidur seketika di dalam kereta kerana menjelang pagi, pasti akan meneruskan perjalanan lagi. Semasa dalam perjalanan,  kami ditegah untuk tidur mahupun tertidur. Mata mesti terus berjaga untuk minda terbuka dan menikmati setiap detik perjalanan. Adalah kerugian besar andai diulit mimpi di sepanjang musafir yang penuh keberkatan ini.

Perhentian ini sangat selesa dan penuh dengan kemudahan asas para pengguna.
Memang cantik dan menarik

Alhamdulillah, tiada rasa keluh kesah malah pengalaman baru ini  begitu berharga kerana peluang yang ada tidak akan selalu menjadi milik kita. Inilah baru ada "adventure" dan hidup pasti lebih bermakna. Malah ketiga-tiga cucunda ( Afiq, Afiqah dan Alyssa ) juga faham bahawa mereka berada dalam satu misi penting yang perlu dilaksanakan dengan sebaik mungkin.

WAHAI PENJAGA LANGKAWI YANG DI TINGGALKAN.
KALIAN SENTIASA BERSAMA KAMI DAN PASTI MEMPEROLEHI APA YANG KAMI PEROLEHI. DOAKANLAH KAMI WAHAI PENJAGA YANG HEBAT DAN YANG DIBANGGAKAN.

04 di masjid tanah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di masjid tanah - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di masjid tanah</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Apr 2012 03:06 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di masjid tanah</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Apr 2012 03:54 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di masjid tanah</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Mar 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Letupan: Kadar jenayah <b>di Masjid Tanah</b> tetap terkawal | Free <b>...</b>

Posted: 19 Mar 2012 12:40 AM PDT

Timbalan Menteri Dalam Negeri, Datuk Wira Abu Seman Yusop, mengganggap kadar jenayah yang berlaku di kawasan parlimennya iaitu Masjid Tanah tetap terkawal meskipun pernah berlaku kejadian letupan bom di Ramuan China Besar baru-baru ini.

NONEMenurutnya, pihak keselamatan sentiasa memberikan perhatian yang serius sebagai usaha membantu mengurangkan kejadian jenayah.

"Berhubung kejadian letupan bom di Ramuan Cina Besar sehingga mencederakan seorang gadis, pihak Polis Diraja Malaysia (PDRM) tidak akan bertolak ansur dalam menjalankan siasatan sehingga ke akar umbi bagi mengenalpasti dan mengesan pihak bertanggungjawab.

"Ia termasuk bagaimana punca kejadian itu boleh berlaku dan siasatan masih giat dijalankan oleh pihak polis. Tindakan yang sewajarnya akan diambil supaya kejadian seperti itu tidak lagi berlaku pada masa akan datang.

"Kes letupan bom itu diklasifikan sebagai kes terasing yang mana kejadian seumpama ini jarang berlaku," katanya.

Di samping itu beliau turut mengulas mengenai beberapa kejadian samun yang berlaku di kawasan parlimen tersebut dan rondaan membabitkan gabungan beberapa jabatan dalam Kementerian Dalam Negeri tetap diteruskan.

"Rondaan yang kini dilaksanakan membabitkan masyarakat setempat, Ikatan Relawan Rakyat Malaysia (RELA), PDRM, Jabatan Pertahanan Awam (JPAM) dan Jabatan Imigresen bagi menangani kejadian tidak diingini.

"Rondaan yang lebih meluas dan secara keseluruhan ini akan terus dijalankan di kawasan-kawasan setempat bagi menangani kejadian jenayah dengan kerjasama orang awam," katanya.

Dalam perkembangan lain, beliau turut menyentuh soal lanjutan penguatkuasaan 6P berkaitan pemutihan Pendatang Tanpa Izin (PATI).

"Ia bertujuan memberi peluang kepada PATI berkaitan kelewatan mendaftar dan pihak kerajaan masih menggunakan budi bicara dalam menangani masalah PATI di negara ini.

"Program 6P ini dijadualkan akan berakhir pada awal April ini bagaimanapun jika tindakan lanjutan yang diberikan ini masih tiada sebarang perubahan dan perkembangan, penguatkuasaan akan dilaksanakan secara teliti," katanya.

Short URL: http://www.freemalaysiakini2.com/?p=20668

04 di tanjung tuan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di tanjung tuan - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Apr 2012 03:14 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Mar 2012 03:43 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Raptor Watch 2012 by MNS

Posted: 25 Mar 2012 11:35 AM PDT

RW, organised by the Malaysian Nature Society, is a festival to celebrate the return of the migratory birds of prey or better known as raptors on their journey back to their breeding grounds in the northern hemisphere. RW is a public event meant to raise awareness on the conservation of raptors and their habitats.

RW is held annually on the first weekend of March. For the year 2012 the event is held on March 10 & 11 (Saturday & Sunday).

However, the spring raptor migration actually begins in mid February and lasts till mid April. For those who are not able to come to the RW, you can still come anytime within this period to see the birds. Over the years of monitoring, MNS has discovered that the peak period to watch the most number of birds is the first weekend of March.

An opportunity for all

RW is an opportunity for the general public to witness one of nature's most exquisite offerings. Raptors migrate southward to escape the bitter cold of the northern winters and make the same venturous journey back during spring to their breeding grounds in temperate Asia.

Visit their Website at HERE for more information.

For Tanjung Tuan

One of the main objectives of RW is to ensure the continued conservation of Tanjung Tuan Forest Reserve by promoting RW as a national eco-tourism event.

During the spring migration, thousands of raptors can be seen flying across the Straits of Malacca. Having to use massive amount of energy flying across the Straits of Malacca, the raptors will be flying low at the event site making it possible to have a good view of these magnificent birds.

Tanjung Tuan has been listed as an important raptor site by BirdLife International, National Geographic Society and Hawkmountain.

But for many years Tanjung Tuan has been facing a development threat. The sea front of Tanjung Tuan is expensive real estate. As Tanjung Tuan is an extension of the Port Dickson holidaying coasts, its value as a vacation spot is high. For many years plans after plans were drawn by local authorities to develop Tanjung Tuan. And throughout these years, Malaysian Nature Society has been striving to keep Tanjung Tuan intact.

The need to conserve Tanjung Tuan was mainly for the migratory raptors. Tanjung Tuan is an important stop over site for migratory raptors after crossing the Straits of Malacca. It provides food for the raptors as well as a resting spot. For raptors arriving late in the evening, it provides shelter for the night before they take off for flight the next day. Without Tanjung Tuan, many raptors may never make it back, due to exhaustion and lack of food.

The conservation of Tanjung Tuan is also important for its surrounding marine life and its forest growth. The trees in Tanjung Tuan acts a gene bank for tropical timber trees and the waters of Tanjung Tuan is rich with coral and sea-grass, both important for green turtles that lay eggs in secluded beaches of Tanjung Tuan.

RW is organized by Malaysia Nature Society

Malaysian Nature Society
JKR 641 Jalan Kelantan, Bukit Persekutuan
50480 Kuala Lumpur, Malaysia
Tel: +603 – 2287 9422
Fax: +603 – 2287 8773
URL: www.mns.my

Article By MESYM

has blogged 124articles.

BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Apr 2012 03:12 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Apr 2012 03:58 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Apr 2012 04:06 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Apr 2012 03:21 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Apr 2012 03:31 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Apr 2012 03:15 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Apr 2012 03:43 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Apr 2012 03:15 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Apr 2012 03:32 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Apr 2012 03:31 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Apr 2012 03:32 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Apr 2012 03:25 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Apr 2012 03:31 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Apr 2012 03:20 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Feb 2012 03:38 PM PST

URL Sumber Asal :-

iGossip by Rizal: --> Jom Tengok Pusaran <b>di Tanjung Tuan</b>!

Posted: 03 Feb 2012 12:47 AM PST


It was the a program held my Administration of Students Affair of IPG-International Languages Campus. The main program was kayaking and we had to pay RM35 each. Unfortunately I couldn't find any photo during kayaking activity.
Early in the morning...our journey took more than an hour from KL to Port Dickson. We stopped for a while at petrol station to withdraw money and buy snacks.
At time we arrived, the shore was empty, surut habis...haha, so we had to wait for the sea level to rise. I hate tide lol. Only then, we were able to do kayaking.
 Srikandi...All of them are now teaching; Kajian Sosial and French.
The Otai...The guy in blue is Mr. Thahir Kamaruzzaman. He was once the officer at the administration and he retired last year. Such a great, humble and friendly man.
 Me...Muhamad Rizal bin Sadiman.
We were on our way heading towards Tanjung Tuan or Cape Rachado (the name was given by the Portuguese) to see the famous legendary 'pusaran' or whirlpool.
The front gate of Tanjung Tuan. We were supposed to pay RM1 each but we were lucky that day for not needing to pay the entrance fee. Alhamdulillah...
 This is the lighthouse of Tanjung Tuan.
We were very happy after 20 minutes of walking. The weather was totally hot! The sun was very mean that day but we were meaner lol. By making this far was an achievement of a lifetime haha.
Can you see the whirlpools? I couldn't, so unfortunate. According to myth, there was a fisherman managed to get through the brutal whirlpools. He was the only one who survived while the others were nowhere to be found. They all went messing. The whirlpoosl is said to be brutally rotate during fool moon. Hair-raising ha?
 Some of us were posing like models of the magazine.
 While some were just sitting overthere, doing nothing; we were actually hiding for the sunlight.
 Heading back to the shore.
The final blow is the photo of us together. There we 40 of us actually but some couldn't make here. Anyway, thanks to Aman Rasidi for the photos. It was a splendid experience indeed.

Wanna know more about Port Dickson and this awesome spot, do visit this travel blog; Travelog air & sha.

Hope you get it...till then, that is how
Full content generated by Get Full RSS.

My Birding field trips: Raptor Census at <b>Tanjung Tuan</b>, Malaysia

Posted: 16 Apr 2011 07:10 AM PDT

The company that I work required us to utilise our previous year carried forward leave before 31st of March. It has being a few years already I use a big portion of my carried forward leave as field trips to participate in conservation of raptors through monitoring.
Raptor comes from a Latin word rapere that means to seize, to grap by force. Raptor is a term use for birds that have good eyesight for accurate judgement of distance for landing and hunting. They also have strong talons, strong curved beak, strong legs for catching, holding food and to tear flesh.
The purpose of research on migrating raptors through monitoring this long term migratory raptor census project is collate information on migratory raptor populations, species, it's flight strategies on weather conditions. Over the years of data information collated will then able to make a better analysis does it's flight patterns behaviour, populations are affected by the environmental factors. The intresting part is others countries who are in the migratory raptors flyway are also doing this type of survey and monitoring. The data collated by each country will then be combine and compile for a better information and knowledge necessary for conservation of raptors and their habitats.
Raptors migratory patterns and it's populations is a good yardstick of the health of our ecosystem environment. A healthy ecosystem is a good indicator availabilities of adequate food source and fresh water for all.
Where is the best site for Raptor migratory monitoring in Malaysia for spring migration?
At present we able to indentify that Tg Tuan or formally known as Cape Rachado.
The meaning of Spring migration.
Spring migration is bird in big population migrate long distance flying north bound in the spring to breed. Food source is the primary motivation for migration. The longer days of the northen hemispher sumner provide extended time for breeding birds to feed their young.


As migration is energy intensive the fly route are normally shaped by geographical, ecological, and even meteorological factors. Flyways normally is along mountain ranges or coastlines this is due the birds could have the advantage of updrafts and other wind patterns. If possible they will avoid large stretches of open water (sea).


What is the Best time to watch the raptors at Tanjung Tuan.
In order to conserve energy to cross the open sea the raptors will use the fly path of Pulau Rupat, Indonesia that is about 38km distance from Tg Tuan. As raptors are large they require thermals to assist them to glide without using much energy to continous flapping their wings, the timeframe windows on a good condusive weather for migration is between 11am till 4pm.
The waiting time for migratory raptors, you could observe the others residence birds and wildlife that residece in that small green lung.












This year the 42 days counting starts from Feb bring a final score of 57,128 raptors fly past Tg Tuan.
Oriental Honey Buzzard- 53,040
Japanese Sparrowhawk - 152
Does the raptors migratory patterns and it's population impacted by the changes on global weather conditions and natural dissaster? If you are a birder based in Malaysia do spare some days as a volunteering basis to assist Raptor Census at Tg Tuan.
Your small contribution and effort will leads us the answers for the above. The census are carry out yearly from Mid February till April.
Full content generated by Get Full RSS.

BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Mar 2012 04:12 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Dig deep: 10 - 13th March 2012: Raptor Watch, <b>Tanjung Tuan</b>

Posted: 15 Mar 2012 06:10 PM PDT

Compared to last year, this year's pilgrimage was a decidedly low key affair. The weather conditions conspired against getting many good photos, so, for a better idea of the event and its birds, have a browse through 12-13th, 14th, 15th, 16th and 17th March 2011.

On the 10th, the entire day produced only 17 Grey-faced Buzzards, including this juvenile.

We were glad of the opportunity to watch any bird that would show itself, such as this immature Black-naped Oriole...

...and a Blue-throated Bee-eater.

After a while, even these disappeared, so we resorted to looking at pictures of raptors...

...And people HOPING to get pictures of raptors!

Thankfully, the 11th was a lot better! We counted over 5,300 Oriental Honey-buzzards, though wind and lighting conditions were still not in favour of the photographers!

The best of a bad bunch - a male, two females and a juv. I got much better pics last year!

The star of the day was a dark morph Booted Eagle.

The pictures would have been a lot better if I hadn't had the camera on the wrong settings! Still - it happens, and there will be others...

This Barn Swallow seemed to think it was hilarious!

The 12th was a new low - just one OHB all day, but fortunately, we had made the decision not to sit at the lighthouse. Instead we had a lazy day in the garden and by the beach, when I trained my camera on some of the common birds I usually overlook.

Asian Glossy Starling, Brown Shrike, Spotted Dove and Yellow-vented Bulbul, all taken with coffee in John and Ting Howes' front garden!

A pair of Oriental Magpie-robins coming to take scraps as we lunched at the Yacht Club!

At dusk we went to check out a green-pigeon roost hoping for Orange-breasted. No luck, but we did observe this male Pink-necked apparently eating mud from the foreshore - can anyone explain it? Perhaps taking mineral supplements?

A female Pink-necked Green-pigeon preparing to roost in Rhizophora.

So that was it for Raptor Watch this year. We were fortunate to have one 'big day', and it made us realize what exceptional fortune we'd had last year!

BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Mar 2012 03:43 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Raptor Watch 2012 by MNS

Posted: 25 Mar 2012 11:35 AM PDT

RW, organised by the Malaysian Nature Society, is a festival to celebrate the return of the migratory birds of prey or better known as raptors on their journey back to their breeding grounds in the northern hemisphere. RW is a public event meant to raise awareness on the conservation of raptors and their habitats.

RW is held annually on the first weekend of March. For the year 2012 the event is held on March 10 & 11 (Saturday & Sunday).

However, the spring raptor migration actually begins in mid February and lasts till mid April. For those who are not able to come to the RW, you can still come anytime within this period to see the birds. Over the years of monitoring, MNS has discovered that the peak period to watch the most number of birds is the first weekend of March.

An opportunity for all

RW is an opportunity for the general public to witness one of nature's most exquisite offerings. Raptors migrate southward to escape the bitter cold of the northern winters and make the same venturous journey back during spring to their breeding grounds in temperate Asia.

Visit their Website at HERE for more information.

For Tanjung Tuan

One of the main objectives of RW is to ensure the continued conservation of Tanjung Tuan Forest Reserve by promoting RW as a national eco-tourism event.

During the spring migration, thousands of raptors can be seen flying across the Straits of Malacca. Having to use massive amount of energy flying across the Straits of Malacca, the raptors will be flying low at the event site making it possible to have a good view of these magnificent birds.

Tanjung Tuan has been listed as an important raptor site by BirdLife International, National Geographic Society and Hawkmountain.

But for many years Tanjung Tuan has been facing a development threat. The sea front of Tanjung Tuan is expensive real estate. As Tanjung Tuan is an extension of the Port Dickson holidaying coasts, its value as a vacation spot is high. For many years plans after plans were drawn by local authorities to develop Tanjung Tuan. And throughout these years, Malaysian Nature Society has been striving to keep Tanjung Tuan intact.

The need to conserve Tanjung Tuan was mainly for the migratory raptors. Tanjung Tuan is an important stop over site for migratory raptors after crossing the Straits of Malacca. It provides food for the raptors as well as a resting spot. For raptors arriving late in the evening, it provides shelter for the night before they take off for flight the next day. Without Tanjung Tuan, many raptors may never make it back, due to exhaustion and lack of food.

The conservation of Tanjung Tuan is also important for its surrounding marine life and its forest growth. The trees in Tanjung Tuan acts a gene bank for tropical timber trees and the waters of Tanjung Tuan is rich with coral and sea-grass, both important for green turtles that lay eggs in secluded beaches of Tanjung Tuan.

RW is organized by Malaysia Nature Society

Malaysian Nature Society
JKR 641 Jalan Kelantan, Bukit Persekutuan
50480 Kuala Lumpur, Malaysia
Tel: +603 – 2287 9422
Fax: +603 – 2287 8773
URL: www.mns.my

Article By MESYM

has blogged 124articles.

Sayang Melaka: Nature Attraction: <b>Tanjung Tuan</b> Recreational Forest

Posted: 22 Apr 2012 07:34 AM PDT


Tanjung Tuan Recreational Forest is located in the administrative area of Alor Gajah Municipal Council (MPAG) and is bordered with Port Dickson in Negeri Sembilan. It is about 20 minutes by bus from Melaka Town. The beach is a newly established recreational area for the whole family.
Various activities can be done here such as picnicking, boat riding, kite flying and swimming. There are services like horse riding but it is chargeable.
Every morning, local residence from the vicinity come to the beach to catch 'geragau shrimp' (a very tiny shrimp), which is in abundance from August to October. This activity is seasonal according to the monsoon wind.
'Geragau' shrimp is very popular among local people in Melaka. They are made into 'belacan' (shrimp paste) and 'cencalok' (shrimp sauce).
Every Sunday from 4.30pm to 6.30pm, there is a free "Dondang Sayang" performance. There is also a lot of food and fruits stall along the beach. This beach promises serenity and tranquility to relieve stress after a hard week of work.
The star attraction here in Tanjung Tuan, the light house was built by the British in the 18th century on the highest point of the cape. The site of the light house is said to be the same site where an old light house was built by the Portuguese during their occupation of Melaka in the 16th century which was later destroyed in a war. It is the oldest lighthouse in the country and is still in use today. 
In the 1990s, a radar for monitoring purposes of crossings by large ships was installed in the light house. On a bright and clear day, one can see Sumatra Island across the Straits of Melaka.
The lighthouse is not open to visitors, nevertheless the keeper is more than willing to bring visitors for a tour if one were to request. There are 66 flight of steps leading to the lighthouse. To reach the peak of the lighthouse, one has to climb 72 flight of steps. The lighthouse is controlled by the Shahbandar of Melaka as Tanjung Tuan is a territory of Melaka even though it is located in Port Dickson (Negeri Sembilan).
Enjoy the good view from the top of the hill overlooking the Straits of Melaka where the light house is located. From this vantage point, one can see the town of Port Dickson and the outline of Indonesia's Sumatra across the Straits of Melaka.
While you are here, try to use your imagination skill to create the numerous fighting scenes between the Portuguese and Dutch armadas in the sea below that took place over 500 years ago.
Tanjung Tuan Forest Reserve
The entrance to Tanjung Tuan Forest Reserve is right at the mouth of PNB Ilham Resort. The forest is worth checking out since it's chockful of forest birds and there's a lighthouse at the very end of the trail. 
During March every year, birders from all over Asia and world would descend upon Tanjung Tuan to watch thousands of raptors fly overhead from the Straits of Melaka. 
Red-Eyed Bulbuls (Pycnonotus brunneus)
Birding spots around PNB Ilham Resort :
1) Observatory Tower at PNB Iham Resort - You can watch raptors glide on warm thermals during the hot noon hour. Bird's eye view of tanjung Tuan from here.
2) Tanjung Tuan Lighthouse - Lots of Olive-Winged Bulbuls over here. There is a guide to raptors right at the top over here. Visitors can spot the usual sparrowhawks during migratory season. Or, if you're not into birds, you can see the narrowest point of the Straits over here.
3) Jungle Trails in the Nature Reserve - Lots of forest birds species.
Tanjung Tuan Wildlife Santuary
The Tanjung Tuan Wildlife Santuary is located half way between the main entrance of the Tanjung Tuan Recreational Forest and the peak of the hill where the lighthouse is located.
Dusky Langurs or Dusky Leaf-Monkeys (Trachypithecus obscurus)
The local Long-tailed Macaques (Macaca fascicularis)

Here, you'll find monkeys in group along the way but if you venture further in the jungle trail, you'll be able to sample some of the coastal hilly rainforests' flora and fauna. For easy navigation, the jungle trails are clearly marked.

BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Mar 2012 03:43 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Raptor Watch 2012 by MNS

Posted: 25 Mar 2012 11:35 AM PDT

RW, organised by the Malaysian Nature Society, is a festival to celebrate the return of the migratory birds of prey or better known as raptors on their journey back to their breeding grounds in the northern hemisphere. RW is a public event meant to raise awareness on the conservation of raptors and their habitats.

RW is held annually on the first weekend of March. For the year 2012 the event is held on March 10 & 11 (Saturday & Sunday).

However, the spring raptor migration actually begins in mid February and lasts till mid April. For those who are not able to come to the RW, you can still come anytime within this period to see the birds. Over the years of monitoring, MNS has discovered that the peak period to watch the most number of birds is the first weekend of March.

An opportunity for all

RW is an opportunity for the general public to witness one of nature's most exquisite offerings. Raptors migrate southward to escape the bitter cold of the northern winters and make the same venturous journey back during spring to their breeding grounds in temperate Asia.

Visit their Website at HERE for more information.

For Tanjung Tuan

One of the main objectives of RW is to ensure the continued conservation of Tanjung Tuan Forest Reserve by promoting RW as a national eco-tourism event.

During the spring migration, thousands of raptors can be seen flying across the Straits of Malacca. Having to use massive amount of energy flying across the Straits of Malacca, the raptors will be flying low at the event site making it possible to have a good view of these magnificent birds.

Tanjung Tuan has been listed as an important raptor site by BirdLife International, National Geographic Society and Hawkmountain.

But for many years Tanjung Tuan has been facing a development threat. The sea front of Tanjung Tuan is expensive real estate. As Tanjung Tuan is an extension of the Port Dickson holidaying coasts, its value as a vacation spot is high. For many years plans after plans were drawn by local authorities to develop Tanjung Tuan. And throughout these years, Malaysian Nature Society has been striving to keep Tanjung Tuan intact.

The need to conserve Tanjung Tuan was mainly for the migratory raptors. Tanjung Tuan is an important stop over site for migratory raptors after crossing the Straits of Malacca. It provides food for the raptors as well as a resting spot. For raptors arriving late in the evening, it provides shelter for the night before they take off for flight the next day. Without Tanjung Tuan, many raptors may never make it back, due to exhaustion and lack of food.

The conservation of Tanjung Tuan is also important for its surrounding marine life and its forest growth. The trees in Tanjung Tuan acts a gene bank for tropical timber trees and the waters of Tanjung Tuan is rich with coral and sea-grass, both important for green turtles that lay eggs in secluded beaches of Tanjung Tuan.

RW is organized by Malaysia Nature Society

Malaysian Nature Society
JKR 641 Jalan Kelantan, Bukit Persekutuan
50480 Kuala Lumpur, Malaysia
Tel: +603 – 2287 9422
Fax: +603 – 2287 8773
URL: www.mns.my

Article By MESYM

has blogged 124articles.

Sayang Melaka: Nature Attraction: <b>Tanjung Tuan</b> Recreational Forest

Posted: 22 Apr 2012 07:34 AM PDT


Tanjung Tuan Recreational Forest is located in the administrative area of Alor Gajah Municipal Council (MPAG) and is bordered with Port Dickson in Negeri Sembilan. It is about 20 minutes by bus from Melaka Town. The beach is a newly established recreational area for the whole family.
Various activities can be done here such as picnicking, boat riding, kite flying and swimming. There are services like horse riding but it is chargeable.
Every morning, local residence from the vicinity come to the beach to catch 'geragau shrimp' (a very tiny shrimp), which is in abundance from August to October. This activity is seasonal according to the monsoon wind.
'Geragau' shrimp is very popular among local people in Melaka. They are made into 'belacan' (shrimp paste) and 'cencalok' (shrimp sauce).
Every Sunday from 4.30pm to 6.30pm, there is a free "Dondang Sayang" performance. There is also a lot of food and fruits stall along the beach. This beach promises serenity and tranquility to relieve stress after a hard week of work.
The star attraction here in Tanjung Tuan, the light house was built by the British in the 18th century on the highest point of the cape. The site of the light house is said to be the same site where an old light house was built by the Portuguese during their occupation of Melaka in the 16th century which was later destroyed in a war. It is the oldest lighthouse in the country and is still in use today. 
In the 1990s, a radar for monitoring purposes of crossings by large ships was installed in the light house. On a bright and clear day, one can see Sumatra Island across the Straits of Melaka.
The lighthouse is not open to visitors, nevertheless the keeper is more than willing to bring visitors for a tour if one were to request. There are 66 flight of steps leading to the lighthouse. To reach the peak of the lighthouse, one has to climb 72 flight of steps. The lighthouse is controlled by the Shahbandar of Melaka as Tanjung Tuan is a territory of Melaka even though it is located in Port Dickson (Negeri Sembilan).
Enjoy the good view from the top of the hill overlooking the Straits of Melaka where the light house is located. From this vantage point, one can see the town of Port Dickson and the outline of Indonesia's Sumatra across the Straits of Melaka.
While you are here, try to use your imagination skill to create the numerous fighting scenes between the Portuguese and Dutch armadas in the sea below that took place over 500 years ago.
Tanjung Tuan Forest Reserve
The entrance to Tanjung Tuan Forest Reserve is right at the mouth of PNB Ilham Resort. The forest is worth checking out since it's chockful of forest birds and there's a lighthouse at the very end of the trail. 
During March every year, birders from all over Asia and world would descend upon Tanjung Tuan to watch thousands of raptors fly overhead from the Straits of Melaka. 
Red-Eyed Bulbuls (Pycnonotus brunneus)
Birding spots around PNB Ilham Resort :
1) Observatory Tower at PNB Iham Resort - You can watch raptors glide on warm thermals during the hot noon hour. Bird's eye view of tanjung Tuan from here.
2) Tanjung Tuan Lighthouse - Lots of Olive-Winged Bulbuls over here. There is a guide to raptors right at the top over here. Visitors can spot the usual sparrowhawks during migratory season. Or, if you're not into birds, you can see the narrowest point of the Straits over here.
3) Jungle Trails in the Nature Reserve - Lots of forest birds species.
Tanjung Tuan Wildlife Santuary
The Tanjung Tuan Wildlife Santuary is located half way between the main entrance of the Tanjung Tuan Recreational Forest and the peak of the hill where the lighthouse is located.
Dusky Langurs or Dusky Leaf-Monkeys (Trachypithecus obscurus)
The local Long-tailed Macaques (Macaca fascicularis)

Here, you'll find monkeys in group along the way but if you venture further in the jungle trail, you'll be able to sample some of the coastal hilly rainforests' flora and fauna. For easy navigation, the jungle trails are clearly marked.
 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved