ads

Khamis, 6 Oktober 2011

04 di jasin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di jasin - Google Blog Search


PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN: HARAPAN PEMBANGKANG <b>DI JASIN</b>...

Posted: 14 Aug 2011 07:06 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Faktanya pembangkang tak pernah menang dalam sejarah PRU dan PRK di Jasin baik Parlimen mahu pun Dewan Undangan Negeri. Walau pun demikian , sejak PRU pertama hingga kini undi yang diperolehi oleh pembangkang semakin ...

04 di durian tunggal - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di durian tunggal - Google Blog Search


Attyfir: Jom Kita Ke <b>Durian Tunggal</b> Makan durian

Posted: 05 Oct 2011 07:36 PM PDT

Sebut Durian tunggal, orang yang macam aku yang suka sgt makan durian
mesti dah terbayang durian merata2..tapi nan hado.sejibik pun idak aku jumpa.
usahkan durian ..masa pagi sabtu kitaorang sampai ke Melaka se awal pukul 8 pagi , nak cari roti canai yang sedap sangat ler susah ..

Pagi tu lepas sarapan kat kedai kat area ayer keroh , baru gerak g durian tunggal
padahal pakngah ada je sediakan sarapan..tapi degil gak .nak gak rasa air tangan mamak gak yang buat..

sampai je rumah pakngah..tolong mak hias bilik..gambar semua dalam hp..bila nak upload tak boleh nak view..apa problem hp aku tuh ..

lepas siap hias bilik..mak buat lak pintu gerbang..aku idak nolong , mak , anak dara aku ngn maklong yang buat , aku tukang komen..aku memang tak berminat nak buat benda2 nie.

dan hasil seperti dibawah..ni pakai kamera lama..kamera baru si akak leh pulak buat hal pada hari kitaorg pergi melaka..gambar yg clear dlm hp.takleh nak view lak..hantam jer ler labu


 lepas siap je pintu gerbang, kitaorg terus check in resort yang kitaorg dah booked
(pergi tak kasi tau tuan rumah..puasler tuan rumah cari..kuikui..)
keluarga aku dan family maklong..kami amik bilik sebelah menyebelah ..
Pakngah ada jer sediakan lunch..tapi degil gak nak checkin bilik..sebab mak dah penat nak berehat.
lagi pun kitaorang ada bawak bekal , nasi + lauk pauk..dan fir pun dah tak sabar nak masuk kolam ..



resort yang kitaorg nginap , INB RESORT

Rehat-rehat kejap kat bilik, dalam pukul 4 siap2 lepas asar pergi balik rumah Pakngah 
sebab ema nak nikah petang tu .rupa2nya masa kami sampai tuan kadi tgh baca khutbah nikah dah
sebab buat dalam rumah..jadi sempit..susah nak snap gambar..


boleh sedondon lak ngn my cousin..tak tau pun dia pakai biru
lepas abis acara nikah , makan2 jap ..lepas tu aku & family g jalan2 shoping mall kat melaka
antaranya mydin..besh mydin kat cni..besar..dan macam2 ada ...
 Tengah sedap2 window sopink , maklong kol .
rupanya air mawar ngn bunga rampai ada kat kitaorg 
malam kang ada majlis berinai lepas tu nak merenjis skit..
kena ler pulak antar jap..tapi tak tunggu pun sampai majlis berlangsung 
gambar curi kat fb sedara mara , kira halal eh.
esoknya pulak , majlis persandingan 



selamat pengantin baru ema dan suami ,semoga bahagia hingga akhirhayat

kami tak tunggu majlis sampai abis, sbb kami nak check in resort tepi pantai pulak ..
nasib kol ada lagi kosong ..yang paling happy masa tu si firdaus.
masa ni baru sampai..pelik semua org kat situ kami beroren



 akhir sekali , orang yang tulis entry dan owner blog 
tiap2 minggu ada kenduri ..huhuhuuhu..
minggu ni sabtu/ahad ada..tp ahad g berdua je ngn along ..
leh dating2 sekali ..i like..
dan aku dah sewa lebih dari separuh resort yang ada untuk percutian raya cina nanti 
mesti lagi happening bila pergi bercuti ramai2..
kalau leh  hajat dihati nak buat family day .
tapi kalau lagi ramai lagi macam ragam , takpe buat kecil2 dulu 
nextime ada rezeki mana tau tertiba den kaya..
leh sponser hahhahahha..amin , kita bikin gempak.
time tu rasanya semua akan memberikan kerjasama..

.


04 di klebang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di klebang - Google Blog Search


Coconut Shake, <b>Di</b> Pantai <b>Klebang</b> =) | Silampuneon

Posted: 02 Aug 2011 02:28 PM PDT

Ok, sumpah...saya betul betul jatuh hati dengan coconut shake yang direkemen oleh kawan saya, Izot. Gila siot...first sedut coconut shake, hati mula terpikat ! Tak percaya...sangat slurrrrpy !!

Lokasi : Pantai Klebang, Melaka

Paling Best : Coconut Shake Special With Vanilla Ice Cream On Top !

Harga : 

Coconut Shake RM1.50

Coconut Shake Special RM2.00

Mula mula, dalam hati.."aku tak berkenan betul benda benda berkaitan kelapa nih.." Tapi bila da sedut tu...mak aih..apesal coconut shake ni sedap sangat ? Balik KL nak cari la coconut shake macam ni ? Huarghhh...sape tau kat mana nak cari coconut shake yang sedap kat KL ??? Tell meee ~

mula mula saya jual mahal dengan coconut shake nih huhu

tiba tiba nampak macam menarik je...nak cuba

order nasi lemak pulak

disebabkan lapar...saya bedal je..

coconut shake da sampai weh !!!

haha..siap ada ice cream vanilla on top

sesi suap menyuap macam pengantin..saje je prektis

ngaaaa !

cak !

the gadis...

kekenyangan makan nasi lemak dan coconut shake =)

sedut till the last slurppp

kedai ni penuh wo...banyak peminat..tak kira melayu , cina dan india..

babai nasi lemak !

babai pantai klebang coconut shake..lain kali saya datang lagi ok !


P/s: Masih termimpi mimpi kesedapan coconut shake sampai sekarang...oh tidak...huhu...Oh coconut shake i will miss you bebeh =)

04 di sungai udang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di sungai udang - Google Blog Search


Trip memancing <b>udang</b> galah <b>Sungai</b> Sepetang <b>di</b> Kampung Dew

Posted: 20 Sep 2011 07:11 AM PDT

Tarikh 17 September 2011
Pemancing: Rashid, Shafik & Kadir
Boatman: Khairul Salleh bin Ahmad
Contact: 0125145023
Shafik orang pertama yang mendapat habuan, ikan duri dua ekor sekali gus.
Posing dengan udang-udang galah yang dipancing.
Dia juga begitu gembira sekali bila diberi peluang untuk mengemudikan boa, cuma tak cukup kuat untuk menarik enkol bagi menghidupkan enjin.
Udang Galah Sepit biru pertama dapat dari pancing di bawah bot sahaja.
Makan tengah hari yang simple tetapi sedap
Pulang dengan hasil yang agak memuaskan, yang lebih penting ada pasang niat nak datang lagi.
Malamnya pula En Rashid datang lagi untuk aktiviti melihat kelip-kelip.

04 di alor gajah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di alor gajah - Google Blog Search


! BUDAK KAMPUNG ONLINE !: Demi Rakyat: Ceramah Anwar <b>Di Alor Gajah</b> <b>...</b>

Posted: 23 Sep 2011 02:55 AM PDT

di negeri melaka - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri melaka - Google Blog Search


Ke arah Sifar Pembangkang <b>di Negeri</b> Sembilan - Anak Muda Kampung <b>...</b>

Posted: 20 Sep 2011 09:37 PM PDT

SENAWANG, 20 September 2011 – 'Majlis Pemimpin Bersama Rakyat serta Sambutan Hari Raya Aidilfitri 2011 dan Sambutan Kemerdekaan ke 54 Peringkat DUN Paroi' bertempat di PADANG SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN SENAWANG dengan kehadiran Menteri Besar, Dato' Seri Utama Haji Mohamad Haji Hasan.

MENTERI BESAR MENYERU AGAR PENDUDUK 15 CAWANGAN UMNO PETI UNDI SENAWANG DAN TAMAN MARIDA YANG HADIR MALAM INI SENTIASA BERSATU PADU DAN MENGEKALKAN MOMENTUM KERJASAMA DALAM USAHA SIFAR PEMBANGKANG.

Turut hadir di ialah isteri Menteri Besar, Raja Datin Seri Salbiah Tengku Nujumuddin, YB Saudara Khairy Jamaludin, Ahli Parlimen Rembau merangkap Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia dan Sahibus Samahah Dato' Haji Mohd Yusof Ahmad, Mufti Jabatan Agama Islam Negeri.

Petikan dari http://n9kini.com/?p=54010

(Komen : Syabas Dato' Seri Utama Haji Mohamad Haji Hasan kerana menjadikan SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN SENAWANG sebagai tempat memberi ucapan politik)

04 di klebang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di klebang - Google Blog Search


Utusan Malaysia Online - Terkini

Posted: 25 Sep 2011 10:55 AM PDT

Kapal selam Agosta 70 akan dibawa pulang ke Malaysia

Kapal selam Agosta 70 akan dibawa pulang ke Malaysia

25/09/2011 2:08pm

KUALA LUMPUR 25 Sept. – Satu majlis menandatangani pemindahan pemilikan kapal selam Agosta 70 daripada kerajaan Perancis kepada kerajaan Malaysia diadakan di Kedutaan Malaysia di Paris, Perancis pada Jumaat.

Duta Malaysia ke Perancis Tan Sri Abdul Aziz Zainal mewakili kerajaan Malaysia sementara Pengarah Pembangunan Antarabangsa, Kementerian Pertahanan Perancis Yves Blanc mewakili kerajaan Perancis.

Turut hadir pada majlis itu ialah Atase di Kedutaan Malaysia Perancis Kapt Ismail Abdullah, menurut kenyataan Kedutaan Malaysia di Paris kepada Bernama di sini hari ini.

Agosta digunakan untuk tujuan melatih krew pertama kapal selam Malaysia dari 2005 hingga 2009 dan latihan itu dijalankan berikutan kontrak yang ditandatangani Malaysia untuk pemilikan kapal selam Scorpene Perancis pada 2002.

Perjanjian pemindahan itu telah ditandatangani di Kuala Lumpur pada 16 Mei lepas.

Agosta akan diangkut di atas sebuah limbungan terapung ke Malaysia pada minggu pertama Oktober oleh Felda Transport dan ia akan diserahkan kepada kerajaan negeri Melaka yang kemudian dijadikan sebuah muzium di Klebang, Melaka. - Bernama

 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved