ads

Jumaat, 2 November 2012

04 di tanjung bidara - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di tanjung bidara - Google Blog Search


Kemalangan maut <b>di</b> jalan <b>Tanjung Bidara</b> ~ Kemalangan Jalan Raya

Posted: 02 Nov 2012 06:17 AM PDT

Inalillahi wainailaihi rojiun

2 November 2012

ALOR GAJAH - Seorang remaja maut selepas motosikal Modenas Kriss yang ditunggang merempuh sebuah motosikal lain sebelum bertembung dengan sebuah kereta di jalan Tanjung Bidara, dekat sini pagi semalam.

Difahamkan dalam kejadian kira-kira jam 11.30 pagi itu, motosikal ditunggang mangsa, Herman Rudin, 18, bersama dua lagi rakannya dari Tanjung Bidara ke Masjid Tanah hilang kawalan dan merempuh motosikal ditunggang warga emas, Baba Md Jasin, 74.

Rempuhan itu mengakibatkan mangsa melambung dan terseret ke laluan bertentangan sebelum bertembung dengan sebuah kereta jenis Proton Gen2 dipandu Rawi Yusof, 62, bersama rakan, Sidek Ahmad, 60, sebelum salah seorang lagi rakan mangsa, Mohd Firdaus Abdullah, 20, merempuh motosikal mangsa.

Rawi berkata, ketika kejadian dia bersama rakannya itu dari pekan Masjid Tanah dalam perjalanan pulang ke rumah di Tanjung Bidara.

"Selepas berlaku pertembungan, saya segera memberhentikan kereta dan membantu penunggang motosikal warga emas yang cedera sebelum menghantarnya ke Hospital Terendak," katanya.

Saksi kejadian, Mohd Khairul Aizad Abd Manan, 16, berkata, dia terdengar tiga dentuman sebelum melihat mangsa tercampak ke dalam longkang berdekatan.

"Bunyi dentuman kuat ketika mangsa merempuh motosikal warga emas terbabit yang kemudiannya terjatuh dan bertembung pula dengan kereta dari arah bertentangan," katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Alor Gajah, Superintendan Umar Ali Saifuddin Shaharuddin mengesahkan kemalangan membabitkan sebuah kereta dan tiga motosikal dan kes disiasat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Al-Fatihah

Sumber:
sinarharian.com.my/edisi/melaka-ns/remaja-maut-motor-bertembung-kereta-1.100058

04 di jasin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di jasin - Google Blog Search


Reddy Mozel nun <b>di Jasin</b>… | Pencinta Merah The Red Lover The <b>...</b>

Posted: 06 Sep 2012 09:00 PM PDT

IMG_4976

gambar dalam entry ni macam tak adil. coz depa hanya banyak snap gambar aku ngan Mozel sahaja. sedangkan aku berpeluk2 manja jugak sama Reddy. si tukang amik gambar aka RD lepas je dia snapkan dia pi lepak2 jauh ngan RB. masa ni ramai gak 2 kereta. ada abah, my 3 orang anak buah and also my bro Epi.

IMG_4978

korang ingat lagi tak Mozel and Reddy?

dah lupa?

sian depa…

jauh depa merantau dah skang, kat Jasin Melaka.

IMG_4984

ha itu Reddy, yang abang dok nak sangat jumpa. kerna abanglah makanya aku extended lagi satu nite duduk Melaka coz kita kena tunggu Dayah balik Melaka, she was beraya di negeri lain dahulu. Tu pun kalau boleh pak aji nak bertolak ke Jasin ni ke main awal. hamboihhh abah. tak sesabau nak nyambut bininya.

yelah malam tu mak aku balik tapi ni kita masih lagi di Melaka.

rileks bah….tak lari bini mung tuh.

IMG_4980

asalnya Reddy and Mozel dijaga Dayah di Klang tapi atas urusan kerja, terpaksa pindah di Melaka dan sob sob…makin jauh so tu yang agak payah kita nak datang jenguk. Kel and Paris yang kat KL pun aku tak visit lagik. …biar tak visit pun takper coz aku tau depa berempat ekor ni di tangan yang sangat pandai jaga kucing.

IMG_4997

Terima kasih ye Dayah menjaga Mozel and Reddy dan sudi terima kami semua di hari raya keempat.

jumpa lagi bila akak jenguk2 tanah Melaka tuh.

repeat pakai semula the brown Cambiossa Caftan by Gobok Chanteq

depa tak kenal kita :(

or depa kenal tapi merajuk tak tau ler…

Reddy ngah sibuk main…kaler bulu dia dah bertukar, dah tak macam brown dulu. Dah makin tua pun yer hehehhehe

my Mozel!

masih manjaaaaaaaaa

aku yang beria nak jumpa ke abang yang nak jumpa tapi memang eii geram betul ngan Mozel Reddy. specially Mozel ler coz dia kan kucing yang mengada manja ya sangat. Abang dok tanya2 gak bila nak amik balik, but not so soon lah. aku sebenarnya tak kisah pun kalau depa nak jaga permanently lagipun kita masih lagi dalam kondisi tak boleh nak jaga. selain dari logistic issue, si RB yang akan merenyam kerjakan kucing2 pun ye jugak.

Tunggulah dulu.

Ada rezeki kita bersatu kembali ye kucing-kucing mak semua. Kalau takde rezeki, penjaga kamu pun molek jaga korang sumer. Insyallah, sabar yek bang.

Special entry untuk kucing setelah hampir setahun tiada khabar berita kan …..

04 di batu berendam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di batu berendam - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di batu berendam</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Aug 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di batu berendam</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Jun 2012 07:08 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di batu berendam</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Jun 2012 07:27 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di batu berendam</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Apr 2012 07:33 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di batu berendam</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Mar 2012 10:48 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Trading the Intraday Breakouts | Free Forex And Gold Signals

Posted: 21 Mar 2012 10:58 PM PDT

Salam.

  1. Kelas Pattern and Strategies: Gold, Silver and Commodity Currencies akan di adakan pada 2 April di Batu Berendam Melaka. Fee RM500.
  2. Kelas Analisis Teknikal Harga Emas akan di adakan di Hotel Park Avenue, Sg Petani pada 7 April ini. Fee RM300.

Hubungi saya untuk pendaftaran. TQ

__________________________________________________________________________________

Good day traders!

When trading intraday breakouts, or when engaging in any type of trading, for that matter, it is important for traders to use every type of advantage possible. We want to search for situations in which the odds are in our favor and then take action.

Breakouts falls into three general type; real breakout, false breakout and pre mature breakout. A real breakout is spotted by an upward or downward movement of the price in a more convincing fashion. That is to be said, it is represented by either a long white or black candlestick or better, a marubozu. This is what we called candlestick attitude.

A false breakout occurs when the price appears to break below support or above resistance, only to rise back above support or fall back below resistance. A premature breakout is somehow between this two breakouts. First it break the support/resistance level, then it rise/fall back to the levels, only to continue its breakout direction back.

In trading the market, consolidation patterns exists in many forms such as:

Consolidation Patterns Diagram

For today's purpose, I shall explain the ascending and descending triangles patterns.

Ascending and Descending Triangles

These two patterns create excellent intraday breakout opportunities, because the pattern itself establishesa directional bias for the currency or commodities pair.

An ascending triangle is formed by a combination of diagonal support and horizontal resistance. The diagonal support is drawn by using the trendline tool.

Ascending Triangle

In the case of this pattern, the bulls are gaining strength and buying at higher and higher levels, while the bears are merely trying to defend an established level of resistance. Since the bulls are more aggresive than the bears, they are more likely to prevail in this battle. The odds favor a breakout to the upside.

A descending triangle on the other hand is formed by a combination of diagonal resistance and horizontal support.

Descending triangle

In the case of this pattern, the bears are gaining strength and selling at lower and lower levels, while the bulls are merely trying to defend an established level of support. The bears are the more aggresive party in this case, so the odds favor a breakout to the downside.

Trend filter

When trading these patterns, traders can gain a further edge by:

  1. Checking the direction of the currency pair prior to the formation of the triangle pattern;
  2. The time of the day filter.

On top of that, to be able to understand the buildup before the breakout would be essential in forecasting the breakout direction.

Happy piping!

Shufaad

Scridb filter

04 di alor gajah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di alor gajah - Google Blog Search


jawatan kosong <b>di</b> majlis perbandaran <b>alor gajah</b> - peluang kerjaya

Posted: 09 Oct 2012 02:36 AM PDT

Pembantu Penilaian:   Kerajaan / Government

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia keutamaan kepada anak negeri Melaka yang berkelayakan untuk mengisi jawatan kosong di MajlisPerbandaran Alor Gajah (MPAG) seperti berikut :

1. Pembantu Penilaian

MUAT TURUN SYARAT LANTIKAN

Tarikh Tutup Permohonan: 14 Oktober 2012

 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved