ads

Sabtu, 3 Mac 2012

04 di ramuan china - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di ramuan china - Google Blog Search


Abang gadis mangsa bom ditahan | Info Gallery

Posted: 02 Mar 2012 10:22 AM PST

ANGGOTA polis bertanya sesuatu kepada Saiful Eszwan berhubung kejadian letupan bom di Ramuan China Besar, Alor Gajah kelmarin.
ANGGOTA polis bertanya sesuatu kepada Saiful Eszwan berhubung kejadian letupan bom di Ramuan China Besar, Alor Gajah kelmarin.

MELAKA – Empat lelaki termasuk kontraktor pembersihan yang sepatutnya menerima bungkusan berisi bom buatan sendiri ditahan bagi membantu siasatan berhubung kes sebuah kotak meletup sehingga mencederakan seorang gadis di Ramuan China Besar, Alor Gajah kelmarin.

Timbalan Ketua Polis Daerah Alor Gajah, Deputi Superitendan Abd. Rahman Jid berkata, tiga daripada empat suspek itu ditahan di sekitar Alor Gajah dan Batu Berendam petang kelmarin manakala abang kepada gadis yang melecur itu ditahan malam kelmarin.

"Empat lelaki itu saling mengenali dan siasatan mengesyaki abang mangsa meminjam duit daripada ketiga-tiga lelaki yang turut ditahan.

"Abang mangsa ditahan bagi membantu siasatan berhubung kejadian letupan sehingga mencederakan adik sendiri," kata beliau ketika dihubungi Kosmo! di sini semalam.

kredit : kosmo.com.my

Info Gallery - Kekerasan bukanlah cara terbaik menyelesaikan masalah

04 di batu berendam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di batu berendam - Google Blog Search


My Rainbow...: Makan <b>di</b> Melaka : Roti Tampal, Bt <b>Berendam</b>

Posted: 29 Feb 2012 09:25 PM PST

Assalamualaikum.....

Waahhh, dah tengah hari nie. Perut pun dah berkeroncong jer kan....

Tiba-tiba teringat pula roti tampal di Batu Berendam. Tak tau roti tampal? Eissshhh... keshiaannn... Meh citer sikit pasal roti tampal.

Roti tampal ialah roti canai yang telah di masak, dan digoreng lagi sekali dengan telur ayam yang bertampal di permukaannya. Meh tengok rupanya :

Yang ini, pinggan Adam. Dia mula-mula tu nak order 2 keping, tapi kita tegahkan dulu. Tamakkan Adam tu... Dia memang 'hantu' roti canai juga, selain dari jadi hantu spagheti, burger dan bermacam-macam hantu lain. So, roti nie, tebal. Takkan sama macam kat kedai mamak. Roti canai kat kedai mamak zaman sekarang kan, nipiss jer kan. Melayang-layang sekeping. Kadang-kadang, nak kena makan 2 keping, baru kenyang sikit.
Tak adalah rasa lain dari yang lain, cuma roti dia tebal dan lembut. Bila ditampal pula dengan telur, maka rasa dia penuh berlemak (dan berkolesterol). Paling special, kena makan dengan sambal tumis dia. Mak oiii, power betul sambal dia. Sambal ikan bilis biasa jer... Tambah pula dengan kuah dhal. Yang kat bawah nie, kita punya set. Nampak tak, telur tu dah 'selimut'kan roti canai tu.
Lokasi kedai nie adalah di tepi sungai, Batu Berendam. Tepi jalan besar, diantara kilang-kilang National Semiconductor (NS), dan beberapa kilang lain. Ala, kalau nampak CIMB bank sebelah kiri, kedai nie depan sikit sebelah kanan. Rupa paras kedai dari luar, macam nie lah..

Yang kat bawah nie pula rupa paras dalam kedai. Kalau Sabtu pagi, mak datukk...penuhhh.. Pukul 10.00 pagi tu, nasib2 jer kalau ada belen-belen.

Antara menu sampingan wajib ialah telur separuh masak macam kat bawah nie...

Kedai nie, semata-mata ada roti canai, nasi lemak dah siap bungkus dan telur rebus. Lain-lain produk, memang x wujud. Itupun, orang penuhhh juga....

Sesiapa yang nak mendekati masyarakat Melaka, bolehlah cuba sarapan di sini....

04 di masjid tanah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di masjid tanah - Google Blog Search


PERGERAKAN PUTERI UMNO BAHAGIAN <b>MASJID TANAH</b> <b>...</b>

Posted: 20 Feb 2012 07:44 PM PST

SKUAD PUTERI PRIHATIN DI TAPAK PASAR MALAM MASJID TANAH


SKUAD PUTERI PRIHATIN DI TAPAK PASAR MALAM MASJID TANAH
Tarikh : 19/2/2012
Tempat : TAPAK PASAR MALAM MASJID TANAH
Masa : 6.00 -7.30mlm
Turut mengadakan pemeriksaan kesihatan percuma & kaunter semakan SPR

04 di alor gajah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di alor gajah - Google Blog Search


Orang Asal <b>di</b> Kg Bukit Putus, <b>Alor Gajah</b> | The Spirit of Lubok <b>...</b>

Posted: 06 Feb 2012 12:45 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Orang Asal di Kg Bukit Putus, Alor Gajah. Di Bukit Putus kami bertumpu ke rumah Aim (sebutannya A IM), seorang anggota PPP di kampong itu. Boleh dikatakan bahawa kesemua penduduk kampong itu adalah anggota PPP tetapi mereka ...
 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved