ads

Isnin, 10 September 2012

04 di jasin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di jasin - Google Blog Search


RAKYAT MARHAEN: Ceramah Pas <b>Di Jasin</b> Malam Ini Dipindah <b>...</b>

Posted: 07 Sep 2012 05:50 AM PDT

Ceramah anjuran Pas yang menampilkan Tamrin Ghafar dan Muhammad Sabu yang dijangka diadakan malam ini di Kampung Serkam Darat terpaksa dipindah ke Kampung Serkam Pantai yang jaraknya kira-kira 2km, demikian dimaklumkan oleh Tamrin menerusi pesanan ringkas (sms) kepada saya sekejap tadi. Pemidahan itu mungkin bagi mengelakkan pertembungan dengan program ceramah Umno yang juga diadakan di tempat berkenaan pada malam ini. Umno dikatakan telah mendiri khemah berdekatan lokasi ceramah Pas petang semalam walaupun mulanya parti itu tidak ada apa-apa cadangan mengadakan program di situ.

Sebelum ini terdengar khabar ada pihak yang cuba menganggu ceramah Pas tersebut. Ceramah itu pertama kali bagi Tamrin berceramah di daerah kelahirannya. Sebelum ini beliau sudah diundang beberapa kali oleh Pas Jasin tetapi menolaknya kerana menghormati kaum keluarganya disitu.

Dalam pertengahan Ramdhan lalu Tamrin telah mengistyharkan diri menyertai perjuangan Pas dan meninggalkan perjuangan Umno yang menjadi wadah perjuangan ayahandanya dan kaum keluarganya. Tindakan Tamrin itu dilihat satu keberanian dan keputusan tepat bagi dirinya tetapi kurang disenangi oleh kaum keluarganya.

Penghijarahan Tamrin memberi pukulan hebat kepada Umno memandangkan Tamrin merupakan satu-satu anak negawaran Ghabar Baba bekas timbalan perdana menteri itu yang aktif dalam politik.

Perpindahan lokasi itu menggembarkan sikap toleran Pas yang tidak suka mencari gaduh. Diharap pertukaran lokasi itu dimaklumi semua.

MSO.

04 di tanjung bidara - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di tanjung bidara - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung bidara</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Aug 2012 11:12 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Posted:

[unable to retrieve full-text content]

04 di klebang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di klebang - Google Blog Search


rumah utk dijual <b>di</b> tmn <b>klebang</b> jaya | IKLAN PERCUMA

Posted: 07 Sep 2012 01:00 AM PDT

rumah utk dijual di tmn klebang jaya | IKLAN PERCUMA
  • Bandar: klebang jaya,ipoh
  • Negeri: Perak
  • Negara: Malaysia
  • Listed: September 7, 2012 4:00 pm
  • Expires: 296 days, 3 hours

Description

rumah teres 2 tingkat utk dijual di taman klebang jaya,chemor,perak.
3 bilik tidur(tingkat atas),2 bilik air(satu ditingkat dan satu lg di master bedroom).

Berminat hubungi email: alib_izanul@yahoo.com

Ad Reference ID: 2325049a781cd90e

Sponsored Links

Car Rental – Click This Banner

Laman Iklan Percuma – partners

Canonical URL by SEO No Duplicate WordPress Plugin

BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jul 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jul 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Jun 2012 09:23 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 04 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 04 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 04 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Apr 2012 09:12 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Apr 2012 09:30 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Apr 2012 09:39 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Apr 2012 09:15 PM PDT

URL Sumber Asal :-

My Rainbow...: Makan <b>di</b> Melaka : Coconut Shake Pantai <b>Klebang</b>

Posted: 31 Mar 2012 12:38 AM PDT

Assalamualaikum.....

Entry ini sepatutnya scheduled weekend baru lepas nie, tapi dia tukar jadi draft pula. Suka hati blog jer kan... Anyway, kita publish kan juga. Happy Mondays all...
Ini, macam biasalah yer... hujung minggu nie kita cerita pasal tempat2 makanlah. Langkawi punya, Insyaallah minggu depan habislah postingnya...hehehehhehe

So, dah banyak giles dah orang buat entry pasal Coconut Shake di Pantai Klebang nie kan. Walaupun dah banyak dan rasanya malas sikit nak cerita, tapi mengenangkan ianya negeri Melaka, rumahku syurgaku di sana, maka buatlah juga entry. Jangan nanti orang kata sombong pula, tak nak pomot Melaka.

Anyway, coconut shake di Pantai Klebang nie memang dah jadi sebutan ramai. Asalnya, dia hanya berniaga di tepi simpang tepi jalan besar di Klebang tu jer. Tapi disebabkan pelanggan semakin bertambah dan ramai, ditambahkan pula dengan promotion tidak berbayar di blog2, maka jalan di pantai Klebang tu pun jadi traffic jam setiap kali hujung minggu terutama masa cuti sekolah. Untuk mengelakkan kesesakan sebegitu, maka mereka pindahkan warung coconut shake ke dalam. Ada signboard dari tepi jalan tu. Owhh, warung tepi jalan tu tetap wujud lagi, tapi untuk yang nak bungkus saja. Kalau nak duduk kat kerusi, minum shake sambil makan2 kuih, kenalah drive ke dalam sikit.

Inilah warungnya. Kaunter buat coconut shakelah tu...

Presenting the famous Coconut Shake of Klebang.

Adam nie memang perasan hensem la.. Dia ingat posing mcm tu nampak macholah kot..

Ada kerepek geragau kat tepi warung nie. Not bad juga, cuma tak cukup attractive untuk panggil kita membeli.
Ada nasi lemak juga... Sambalnya, pedass!
The taste of the shake bukanlah extravaganza sangat. Biasalah orang meniaga kan.. Sometimes ago, it used to be soo thick and soo creamy. Tapi nowadays dah kurang rasa creamy ad of course the thickness. Kuih muih pun rasa biasa2 jer. It's just that, sambil minum shake yang sejuk denganhembusan angin laut, priceless! Walaupun lautnya x nampak dah....
So friends, bolehlah kalau nak try the famous coconut shake...

cERiTeRA tEnTANg KAmI: Hubby n wifey dating <b>di klebang</b>..:)

Posted: 07 Apr 2012 01:20 AM PDT

Olllaaaa sabtu yg owesomee.:)
Awak dtg lg.. Dan kali ni seronok sgt..:)

Pepagi da g anta parents g class haji pastu hubby terus bw ninie g dating kat pantai klebang...:)

Settle je class terus g Kg Jawa melaka makan satay tepi sungai n cari asam sbb arini ninie blaja buat acar buah sama mama..:)

Acar buah mama sgt sedap ok...:)
Ok laaa ye.. Nak sambung masak lg nie..:)

See ya..:)

BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Apr 2012 09:27 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Apr 2012 09:35 PM PDT

URL Sumber Asal :-

cERiTeRA tEnTANg KAmI: Hubby n wifey dating <b>di klebang</b>..:)

Posted: 07 Apr 2012 01:20 AM PDT

Olllaaaa sabtu yg owesomee.:)
Awak dtg lg.. Dan kali ni seronok sgt..:)

Pepagi da g anta parents g class haji pastu hubby terus bw ninie g dating kat pantai klebang...:)

Settle je class terus g Kg Jawa melaka makan satay tepi sungai n cari asam sbb arini ninie blaja buat acar buah sama mama..:)

Acar buah mama sgt sedap ok...:)
Ok laaa ye.. Nak sambung masak lg nie..:)

See ya..:)

BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jul 2012 09:39 PM PDT

BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jun 2012 09:25 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Jun 2012 09:28 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jun 2012 09:35 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 04 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Bunuh Kekasih <b>Di</b> Pantai <b>Klebang</b> | The Famous Abang

Posted: 22 May 2012 08:53 AM PDT

Assalammualaikum 

Yayang. Yayang cayang Bibie tak? Cayang tak?

Ish Bibie ni. Konfem lah Yayang cayang Bibie. Bibie adalah makwe paling sempoi sekali yang Yayang penah kapel tau tak. Cayang sanad

Hiks hiks. Thankie Yayang. Kiss sket~
Begitulah indahnya dialog chienta Syafiq & Yuni yang sedang sedap main main pasir di tepi pantai Klebang, Melaka. Hubungan cinta Syafiq & Yuni kalau hendak di campur bulan Jun nanti, genap lah 1 tahun. Tapi Syafiq tak tahu pun dah berapa lama dia kapel. Syafiq tak ambik port pun

Yayang. Yayang kalau nak gambarkan kisah chienta kita ni dalam bentuk lagu, lagu apa yang Yayang akan pilih?
Hurm. Kalau nak ibaratkan kisah chienta kita, Yayang akan pilih lagu Inside of You dari Infant Sorrow. Sangat sweet tahu lagu tu. Macam Bibie

Syafiq memang suka samakan Yuni dengan benda benda yang sweet & cantik. Pernah Syafiq samakan Yuni dengan sebuah gerhana matahari. Bukan main tinggi imaginasi Syafiq ni. Dan Yuni macam biasa, senyum saja

Okay okay. Sanad sweet Yayang! Thankie

Kalau Bibie pulak? Lagu apa yang Bibie nak samakan dengan hubungan chienta kita? Lagu justin bibir Yayang tak nak okay

Hiks hiks. Takdelah Yayang. Bibie tahu lah Yayang tak suka lagu justin bibir tu. Tapi Bibie sure, lagu ni sangat sesuai dengan kisah hubungan suci kita Yayang

Hah. Apa dia? Apa dia?

Ini dia! Big Bang - Love Song! K-POP giteww! Suka tak suka tak?

Tanpa semena mena, wajah cantik Yuni itu bersepai di terajang Syafiq. Yuni yang sedang terbaring 2 meter dari Syafiq, terus di sepak bertubi tubi di perut macam training Muai Thai. Tidak cukup dengan sepak di perut, Syafiq capai sebuah bongkah batu sebesar 2 pemeluk lalu di hempas ke kepala Yuni
Cantik tak cantik, kalau pakwe dah tak suka K-POP, lancar saja muka terima terajang

BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 04 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Apr 2012 09:43 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Apr 2012 09:12 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Apr 2012 09:13 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Mar 2012 12:41 PM PDT

URL Sumber Asal :-

reena&#39;s online: <b>Klebang</b> Coconut Shake

Posted: 24 Mar 2012 08:47 AM PDT

Cuaca panas sepanjang perjalanan balik ke Kuala Lumpur dari kampung i di Johor, buatkan i selalu terfikir pasal Klebang Original Coconut Shake atau lebih dikenali dengan nama Klebang Coconut Shake. Tapi sebab kesuntukan masa dan takut lewat tiba di rumah nanti. Nak tak nak, i terpaksalah pendam keinginan i tu dalam hati je (alahai sedihnya...) Cuma kali ni, kita orang bertolak balik awal dari Johor (ehemm... nampak macam ada peluang ni). Jadi, bila i suarakan pasal Coconut Shake dekat hubby. Hubby pun setuju tanpa banyak soal (yeay!) Nasib baiklah jugak negeri Melaka ni ditengah-tengah perjalanan antara Johor dan Kuala Lumpur. Kalau tak, uhh... lambat lagiklah nampaknya dapat merasa Klebang Coconut Shake yang best ni.

Kira punya kira punya kira (berapa banyak kira daa...) rasa-rasanya dah dekat setahun i tak datang ke sini. Lama kan? Sampaikan i dah tak cam gerai / warung Klebang Coconut Shake. Kalau dulu, tempat beratur order coconut shake untuk take-away (bawa balik rumah) atau untuk makan, memang di tempat yang sama. Iaitu di tepi Jalan Pantai Klebang (bersebelahan dengan Stesyen Minyak Caltex). Waktu tu, ruang untuk makan dan tempat letak kereta pun tak banyak. Sesiapa yang nak duduk makan atau nak menikmati coconut shake kenalah jadi macam mata burung helang nak tangkap mangsa. Kalau buat selamba, memang sampai sudah, kena berdiri je (huhuhu... nangis).

Cuma sekarang ni, apa yang bestnya, gerai Klebang Coconut Shake dah ada improvement. Masih lagik mengekalkan lokasi gerai yang sama tapi kali ni, gerai di tepi Jalan Pantai Klebang tu hanya dijadikan sebagai tempat untuk sesiapa yang nak take-away aje. Jangan salah faham pulak, bila i sebut pasal take-away ni. Mana tahu korang fikir dah jadi macam Mc Donald Drive-Thru pulak (wah... hebat sangat tu. Tinggi betul imaginasi korang ye? Hehehe). Yang sebetulnya, korang masih kena hantar wakil / diri korang sendiri untuk beratur jugak. Kalau tak sanggup nak beratur maksudnya takdelah coconut shake. Untuk korang yang nak duduk dan makan di situ, korang boleh terus drive masuk di lorong / jalan bersebelahan warung asal Klebang Coconut Shake. Jangan risau, kawasan tempat letak kereta dan warung barunya lebih luas. Tandas pun ada disediakan. Selesa sikitlah berbanding dulu.
Nak tahu serba ringkas mengenai sejarah Klebang Coconut Shake? Meh, i ceritakan sikit.

Nama pemilik gerai Klebang Coconut Shake ini ialah Shafie Ahmad. Beliau merupakan seorang pesara tentera dan mula menjual air kepala serta tebu secara kecil-kecilan sejak hampir lapan tahun yang lalu. Pernah mendapat keuntungan hasil dari jualannya sebanyak RM5.00 dan melalui pelbagai detik sukar sebelum gerainya dikenali ramai. Atas dorongan keluarga dan beberapa kali percubaan untuk mendapatkan rasa yang sesuai, akhirnya beliau berjaya mencipta coconut shake yang lazat dan membangkitkan selera sesiapa yang merasainya. Menurut Shafie, tiada resepi rahsia di dalam pembuatan coconut shakenya. Beliau hanya menggunakan isi dan air kelapa yang segar serta aiskrim berjenama. Malah beliau sentiasa mengingatkan ahli keluarganya supaya rajin bersedekah, mesra pelanggan dan tidak berkira dengan pelanggan. Selain itu, beliau amat menitikberat mengenai kebersihan gerainya supaya pelanggan berasa selesa untuk terus datang ke gerainya.

sumber : Utusan

Alamat Klebang Original Coconut Shake ialah :-

231-1, Batu 3 3/4
75250 Klebang
Melaka
(Tepi Jalan Pantai Klebang, bersebelahan Stesyen Minyak Caltex)

Koordinat GPS : 2.21551, 102.206132

No. Telefon :-

[013] 399 4061 - Shafie

Waktu operasi : Hari Isnin hingga Ahad dibuka dari pukul 12:30 hingga 6:30 petang, manakala untuk hari Jumaat pula, dari pukul 2:00 hingga 6:30 petang (cuti bila perlu).

Senarai harga minuman dan makanan di Klebang Original Coconut Shake (percaya tak? Harga ni tak pernah berubah dari dulu lagik. Kagum i) :-

Coconut Shake Biasa : RM1.50 (minum) dan RM1.80 (bungkus)
Coconut Shake Special : RM2.00 (minum) dan RM2.20 (bungkus)
Air Kelapa / Tebu 1 Gelas : RM1.00 (minum) dan RM1.20 (bungkus)
Air Tebu 1 Jug : RM5.00 (bungkus)
Air Tebu Tanpa Ais : RM1.20 (minum) dan RM1.50 (bungkus)

Nasi Lemak / Mee Goreng : RM1.20
Kuih 3 biji : RM1.00
Kuih 1 biji : RM0.40
Pulut Kuning : RM2.50

Dekat sini, i cuma suka minum air coconut shake je. Kalau tanya i untuk rasa makanan dekat sini pulak, pada i biasa-biasa je. Cuma anak i, Danish dan Ariana paling suka makan Donut bergula. Sampai tambah dua kali. Agaknya sedaplah tu. Hehehe... Ok, jom tengok gambar i sekeluarga yang happy dapat minum Coconut Shake.

p/s : Sekarang ni mana-mana tempat dah ada coconut shake. Agak-agak korang siapa agaknya orang pertama yang cipta coconut shake ni kan?

BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 04 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Apr 2012 09:12 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Apr 2012 09:30 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Apr 2012 09:39 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Apr 2012 09:15 PM PDT

URL Sumber Asal :-

My Rainbow...: Makan <b>di</b> Melaka : Coconut Shake Pantai <b>Klebang</b>

Posted: 31 Mar 2012 12:38 AM PDT

Assalamualaikum.....

Entry ini sepatutnya scheduled weekend baru lepas nie, tapi dia tukar jadi draft pula. Suka hati blog jer kan... Anyway, kita publish kan juga. Happy Mondays all...
Ini, macam biasalah yer... hujung minggu nie kita cerita pasal tempat2 makanlah. Langkawi punya, Insyaallah minggu depan habislah postingnya...hehehehhehe

So, dah banyak giles dah orang buat entry pasal Coconut Shake di Pantai Klebang nie kan. Walaupun dah banyak dan rasanya malas sikit nak cerita, tapi mengenangkan ianya negeri Melaka, rumahku syurgaku di sana, maka buatlah juga entry. Jangan nanti orang kata sombong pula, tak nak pomot Melaka.

Anyway, coconut shake di Pantai Klebang nie memang dah jadi sebutan ramai. Asalnya, dia hanya berniaga di tepi simpang tepi jalan besar di Klebang tu jer. Tapi disebabkan pelanggan semakin bertambah dan ramai, ditambahkan pula dengan promotion tidak berbayar di blog2, maka jalan di pantai Klebang tu pun jadi traffic jam setiap kali hujung minggu terutama masa cuti sekolah. Untuk mengelakkan kesesakan sebegitu, maka mereka pindahkan warung coconut shake ke dalam. Ada signboard dari tepi jalan tu. Owhh, warung tepi jalan tu tetap wujud lagi, tapi untuk yang nak bungkus saja. Kalau nak duduk kat kerusi, minum shake sambil makan2 kuih, kenalah drive ke dalam sikit.

Inilah warungnya. Kaunter buat coconut shakelah tu...

Presenting the famous Coconut Shake of Klebang.

Adam nie memang perasan hensem la.. Dia ingat posing mcm tu nampak macholah kot..

Ada kerepek geragau kat tepi warung nie. Not bad juga, cuma tak cukup attractive untuk panggil kita membeli.
Ada nasi lemak juga... Sambalnya, pedass!
The taste of the shake bukanlah extravaganza sangat. Biasalah orang meniaga kan.. Sometimes ago, it used to be soo thick and soo creamy. Tapi nowadays dah kurang rasa creamy ad of course the thickness. Kuih muih pun rasa biasa2 jer. It's just that, sambil minum shake yang sejuk denganhembusan angin laut, priceless! Walaupun lautnya x nampak dah....
So friends, bolehlah kalau nak try the famous coconut shake...

cERiTeRA tEnTANg KAmI: Hubby n wifey dating <b>di klebang</b>..:)

Posted: 07 Apr 2012 01:20 AM PDT

Olllaaaa sabtu yg owesomee.:)
Awak dtg lg.. Dan kali ni seronok sgt..:)

Pepagi da g anta parents g class haji pastu hubby terus bw ninie g dating kat pantai klebang...:)

Settle je class terus g Kg Jawa melaka makan satay tepi sungai n cari asam sbb arini ninie blaja buat acar buah sama mama..:)

Acar buah mama sgt sedap ok...:)
Ok laaa ye.. Nak sambung masak lg nie..:)

See ya..:)

04 di batu berendam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di batu berendam - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di batu berendam</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Aug 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di batu berendam</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Jun 2012 07:08 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di batu berendam</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Jun 2012 07:27 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di batu berendam</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Apr 2012 07:33 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di batu berendam</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Mar 2012 10:48 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Trading the Intraday Breakouts | Free Forex And Gold Signals

Posted: 21 Mar 2012 10:58 PM PDT

Salam.

  1. Kelas Pattern and Strategies: Gold, Silver and Commodity Currencies akan di adakan pada 2 April di Batu Berendam Melaka. Fee RM500.
  2. Kelas Analisis Teknikal Harga Emas akan di adakan di Hotel Park Avenue, Sg Petani pada 7 April ini. Fee RM300.

Hubungi saya untuk pendaftaran. TQ

__________________________________________________________________________________

Good day traders!

When trading intraday breakouts, or when engaging in any type of trading, for that matter, it is important for traders to use every type of advantage possible. We want to search for situations in which the odds are in our favor and then take action.

Breakouts falls into three general type; real breakout, false breakout and pre mature breakout. A real breakout is spotted by an upward or downward movement of the price in a more convincing fashion. That is to be said, it is represented by either a long white or black candlestick or better, a marubozu. This is what we called candlestick attitude.

A false breakout occurs when the price appears to break below support or above resistance, only to rise back above support or fall back below resistance. A premature breakout is somehow between this two breakouts. First it break the support/resistance level, then it rise/fall back to the levels, only to continue its breakout direction back.

In trading the market, consolidation patterns exists in many forms such as:

Consolidation Patterns Diagram

For today's purpose, I shall explain the ascending and descending triangles patterns.

Ascending and Descending Triangles

These two patterns create excellent intraday breakout opportunities, because the pattern itself establishesa directional bias for the currency or commodities pair.

An ascending triangle is formed by a combination of diagonal support and horizontal resistance. The diagonal support is drawn by using the trendline tool.

Ascending Triangle

In the case of this pattern, the bulls are gaining strength and buying at higher and higher levels, while the bears are merely trying to defend an established level of resistance. Since the bulls are more aggresive than the bears, they are more likely to prevail in this battle. The odds favor a breakout to the upside.

A descending triangle on the other hand is formed by a combination of diagonal resistance and horizontal support.

Descending triangle

In the case of this pattern, the bears are gaining strength and selling at lower and lower levels, while the bulls are merely trying to defend an established level of support. The bears are the more aggresive party in this case, so the odds favor a breakout to the downside.

Trend filter

When trading these patterns, traders can gain a further edge by:

  1. Checking the direction of the currency pair prior to the formation of the triangle pattern;
  2. The time of the day filter.

On top of that, to be able to understand the buildup before the breakout would be essential in forecasting the breakout direction.

Happy piping!

Shufaad

Scridb filter

BLOG MELAKA: 04 <b>di batu berendam</b> - Google Blog Search

Posted: 03 May 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

04 di tanjung tuan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di tanjung tuan - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Jun 2012 03:28 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Apr 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Apr 2012 03:14 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Mar 2012 03:43 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Raptor Watch 2012 by MNS

Posted: 25 Mar 2012 11:35 AM PDT

RW, organised by the Malaysian Nature Society, is a festival to celebrate the return of the migratory birds of prey or better known as raptors on their journey back to their breeding grounds in the northern hemisphere. RW is a public event meant to raise awareness on the conservation of raptors and their habitats.

RW is held annually on the first weekend of March. For the year 2012 the event is held on March 10 & 11 (Saturday & Sunday).

However, the spring raptor migration actually begins in mid February and lasts till mid April. For those who are not able to come to the RW, you can still come anytime within this period to see the birds. Over the years of monitoring, MNS has discovered that the peak period to watch the most number of birds is the first weekend of March.

An opportunity for all

RW is an opportunity for the general public to witness one of nature's most exquisite offerings. Raptors migrate southward to escape the bitter cold of the northern winters and make the same venturous journey back during spring to their breeding grounds in temperate Asia.

Visit their Website at HERE for more information.

For Tanjung Tuan

One of the main objectives of RW is to ensure the continued conservation of Tanjung Tuan Forest Reserve by promoting RW as a national eco-tourism event.

During the spring migration, thousands of raptors can be seen flying across the Straits of Malacca. Having to use massive amount of energy flying across the Straits of Malacca, the raptors will be flying low at the event site making it possible to have a good view of these magnificent birds.

Tanjung Tuan has been listed as an important raptor site by BirdLife International, National Geographic Society and Hawkmountain.

But for many years Tanjung Tuan has been facing a development threat. The sea front of Tanjung Tuan is expensive real estate. As Tanjung Tuan is an extension of the Port Dickson holidaying coasts, its value as a vacation spot is high. For many years plans after plans were drawn by local authorities to develop Tanjung Tuan. And throughout these years, Malaysian Nature Society has been striving to keep Tanjung Tuan intact.

The need to conserve Tanjung Tuan was mainly for the migratory raptors. Tanjung Tuan is an important stop over site for migratory raptors after crossing the Straits of Malacca. It provides food for the raptors as well as a resting spot. For raptors arriving late in the evening, it provides shelter for the night before they take off for flight the next day. Without Tanjung Tuan, many raptors may never make it back, due to exhaustion and lack of food.

The conservation of Tanjung Tuan is also important for its surrounding marine life and its forest growth. The trees in Tanjung Tuan acts a gene bank for tropical timber trees and the waters of Tanjung Tuan is rich with coral and sea-grass, both important for green turtles that lay eggs in secluded beaches of Tanjung Tuan.

RW is organized by Malaysia Nature Society

Malaysian Nature Society
JKR 641 Jalan Kelantan, Bukit Persekutuan
50480 Kuala Lumpur, Malaysia
Tel: +603 – 2287 9422
Fax: +603 – 2287 8773
URL: www.mns.my

Article By MESYM

has blogged 124articles.

04 di bukit katil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di bukit katil - Google Blog Search


Tamrin Ghaffar Sertai PAS, Malam Ini <b>Di Bukit Katil</b> - Senyum Tangis <b>...</b>

Posted: 11 Aug 2012 03:03 PM PDT

Dato' Mohd.Tamrin bin Abdul Ghafar adalah merupakan anak kepada Tun Abdul Ghafar bin Baba. Tun Abdul Ghafar bin Baba (18 Februari 1925 - 23 April 2006) merupakan Timbalan Perdana Menteri di bawah pemerintahan Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir bin Mohamad.

Abdul Ghafar bin Baba mula memegang jawatan Timbalan Perdana Menteri pada 10 Mei 1986 sehingga 15 Oktober 1993. Kehadiran beliau dilihat sebagai tokoh penstabil politik Malaysia, ikon 'tokoh politik kampungan' yang berjiwa Melayu tulen.

Tamrin adalah ahli politik Malaysia berketurunan Melayu yang pernah menjadi Ahli Parlimen kawasan Batu Berendam, Melaka dari tahun 1986 hingga 1995.

Malam tadi, 11 Ogos 2012 di KUIZM Taman Melewar, Dato' Tamrin menyerahkan borang menyertai PAS kepada YB Dato' Seri Tuan Guru Hj Abd Hadi Awang, Presiden PAS.

Bagi orang Melaka, malam ini beliau akan menyampaikan ceramah yang pertama beliau sebagai seorang ahli PAS. Pada malam ini juga beliau akan bergandingan dengan Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu akan menyampaikan ceramah di Bukit Katil selepas solat terawih. 

Kepada yang ingin menyaksikan Tamrin, dijemput hadir beramai-ramai memeriahkan suasana orang Melayu tinggal UMNO.

Teratak Hami: Kami jadi orang <b>Bukit Katil</b> le pulak

Posted: 22 Jul 2012 10:46 PM PDT

Salam semua, salam ramadan ..........

Kami telah selamat membawa jiwa raga, harta benda, anggota2 badan ke rumah baru kami di Bukit Katil. Dah 2 malam pun tidur di rumah baru. Jadik orang Bukit Katil la kami yek!!!! Rumah baru tu masih dlm proses renovation lagik (tgh tunggu orang pasang kabinet di bilik).

Alhamdulillah ..... kesyukuran kedua di bulan Julai ini.

1st - bersalinkan Luqman ( 9 Julai 2012) dan 
2nd - pindah ke rumah baru + birthday hubby ke 40 ( 21 Julai 2012).

** Update & BW maybe slow skit sebab rumah baru belum setting computer bagai. Rumah pun masih penuh dengan kotak2.. huk, huk...

DMPKBKATIL Dengan Menyebut Nama ALLAH Yang Maha <b>...</b>

Posted: 29 Jul 2012 06:44 PM PDT

PROGRAM 
SUTERA KASIH TAUTAN HATI, ANAK YATIM DI RAI
16 RAMADHAN 1433H/ 5 OGOS 2012
PARIT PUTAT,SUNGAI RAMBAI, JASIN
BERSAMA AMANAT: YB SITI ZAILAH BT MOHD YUSOH
ANJURAN:DMPNM

04 di sungai udang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di sungai udang - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di sungai udang</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Aug 2012 10:04 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Belog Cik Eka: <b>Udang</b> galah <b>Di</b> Restoran Tepi <b>Sungai</b>

Posted: 02 Aug 2012 10:04 PM PDT

Seperti yang saya janjikan..cewahhh..hihihi.saya nak cerita pasal makanan pula.
Semalam saya dan hosmet saya,Kak siti,dah pun ke Bazar ramadhan.
Memang rutin harian kami disini,lepas balik kerja,dari Office terus gerak ke Bazar Ramadhan.
Setiap hari.
Saya ni terus terang kata,masa duduk dengan mak ayah,jarang ke bazar.hihihi
Sekali duduk sini,merasa la tetiap hari membeli di bazar Ramadhan.
Lepas balik,Telepon pun berbunyi.Ceh tepon bunyi pun nak kabo..hahaha
Daripada pakcik saya @ Adik Ipar mak saya.Dia dan keluarganya ajak berbuka di tepi Sungai.Hihi.
Bukan la bebetul tepi sungai tu,cuma ada Restoran yang dikenali sebagai Restoran di Tepi Sungai,Teluk Intan,Perak.
Sapa yang perasan,restoran ini pernah masuk di TV3,asal Visit Perak 2012.
Yang Maria Tunku Sabri jadi pengacara tu.
Dengar cerita lepas je masuk,ramai yang datang dari jauh nak rasa udang galah kat sini.
Semalam pakcik eka order udang galah bakar.Udang Gred A.
Kat sini udang dia ada gred.Yang eka tau semalam,ada dua gred.Kot ada Gred C rasanya.
Udang mengikut Gred seperti
                        Udang Galah Gred A              = 100 g @ RM 7.00
                        Udang Galah Gred B              = 100 g @ RM 5.00
Dan macam biasa,boleh dimasak dengan pelbagai cara.Semalam pakcik eka amek udang Gred A,
pehh kaki dia melentok.Seperti di gambar kat bawah ini.hehehehe.


Dia minta udang tu dibakar.
Eka pula beli udang galah Gred B,lepastu buat Goreng Kunyit.


Ternyata lagi sedap daripada bakar.hihihi.

Sesiapa yang rasa nak datang,meh la ke Teluk Intan.Mesti cuba.hehehehe
tergoda tak??? tergoda tak??
hahahah.tukang tulis ni pun tetibe je lapo...cehhhh

BLOG MELAKA: 04 <b>di sungai udang</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jul 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di sungai udang</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Jun 2012 11:23 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di sungai udang</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jun 2012 11:16 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di sungai udang</b> - Google Blog Search

Posted: 03 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di sungai udang</b> - Google Blog Search

Posted: 03 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di sungai udang</b> - Google Blog Search

Posted: 03 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di sungai udang</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Apr 2012 11:37 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di sungai udang</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Apr 2012 11:30 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di sungai udang</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Apr 2012 11:20 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Pasar Malam Jalan TAR: MEE <b>UDANG SUNGAI</b> DUA DAH ADA <b>DI</b> <b>...</b>

Posted: 31 Mar 2012 09:47 PM PDT

Ramai juga yang tanya, mengapa blog ambo sekarang dah tak ada citer pasal makan2???

Hehe ...rupanya ramai peminat citer makan ni.

Semua orang kenal mee udang Sungai Dua. Ada yang gi Penang semata2 nak makan mee tersebut.

Tetapi sekarang untuk makan mee udang dah tak perlu habis kan minyak dan tol utk ke Penang. Kat KL ni pun dah ada mee udang Sungai Dua.

Hehe ambo bersama keluarga sempat singgah utk menikmati mee udang Sungai Dua kat Water Front Ampang.

Restoran yang baru beberapa minggu dibuka itu menyediakan mee udang, mee ketam disamping mee dan nasi goreng.

Harganya?? Boleh tahan juga. Untuk mee sahaja harga RM4 dan ditambah udang harga nya RM10 utk 100gram.

Hidangan set juga ada. RM12.90. - mee bersama 2 ekor udang dan minuman.

Hidangam set 2 RM16.90 - mee bersama 3 ekor udang dan minuman.

Sementara nasi goreng ayam pula harga nya RM5.

Rasanya?? Setakat boleh tahan saja. Untuk banding dengan mee udang asli Sungai Dua.... Ambo rasa mee udang Sungai Dua kat Penang nun lebih sedap. Hehe tp kalau setakat nak rasa nastolgia mee udang Sungai Dua boleh lee!! Cuma jangan harap lebih dari itu........!!

BLOG MELAKA: 04 <b>di sungai udang</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Apr 2012 11:27 AM PDT

URL Sumber Asal :-

<b>Sungai Udang</b> | Jika <b>di</b> Parit Buntar <b>Di</b> Sinilah Tempat Beli Ikan <b>...</b>

Posted: 03 Mar 2012 01:33 PM PST

Jika anda tinggal berdekatan dengan Parit Buntar atau Nibong Tebal, jangan lepaskan peluang untuk ke Sungai Udang. Di sini anda boleh beli macam-macam ikan termasuklah ikan gred A dengan harga yang berpatutan, dan paling best ..... ikan-ikan ini segar dari laut!
Best ooo, kalau anda penggemar ikan segar, anda boleh borong ikan yang ada atau beli ikut kemampuan anda. Yang penting bila berada di Jeti Sungai Udang ini ialah kepandaian anda untuk tawar-menawar dengan peraih yang ada di situ.
Jangan lupa untuk bawa plastik sendiri sebab kebanyakkan peraih tidak menyediakan plastik atau apa jua bekas untuk dijual secara runcit. Kalau nak beli sikit .... sediakan wang kecil secukupnya dan bekas sendiri.

Lagi gambar suasana di Jeti Sungai Udang di sini: HASRULPhoto

Suka Entri Ini? Kongsikan Bersama Yang Lain. Terima Kasih.

BLOG MELAKA: 04 <b>di sungai udang</b> - Google Blog Search

Posted: 03 May 2012 11:21 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di sungai udang</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Apr 2012 11:39 AM PDT

URL Sumber Asal :-

MTES Sedia Plan Selesaikan Masalah Banjir Kampung <b>Sungai Udang</b>

Posted: 30 Mar 2012 06:17 AM PDT

KLANG, 30 MAC: Kerajaan Selangor akan mencari jalan agar masalah banjir kilat yang  berlaku di Kampung Sungai Udang hari ini dapat dielakkan pada masa hadapan.

Menurut Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim hari ini, kerajaan negeri akan merangka satu kertas kerja bagi usaha itu untuk dibincang di dalam mesyuarat Majlis Tindakan Ekonomi Selangor (MTES).

Kerta kerja tersebut akan dirangka bersama Jabatan Parit dan Saliran (JPS), Jabatan Kerja Raya (JKR), Majlis Perbandaran Klang (MPK) dan agensi-agensi lain kerajaan.

Menurut beliau, banjir yang berlaku di kawasan terbabit dipercayai kerana masalah peparitan dan kawasan penempatan yang rendah.

Beliau berkata demikian dalam satu sidang akhbar yang diadakan bilik gerakan bantuan banjir yang dibuka oleh Adun Selat Klang, Dr Halimah Ali.

Dr Halimah pula berkata, pihaknya sedang berusaha untuk mengumpul data-data kerugian penduduk di kampung-kampung yang dilanda banjir untuk dikemukakan kepada kerajaan negeri.

"Hingga sekarang kira-kira 700 borang bancian yang kita edarkan pagi tadi telah pun diisi dan dikembalikan pun kepada pihak kami.

"Melalui data yang kita perolehi, kita akan buat bancian dan akan kemukakan kepada kerajaan negeri supaya dapat dikenal pasti jenis bantuan yang diperlukan penduduk," kata Dr Halimah.

Dianggarkan lebih 700 keluarga telah terjejas akibat banjir yang melanda Kampung Delek dan Kampung Sungai Udang dan kawasan berdekatan.

Sementara itu, menurut seorang mangsa banjir yang mahu dikenali sebagai Shila, 27 tahun, banjir tersebut berlaku selepas kawasan tersebut dilanda hujan lebat semenjak awal pagi.

"Mengikut kata, hujan turun dari pukul 3.30 pagi. Saya tak keluar rumah. Bila saya nak pergi kedai saya pukul 9.00 pagi, saya tengok kawasan Kampung Sungai Udang dah banjir.

"Kedai saya pun air dah naik sampai paras betis. Lima komputer yang sedang dibaiki rosak dan beberapa aksesori telah rosak," ujar beliau yang merupakan pengusaha kedai membaiki komputer.

Lagi Mee <b>Udang Sungai</b> Dua | JuadahMalaysia.com

Posted: 05 Sep 2012 01:29 AM PDT

Cuti panjang hari Merdeka baru-baru ni daku & mr suami ke Penang atas urusan kerja sekaligus melaksanakan misi jalan-jalan singgah makan..hehe

Kali ni kami nak pekena mee udang di Restoran Aur Gading. Kata orang Penang, mee udang di sini antara yg terbest di Sungai Dua berbanding gerai2 mee udang yg bersepah disekitarnya. Lokasi restoran Aur Gading agak jauh ke dalam iaitu di Titi Timbul, Sungai Dua. Walaupun jln menuju ke situ agak masuk ke dalam, namun kedainya mudah nak jumpa.

sebelum pilih makanan, lihat dulu harga dia

tu diaa…. udang yg masih fresh dan bersaiz besar. kita kena pilih nak makan berapa ekor udang pastu serahkan pada chef utk penyediaan juadah berikutnya

pemandangan dlm kedai yg luas dan kebersihan yg dijaga rapi. satu lagi kat sini ada ruang air cond & ada ruang terbuka.

ruang makan di belakang kedai yg mengadap sungai – panoramanya sangat indah

wallaaa… juadah yg ditunggu-tunggu dah tiba. Mee udang semangkuk besar utk 2 org makan. ada 4 ekor udang semuanya berharga rm 26.50 semangkuk. huh, berpeluh-peluh….puas betul kami makan mee udang di sini mmng tidak mengecewakan. kuahnya pekat dan terasa kemanisan rebusan udang yg seimbang rasanya. Amacam korang terliur tak…terliur tak? :D

sotong kangkung pun sedap juga dgn kombinasi kuahnya yg serasi dgn menu. harga sepinggan RM5.

kerang rebus pun menyelerakan bila ia didatangkan dgn sos yg enak (gambar sos lupa nk selit).

lauk-pauk utk dimakan bersama nasi namun daku hanya mampu meratah sotong&ikan tnpa nasi krn perut kekenyangan melantak mee udang

sotong salut tepung… memang terbaik. adunan rempah secukup rasa dgn salutan tepung membuatkan sotong menjadi ranggup. puas sungguh daku meratah beliau krn kekenyalan sotong membuatkan ia bertambah nikmat. sos dia pun sedap juga.

cuma siakap 3 rasa yg agak kureng menangkap pada deria rasa daku

ada cili jeruk.. tapi tak tau nak makan dgn apa…

Pada pendapat daku, makanan di sini sedap (serius, menu yg daku order di atas mmng sedap) dan ada banyak lagi pilihan makanan. Harga ikut pasaran semasa. Quite mahal tapi reasonable. Makanan pun cepat je sampai. Gerai kelihatan bersih tapi byk lalat. Oleh itu daku sarankan agar tokey kedai (kalau dia terjumpa blog ni) agar dpt atasi masalah lalat yg mengganggu pelanggan / kami apabila makanan tiba di meja hidangan. Penat kami menepis hurungan lalat haritu. nasib baik ada kipas berdiri yg kami hala ke meja kami semata-mata utk halau lalat-lalat tu..huhu…entah la. agaknya kami duduk kat meja berdekatan sungai barangkali :(

How to get there: Restoran Aur Gading, Mee Udang Sg Dua Lot 228, Jalan Pangkalan Machang, Titi Timbul, Sungai Dua, 13800 Butterworth, Penang. Tel: 012-466 7967.

Kalau korang dari KL (lalu PLUS highway) dinasihatkan korang jgn masuk pulau dulu (jambatan Pulau Pinang)…..tapi terus ke Sungai 2, korang exit seblom tol…turn kanan…pas tu jalan sikit korang akan nmpak byk gerai2 mee udang. tapi jgn berenti lagi. tempat yg daku nak bagitau ni kena jalan lagi lebih kurang 3KM. Sblm naik jambatan, korang akan nmpak signboard kuning di sblh KIRI spti di atas…haha dah sampai la tu

Kat Penang ni dah banyak gerai mee udang yg daku pernah terjah. kalau nak baca pengalaman & review daku, boleh la cari di ruang "select category" dan klik "mee udang". Selamat menjamu selera.

pst : Anda ada pengalaman makan di sini ? Atau anda ada cadangan lain untuk makan mee udang? Jom kongsikan dikotak komen di bawah supaya saya lebih bersemangat lagi untuk melaporkan tempat-tempat makan best di seluruh Malaysia.

 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved