ads

Isnin, 8 Ogos 2011

04 di tanjung bidara - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di tanjung bidara - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung bidara</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Jun 2011 11:39 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Anis Anwary: Bercuti <b>di</b> Pantai <b>Tanjung Bidara</b>,Melaka

Posted: 14 Apr 2011 12:31 PM PDT

Assalamualaikum semua.Mesti kamu semua  rasa pelik kan dengan entry saya kali ni?haha!saya dah tak tulis dalam english dah.Saya tulis dalam bahasa melayu dah.Kenape?sebab saye ikot Babydiera lah.Ape lagi.HAHAHA!alah,bukan ape,saya tulis entry dalam english pon sebab maybe ada yang non malay baca blog saya.Tapi saya tgk mcm takde je non malay yang baca.Semua malay je.So,baik saya tulis dalam bahasa melayu.HIHIHI.

Untuk entry kali ni,saya nak bercerita tentang percutian saya ke Pantai Tanjung Bidara,Melaka.Percutian ni dah lama kami bincangkan dari bulan lepas lagi.Tapi still tak ada peluang nak pegi.Pada sabtu lepas,baru lah kami berpeluang nak pergi bercuti bersama-sama.Yang pergi dalam percutian ini ialah kekasih hati saya Babydiera,Bab Xavies,Kecik Lazara,Aiman Biber,Aizat smith dan Bittu batman.Setelah semua sudah bincang pada minggu tu,kami pon bersiap sedia dari hari sabtu lagi.Alhamdulillah bersyukur pada Allah apabila Aizat Smith menyedari bahawa tayar kereta mak saya telah botak dan dawainya sudah terkeluar-keluar.Pada malam itu juga saya minta duit papa untuk beli tayar baru.Pada awalnya,kedai dah nak tutup,tapi bisnes punya pasal,sanggup tutup lewat.Selepas menukar spender,eh silap,selepas menukar tayar kereta,kami pon pulang untuk packing barang.Saya sempat tidur sekejap,sebab terlalu mengantuk.Dalam pukul 1,aku terjaga,sebab Aizat Smith kacau saya tido.Saya pon mandi dan siapkan diri.Aizat Smith dan Kecik lazara sempat buat video shuffle di dalam bilik saya sebelum kami bertolak.

Saya comel kan?please ckp saya comel :)


Kami bertolak dari rumah pada pukul 2 pagi.Kami pon pegi ambil babydiera dan bab xavies seterusnya ke kedai mamak untuk mengalas perut kami.Pada pukul 3 tepat,kami pon meneruskan perjalanan ke Melaka.Ketika dalam perjalanan,Aiman bieber tido nyenyak sambil mulutnya ternganga sementara Bitu pula tido berdengkur sampai kami sesat jalan.Alhamdulillah,nasib baik bitu sempat bangun ketika kami sesat.Kami sempat masuk ke simpang masjid tanah,kalau tak dah pergi bandaraya Melaka dah.Kami pon teruskan perjalanan dan akhirnya,sampailah di Pantai Tanjung Bidara.Banyak chalet yang penuh ketika itu.Ketika Aizat Smith nak buat U-turn,tiba2 tayar kereta terjerlus di dalam pasir.Dalam juga pasir itu.Kami cuba menolak kereta,tapi tak jadi.Hasil otak cerdik Aiman Bieber,kami berjaya menolak kereta itu dengan meletakkan kayu dan spring di bawah kereta.

Tough tak saya?Huhu


Setelah penat dengan kerja itu,kami minum pagi di gerai.Selepas minum,kami ke rumah nenek Bitu utk berehat sebentar.Selepas setengah jam berehat,kami menuju ke pandai yang berdekatan dengan kem sebab bitu ckp kat situ best.Apabila sampai,kami mencari port yang hujung sekali,sebab port di situ aman dan tiada org.Saya agk hampa skit sebab ombak tidak kuat.Saya gemar bermain ombak.Babydiera tidak mandi dan hanya bermain handphonenya saja sementara saya menemaninya.Hai,cantik tak?ni bab yang tulis
Ini tapak sulaiman yang saya jumpa.Pelik kan?

Ini obor-obor yang saya jumpa.Masak gulai sedap ni :P


Babydiera kesian saya tak dapat mandi dan akhirnya dia mengizinkannya.Saya mandi kejap je sebab tak suka dengan keadaan laut disitu.Seterusnya,saya dan kawan-kawan tulis mcm2 di atas pasir.Kami juga turut terjumpa obor-obor dan tapak sulaiman di situ.Hehe.Setelah hampir sejam di pantai,kami berehat sebentar di rumah nenek Bitu.Kami sempat mengambil gambar di sekeliling kawasan umah nenek Bitu yang cantik dan aman tu.Selepas sejam berehat,kami pon meneruskan perjalanan ke Bandaraya Melaka.Ketika dalam perjalanan,semua tidur nyenyak kecuali saya dan Aizat Smith.Apabila sampai,Babydiera terus terjaga.Saya mengajaknya jalan-jalan di sekitar mahkota parade.Kami sempat makan McDonald sebab tak boleh keluar dari bangunan kerana hujan yang amat kebat.Selepas selesai makan,kami berjalan di sekitar Mahkota Parade.Apabila hujan sudah berhenti,kami pon kembali semula ke kereta.Ketika itu kereta sudah overheated,nasib baik saya datang dan off engine.Kalau tak,habis meletup kereta saya.Ketika itu,saya pon ambil camera untuk menangkap gambar baby comel saya Babydiera.Ketika saya sedang ambil camera,Aizat Smith dan Aiman Bieber terjaga.Saya pon ajak diorang ke dataran pahalawan.Kami sempat buat photoshit disekitar padang Dataran Pahlawan.Selepas photoshit,kami pon pulang ke kuala lumpur.Kami bertolak dalam pukul 6 petang dan sampai di rumah dalam pukul 9 malam.Saya yang drive tau.Sumpah ngantok gila,tapi demi cinta saya terhadap Babydiera dan kawan-kawan.Saya sanggup tahan.

Ini lah gambar babydiera yang comel hasil tangkapan saya.Comel tak?comel kan?nak cium?tak boleh.Saya je boleh.HAHA!

SAYA GEMBIRA SANGAT SEMUA ORG BERGEMBIRA PADA HARI ITU TERUTAMA KEKASIH HATI SAYA BABYDIERA.SAYA MINTA MAAF KERANA BUAT HAL HARI TU.SAYA JANJI SAYA TAK BUAT LAGI.


Thanks for reading . I hope you like it . Come here again . Have a nice day :)

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

04 di durian tunggal - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di durian tunggal - Google Blog Search


<b>Durian Tunggal</b> Semi-Detached House For Sale at RM205,000 | Melaka <b>...</b>

Posted: 28 Mar 2011 12:12 PM PDT



Projeck Baru, tak pernah orang tinggal
Berdekatan Lapangan Terbang Melaka
Sekolah, pasar borong
3197 sq feet ( 40\' X 80\' )
leasehold
4 bilik

For Further Information
Kindly Contact:
JENNIFER GAN- 012-6969992 /016-6615002/016-3288064

[ view more detail ]

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

04 di sungai rambai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di sungai rambai - Google Blog Search


Perpustakaan Desa Siber Ilmu Taman Makok: Door To Door

Posted: 20 Jul 2011 12:04 AM PDT

Door To Door dijalankan bersama PDSI Permatang Tinggi serta PD Alma di Tadika Perpaduan Taman Keenways untuk menggantikan buku baru.

Tarikh: 20 Julai 2011
Hari : Rabu
Tempat : Tadika Perpaduan Taman Keenways

Lokasi seterusnya di Tadika Pasti Taman Kota Permai juga untuk menggantikan buku-buku. Terima kasih Pn. Faridah serta Irma Azlini kerana bersama - sama menjayakan DTD.

Tempat : Tadika Pasti Kota Permai

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

04 di serkam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di serkam - Google Blog Search


Malaysia Zoom » DUN <b>Serkam</b> taja 6075 naskhah Utusan Malaysia

Posted: 19 Jul 2011 04:03 PM PDT

MELAKA 19 Julai – Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Serkam, Datuk Ghazale Mohamad hari ini menaja sebanyak 6,075 naskhah akhbar Utusan Malaysia untuk diagih-agihkan kepada sembilan buah sekolah di kawasan tersebut.

Setiap sekolah akan menerima 15 naskhah akhbar Utusan Malaysia pada setiap hari khususnya terbitan hari Rabu untuk digunakan pelajar memanfaatkan sisipan Akhbar Dalam Pembelajaran (ADaP).

Ghazale yang juga Pengerusi Jawatankuasa Pengangkutan, Penerangan, Perpaduan dan Pengguna negeri berkata, sebanyak tujuh buah sekolah rendah dan dua buah sekolah menengah telah dipilih untuk menerima sumbangan tajaan tersebut.

Menurutnya, sekolah tersebut ialah Sekolah Kebangsaan (SK) Datuk Haji Baginda, SK Serkam, SK Serkam Darat, SK Tedong, SK Pulai, SK Bukit Tembakau, SK Sempang serta Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Seri Mahkota dan Sekolah Menengah Agama Assaiyidah Khadijah.

"Akhbar Utusan Malaysia akan menjadi bahan bacaan tambahan kepada pelajar untuk mengikuti perkembangan semasa yang berlaku di dalam negara.

"Lebih penting, pelajar dapat memanfaatkan sisipan ADaP bagi membantu lebih ramai murid tahun enam membuat persiapan menghadapi Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) September ini," katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada majlis penyampaian sumbangan akhbar Utusan Malaysia untuk sembilan sekolah dalam DUN Serkam di SK Serkam Darat di sini, hari ini.

Turut hadir ialah wakil dari Pejabat Pendidikan Daerah (PPD) Jasin, Mohd. Mokmin Hamzah, Ketua Biro Utusan Cawangan Melaka, Amran Mulup dan guru-guru besar dari sembilan buah sekolah DUN Serkam.

Ghazale turut menyeru guru-guru di sekolah terlibat mengagih-agihkan penajaan akhbar tersebut agar pelajar dapat memanfaatkan ruangan ADaP selain bahan ilmu lain yang disiarkan.

Menurutnya, beliau bercadang meneruskan penajaan akhbar tersebut tahun depan tetapi kali ini melibatkan sekolah rendah jenis kebangsaan Tamil dan Cina di DUN Serkam.

Dipetik dari Utusan Malaysia

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.
 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved