ads

Rabu, 4 Disember 2013

04 di ayer keroh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di ayer keroh - Google Blog Search


Kendarat KITA, Melaka: Kendarat <b>di Ayer Keroh</b>, Melaka

Posted: 02 Dec 2013 03:38 AM PST

Tarikh: 30 November 2013
Lokasi: Dewan Bistari, Ayer Keroh,Melaka.

Seramai 7 orang ahli kendarat berpakaian kemaja putih telah memulakan tugas pada pukul 9.45 pagi. kerja kerja tamat pada pukul 4.00 petang.













04 di klebang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di klebang - Google Blog Search


Henti tambak laut <b>di Klebang</b> - Utusan Online

Posted: 16 Sep 2013 11:21 AM PDT

Oleh AMRAN MULUP
utusanmelaka@utusan.com.my

MELAKA 16 Sept. - Hampir 200 nelayan di empat kawasan telah lama menderita apabila hasil tangkapan laut berkurangan berikutan kerja menambak laut kawasan pantai di Klebang hingga ke Kampung Hailam masih dilaksanakan.

Empat kawasan yang teruk terjejas berikutan projek tambakan laut ialah Lereh, Kampung Hailam, Balik Bukit dan Klebang.

Pengerusi Jawatankuasa Pertanian dan Pembangunan Usahawan negeri, Datuk Hasan Rahman berkata, sepatutnya kerja penambakan laut sudah dihentikan berikutan keputusan kerajaan negeri untuk menghentikan sementara waktu kelulusan tersebut untuk diselaraskan.

Bagaimanapun menurutnya, arahan tersebut tidak diendahkan oleh pengusaha projek berkenaan kerana masih ada antara mereka yang berdegil dan melaksanakan kerja penambakan laut di kawasan terbabit.

''Pengusaha tidak endahkan arahan kerajaan negeri dan mereka teruskan aktiviti penambakan laut di samping mereka meletakkan kapal pengorek di laluan nelayan keluar masuk.

''Keadaan ini menyukarkan nelayan keluar untuk menangkap ikan di samping beberapa lokasi pusat habitat ikan sudah terjejas berikutan kerja yang dilaksanakan," katanya di sini hari ini.

Hasan berkata, kerja penambakan laut juga secara tidak langsung telah menjejaskan pusat habitat ikan yang sering kali menjadi lokasi nelayan menangkap ikan.

Menurutnya, beliau telah menemui kesemua nelayan terbabit dan mendengar rintihan mereka kerana sumber pendapatan hasil tangkapan ikan semakin berkurangan.

Justeru, katanya, Unit Perancang Ekonomi Negeri (UPEN) perlu memantau aktiviti penambakan laut yang sepatutnya dihentikan tetapi sebaliknya tidak diendahkan oleh pengusaha terbabit.

''Saya akan memaklumkan kepada pihak bertanggungjawab termasuk UPEN agar tindakan segera perlu diambil bagi membantu nelayan di empat kawasan yang terjejas teruk pendapatan mereka," katanya.

Beliau berkata, semua nelayan di empat kawasan berkenaan mengharapkan kerajaan negeri dapat menghentikan kerja penambakan tersebut sekali gus membolehkan nelayan kembali mencari rezeki di situ.

04 di alor gajah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di alor gajah - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Perbandaran <b>Alor Gajah</b> November 2013 <b>...</b>

Posted: 29 Oct 2013 01:36 AM PDT


Logo-Majlis-Perbandaran-Alor-Gajah

Jawatan Kosong di Majlis Perbandaran Alor Gajah November 2013 Terkini :

Tags : jawatan kosong majlis perbandaran alor gajahkerja kosong di alor gajahweb jawatan kosong honda di alor gajahjawatan kosong alor gajah 2013jawatan kosong di alor gajahkerja kosong di alor gajah & melakakerja kosong kawasan alor gajahmajlis perbandaran alor gajah jawatan kosong 2013
Jawatan Kosong di Majlis Perbandaran Alor Gajah November 2013

di negeri melaka - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri melaka - Google Blog Search


Hartah Untuk Di Jual <b>di negeri Melaka</b> | Travelog Seorang Trader

Posted: 23 Nov 2013 06:40 AM PST

Salam semua.

Kelmarin adalah satu pengalaman yang sangat berharga untuk saya. Saya berkesempatan untuk berjumpa dengan 4 orang jutawan hartanah tahap otai.

"Bro. Yang pakai baju t shirt biru senget tu baru je lepas jual tanah dia. Total Rm6.5 juta. Ada banyak lagi tu. Dia nak lego sikit-sikit"

Saya tengok pakcik tu tengah kunyah otak-otak sambil tersengeh.

"Yang ni Pak Lang aku. Aku pun dah hilang track berapa banyak tanah dia. Yang sebelah hujung tu,tanah dia merentang dari Kampung Bukit Pulau sampai ke rumah anak yatim Fatimah Zaharah."

Rumah Anak Yatim Fatimah Zaharah
Rumah Anak Yatim Fatimah Zaharah

"Luas tu bro…" kata saya.

"Ada la dalam 12 ekar. Tu yang aku tau. Yang lain ntah le".

"Yang sorang lagi ni semua barang pun dia main. Macam kau le, mak bapak je tak jual"

Saya tengok pakcik tu gelak sakan.

"Ni geng Lang Buana bro. Apa barang pun jalan. Ko tanya je mana tanah or building kat Melaka ni, sape owner dia, nak jual ke tak, berapa harga, semua dieorang tau. Tak payah pakai database bro. Batu sempadan pun dieorang dah hafal!"

Kata kawan saya sambil hisap rokok.

Ni first time saya jumpa geng Lang Buana ni. Semuanya otai. At least 60 tahun ke atas. Dari gaya dressing, memang tak rupa jutawan lah. Bukan macam budak muda sekarang ni. Baru ada duit penuh kocek kiri kanan, dressing mengalahkan Donald Trump. Lang Buana ni sampai tak cukup kocek nak isik!

1 jam dengan geng Lang Buana ni terbukak mata saya yang betapa hebat nya dieorang ni bila masuk bab tanah, building dan apa saja yang boleh di jual. Sebelum ni saya memang tak tahu dan tak ambik tahu pasal hartanah atau property.

Saya pun tak tau kenapa. Sebelum ni tak terbukak hati langsung tapi malam tu penuh bersemangat saya dengar cerita dieorang.

Kalau anda nak beli hartanah atau apa sahaja property di negeri Melaka ni, anda harus kenal orang yang betul dan boleh di percayai. Geng Lang Buana ni adalah pilihan yang terbaik.

Saya ada letakkan senarai hartanah untuk di jual di negeri Melaka yang saya updatekan setakat 23 November 2013 di bahagian Page blog ini. Insyaallah akan saya updatekan banyak lagi.

Nak beli tanah? Nak beli hotel? Nak beli stesen minyak? Nak beli rumah kedai? Insyallah semuanya ada.

"Bro. Batu delima pun ada bro. Barang baik ni…nak kebal boleh, nak tarik duit pun boleh. Aku ada 2 bijik. Harga bukak RM4juta sebijik. Ada berani?"

Hubungi saya jika anda serius berminat.

Shufaad

 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved