ads

Sabtu, 30 November 2013

04 di ayer keroh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di ayer keroh - Google Blog Search


My TaleS: Sepetang <b>Di Ayer Keroh</b> ~ Taman Rama Rama Melaka..

Posted: 26 Nov 2013 09:00 PM PST

lepas da merayap kat GALERI LEBAH.. kami ke taman rama2 pulak..

Lokasinya betul2 sebelah kiri tol Ayer Keroh..

Walaupun dan berjuta kali ke melaka tp ni my first time ke taman rama2..serius! 
Sy tak pernah jejak kaki kat sini.. 
memang lah sy tau kewujudan taman rama2 ni sejak sy kecik lagi tp sy tak berminat nak masuk..
sbb dengar org kata mcm tak berapa best!. Hehe
Tp kali ni sy tergerak nak pergi..nak gak tgk apa y ada..hehe.lg pun saja layan qayra time cuti2 ni.. 
Bayaran masuk dia.. ~



kat dalam ni bukan rama2 je y ada..banyak lagi haiwan2 lain y menarik..


layan gambar je okeh.. last sekali nanti baru sy story serba sikit tentang tempat ni.
































 kesimpulannya tempat ni best la jugak.. hehe 

masuk comel kluar tak rupa org.. tu untuk qayra lah kan.. kluar dr taman rama2 dengan comet y amat..berpeluh dan badan kena gigit nyamuk..

komen sy sikit je..klau boleh kurangkan sikit harga tiket masuk tu. dan kemaskan lagi taman dalam tu..tempat memang cantik dan damai je..tp sampah dr daun pokok tu agak x bergaja dgn baik..sebab tu banyak nyamuk kot.. hehe



Homestay <b>di</b> Bukit Katil dekat <b>Ayer Keroh</b> - WangCyber

Posted: 24 Nov 2013 05:08 AM PST

DPUNCAK HOMESTAY AYER KEROH, MELAKA

ALAMAT:

35 JALAN PUNCAK 1, TAMAN PUNCAK
75450 BUKIT KATIL
MELAKA

TEL: 019-6507363

KADAR SEWA : RM150 SEMALAM

CHECK IN : 2.00 PETANG DAN CHECK OUT: 12.00 TGH

BILIK: 3 BILIK TIDUR DAN 2 BILIK AIR

dipuncak+640.jpg

LAIN-LAIN KEMUDAHAN:

AIRCOND
KIPAS
TV
KEMUDAHAN MEMASAK
PARKING UNTUK 3 KERETA

PANDUAN KE HOMESTAY

tol+ke+puncak.jpg

Dari Tol Ayer Keroh

1. Menuju ke selatan 200 m
2. Teruskan ke Leboh Ayer Keroh 3.6 km
3. Ambil tanjakan ke Jalan Seri Negeri 800 m
4. Di bulatan, ambil susur keluar Ke-2 keJalan Gapam 500 m
5. Belok kanan ke Jalan Tun Hamzah 2.6 km
6. Belok kanan ke Jalan Wawasan 400 m
7. Belok ke kiri ke Jalan Tun Telani 850 m
8. Belok kanan ke Jalan Puncak 1
Destinasi berada di sebelah kiri
140 m

DPuncak homestay merupakan se buah rumah teres satu tingkat lot tengah yang mempunyai 3 bilik tidur dan dua bilik air. Homestay ini terletak di No 35, Jalan Puncak 1, Taman Puncak, Bukit Katil, 75450, Melaka.

My TaleS: Sepetang <b>Di Ayer Keroh</b> ~ Galeri Lebah Melaka...

Posted: 26 Nov 2013 06:38 PM PST

sabtu lepas lepas zohor kami bertiga ke melaka.. 
sepatutnya destinasi pertama ~ taman rama2 tp terlajak simpang la pulak..
 hehe terus buat U turn kat taman botani.. 
dah alang2 depan mata en suami ajak singgah kat galeri lebah ni..
 en suami memang tak boleh nampak lebah ! 
hehe en suami x boleh nampak madu!! 
mesti dia akan kluarkan wallet dia n beli madu tu..
lokasi galeri lebah ni betul2 kat taman botani tu..ataupun betul2 kat jalan nak masuk ke melaka wonderland! 
masuk geleri adalah PERCUMA..
 galeri ni baru je dibuka utk org ramai.. dulu x der pun..hehe

 kat kawasan luar geleri ni ada banyak replika cartoon lebah y cantik2..semua y nak masuk galeri ni mesti posing2 dulu kat luar macam kami..keh keh keh 


 kat luar ni jugak ada lebah dan sarang2 mereka.. letak camtu je..tak sengat org pun.
budak kecik kat bawah ni kemain terkejut lg tgk lebah..hahaha mula2 tu dia takut..
pastu tgk mama n papa dia posing sana sini amik gambar pastu sentuh itu ini sesuka hati, terus dia pun jadi tak takut.. 
maklum lah budak kecik..dia ingatkan patung2 tu semuanya benda HIDUP.





 macam chomel jek.. macam chantekk je.. hahahaha
dan y bawah ni pulak sesi syok sendiri!!



dalam galeri ni jugak ada bermacam2 jenis souvenir y boleh di beli.. chomel2 semuanya..



dapat try segala jenis madu y ada secara percuma..
boleh ikut suka hati korang nak makan banyak mana..
tp sah2 la kan tu madu je punnn!! bukan nasi y korang nak bedal smpai habis..la ~la ~la~


en suami dah senyum lebar dah masa sesi test madu nih..kemain lg yer!! 
saya? hurmm rasa satu je..sy rasa madu halia.. sedaplah jugak tp pedas sikit! halia kot. selebihnya malas nak rasa.. 
sementara tunggu en suami selesai sesi "merasa" madu tu saya n qayra buat apa lagi kalau bukan main posing2..hahahaha layan kan jelahh







 selain dari souvenir ofcoz la madu turut dijual disini..macam2 jenis ada..untuk cantik untuk kurus untuk sakit itu ini dan segala2nyalah..semua ada..
 ni sesi nak beli ke tak..hahaha
 qayra y da x mo posing2 dah..
terus bg hint kat en suami untuk terus ke destinasi y sepatutnya diterjah dulu..hehe
overall tempat ini kira best la gak..simple dan bersih.. ada taman lebah tp kami x round pun sbb nak cepat.hehe qayra dah bising nak tgk butterfly..
sape nak cari madu tu boleh terus ke Galery Lebah Melaka...macam2 jenis ada.. 

04 di jasin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di jasin - Google Blog Search


Ketua Menteri Melaka hellOO..kriiiinggGG - AZMY KELANA JAYA

Posted: 25 Nov 2013 12:00 AM PST

JASIN: Ibarat pesta. Itu suasana aktiviti penjualan daging babi bersalut madu secara terbuka di sebuah kawasan perkampungan di Bandar Merlimau, di sini, apabila lebih 100 pelanggan menyerbu sebuah lori membawa daging haiwan itu yang dijual pada harga serendah RM5 sekilogram.

Berbanding RM15 hingga RM18 di pasar basah, aktiviti menjual daging itu berhampiran rumah penduduk beragama Islam menimbulkan keresahan mereka yang mahu perbuatan itu dibendung pihak berkuasa.

Justeru, mereka meminta Majlis Perbandaran Jasin (MPJ) turun padang dan memantau keadaan itu serta mengambil tindakan tegas kepada peniaga sekiranya melanggar undang-undang.

Penduduk, Eby, 29, berkata kegiatan itu berlarutan sejak tiga bulan lalu apabila terdapat seorang 'ejen' yang memaklumkan kepada penduduk mengenai penjualan daging babi itu.

"Ejen terbabit akan pergi ke setiap rumah penduduk bukan Islam dan memberitahu 'pesta' menjual daging babi bersalut madu akan diadakan pada hari tertentu.

"Pelanggan dinasihatkan datang ke lokasi ditetapkan itu setengah jam lebih awal kerana menurut ejen terbabit, bekalan habis sekiranya mereka datang lewat," katanya.

Menurutnya, penjualan daging babi bersalut madu itu dilakukan peniaga menggunakan sebuah lori sejuk beku dan makanan berkenaan siap dibungkus selain bahagian tulang dan kaki serta kepala dijual berasingan.

"Keadaan ketika itu seperti pesta kerana orang ramai menyerbu lori terbabit untuk membeli bekalan daging babi bersalut madu itu," katanya yang juga pekerja swasta, ketika ditemui di sini, baru-baru ini.

Tinjauan Metroplus ke satu lokasi penjualan daging babi itu, baru-baru ini mendapati, tidak kurang daripada 80 penduduk bukan Islam menunggu lebih setengah jam bagi mendapat bekalan daging itu.

Sementara itu, jurucakap MPJ ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan penjualan daging babi secara terbuka itu dan tindakan segera sudah diambil oleh anggota penguat kuasa bagi menghalang kegiatan terbabit.

"Kami sudah menghantar anggota penguat kuasa ke lokasi dilaporkan penduduk dan mendapati kegiatan itu berlaku. Kami bertindak menghalang pihak yang cuba menjualnya kepada orang ramai.

"MPJ akan sentiasa memantau supaya kegiatan seperti itu tidak berulang dan bersedia dengan tindakan tegas sekiranya ada pihak yang cuba melanggar undang-undang majlis," katanya yang mengesahkan menjual babi secara terbuka salah daripada segi undang-undang pihak berkuasa tempatan.

Sumber:hmetro.com.my


Aakj ; walaupun berita ini d siarkan sejak 17 Nov yang lalu..apakah ada pemantauan?

04 di machap - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di machap - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di machap</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Nov 2013 09:03 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di machap</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Oct 2013 09:09 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di machap</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Sep 2013 09:02 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di machap</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Sep 2013 09:01 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di machap</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jun 2013 09:23 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di machap</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Apr 2013 09:03 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di machap</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Apr 2013 09:31 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di machap</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Feb 2013 09:40 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

343 ekar tanah <b>di machap</b> – Land for sale Johore : Spesel.com

Posted: 04 Nov 2012 07:40 AM PST

Area:Simpang Rengam Property Type:Agricultural Price:RM20 580 000 Size:343Acres Title type:Leasehold Other info:Non Bumi Lot
343 EKAR TANAH DI MACHAP UNTUK DI JUAL

~TANAH PERTANIAN
~INTERNATIONAL LOT
~TANAH PAJAKAN 60 TAHUN
~BERDEKATAN EMPANGAN MACHAP DAN 4KM DARI
PLUS HIGHWAY
~BERADA DI TEPI JALAN BESAR
~70 EKAR TANAH ADA POKOK KELAPA SAWIT YANG ADA
HASIL DAN SELEBIHNYA ADA POKOK
KELAPA SAWIT TANAM SEMULA USIA 2 TAHUN LEBIH
~HARGA JUAL RM60k/ekar @ RM20,580,000

BERMINAT,SILA HUBUNGI/SMS;

EN.FAIZAL BIN MUSTAFFA
012-669484

admin

Malam Ini!!-Ceramah Umum PR <b>di Machap</b> Baru & Ayer Keroh

Posted: 11 Apr 2013 10:24 PM PDT


1)Jentera Ubah Melaka Tour
Ceramah Umum Pakatan Rakyat Parlimen ALOR GAJAH

UBAH战车马六甲站-民联政治讲座

Tarikh : 12.04.2013 Jumaat 星期五
Masa : 7.30PM
Tempat : Taman Rekreasi Datuk Wira Poh Ah Tiam (Machap Baru

Penceramah :
Sdr. Goh leong san 吴良山
Sdr. Adly Zahari 阿德里
Sdr. Shamsul Iskandar 三苏伊斯干达
Sdr. Baba Yeo 杨胜利
Sdr. Ginie Lim 林秀凌


2)CERAMAH PAKATAN RAKYAT DUN AYER KEROH
爱极乐选区民联讲座会
 
TARIKH : 12-04-2013 JUMAAT 星期五
MASA : 8.00 MALAM
TEMPAT : TAMAN MERDEKA JAYA, TMN MERDEKA.
(Kedai Makan Enam Enam Lapan,
668茶餐室,大班海鲜酒家对面)
 

Semua Dijemput Hadir!!!!
请大家踊跃出席,谢谢!!!

BLOG MELAKA: 04 <b>di machap</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Feb 2013 09:17 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Aliran Trafik <b>Di</b> Beberapa Lebuh Raya Bergerak Perlahan Petang Ini <b>...</b>

Posted: 09 Feb 2013 04:39 AM PST

- Feb 9, 2013 20:39:05.

Aliran trafik lebuhraya Plus di Sungkai arah utara

Aliran trafik lebuhraya Plus di Sungkai arah utara

KUALA LUMPUR  — Aliran trafik di beberapa lebuh raya dilaporkan bergerak perlahan mulai petang ini apabila warga kota mula pulang ke kampung sempena sambutan Tahun Baharu Cina esok.

Menurut jurucakap Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM), trafik sesak sebelum plaza tol Gombak ke Terowong Genting Sempah.

"Trafik juga perlahan dari Putra Mahkota ke R&R Seremban, Simpang Renggam ke Machap & Skudai ke Senai Utara," katanya ketika dihubungi Bernama, di sini.

Katanya laluan kontra dibuka di km 66-66.1 (Simpang Renggam-Machap) untuk mengurangkan kesesakan ekoran kemalangan kereta terbabas di km67.6 pada 1.50 tengah hari tadi.

Menurut laman Twitter PLUS pula, trafik lancar dari Tanjung Malim menuju ke Behrang, namun masih lagi perlahan dari Behrang menuju ke Hentian Ladang Bikam.

Orang ramai dinasihatkan mengikut jadual waktu perjalanan yang dikeluarkan PLUS iaitu bagi destinasi lebih jauh dinasihatkan kenderaan keluar lebih awal.

Waktu perjalanan dicadangkan untuk kenderaan dari Lembah Klang menuju ke Tapah, Bidor, Slim River & Tanjung Malim adalah selepas 6 petang.

Manakala waktu perjalanan dicadangkan untuk kenderaan dari Lembah Klang ke Ipoh, Simpang Pulai, Gopeng & Simpang Ampat antara 3 petang hingga 6 petang.

PLUS dan LLM menasihati pengguna lebuh raya supaya memandu dengan berhati-hati dalam cuaca hujan selain mengawasi jarak keselamatan kenderaan mereka.

Rohayu Osman: sepetang <b>di</b> RNR <b>MACHAP</b>

Posted: 19 Apr 2013 08:52 AM PDT

 layan gambo diorang nie lagi syok dpd melayan ntah ape-ape lagi sandiwara dan lakonan tak berbayar dia tue....

ok.. mmg tipu lah lau aku nie tak sayang dia lagi kan..

if jika betul memang dia jodoh aku.. tak kemana pun..
pasti dia akan kembali dgn penyesalan dan keinsafan..
jika dia bukan jodoh aku.. aku terima Qada n Qadar Allah ni..
semua yg terjadi pasti ada HIKMAH yg tersembunyi..
gambor-gambor nie diambil masa otway nk balik muo masa aku g JB uruskan pasal rumah ritu..
sekali lagi mencabar diri
yeah.. alhamdulilah.. segala urusan dipermudahkan..
cumanya Alisha Aqeela tu je yg susah sikit..
time nak tido terpaksa dok atas riba juga sambil memandu..
memg mcm org jakun je dpt main kt playground..
mama memg jarang bawak g playground..
bukan ape.. untuk keselamatan..
mama tak leh handle sorang.. if ada pape nati mcm mane dgn adik dia plak..
tunggu adik besar sikit boleh main sama-sama... 
tgn mama ada 2 je..
kalau mama rasa selamat mama akan benarkan dia main..
mcm playground ni..
dia sorang je yg main..
tak berebut-rebut dgn org lain..
hehehehe..
takpelah nak.. bila dah tiba masa nati bila dah pandai berdikari..
main lah sepuas-puasnya...
okeh..

In Shaa Allah mama akan buat yg terbaik untuk kamu berdua ya..

04 di klebang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di klebang - Google Blog Search


~HATIKU DAMAI <b>DI</b> SINI~: <b>Klebang</b> Beach Resort

Posted: 18 Nov 2013 05:32 PM PST

Sewaktu kami bercuti ke Klebang Beach Resort ni, sbnrnya cuti sekolah blm bermula lagi... Tapi, aku ambil kesempatan ni sbb adik aku yang brkursus di Melaka tamat brkursus. Lagipun,sempena cuti Deepavali. Lagi pulak...bila cuti sekolah bermula, aku bukannya terus bercuti... masih perlu hadir ke sekolah seperti biasa. Nanti, apabila cuti bermula...mungkin tiada kesempatan untuk mmbawa anak2 berjalan... maklumlah situasi hidup dh berubah..anak2 perlu dibahagi2 masa brsama keluarga. Namun, pada hari2 biasa...anak2 perlu brsama aku... aku bknlah manusia yg kejam..
Aku prnh berkursus di sini sekitar tahun 2009-2010. Ntah...aku pun tak ingat tahun yg sebenarnya. tapi, x pe..itu bkn isu yang penting di sini. Cuma nk share koleksi kegembiraan anak2 aku. Bagi diri aku biasa sahaja.

kt sini, kami dpt bilik family deluxe dgn hrga rm219... cuti katanya,, klau hr biasa rm189.


syauqi tgh ambil nafas tu...


projek menambak tanah...nmpk mcm blm siap lg...
replika kapal yg mcm kt bnda hilir tu.
 with nabilah....wonder gloooooowwwwww....
 bonda tercinta, aku anakmu yg pertama
 my sons and my doughtersss.. 
berendam la sampai puas!!
ketenangan yang mententeramkan jiwa...


at makam Hang Tuah.. dekat je ngn tmpt penginapan kami

BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Nov 2013 09:35 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

A K U . D I A . K A M U ©: Famous Coconut Shake <b>Klebang</b>, Melaka

Posted: 09 Nov 2013 08:11 PM PST

Kalau kita ke Melaka, pelbagai tempat menarik boleh dilawati, dan antara tarikan semasa sekarang adalah tempat untuk menikmati air coconut shake yang berada di Klebang, Melaka.

Sebenarnya, lokasi tempat menjual coconut shake ini tak susah untuk dijumpai. ia berada betul2 di Jalan Klebang. dari jalan besar dan nampak. Ini adalah gerai di luar, bagi mereka yang mahu take away sahaja.

kalau bagi mereka yang nak duduk, sila masuk ke dalam ye der.


beberapa lot parking ada tersedia di kawasan ini. kalau nasib baik, ada lah untuk anda. juga kemudahan toilet, juga ada. sediakan. no hal.

okey, mari kita berbicara mengenai air kelapa shake dia. nampak simple je. cuma rasa di cukup ori dan pure. bagi yg order minum duduk, diorg kasi gelas pelastik atau kaca.

kalau korang takeaway, ini untuk korang

takkan air je dak? mesti nak makan sekali kan? untuk itu, juga ada disediakan beberapa pilihan makanan. cuma cepat le ambik, kalau tidak selamattttt (habis)

okey lah... terlaksana gak hajat nak mencuba coconut shake klebang ni. tapi kalau, korang nak minum, dicadangkan datang le pada hari yang panas terik, baru puas menikmati air ni. ciao...

p/s|~~~~> ini adalah beberapa gambar 'Ahkak' di gerai coconut shake Kelang. boleh tengok berapa banyaknya manusia pada hari minggu. pelbagai bagsa & keturunan ada disini. fuh!!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

04 di umbai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di umbai - Google Blog Search


Kasih Sayang Sepanjang Hayat: See Food <b>di Umbai</b>!

Posted: 26 Sep 2013 09:55 AM PDT

Lama sangat dah tak tulis. Malas yang amat. Sekarang dah masuk musim haji. Every year mesti tak miss nak tengok rombongan haji berkumpul, konon nak ambil berkat. Mudah-mudahan, kita semua dapat menyambut seruan haji. Amin. Seronok tengok dan teringat zaman parent nak pergi haji dulu. Hehe. Puasa dah habis, raya pun dah habis. Tak lama lagi nak raya korban dah. Siapa-siapa yang nak sedekah untuk korban, cepat-cepatlah menabung ye.
Semester baru pun dah start dan Alhamdulillah! tapi mood nak buat assignment tak datang lagi. Can't wait for this October to come. Yeay. It's been long time since the last post updated and mama keep on asking for a new post and yes, being me, the lazy one, I just continue my chores. Sekarang baru faham kenapa orang malas nak update blog. 
Oh well, since we're coming to an end of the year, the school holiday, plus the annual leave for those who work, it's time to plan for a holiday! Mentang-mentang dah nak hujung tahun, berlambak pakej-pakej melancong kat pasaran. Bukan travel agency saja busy, airline company pun busy buat promotion. And lately, MAS always came out with a hard-to-resist-travel-deals and since we got quite a number of pending trips, we shut it off. Maybe some of you perasan yang kami suka promote MAS, but the truth is - MAS did not pay us for promoting them. Maybe sebab semangat patriotik dan kenegaraan yang tinggi, kami prefer naik MAS. Haha. Fine. But seriously, sometime you can get cheaper price with MAS and why pay more when you can fly with the best airline in Malaysia? Okay. Exaggerate sedikit di situ.
Done with all the mumbling and let's continue with the story. For Malaysian, Umbai - Melaka is definitely a common but to foreigners, this is the place where you can dine and enjoy your seafood. I knew someone who just married and they're now expecting a baby - Tahniah!, used to travel back and forth just to have ikan bakar. See? Nampak tak betapa kuat pengaruh Umbai ni for Malaysian? Jadi, silalah datang makan sea food di Umbai. Pantai Remis pun best juga. Tanjung Harapan pun best. Sebut pasal makanan, memang banyak tempat makan sedap kat Malaysia ni. 


Nak pergi sini? Sila type Pernu - Umbai - Melaka di GPS anda. Walaupun entry "See Food di Umbai" tapi harap maaf sebab tiada gambar makanan kerana kelaparan. Harus tukar title kepada "See View di Umbai". Haha. Tak lawak. But, I can guaranteed you, the food is superb.

Someone told me this before I went to sleep,
"Forgive everyone. Pray for everyone. As tomorrow is unknown."
P/S: Hidup ini sementara so please don't waste your time for anger. Bila marah, ingatlah Allah. Thanks for the advice! - you know who you are :)

04 di durian tunggal - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di durian tunggal - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Aug 2013 09:19 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Aug 2013 09:32 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Jul 2013 09:13 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Jun 2013 09:08 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 10 May 2013 09:24 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Apr 2013 09:15 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Mar 2013 09:11 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Nov 2012 09:30 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Melaka Homestay <b>di Durian Tunggal</b> - Melaka Homestay Durian <b>...</b>

Posted: 25 Oct 2012 09:28 AM PDT


Melaka Homestay Durian Tunggal
Selamat datang ke Melaka Homestay di Durian Tunggal
Kami menawarkan penginapan untuk seisi keluarga yang berkunjung ke Melaka.
Melaka Homestay di Durian Tunggal, berdekatan dengan Plaza Tol Ayer Keroh dan Pusat Tarikan Pelancong Ayer Keroh.


Jarak Homestay ke Plaza Tol Ayer Keroh adalah 6 KM.

Homestay terletak di Pekan Durian Tunggal, berdekatan dengan Pejabat Pos Durian Tunggal, Stesen Minyak Petronas, Pejabat Polis Durian Tunggal, Kedai Runcit, Kedai Makan, 7Eleven, D'Mart Durian Tunggal, Masjid Durian Tunggal. 

Alamat



No.63 , JALAN DI 3, TAMAN DESA IDAMAN,

76000 DURIAN TUNGGAL, MELAKA
(Rumah Semi D Cluster 4)

GOOGLE MAP DI BAWAH ADALAH JALAN DESA IDAMAN, JALAN DI 3 DAN PERUMAHAN BELUM ADA KERANA INI ADALAH PERUMAHAN BARU.


View Larger Map

Kemudahan yang disediakan ialah:

3 Bilik Tidur :


    Master Bedroom : Queen Bed
    Room 1 : Single Bed
    Room 2 : Single Bed

2 Bilik Air
TV

Cerek Air Elektrik
Kipas Siling Setiap Bilik
Parking Kereta Berbumbung (untuk 2 Buah kereta)
Homestay Durian Tunggal Berdekatan dengan Exit Tol Plus Ayer Keroh, dalam 6 km ke Tol Ayer Keroh.

LOKASI YANG STRATEGIK.
TERMA & SYARAT
  1. DILARANG MEMBAWA HAIWAN PELIHARAAN ( NO PET ALLOW) 
  2. MASA MASUK RUMAH: PUKUL 2:00PM - 10:00PM; MASA KELUAR RUMAH PUKUL 12:00PM 
  3. HANYA UNTUK MUSLIM
  4. TIADA LEBIHAN TOTO DAN BANTAL DISEDIAKAN
  5. DILARANG MEMBUAT BISING DAN MENGANGGU KETENTERAMAN PENGHUNI LAIN/ JIRAN TETANGGA.
  6. PENGHUNI HENDAHLAH MEMATUHI SEGALA PERATURAN PIHAK PENYELENGGARA DAN PIHAK BERKUASA TEMPATAN.
  7. PERABOT DAN PERALATAN DI HOMESTAY HENDAKLAH DIGUNAKAN SEBAIK-BAIKNYA. SEBARANG KEROSAKAN HENDAKLAH DILAPORKAN.
  8. PIHAK PENGURUSAN HOMESTAY TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB DI ATAS KEJADIAN YANG TIDAK DIINGINI / KEMALANGAN YANG BERLAKU SEPANJANG PENGINAPAN DI HOMESTAY.
          RM 130 : AHAD - KHAMIS
          RM 150: JUMAAT - SABTU

          RM 150: Cuti Umum / Cuti Sekolah

TEMPAHAN DIBUAT DENGAN MEMBAYAR DEPOSIT SEBANYAK 50 UNTUK SATU MALAM SECARA ONLINE (DEPOSIT TIDAK DIKEMBALIKAN JIKA PEMBATALAN TEMPAHAN)

STATUS KEKOSONGAN DAN TELAH DITEMPAH SEPERTI KALENDAR DIBAWAH



BAKI BAYARAN DIBAYAR SEMASA MENDAPAT KUNCI / CHECK IN.

BAYARAN BOLEH DIBUAT KEPADA:

SETELAH PEMBAYARAN DIPOSIT BERJAYA DI BUAT, SILA SMSKAN DETAIL SEPERTI DIBAWAH KE HP NO: 019-6175526;

NAMA; IC NO ; BANK: DETAIL TRANSAKSI:

HUBUNGI KAMI

SEBARANG PERTANYAAN BOLEH EMAIL KAMI DI : mnohomestay@gmail.com jATAU TELEFON/SMS EN. MUHAMMAD : 019-6175526

SEBARANG KOMEN ATAU PERTANYAAN JUGA BOLEH DIAJUKAN DI KOMEN FB DIBAWAH.


BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Nov 2012 09:34 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Nov 2012 09:37 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Tercampak atas rumah orang di Jalan Gangsa, <b>Durian</b>,<b>Tunggal</b>

Posted: 10 Nov 2012 05:14 PM PST

image

ALOR GAJAH – Kemalangan di Jalan Gangsa, Durian,Tunggal, semalam menyebabkan tempat duduk sebuah motosikal tercampak atas bumbung sebuah rumah…..

Dalam kejadian kira-kira 7.50 pagi itu, motosikal jenis Yamaha Lagenda ditunggangi Lim Wee Meng, 21, dari arah pekan Durian Tunggal ke bandar Melaka bertembung dengan pacuan empat roda dipandu Mah Ah Lek, 62, dari arah bertentangan.

Bukan itu saja, pacuan empat roda terbabit turut dirempuh sebuah lori dari belakang.

Mangsa dikatakan cuba memotong sebuah kenderaan di hadapan sebelum hilang kawalan, lalu memasuki laluan bertentangan sebelum berlaku pertembungan menyebabkan dia mati serta merta di tempat kejadian.

Sementara itu, saksi kemalangan, Ali Ahmad, 43, berkata, ketika kejadian dia berada di kedai makan berdekatan sebelum terdengar bunyi dentuman dan berlari untuk melihat.

"Saya lihat mangsa sudah tercampak di tepi jalan, kirakira dua meter dari motosikalnya.

Manakala, tempat duduk motosikal tercampak ke atas bumbung sebuah rumah\ penduduk," katanya ketika ditemui Sinar Harian di lokasi kejadian.

Menurut Ali, dia bersama orang ramai mendekati mangsa hendak membantu, bagaimanapun mangsa cedera parah di kepala dan tidak memberi sebarang tindak balas ketika dipegang.

Katanya, pacuan empat roda dipandu seorang warga emas berhenti di tengah jalan, namun tidak mengalami sebarang kecederaan.

"Melihat keadaan mangsa tidak sedarkan diri dan mengesyaki sudah meninggal dunia, anak saya mengambil selimut dan menutupi mayat yang dalam keadaan pakaian sudah koyak," katanya.

Sementara itu, bapa mangsa, Lim Lai Heng, 52, menyedari kemalangan itu ketika dalam perjalanan menghantar anak sulungnya ke klinik berhampiran.

"Semasa dalam perjalanan, saya terserempak dengan kemalangan dan mula berasa tidak sedap hati apabila melihat motosikal seakan-akan milik anak saya atas jalan.

"Bila saya selak selimut yang menutupi tubuh mangsa kemalangan, sangkaan saya benar anak saya meninggal dunia,

Sinar

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Nov 2012 09:26 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Nov 2012 09:51 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Nov 2012 09:23 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Nov 2012 09:30 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Oct 2012 12:10 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BASIKAL TUA: melaka pentas roboh :- ustaz azhar idrus

Posted: 20 Oct 2012 12:10 PM PDT

Tepat pukul 5.30 hujan turun lebat di durian tunggal... pukul 6.00 dh janji nga kawan nak pergi ke air molek gelabah dalam hati... sebab ada di durian tunggal kerana group dicassion di labry UTeM.

Dalam hati x pergi dh kuliah tersebut kalu x bereti hujan ni...
Dalam pukul 6.30 hujan masih lebat katanya kawan biasa durian tunggal hujan bukit beruang tak hujan biasa lh di  melaka. DBC ku terus memecut dengan laju tak kisah dh hujan janji kuliah di ayer keroh dapat pergi nga kawan satu lagi...
sebab peluang ni jarang-jarang kali dapat.
lepas solat maghrib hujan masih turun... tapi tidak fikir apa2 ambill kunci moto terus pergi ke air molek hajat kawan untuk pergi ke kuliah tersebut tercapai jgk...

selepas habis kuliah semua tetamu terus maju kehadapan untuk jumpa ustaz jemputan tersebut.
rezeki dapat ku cium tanggan nya sambil menuggu untuk keluar dari kawasan tersebut. syukur Alhamdulilah...
gambar ku terlidung dgn flash lampu kamera... sedih2
kes ni jarang terjadi di tempat lain... hehehe
pentas roboh ketika para tetamu menerima ilmu dari ustaz tersebut
sebab ketawa lebih sgt ni.... hehehe

dalam perjalanan pulang sempat peraktik ilmu yang di ajat oleh ustaz jemputan tersebut... hehehe

untuk mengisi perut yang lapar singgah di kedai budak kelas BMFR... kena mee mamat air neslo panas selok jgk terrr...

RESTORAN ARINAZ.....

CM warns of major floods in Malacca ABN News | Eng

Posted: 05 Nov 2012 02:37 AM PST

JASIN – Melaka Chief Minister Datuk Seri Mohd Ali Rustam
today warned of the possibility of major floods in the state soon and advised
all relevant department and agencies to be prepared.
He said heavy rain over the past few days would cause rivers to swell and
overflow, triggering floods.
"Floods may occur simultaneously in many places in the state. We are
monitoring the Melaka River, particularly at Durian Tunggal, which usually gets
an overflow of water from upstream," he told reporters after launching a project
to supply electricity to Pulau Besar at Pantai Siring, Pulau, here.
Mohd Ali said the state government had activated the flood operations room
in Kota Cemerlang, Ayer Keroh, here and the people could obtain the latest
information on floods by calling 06-333 3333.
Meanwhile, as of 3 pm today, 104 people from 23 families had been evacuated
to three flood relief centres, two in the Jasin district and one in Melaka
Tengah.
– BERNAMA

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Oct 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 04 May 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 04 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Apr 2012 09:39 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Apr 2012 09:18 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Apr 2012 09:16 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Apr 2012 09:26 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Pertandingan Menulis Jawi (SR): SK <b>Durian Tunggal</b> Johan

Posted: 04 May 2011 09:16 PM PDT


Adik Nur Shakireen bt. Shaari dari SK Durian Tunggal (Johan) sedang menerima hadiah kemenangan
daripada Tuan Ketua Sektor Pendidikan Islam, Jabatan Pelajaran Melaka.

Seramai 109 peserta Pertandingan Menulis Jawi (sekolah rendah) termasuk 17 dari SJKC telah menyertai pertandingan yang diadakan seawal jam 9.00 pagi ini sempena Karnival Pendidikan Melaka 2011 yang sedang berlangsung di MITC, Ayer Keroh, Melaka.

Aktiviti kelolaan Sektor Pendidikan Islam ini merupakan antara acara awal Karnival Pendidikan pada tahun ini. Ianya telah diadakan bersebelahan dengan pentas utama yang akan menyaksikan YAB Timbalan Perdana Menteri merangkap Menteri Pelajaran Malaysia iaitu  YAB. Tan Sri Muhyiddin bin Hj. Mohd. Yasin merasmikan karnival ini pada 5 Mei 2011 (Jumaat), jam 3 petang.

Dalam pertandingan kali ini, Adik Nur Shakireen bt. Shaari peserta yang mewakili SK Durian Tunggal telah mengungguli pertandingan apabila telah diisytiharkan sebagai johan. Beliau telah berjaya mengalahkan 108 peserta lain yang bersungguh-sungguh menulis jawi berdasarkan petikan yang diberi dan juga menulis semula kalimah dalam tulisan jawi berdasarkan kemahiran mendengar. Tempat kedua pula dimenangi oleh adik Nur Fadiah Dina bt. Bahrin dari SK Batu Gajah, Merlimau manakala adik Muhd. Hazwan bin Afif dari SK Selandar pula telah mendapat tempat ketiga.

Hadiah kepada para pemenang telah disampaikan oleh Tuan Haji Ismail bin Haji Mohmd, Ketua Sektor Pendidikan Islam, Jabatan Pelajaran Melaka.

[ KOLEKSI GAMBAR ]

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Apr 2012 09:06 PM PDT

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Apr 2012 09:38 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Warga Nepal ditemui mati lemas di lombong <b>di Durian Tunggal</b> <b>...</b>

Posted: 02 Apr 2012 02:47 AM PDT

Posted on 02/04/2012, in Harian, with 0 Comments

ALOR GAJAH: Seorang warganegara Nepal yang dilaporkan hilang selepas mandi di lombong di sebuah kuari di Durian Tunggal semalam, ditemui mati lemas pagi tadi.

Berita Harian: Mutakhir

Tags: , , , , , , ,

Parse error: syntax error, unexpected T_ENDIF in /home/penmerah/public_html/qalish.com/media/wp-content/themes/huddle/sidebar.php on line 9

Mancini Slams Match Officials As City Face Champions League Exit

Posted: 06 Nov 2012 03:34 PM PST

Roberto ManciniLONDON: Roberto Mancini blasted match officials in charge of Manchester City's 2-2 draw at home to Ajax this morning , before admitting his side are on the brink of Champions League elimination.


Referee Peter Rasmussen was thrown into the spotlight from the start in this Group D match, with Yaya Toure going down in the area under a challenge from former Liverpool man Christian Poulsen only for the protests to be waved away.

And, in the final stages of the match, striker Sergio 'Kun' Aguero had a goal disallowed despite Aleksandar Kolarov seemingly onside.

Then Mario Balotelli fell to ground in the area after having his shirt tugged, but again no penalty was given and Mancini was left furious.

"The referee and linesmen had a bad night. It should have been a goal (Aguero's disallowed effort)," Mancini told Sky Sports.

"We were close to getting the miracle we needed. Unfortunately we took only one point and I think we are finished in the Champions League now.

"I think we played a good game. We did very, very well in the second half, creating a lot of chances and scoring three goals (including disallowed goal).

"But the referee and his linesmen were really poor."

Mancini marched on to the pitch after the final whistle and confronted Rasmussen, but when asked why the goal was not counted the Italian was still fuming.

"I don't know why it did not count. I said it was a goal and not offside," he said..

"I don't know how it is possible for one linesman to consider that wasn't a goal - incredible."

Despite the questionable decision against City, Mancini was under no illusions that his side simply should have done better in the match, highlighting the poor defending for Siem de Jong's double.

"We made two mistakes and can't afford to concede goals like this," said Mancini.

"We should have paid more attention in those situations in an important game like this.

"We have two more difficult games and we still need to try and win, nothing has changed there. We will try and get into the Europa League if that is possible."

- mD
 

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Aug 2012 09:29 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Posted:

[unable to retrieve full-text content]

Flood victim grateful family is safe despite inundated home <b>...</b>

Posted: 06 Nov 2012 04:35 AM PST

The Star, November 6, 2012

SEPANG: Flood victims seeking shelter at the Dewan Orang Ramai Dengkil are counting their blessings despite the difficulties.

"It is hard. There is not much space for us, but we are glad to be safe," said 70-year-old grandmother Marian Melut.

The hall is currently home to some 530 people whose homes in Kampung Prai were flooded on Sunday.

"Our homes have been flooded many times before, but this time it is quite bad and we are forced to evacuate. Even if we have to stay here for a week, I don't mind as my husband, my five children and grandchildren are all by my side," she added.

Marian said she first realised that water had seeped into her wooden house in Kampung Prai on Sunday morning when she woke up to perform her morning prayers.

"I alerted my family members and started packing our stuff. Thankfully the rescue team arrived on time to take us to the shelter," she said.

Meanwhile in MALACCA, Chief Minister Datuk Seri Mohd Ali Rustam has warned of the possibility of major floods in the state and advised all relevant agencies to be prepared.

He said heavy rain over the past few days would cause rivers to swell and overflow, triggering floods.

"Floods may occur simultaneously in many places in the state. We are monitoring the Malacca River, particularly at Durian Tunggal, which usually gets an overflow of water from upstream," he said.

In the Klang Valley, several areas, including the Subang Airport Road came to a standstill as floodwaters inundated the road during the afternoon downpour.

Marcia who works at the Kelana Business Centre across the road, has a good view of the road from her office.

"It is usual for it to get flooded during heavy rain, but today, it was exceptional, with both lanes filled with water," she said.

Flash floods and traffic congestion were also reported at several areas along the LDP and Federal Highway.

In TELUK INTAN, Hilir Perak district civil defence officer Fazly Mohd Zawawi said 258 people were evacuated to three relief centres.

"We expect them to be here for at least two days," he said.

Source: http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2012/11/6/nation/12277596&sec=nation

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Nov 2012 10:22 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

sambutan hari raya aidilfitri @ dutass - smk <b>durian tunggal</b>

Posted: 09 Sep 2012 03:49 PM PDT

SAMBUTAN HARI RAYA AIDILFITRI @ DUTASS

TARIKH: 5 SEPTEMBER 2012

HARI: RABU

MASA: 2 PETANG

TEMPAT: KANTIN SMK DURIAN TUNGGAL

TETAMU UNDANGAN: YB DATUK HAJI ABD. WAHAB BIN HAJI ABD. LATIP

Pagi raya semua gembira,

Berjalan bersama rakan dan taulan,

Ketika enak menjamu selera,

Orang yang tiada jangan dilupakan.

Anak gorila gagah perkasa,

Amat terkenal di Kampung Sentosa,

Maaf andai terkasar bahasa,

Kami ucapkan Selamat Hari Raya.

Majlis dimulakan dengan ucapan dari YB Datuk dan Pengetua SMK Durian Tunggal

Masa untuk makan. Doa makan jangan dilupakan.

Terima kasih kepada staff DUTASS yang bekerjasama menjayakan majlis ini.


RASEDY CANOPY: RASEDY <b>di Durian Tunggal</b>

Posted: 25 Dec 2012 05:19 PM PST

Pada 22 Disember 2012 yang lalu, telah selesai majlis resepsi menyambut menantu Encik Mazlan. Majlis tersebut talah di adakan di tanah lot yang bersebelahan Taman Seri Cempaka, Durian Tunggal, Melaka.

Tahniah diucapkan kepada kedua mempelai dan terima kasih kerana menggunakan perkidmatan kami. Diharapkan pihak tuan rumah berpuas hati dengan perkhidmatan kami.

Berikut beberapa gambar yang sempat kami shot untuk dikongsikan bersama. Gambar-gambar ini adalah malam persediaan sebelum hari langsung.

Kisahku <b>di Durian Tunggal</b> Melaka...Rawatan Batu Hempedu.

Posted: 19 Dec 2012 03:10 PM PST

Pengalaman yang menarik ini ingin kukongsi bersama...rawatan alternatif untuk membuang batu hempedu..,samada nak percaya atau tidak terpulang la...namun bukti berupa 2 butir batu ada padaku...


Pagi 17 Disember 2012 - Selepas solat subuh aku dan suami bergegas ke rumah Haji Jamil. Anak-anak berehat je kat homestay. Bila sampai je jam 7.00 pagi,..dah ramai orang beratur menunggu giliran...aku terus ke kaunter untuk mengesahkan nombor giliran yang terlebih dulu diambil semalam. Bernasib baik,..10 minit menunggu aku dibenarkan masuk,.alhamdulillah.

Inilah kaunter tempat mengambil nombor giliran. Rawatan bermula jam 6.00 pagi.

Tuan haji Jamil bertanya masalahku,..lantas aku beritahu hempeduku berbatu...dia lantas meminta kebenaranku untuk memegang perutku di sebelah kanan,..disapunya sedikit lotion,,rasa sejuk dan pedih sedikit,...tiba-tiba dia memberiku 2 butir batu...haa..inilah rupa batunya...

Bayaran untuk rawatan ini,...sebenarnya agak mahal...namun kita mempunyai pilihan,.sekiranya ingin ubat ektra..kenalah bayar lebih sedikit..lebih kurang RM100 macam tu..namun macam aku..aku just ambil air je dan sedekahlah setakat keihklasan....

Info ke rumah Haji Jamil..

1.   BOMOH HAJI JAMIL KG GANGSA, DURIAN TUNGGAL, MELAKA
Penawar Batu Karang Hempedu dan lain-lain penyakit.
Bt 71/2, Kg Gangsa , 76100, Durian Tunggal Melaka
No Tel: 013 9990935, 013 6426663, 012 2658199
Buka (Selasa/Rabu/Satu/Ahad)
Tutup (Isnin/Khamis/Jumaat)
Waktu Operasi (6.00am - 2.00pm)
Kami sekeluarga ke rumah Tuan Haji  Jamil di Kg Gangsa , Durian Tunggal Melaka. Kami ikut lebuhraya Utara-Selatan. Kami keluar melalui exit 231 Ayer Keroh.  bayar tol ikut lorong kiri Exit ke Durian Tunggal nampak signboard Batu Berendam ambil kiri Masuk ke highway Batu Berendam. Sebelah kiri PLKN. Terus jumpa muzium automatif dan Pusat Simpanan Kenderaan Berat. Jalan terus nampak simpang empat ada lampu isyarat Ambil Lorong kanan ...bila lampu hijau rapat kiri Lebih kurang 100 meter akan nampak bus stop dan kedai nasi ayam Ada signboard Kampung Gangsa...masuk lorong tu ada akan nampak bungalow biru 2 tingkat Tak boleh masuk kereta yer...leh park kereta kat sebelah bungalow tu RM2 ajer Jalan masuk ke rumah tuan Hj Jamil lebih kurang 200 meter dan melalui celahan rumah penduduk...
Untuk yang bermasalah seperti aku,..bolehlah mencuba..samada berkesan atau tidak kenalah buat scan dulu..pada masa entri ini ditulis,,aku belum berkesempatan untuk membuat scan..namun aku berharap dan berdoa agar masalah aku sudah berakhir...in Syaa Allah....kita hanya berusaha.

celoteh cik fadh: Rumah Baru <b>di Durian Tunggal</b>

Posted: 03 Dec 2012 08:11 PM PST

Assalamualaikum semua..ok semalam cik fadh da promise nk up entry sal pindah rumah baru..kalo xjnji pown mmg nk up entry ni sebagai kenangan tuk disimpan rapi di dalam diary on9 ni..;) sebelom ni ade usha2 rumah baru tu kt entry INI..so ni sambungannyer la ape cer bile da pindah kan..jom !
kitorg da hangkut barang skit2 sebelom pindah ni..skit2 pown, dekat 5-6x jugak trun naik tangga..penat xyah cter la..dan hari yg betol2 kami pindah dan angkut abis sumer sabtu hr tu sharp 1st december, n sharp jugak 2 tahun stay rumah lame..pagi2 da bangun, bersenam trun naik tangga smpai penuh 1kete dak boboy tu..almari da sewa lori angkat mlm b4 tu sbb mane nk muat masuk kete...hehehe..
semua di dalam gmbar kan kan kan, brg cik fadh je..hukkk ! ntah mane asal ntah, dulu awl2 pindah melaka bawak luggage n bantal je sebijik2..skang 4x kereta ulang alik pindah + 1 lori muatan X penuh..hihi
ruang dapur pulak..ni bnyak brg dak syeeda pulak..die ni senang je hangkut brg sbb bnyak barang die sumer sumbat dalam satu beg hendon..hihi..
ini katil cik fadh..dihangkut dari kuala pilah oleh bakal abg ipar nek triton..rumah lame tido atas tilam queen beralaskan lantai je, nk beli katil mmg xbole sbb bilik sempit, nnt ruang tok solat pown xmuat..skang da dpt katil bujang, baru la terase bujang..hahaahha..nape xbeli katil queen trus?? alasan yg same, walaupun cik fadh dok master bedroom, tp bilik ni petakkkkk n xluas mane..cik fadh xsuke space kecik, jadi decide pakai katil bujang je..nk solat pown senang, nk terbalik melintang pown senang kt bawah tu..kalo family dtg pown senang ;)
ok lepas hangkuttt sumer barang2 ke rumah baru, cik fadh kene lari2 plak nk hntar kereta g servis..dlm bnyak2 hari lg, ntah kenape hr pindah rumah lah nk kne anta boboy servis..haihhh ! boboy tu kan, km die sgt laju berjalan tau sbb kitorg suke berjalan..hr tu da servis, ni kejap da cukup 5ribu km..hr ni servis lg bulan depan da tmbah 5ribu lg km nyer..ye la btol la tu, mase beli dak boboy pown, tujuannyer tuk runner k.l, s'bn, pilah, palong n JB..kakakaka..after tggalkan dak boboy kt honda servis centre trus lari ke jusco nk cari tv console..fuhhhh ni mmg keje last minit..mmg capai je ape2 meja kecik tuk ltk tv sbb g tmpt len leceh nk kene beranta2 bagai, ni je senang, hangkut masuk dlm troli sbb cina tv nk anta ptg, so xkn nk suh letak kt lantai..sedihnyerr..hihi..jadi la kan....
laaa bile da dpt tv baru la pasan, tv same besar ngan table..citttttt ! xseswai langsung tau..mum cik fadh pown gelakkan..sobsss ! suke tv tu sbb warna silverr ! yeayyy...walaupun brand Hitachi xbape femes untuk tv, tp ape i kisah, jnji i suke design die yg silver tu n besarrr..hihi..gmbar die pown xde la xcntik..bole tahan pe !
mesin basuh pown da smpai..cik fadh beli 7kg je..cik JM suh amik 8.5kg tp cik fadh kate xyah la..bujang je pown..kalo kawen nnt pown masih b'2, kalo b'3 pown bertahun jugak amik mase nk tggu besar..nnt da xcukop sgt nk laundry, bole beli baru ! hewhewhew..
ni bilik syeeda dan jane, housemate lame cik fadh..dorg pown pilih katil bujang sbb nk golek2 kt bawah selesa...bilik kitorg sume lebih kurang same je size die, bezanyer blik cik fadh ade toilet..tu je..
then selepas berhempas pulas 1hari mengemas keluar ke dalam, akhirnyer sempurnaaaa...syukur segala urusan dipermudahkan..katil da comel2 tp 1st night xberani lg nk tido..ajak jane n syeeda hangkuttt tilam tido kt ruang tamu secara berjemaah..cik fadh penakut sebenarnye kalo masuk tmpt2 baru ni..xreti tido sorg2, takot mlm2 kang tido berpeluh2..hihi..
2nd night bru berani tido sorang..ape ke heavennn la rase ! phewwww..tp berpeluh2 jgk SEBAB
bakal mak mertua bagi deghiannn ni haaa terbang dr Palong berpostokan along cik JM..hihi..melantak 2bijik ngan dak jane sblom tido..so seswai la tu tido berpeluh2..durian ni panassss...but 3rd night tido, phewww sejukkkkk..syokkk je tido..
alhamdulillah segalanyer da selesai..semoga kediaman kami ini benar2 selesa dan selamat untuk kami semua..insyaAllah..skang da boleh fokus ke bende lain yg lebih bermakna..;)
Ekcelli sedey jugak tnggalkan bilik lame tu sbb dah cat cntik2 kan..fuhhhh sayangnyer..semua dalam kenangan..trima kasih bilik lame sbb hari2 selama 2 tahun sy dok sane sentiasa bt sy selesa n tido lena ;) 

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Apr 2013 09:25 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Feb 2013 09:33 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

RASEDY CANOPY: RASEDY <b>di Durian Tunggal</b>

Posted: 25 Dec 2012 05:19 PM PST

Pada 22 Disember 2012 yang lalu, telah selesai majlis resepsi menyambut menantu Encik Mazlan. Majlis tersebut talah di adakan di tanah lot yang bersebelahan Taman Seri Cempaka, Durian Tunggal, Melaka.

Tahniah diucapkan kepada kedua mempelai dan terima kasih kerana menggunakan perkidmatan kami. Diharapkan pihak tuan rumah berpuas hati dengan perkhidmatan kami.

Berikut beberapa gambar yang sempat kami shot untuk dikongsikan bersama. Gambar-gambar ini adalah malam persediaan sebelum hari langsung.

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Mar 2013 09:26 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Agrofarmstay @ skill-tech <b>Durian Tunggal</b>

Posted: 10 Jan 2013 11:08 PM PST

chalet
Pernah dengar Agrofarmstay di Durian Tunggal. Kalau orang Melaka tak tau Agrofarmstay @ skill-tech takpe jangan tak tau Durian Tunggal. Alamatnya adalah :

Kem Agro Farmstay @ IST
Lot 453, Batu 13, Jalan Tebong/Machap,
Durian Tunggal, 76100 Melaka.


View Larger Map

Daripada nama tempat tentu kita dah dapat bayangkan program apa yang biasanya sesuai untuk tempat ini. Sudah tentu program seperti kem motivasi,perkhemahan dan juga retreat pejabat. Untuk menginap mereka menawarkan Banglo,Chalet,Asrama dan Khemah. Maklumat lanjut mengenai penginapan sila klik sini.

Kelab Belia Usahawan Negeri Melaka sebagai contoh ada mengguna Agrofarmstay untuk program Kem Motivasi dan Kepimpinan Mereka. Sila klik gambar untuk brosur lanjut.

m_Brochure copy
m_Brochure (inside) copy

— asmaliana

Other Interesting posts:

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jul 2013 09:12 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Jun 2013 09:07 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jun 2013 09:15 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

CALON KAMI : ADLY ZAHARI N09 <b>DURIAN TUNGGAL</b> - PAS Melaka

Posted: 23 Apr 2013 08:41 AM PDT

Kisahku <b>di Durian Tunggal</b> Melaka...Rawatan Batu Hempedu.

Posted: 19 Dec 2012 03:10 PM PST

Pengalaman yang menarik ini ingin kukongsi bersama...rawatan alternatif untuk membuang batu hempedu..,samada nak percaya atau tidak terpulang la...namun bukti berupa 2 butir batu ada padaku...


Pagi 17 Disember 2012 - Selepas solat subuh aku dan suami bergegas ke rumah Haji Jamil. Anak-anak berehat je kat homestay. Bila sampai je jam 7.00 pagi,..dah ramai orang beratur menunggu giliran...aku terus ke kaunter untuk mengesahkan nombor giliran yang terlebih dulu diambil semalam. Bernasib baik,..10 minit menunggu aku dibenarkan masuk,.alhamdulillah.

Inilah kaunter tempat mengambil nombor giliran. Rawatan bermula jam 6.00 pagi.

Tuan haji Jamil bertanya masalahku,..lantas aku beritahu hempeduku berbatu...dia lantas meminta kebenaranku untuk memegang perutku di sebelah kanan,..disapunya sedikit lotion,,rasa sejuk dan pedih sedikit,...tiba-tiba dia memberiku 2 butir batu...haa..inilah rupa batunya...

Bayaran untuk rawatan ini,...sebenarnya agak mahal...namun kita mempunyai pilihan,.sekiranya ingin ubat ektra..kenalah bayar lebih sedikit..lebih kurang RM100 macam tu..namun macam aku..aku just ambil air je dan sedekahlah setakat keihklasan....

Info ke rumah Haji Jamil..

1.   BOMOH HAJI JAMIL KG GANGSA, DURIAN TUNGGAL, MELAKA
Penawar Batu Karang Hempedu dan lain-lain penyakit.
Bt 71/2, Kg Gangsa , 76100, Durian Tunggal Melaka
No Tel: 013 9990935, 013 6426663, 012 2658199
Buka (Selasa/Rabu/Satu/Ahad)
Tutup (Isnin/Khamis/Jumaat)
Waktu Operasi (6.00am - 2.00pm)
Kami sekeluarga ke rumah Tuan Haji  Jamil di Kg Gangsa , Durian Tunggal Melaka. Kami ikut lebuhraya Utara-Selatan. Kami keluar melalui exit 231 Ayer Keroh.  bayar tol ikut lorong kiri Exit ke Durian Tunggal nampak signboard Batu Berendam ambil kiri Masuk ke highway Batu Berendam. Sebelah kiri PLKN. Terus jumpa muzium automatif dan Pusat Simpanan Kenderaan Berat. Jalan terus nampak simpang empat ada lampu isyarat Ambil Lorong kanan ...bila lampu hijau rapat kiri Lebih kurang 100 meter akan nampak bus stop dan kedai nasi ayam Ada signboard Kampung Gangsa...masuk lorong tu ada akan nampak bungalow biru 2 tingkat Tak boleh masuk kereta yer...leh park kereta kat sebelah bungalow tu RM2 ajer Jalan masuk ke rumah tuan Hj Jamil lebih kurang 200 meter dan melalui celahan rumah penduduk...
Untuk yang bermasalah seperti aku,..bolehlah mencuba..samada berkesan atau tidak kenalah buat scan dulu..pada masa entri ini ditulis,,aku belum berkesempatan untuk membuat scan..namun aku berharap dan berdoa agar masalah aku sudah berakhir...in Syaa Allah....kita hanya berusaha.

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Jun 2013 09:17 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Jun 2013 09:23 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jun 2013 09:09 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 20 May 2013 09:24 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Feb 2013 09:36 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Nov 2012 09:26 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Nov 2012 09:51 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Nov 2012 09:23 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Nov 2012 09:30 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Oct 2012 12:10 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BASIKAL TUA: melaka pentas roboh :- ustaz azhar idrus

Posted: 20 Oct 2012 12:10 PM PDT

Tepat pukul 5.30 hujan turun lebat di durian tunggal... pukul 6.00 dh janji nga kawan nak pergi ke air molek gelabah dalam hati... sebab ada di durian tunggal kerana group dicassion di labry UTeM.

Dalam hati x pergi dh kuliah tersebut kalu x bereti hujan ni...
Dalam pukul 6.30 hujan masih lebat katanya kawan biasa durian tunggal hujan bukit beruang tak hujan biasa lh di  melaka. DBC ku terus memecut dengan laju tak kisah dh hujan janji kuliah di ayer keroh dapat pergi nga kawan satu lagi...
sebab peluang ni jarang-jarang kali dapat.
lepas solat maghrib hujan masih turun... tapi tidak fikir apa2 ambill kunci moto terus pergi ke air molek hajat kawan untuk pergi ke kuliah tersebut tercapai jgk...

selepas habis kuliah semua tetamu terus maju kehadapan untuk jumpa ustaz jemputan tersebut.
rezeki dapat ku cium tanggan nya sambil menuggu untuk keluar dari kawasan tersebut. syukur Alhamdulilah...
gambar ku terlidung dgn flash lampu kamera... sedih2
kes ni jarang terjadi di tempat lain... hehehe
pentas roboh ketika para tetamu menerima ilmu dari ustaz tersebut
sebab ketawa lebih sgt ni.... hehehe

dalam perjalanan pulang sempat peraktik ilmu yang di ajat oleh ustaz jemputan tersebut... hehehe

untuk mengisi perut yang lapar singgah di kedai budak kelas BMFR... kena mee mamat air neslo panas selok jgk terrr...

RESTORAN ARINAZ.....

CM warns of major floods in Malacca ABN News | Eng

Posted: 05 Nov 2012 02:37 AM PST

JASIN – Melaka Chief Minister Datuk Seri Mohd Ali Rustam
today warned of the possibility of major floods in the state soon and advised
all relevant department and agencies to be prepared.
He said heavy rain over the past few days would cause rivers to swell and
overflow, triggering floods.
"Floods may occur simultaneously in many places in the state. We are
monitoring the Melaka River, particularly at Durian Tunggal, which usually gets
an overflow of water from upstream," he told reporters after launching a project
to supply electricity to Pulau Besar at Pantai Siring, Pulau, here.
Mohd Ali said the state government had activated the flood operations room
in Kota Cemerlang, Ayer Keroh, here and the people could obtain the latest
information on floods by calling 06-333 3333.
Meanwhile, as of 3 pm today, 104 people from 23 families had been evacuated
to three flood relief centres, two in the Jasin district and one in Melaka
Tengah.
– BERNAMA

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Oct 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 04 May 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 04 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Apr 2012 09:39 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Apr 2012 09:18 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Apr 2012 09:16 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Apr 2012 09:26 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Pertandingan Menulis Jawi (SR): SK <b>Durian Tunggal</b> Johan

Posted: 04 May 2011 09:16 PM PDT


Adik Nur Shakireen bt. Shaari dari SK Durian Tunggal (Johan) sedang menerima hadiah kemenangan
daripada Tuan Ketua Sektor Pendidikan Islam, Jabatan Pelajaran Melaka.

Seramai 109 peserta Pertandingan Menulis Jawi (sekolah rendah) termasuk 17 dari SJKC telah menyertai pertandingan yang diadakan seawal jam 9.00 pagi ini sempena Karnival Pendidikan Melaka 2011 yang sedang berlangsung di MITC, Ayer Keroh, Melaka.

Aktiviti kelolaan Sektor Pendidikan Islam ini merupakan antara acara awal Karnival Pendidikan pada tahun ini. Ianya telah diadakan bersebelahan dengan pentas utama yang akan menyaksikan YAB Timbalan Perdana Menteri merangkap Menteri Pelajaran Malaysia iaitu  YAB. Tan Sri Muhyiddin bin Hj. Mohd. Yasin merasmikan karnival ini pada 5 Mei 2011 (Jumaat), jam 3 petang.

Dalam pertandingan kali ini, Adik Nur Shakireen bt. Shaari peserta yang mewakili SK Durian Tunggal telah mengungguli pertandingan apabila telah diisytiharkan sebagai johan. Beliau telah berjaya mengalahkan 108 peserta lain yang bersungguh-sungguh menulis jawi berdasarkan petikan yang diberi dan juga menulis semula kalimah dalam tulisan jawi berdasarkan kemahiran mendengar. Tempat kedua pula dimenangi oleh adik Nur Fadiah Dina bt. Bahrin dari SK Batu Gajah, Merlimau manakala adik Muhd. Hazwan bin Afif dari SK Selandar pula telah mendapat tempat ketiga.

Hadiah kepada para pemenang telah disampaikan oleh Tuan Haji Ismail bin Haji Mohmd, Ketua Sektor Pendidikan Islam, Jabatan Pelajaran Melaka.

[ KOLEKSI GAMBAR ]

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Apr 2012 09:06 PM PDT

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Apr 2012 09:38 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Warga Nepal ditemui mati lemas di lombong <b>di Durian Tunggal</b> <b>...</b>

Posted: 02 Apr 2012 02:47 AM PDT

Posted on 02/04/2012, in Harian, with 0 Comments

ALOR GAJAH: Seorang warganegara Nepal yang dilaporkan hilang selepas mandi di lombong di sebuah kuari di Durian Tunggal semalam, ditemui mati lemas pagi tadi.

Berita Harian: Mutakhir

Tags: , , , , , , ,

Parse error: syntax error, unexpected T_ENDIF in /home/penmerah/public_html/qalish.com/media/wp-content/themes/huddle/sidebar.php on line 9

Mancini Slams Match Officials As City Face Champions League Exit

Posted: 06 Nov 2012 03:34 PM PST

Roberto ManciniLONDON: Roberto Mancini blasted match officials in charge of Manchester City's 2-2 draw at home to Ajax this morning , before admitting his side are on the brink of Champions League elimination.


Referee Peter Rasmussen was thrown into the spotlight from the start in this Group D match, with Yaya Toure going down in the area under a challenge from former Liverpool man Christian Poulsen only for the protests to be waved away.

And, in the final stages of the match, striker Sergio 'Kun' Aguero had a goal disallowed despite Aleksandar Kolarov seemingly onside.

Then Mario Balotelli fell to ground in the area after having his shirt tugged, but again no penalty was given and Mancini was left furious.

"The referee and linesmen had a bad night. It should have been a goal (Aguero's disallowed effort)," Mancini told Sky Sports.

"We were close to getting the miracle we needed. Unfortunately we took only one point and I think we are finished in the Champions League now.

"I think we played a good game. We did very, very well in the second half, creating a lot of chances and scoring three goals (including disallowed goal).

"But the referee and his linesmen were really poor."

Mancini marched on to the pitch after the final whistle and confronted Rasmussen, but when asked why the goal was not counted the Italian was still fuming.

"I don't know why it did not count. I said it was a goal and not offside," he said..

"I don't know how it is possible for one linesman to consider that wasn't a goal - incredible."

Despite the questionable decision against City, Mancini was under no illusions that his side simply should have done better in the match, highlighting the poor defending for Siem de Jong's double.

"We made two mistakes and can't afford to concede goals like this," said Mancini.

"We should have paid more attention in those situations in an important game like this.

"We have two more difficult games and we still need to try and win, nothing has changed there. We will try and get into the Europa League if that is possible."

- mD
 

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Aug 2012 09:29 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Posted:

[unable to retrieve full-text content]

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 21 May 2013 09:14 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Kisahku <b>di Durian Tunggal</b> Melaka...Rawatan Batu Hempedu.

Posted: 19 Dec 2012 03:10 PM PST

Pengalaman yang menarik ini ingin kukongsi bersama...rawatan alternatif untuk membuang batu hempedu..,samada nak percaya atau tidak terpulang la...namun bukti berupa 2 butir batu ada padaku...


Pagi 17 Disember 2012 - Selepas solat subuh aku dan suami bergegas ke rumah Haji Jamil. Anak-anak berehat je kat homestay. Bila sampai je jam 7.00 pagi,..dah ramai orang beratur menunggu giliran...aku terus ke kaunter untuk mengesahkan nombor giliran yang terlebih dulu diambil semalam. Bernasib baik,..10 minit menunggu aku dibenarkan masuk,.alhamdulillah.

Inilah kaunter tempat mengambil nombor giliran. Rawatan bermula jam 6.00 pagi.

Tuan haji Jamil bertanya masalahku,..lantas aku beritahu hempeduku berbatu...dia lantas meminta kebenaranku untuk memegang perutku di sebelah kanan,..disapunya sedikit lotion,,rasa sejuk dan pedih sedikit,...tiba-tiba dia memberiku 2 butir batu...haa..inilah rupa batunya...

Bayaran untuk rawatan ini,...sebenarnya agak mahal...namun kita mempunyai pilihan,.sekiranya ingin ubat ektra..kenalah bayar lebih sedikit..lebih kurang RM100 macam tu..namun macam aku..aku just ambil air je dan sedekahlah setakat keihklasan....

Info ke rumah Haji Jamil..

1.   BOMOH HAJI JAMIL KG GANGSA, DURIAN TUNGGAL, MELAKA
Penawar Batu Karang Hempedu dan lain-lain penyakit.
Bt 71/2, Kg Gangsa , 76100, Durian Tunggal Melaka
No Tel: 013 9990935, 013 6426663, 012 2658199
Buka (Selasa/Rabu/Satu/Ahad)
Tutup (Isnin/Khamis/Jumaat)
Waktu Operasi (6.00am - 2.00pm)
Kami sekeluarga ke rumah Tuan Haji  Jamil di Kg Gangsa , Durian Tunggal Melaka. Kami ikut lebuhraya Utara-Selatan. Kami keluar melalui exit 231 Ayer Keroh.  bayar tol ikut lorong kiri Exit ke Durian Tunggal nampak signboard Batu Berendam ambil kiri Masuk ke highway Batu Berendam. Sebelah kiri PLKN. Terus jumpa muzium automatif dan Pusat Simpanan Kenderaan Berat. Jalan terus nampak simpang empat ada lampu isyarat Ambil Lorong kanan ...bila lampu hijau rapat kiri Lebih kurang 100 meter akan nampak bus stop dan kedai nasi ayam Ada signboard Kampung Gangsa...masuk lorong tu ada akan nampak bungalow biru 2 tingkat Tak boleh masuk kereta yer...leh park kereta kat sebelah bungalow tu RM2 ajer Jalan masuk ke rumah tuan Hj Jamil lebih kurang 200 meter dan melalui celahan rumah penduduk...
Untuk yang bermasalah seperti aku,..bolehlah mencuba..samada berkesan atau tidak kenalah buat scan dulu..pada masa entri ini ditulis,,aku belum berkesempatan untuk membuat scan..namun aku berharap dan berdoa agar masalah aku sudah berakhir...in Syaa Allah....kita hanya berusaha.

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Jul 2013 09:24 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Jul 2013 09:05 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Jun 2013 09:28 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

CALON KAMI : ADLY ZAHARI N09 <b>DURIAN TUNGGAL</b> - PAS Melaka

Posted: 23 Apr 2013 08:41 AM PDT

Kisahku <b>di Durian Tunggal</b> Melaka...Rawatan Batu Hempedu.

Posted: 19 Dec 2012 03:10 PM PST

Pengalaman yang menarik ini ingin kukongsi bersama...rawatan alternatif untuk membuang batu hempedu..,samada nak percaya atau tidak terpulang la...namun bukti berupa 2 butir batu ada padaku...


Pagi 17 Disember 2012 - Selepas solat subuh aku dan suami bergegas ke rumah Haji Jamil. Anak-anak berehat je kat homestay. Bila sampai je jam 7.00 pagi,..dah ramai orang beratur menunggu giliran...aku terus ke kaunter untuk mengesahkan nombor giliran yang terlebih dulu diambil semalam. Bernasib baik,..10 minit menunggu aku dibenarkan masuk,.alhamdulillah.

Inilah kaunter tempat mengambil nombor giliran. Rawatan bermula jam 6.00 pagi.

Tuan haji Jamil bertanya masalahku,..lantas aku beritahu hempeduku berbatu...dia lantas meminta kebenaranku untuk memegang perutku di sebelah kanan,..disapunya sedikit lotion,,rasa sejuk dan pedih sedikit,...tiba-tiba dia memberiku 2 butir batu...haa..inilah rupa batunya...

Bayaran untuk rawatan ini,...sebenarnya agak mahal...namun kita mempunyai pilihan,.sekiranya ingin ubat ektra..kenalah bayar lebih sedikit..lebih kurang RM100 macam tu..namun macam aku..aku just ambil air je dan sedekahlah setakat keihklasan....

Info ke rumah Haji Jamil..

1.   BOMOH HAJI JAMIL KG GANGSA, DURIAN TUNGGAL, MELAKA
Penawar Batu Karang Hempedu dan lain-lain penyakit.
Bt 71/2, Kg Gangsa , 76100, Durian Tunggal Melaka
No Tel: 013 9990935, 013 6426663, 012 2658199
Buka (Selasa/Rabu/Satu/Ahad)
Tutup (Isnin/Khamis/Jumaat)
Waktu Operasi (6.00am - 2.00pm)
Kami sekeluarga ke rumah Tuan Haji  Jamil di Kg Gangsa , Durian Tunggal Melaka. Kami ikut lebuhraya Utara-Selatan. Kami keluar melalui exit 231 Ayer Keroh.  bayar tol ikut lorong kiri Exit ke Durian Tunggal nampak signboard Batu Berendam ambil kiri Masuk ke highway Batu Berendam. Sebelah kiri PLKN. Terus jumpa muzium automatif dan Pusat Simpanan Kenderaan Berat. Jalan terus nampak simpang empat ada lampu isyarat Ambil Lorong kanan ...bila lampu hijau rapat kiri Lebih kurang 100 meter akan nampak bus stop dan kedai nasi ayam Ada signboard Kampung Gangsa...masuk lorong tu ada akan nampak bungalow biru 2 tingkat Tak boleh masuk kereta yer...leh park kereta kat sebelah bungalow tu RM2 ajer Jalan masuk ke rumah tuan Hj Jamil lebih kurang 200 meter dan melalui celahan rumah penduduk...
Untuk yang bermasalah seperti aku,..bolehlah mencuba..samada berkesan atau tidak kenalah buat scan dulu..pada masa entri ini ditulis,,aku belum berkesempatan untuk membuat scan..namun aku berharap dan berdoa agar masalah aku sudah berakhir...in Syaa Allah....kita hanya berusaha.

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Aug 2013 09:06 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jun 2013 09:09 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 20 May 2013 09:24 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Feb 2013 09:36 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Nov 2012 09:26 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Nov 2012 09:51 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Nov 2012 09:23 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Nov 2012 09:30 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Oct 2012 12:10 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BASIKAL TUA: melaka pentas roboh :- ustaz azhar idrus

Posted: 20 Oct 2012 12:10 PM PDT

Tepat pukul 5.30 hujan turun lebat di durian tunggal... pukul 6.00 dh janji nga kawan nak pergi ke air molek gelabah dalam hati... sebab ada di durian tunggal kerana group dicassion di labry UTeM.

Dalam hati x pergi dh kuliah tersebut kalu x bereti hujan ni...
Dalam pukul 6.30 hujan masih lebat katanya kawan biasa durian tunggal hujan bukit beruang tak hujan biasa lh di  melaka. DBC ku terus memecut dengan laju tak kisah dh hujan janji kuliah di ayer keroh dapat pergi nga kawan satu lagi...
sebab peluang ni jarang-jarang kali dapat.
lepas solat maghrib hujan masih turun... tapi tidak fikir apa2 ambill kunci moto terus pergi ke air molek hajat kawan untuk pergi ke kuliah tersebut tercapai jgk...

selepas habis kuliah semua tetamu terus maju kehadapan untuk jumpa ustaz jemputan tersebut.
rezeki dapat ku cium tanggan nya sambil menuggu untuk keluar dari kawasan tersebut. syukur Alhamdulilah...
gambar ku terlidung dgn flash lampu kamera... sedih2
kes ni jarang terjadi di tempat lain... hehehe
pentas roboh ketika para tetamu menerima ilmu dari ustaz tersebut
sebab ketawa lebih sgt ni.... hehehe

dalam perjalanan pulang sempat peraktik ilmu yang di ajat oleh ustaz jemputan tersebut... hehehe

untuk mengisi perut yang lapar singgah di kedai budak kelas BMFR... kena mee mamat air neslo panas selok jgk terrr...

RESTORAN ARINAZ.....

CM warns of major floods in Malacca ABN News | Eng

Posted: 05 Nov 2012 02:37 AM PST

JASIN – Melaka Chief Minister Datuk Seri Mohd Ali Rustam
today warned of the possibility of major floods in the state soon and advised
all relevant department and agencies to be prepared.
He said heavy rain over the past few days would cause rivers to swell and
overflow, triggering floods.
"Floods may occur simultaneously in many places in the state. We are
monitoring the Melaka River, particularly at Durian Tunggal, which usually gets
an overflow of water from upstream," he told reporters after launching a project
to supply electricity to Pulau Besar at Pantai Siring, Pulau, here.
Mohd Ali said the state government had activated the flood operations room
in Kota Cemerlang, Ayer Keroh, here and the people could obtain the latest
information on floods by calling 06-333 3333.
Meanwhile, as of 3 pm today, 104 people from 23 families had been evacuated
to three flood relief centres, two in the Jasin district and one in Melaka
Tengah.
– BERNAMA

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Oct 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 04 May 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 04 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Apr 2012 09:39 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 19 Apr 2012 09:18 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Apr 2012 09:16 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Apr 2012 09:26 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Pertandingan Menulis Jawi (SR): SK <b>Durian Tunggal</b> Johan

Posted: 04 May 2011 09:16 PM PDT


Adik Nur Shakireen bt. Shaari dari SK Durian Tunggal (Johan) sedang menerima hadiah kemenangan
daripada Tuan Ketua Sektor Pendidikan Islam, Jabatan Pelajaran Melaka.

Seramai 109 peserta Pertandingan Menulis Jawi (sekolah rendah) termasuk 17 dari SJKC telah menyertai pertandingan yang diadakan seawal jam 9.00 pagi ini sempena Karnival Pendidikan Melaka 2011 yang sedang berlangsung di MITC, Ayer Keroh, Melaka.

Aktiviti kelolaan Sektor Pendidikan Islam ini merupakan antara acara awal Karnival Pendidikan pada tahun ini. Ianya telah diadakan bersebelahan dengan pentas utama yang akan menyaksikan YAB Timbalan Perdana Menteri merangkap Menteri Pelajaran Malaysia iaitu  YAB. Tan Sri Muhyiddin bin Hj. Mohd. Yasin merasmikan karnival ini pada 5 Mei 2011 (Jumaat), jam 3 petang.

Dalam pertandingan kali ini, Adik Nur Shakireen bt. Shaari peserta yang mewakili SK Durian Tunggal telah mengungguli pertandingan apabila telah diisytiharkan sebagai johan. Beliau telah berjaya mengalahkan 108 peserta lain yang bersungguh-sungguh menulis jawi berdasarkan petikan yang diberi dan juga menulis semula kalimah dalam tulisan jawi berdasarkan kemahiran mendengar. Tempat kedua pula dimenangi oleh adik Nur Fadiah Dina bt. Bahrin dari SK Batu Gajah, Merlimau manakala adik Muhd. Hazwan bin Afif dari SK Selandar pula telah mendapat tempat ketiga.

Hadiah kepada para pemenang telah disampaikan oleh Tuan Haji Ismail bin Haji Mohmd, Ketua Sektor Pendidikan Islam, Jabatan Pelajaran Melaka.

[ KOLEKSI GAMBAR ]

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Apr 2012 09:06 PM PDT

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Apr 2012 09:38 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Warga Nepal ditemui mati lemas di lombong <b>di Durian Tunggal</b> <b>...</b>

Posted: 02 Apr 2012 02:47 AM PDT

Posted on 02/04/2012, in Harian, with 0 Comments

ALOR GAJAH: Seorang warganegara Nepal yang dilaporkan hilang selepas mandi di lombong di sebuah kuari di Durian Tunggal semalam, ditemui mati lemas pagi tadi.

Berita Harian: Mutakhir

Tags: , , , , , , ,

Parse error: syntax error, unexpected T_ENDIF in /home/penmerah/public_html/qalish.com/media/wp-content/themes/huddle/sidebar.php on line 9

Mancini Slams Match Officials As City Face Champions League Exit

Posted: 06 Nov 2012 03:34 PM PST

Roberto ManciniLONDON: Roberto Mancini blasted match officials in charge of Manchester City's 2-2 draw at home to Ajax this morning , before admitting his side are on the brink of Champions League elimination.


Referee Peter Rasmussen was thrown into the spotlight from the start in this Group D match, with Yaya Toure going down in the area under a challenge from former Liverpool man Christian Poulsen only for the protests to be waved away.

And, in the final stages of the match, striker Sergio 'Kun' Aguero had a goal disallowed despite Aleksandar Kolarov seemingly onside.

Then Mario Balotelli fell to ground in the area after having his shirt tugged, but again no penalty was given and Mancini was left furious.

"The referee and linesmen had a bad night. It should have been a goal (Aguero's disallowed effort)," Mancini told Sky Sports.

"We were close to getting the miracle we needed. Unfortunately we took only one point and I think we are finished in the Champions League now.

"I think we played a good game. We did very, very well in the second half, creating a lot of chances and scoring three goals (including disallowed goal).

"But the referee and his linesmen were really poor."

Mancini marched on to the pitch after the final whistle and confronted Rasmussen, but when asked why the goal was not counted the Italian was still fuming.

"I don't know why it did not count. I said it was a goal and not offside," he said..

"I don't know how it is possible for one linesman to consider that wasn't a goal - incredible."

Despite the questionable decision against City, Mancini was under no illusions that his side simply should have done better in the match, highlighting the poor defending for Siem de Jong's double.

"We made two mistakes and can't afford to concede goals like this," said Mancini.

"We should have paid more attention in those situations in an important game like this.

"We have two more difficult games and we still need to try and win, nothing has changed there. We will try and get into the Europa League if that is possible."

- mD
 

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Aug 2012 09:29 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Posted:

[unable to retrieve full-text content]

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 21 May 2013 09:14 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Kisahku <b>di Durian Tunggal</b> Melaka...Rawatan Batu Hempedu.

Posted: 19 Dec 2012 03:10 PM PST

Pengalaman yang menarik ini ingin kukongsi bersama...rawatan alternatif untuk membuang batu hempedu..,samada nak percaya atau tidak terpulang la...namun bukti berupa 2 butir batu ada padaku...


Pagi 17 Disember 2012 - Selepas solat subuh aku dan suami bergegas ke rumah Haji Jamil. Anak-anak berehat je kat homestay. Bila sampai je jam 7.00 pagi,..dah ramai orang beratur menunggu giliran...aku terus ke kaunter untuk mengesahkan nombor giliran yang terlebih dulu diambil semalam. Bernasib baik,..10 minit menunggu aku dibenarkan masuk,.alhamdulillah.

Inilah kaunter tempat mengambil nombor giliran. Rawatan bermula jam 6.00 pagi.

Tuan haji Jamil bertanya masalahku,..lantas aku beritahu hempeduku berbatu...dia lantas meminta kebenaranku untuk memegang perutku di sebelah kanan,..disapunya sedikit lotion,,rasa sejuk dan pedih sedikit,...tiba-tiba dia memberiku 2 butir batu...haa..inilah rupa batunya...

Bayaran untuk rawatan ini,...sebenarnya agak mahal...namun kita mempunyai pilihan,.sekiranya ingin ubat ektra..kenalah bayar lebih sedikit..lebih kurang RM100 macam tu..namun macam aku..aku just ambil air je dan sedekahlah setakat keihklasan....

Info ke rumah Haji Jamil..

1.   BOMOH HAJI JAMIL KG GANGSA, DURIAN TUNGGAL, MELAKA
Penawar Batu Karang Hempedu dan lain-lain penyakit.
Bt 71/2, Kg Gangsa , 76100, Durian Tunggal Melaka
No Tel: 013 9990935, 013 6426663, 012 2658199
Buka (Selasa/Rabu/Satu/Ahad)
Tutup (Isnin/Khamis/Jumaat)
Waktu Operasi (6.00am - 2.00pm)
Kami sekeluarga ke rumah Tuan Haji  Jamil di Kg Gangsa , Durian Tunggal Melaka. Kami ikut lebuhraya Utara-Selatan. Kami keluar melalui exit 231 Ayer Keroh.  bayar tol ikut lorong kiri Exit ke Durian Tunggal nampak signboard Batu Berendam ambil kiri Masuk ke highway Batu Berendam. Sebelah kiri PLKN. Terus jumpa muzium automatif dan Pusat Simpanan Kenderaan Berat. Jalan terus nampak simpang empat ada lampu isyarat Ambil Lorong kanan ...bila lampu hijau rapat kiri Lebih kurang 100 meter akan nampak bus stop dan kedai nasi ayam Ada signboard Kampung Gangsa...masuk lorong tu ada akan nampak bungalow biru 2 tingkat Tak boleh masuk kereta yer...leh park kereta kat sebelah bungalow tu RM2 ajer Jalan masuk ke rumah tuan Hj Jamil lebih kurang 200 meter dan melalui celahan rumah penduduk...
Untuk yang bermasalah seperti aku,..bolehlah mencuba..samada berkesan atau tidak kenalah buat scan dulu..pada masa entri ini ditulis,,aku belum berkesempatan untuk membuat scan..namun aku berharap dan berdoa agar masalah aku sudah berakhir...in Syaa Allah....kita hanya berusaha.
 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved