ads

Isnin, 16 Julai 2012

04 di jasin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di jasin - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di jasin</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jul 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di jasin</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Jun 2012 11:40 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di jasin</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Jun 2012 11:24 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di jasin</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jun 2012 11:02 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di jasin</b> - Google Blog Search

Posted: 04 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di jasin</b> - Google Blog Search

Posted: 04 May 2012 12:00 AM PDT

KELAB GREENBOC: Muktamar PAS Kawasan <b>Jasin</b> Lulus Usul <b>...</b>

Posted: 05 May 2012 06:01 AM PDT

Muktamar PAS Kawasan Jasin hari ini meluluskan usul agar BERSIH 4.0 diadakan sebelum pilihanraya umum ke 13 dipanggil.

Usul tersebut telah dibentangkan oleh Dewan Pemuda PAS Kawasan Jasin oleh ketuanya, Sdra Aminuddin Abd. Jalil di Muktamar PAS Kawasan Jasin kali ke 45 di Kompleks PAS Jasin (KOMPAJ) hari ini.

Menurut Sdra Aminuddin, kenyataan SPR yang enggan membuang lebih 40,000 nama meragukan dalam daftar pemilihnya atas alasan tidak dapat mengenalpasti status mereka, merupakan satu strategi jahat UMNO BN memaipulasi SPR untuk kemenangan mereka di dalam PRU yang akan datang ini.

Pendedahan mengenai pengerusi dan timbalan pengerusi SPR yang pernah menjadi ahli UMNO sebelum ini jelas membuktikan bahawa SPR selama ini bukanlagh sebuahh badan yang bebas dan adil dan hal ini benar-benar telah menghakis keyakinan rakyat terhadap integriti badan yang diamanahkan untuk menjalankan proses pilihanraya di negara ini.

Sementelah lagi kewujudan task-force pemberian IC kepada warga asing di mana timbalan pengerusi terlibat secara lansung bersama-sama pegawai perdana menteri sendiri membuktikan bahawa UMNO BN sanggup melakukan apa saja untuk menang pilihanraya sekalipun dengan cara paling kotor.

Justeru itu, menurutnya, gelombang dan momentum kesedaran rakyat yang dijana melalui perhimpunan BERSIH 3.0 hendaklah diteruskan sehingga kredibiliti dan integriti SPR dipulihkan sebelum pilihanraya ke 13 dipanggil.

Usul tersebut telah diterima dan diluluskan sebulat suara oleh peserta mutamar.

Muktamar PAS Kawasan Jasin yang berlansung bermula jam 9.00 tadi telah dirasmikan oleh AJK PAS Pusat, Dato' Ustadz Abu Bakar Chik.

Di dalam ucapan perasmiannya, Dato' Ustadz Abu Bakar Chik berkata bahawa kerajaan UMNO BN kini perlu memikul beban terhadap tuntutan BERSIH. Malah menurut beliau tidak wujud BERSIH, tidak wujud rusuhan jika tiada ketidak-adilan dan kezaliman, tidak wujud BERSIH jika SPR menjalankan tugasnya dengan adil, telus dan saksama.

Terdahulu Yang Dipertua PAS Kawasan Jasin, Ustadz Kamaruddin Sidek melahirkan rasa sukacitanya kerana telah wujud perubahan sikap di kalangan ahli PAS di semua peringkat. Beliau juga menekankan soal peri pentingnya ukhwah di kalangan para ahli dipertingkatkan untuk mempastikan perjuangan Islam yang dibawa PAS tidak terganggu dan tersekat oleh hal-hal khilafiah yang remeh.

Di muktamar kali ini juga, program "Jasin Centre" (JC) yang dikendalikan oleh Pemuda PAS Jasin telah dilancarkan dimana JC menjadi hub kepada penyebaran maklumat dan program-program PAS di kawasan Jasin melalui perkhidmatan SMS.

BLOG MELAKA: 04 <b>di jasin</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jul 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Kebajikan Kucing di abaikan di Pusat Jagaan Kucing <b>di Jasin</b> <b>...</b>

Posted: 19 Jun 2012 10:15 PM PDT

Saya sebagai manusia yang ada hati dan perasaan sangat sedih kerana Pusat Jagaan Kucing di Jasin dikurung dan dibiarkan terabai tanpa diberi makan dan minum sehingga dibiar mati kekeringan.

Perkara ini telah diadukan kepada pihak bertanggungjawab beberapa kali tetapi tidak ada tindakan dilakukan.

Saya dan rakan-rakan telah ke Pusat Jagaan ini dan mendapati kedaan sangat daif sekali.Saya memberi makan dan minum walaupun keadaan sangat rumit kerana pintu dan pagar di kunci.

Saya berharap pihak aduan rakyat dapat memandang serius perkara ini dan kasihanilah haiwan kerana mereka juga ada hak untuk hidup.

Untuk maklumat lanjut lokasi dan pusat jagaan ini  yang daif ini :

http://ppkskl.blogspot.com/2012/01/majlis-perbandaran-jasin-tidak.html

By: elfie

PERINGATAN:  AduanRakyat.com.my tidak bertanggungjawab terhadap aduan yang diutarakan melalui laman web ini. Ia adalah aduan peribadi pengadu dan tidak semestinya menggambarkan pendirian AduanRakyat.com.my.

Aduan yang berkaitan:

04 di umbai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di umbai - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di umbai</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Jun 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di umbai</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Jun 2012 09:32 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di umbai</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Jun 2012 09:07 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di umbai</b> - Google Blog Search

Posted: 04 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di umbai</b> - Google Blog Search

Posted: 04 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di umbai</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Apr 2012 09:28 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di umbai</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jan 2012 08:30 PM PST

URL Sumber Asal :-

Welcome To My Life: JJCM ~ Ikan Bakar <b>Umbai</b>

Posted: 30 Jan 2012 08:30 PM PST

Assalamualaikum semua..

Masa cuti CNY haritu aku berkesempatan berkunjung ke Melaka..Seumur hidup aku nilah kali pertama aku menjejakkan kaki di Melaka..hehehehe aku tahu jakun kan:P Bukan pe, dulu masa kecik-kecik manalah mak ayah aku mampu nak bawa kami semua jalan-jalan..Jarak Kelantan-Melaka kan jauh..Lepastu pula kalau ada rombongan sekolah, mak ayah aku tak kasi pergi pula so bila dah tua besar dewasa ni..pergi sendiri jelah bawa anak-anak:P

Kami bertolak agak lewat juga so merasalah makan "jem" di PLUS sekejap..Sampai hotel eh silap, aku rasa tak layak pon panggil hotel, rumah tumpangan kot duduk sekejap kami terus ke Umbai..Kalau ke Melaka, tak sah kalau tak ke sini..Tapi ramai kawan-kawan aku bagitahu yang Umbai dah tak sedap, tempat yang baru nama Crystal Bay yang femes sekarang ni..

Memang aku TERjumpa Crystal Bay tapi masa tu gerai-gerai makan masih belum buka so kami ambil keputusan terus ke Umbai saje..Sampai sana terus pilih ikan-ikan & chop meja tepi muara *konon nak makan sambil tengok sunset kan* tapi takde pon..kami balik sebelum matahari tenggelam pon lagi:P


Nasib baik datang awal..bolehlah kami chop duduk tepi muara yang airnya busuk ni
kat depan kedai-kedai ada orang meniaga macam-macam..Seb baik anak-anak aku takde nak merengek untuk beli patung-patung / belon kat sini..hehehe
Aku makan kat sini lah; Ikan Bakar Parameswara since kedai dia je yang sebelah muara..Memang kedai ni pon yang ramai pelanggan jika dibandingkan ngan kedai lain
Ikan-ikan kat sini memang segar-segar..Aku ambil ikan siakap (pilih yang paling kecil) & ikan pari je
bila dah siap pilih ikan & bagitahu cara masakan ikan tu, diorang akan bagi bil & kita pilihlah meja yang kita nak & letaklah bekas bil bernombor tu atas meja..Haziq ingatkan benda alah tu diorang bagi kat kami..hehehe Seb baik Haziq tak bawa balik:P *dia ingat trofi kot*

Husna yang comot..sekali tengok macam boy lah pula T_____T

Haziq yang happy..sambil makan sambil bagi ikan makan *tapi aku tak nampak ikan pon* Habis sotong celup tepung dia nak baling dalam tu..hamboiiiiiii..

Ashraf yang masa ni sakit mata..tapi takderlah teruk mana pon..sebab tu aku ingat dia dah ok..muka belengas je anak ngan pak=P
nilah ikan siakap 3 rasa kami..Aku cukup kecewa sebabnya korang tengoklah..ikan tu digoreng dah bagus cuma kuahnyaaa..Masya Allah..macam dia taburkan timun batang, nenas yang dah dihiris halus & curah sos cili pasar malam aje..Sedap lagi kedai siam kat rumah aku ni masak tau..Definitely not worth it lah makan kat sini;(
Kami ambil kerang rebus..kerangnya segar cuma kecil-kecil..sekejap je makan habissssssssssssssssss
ni katanya kailan ikan masin tapi aku tengok macam sayur sawi goreng je..tapi takperlah..rasanya bolehlah
owh ini butter prawn..herm..aku rasa kalau aku masak lagi sedap kot *eh betullah, en suami yang cakap macam tu* sebabnya dia punya serdak-serdak tu macam biasa je..i mean takdelah macam yang kita makan kat restoran chinese muslim tu..faham tak?? tak faham?? abaikan:P
sotong celup tepung..sotong tu segar sebab takde bau hanyir pon tapi agak liat juga untuk dimakan:P

ikan pari sibakar dengan sambal..pedas giler sambal ni & tak sedap..Ni hidangan paling last sekali & kami masing-masing dah tak larat dah so there you go membazir seekor ikan hasil dari ketamakan seorang manusia yang nak order macam-macam:P
Secara totalnya kami habis dalam RM150+ (lupa berapa sebab bukan aku yang bayar) untuk 3 orang dewasa & 3 kanak-kanak..Air pula kami minum fresh orange, epal, teh O limau & tebu 2 gelas..
Honestly, harga yang dikenakan sangatlah tak sesuai dengan hasil masakan tu..Tapi takperlah..at least aku dah merasa sekali makan ikan bakar di Umbai..Next time nak try makan di Crystal Bay pula;)

BLOG MELAKA: 04 <b>di umbai</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Apr 2012 09:32 PM PDT

04 di batu berendam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di batu berendam - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di batu berendam</b> - Google Blog Search

Posted: 03 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-
 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved