ads

Sabtu, 18 Mei 2013

04 di machap - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di machap - Google Blog Search


rohayu osman: sepetang <b>di</b> RNR <b>MACHAP</b>

Posted: 19 Apr 2013 08:52 AM PDT




















 layan gambo diorang nie lagi syok dpd melayan ntah ape-ape lagi sandiwara dan lakonan tak berbayar dia tue....

ok.. mmg tipu lah lau aku nie tak sayang dia lagi kan..

if jika betul memang dia jodoh aku.. tak kemana pun..
pasti dia akan kembali dgn penyesalan dan keinsafan..
jika dia bukan jodoh aku.. aku terima Qada n Qadar Allah ni..
semua yg terjadi pasti ada HIKMAH yg tersembunyi..
gambor-gambor nie diambil masa otway nk balik muo masa aku g JB uruskan pasal rumah ritu..
sekali lagi mencabar diri
yeah.. alhamdulilah.. segala urusan dipermudahkan..
cumanya Alisha Aqeela tu je yg susah sikit..
time nak tido terpaksa dok atas riba juga sambil memandu..
memg mcm org jakun je dpt main kt playground..
mama memg jarang bawak g playground..
bukan ape.. untuk keselamatan..
mama tak leh handle sorang.. if ada pape nati mcm mane dgn adik dia plak..
tunggu adik besar sikit boleh main sama-sama... 
tgn mama ada 2 je..
kalau mama rasa selamat mama akan benarkan dia main..
mcm playground ni..
dia sorang je yg main..
tak berebut-rebut dgn org lain..
hehehehe..
takpelah nak.. bila dah tiba masa nati bila dah pandai berdikari..
main lah sepuas-puasnya...
okeh..

In Shaa Allah mama akan buat yg terbaik untuk kamu berdua ya..

04 di durian tunggal - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di durian tunggal - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Apr 2013 09:40 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Timb Pengarah Hospital antara calon PAS di Melaka - Harakahdaily

Posted: 14 Apr 2013 05:26 PM PDT

(Calon-calon PAS di Melaka diperkenalkan malam tadi)

MELAKA: PAS Melaka mengumumkan calon-calonnya  di Kg Tedong Pekan, Jasin malam tadi yang disempurnakan oleh  Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu.

Kira-kira 70 peratus calon yang dikemukakan adalah muka baru yang kali pertama bertanding.

Mengetuai senarai calon-calon tersebut ialah Pesuruhjaya PAS Melaka, Adly Zahari (gambar kiri) yang akan bertanding di N09 Durian Tunggal.

Dua orang Pesuruhjaya PAS Melaka iaitu Ustaz Kamaruddin Sidek kekal bertanding di  N26 Serkam manakala Ustaz Mohd Nor Omar bertanding di N12 Pantai Kundur buat kali pertama.

Manakala bekas Timbalan Pengarah Hospital Melaka, Dr Mohd Khalid Kassim (gambar kanan) diletakkan sebagai calon di N17 Bukit Baru.

PAS Melaka juga buat kali pertama meletakkan  calon dari Dewan Himpunan Penyokong PAS iaitu Richard Wong dan calon muslimat iaitu Ketua Dewan Muslimat PAS Negeri Melaka, Kintan Man di N28 Sungai Rambai.

Senarai calon-calon PAS Melaka :

N01 - Kuala Linggi -  Julasapiyah Kassim (Calon lama)
N02 - Tg Bidara - Imran Abdul Rahman (Calon lama)
N 04- Lendu - Asri Shaik Abdul Aziz (Calon baru)
N 05 -Taboh Naning - Abdul Halim Abdul Jalil (Calon baru)
N09 - Durian Tunggal - Adly Zahari. (Calon Baru)
N10 - Asahan - Richard Wong - (Calon baru)
N12 - Pantai Kundor - Mohd Nor Oma (Calon baru)
N17 - Bukit Baru - Dr Mohd Khalid Kassim (Calon baru)
N18 - Ayer Molek - Mohd Khairi Abdul Aziz (Calon baru)
N23 - Telok Mas - Harun Mohamed (Calon baru)
N26 - Serkam - Kamaruddin Sedik (Calon lama)
N27 - Merlimau - Yuhaizad Abdullah (Calon lama)
N28 - Sg Rambai - Kintan Man (Calon baru).
P134 - Masjid Tanah - Mohd Nasaie Ismail (Calon baru)

04 di umbai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di umbai - Google Blog Search


ikan bakar <b>umbai</b> : RESTORAN PARAMESWARA | JAAkechik <b>...</b>

Posted: 03 May 2013 08:00 AM PDT



Orang kata kalau datang ke Melaka, tak pergi pekena ikan bakar di Umbai tak sah kan? so jaa pun terpaksa ler listkan jugak tempat ni dalam buku nota jaa. haha. jangan ko tak tahu, jaa siap wat list kat mana yang nak pergi dahulu dan kemudiannya yer.



semua aktiviti kami selama berada di Melaka rapi tersusun. padat sungguh jadual kami ngan jenjalan. hihi. bukan apa takut terlepas 'scene/part best' benornya. kalau semua tempat menarik boleh pergi baru ler puas hati yer dak? so part makan-makan ni mesti menjadi part yang penting gak la untuk kami...wihihi....

Untuk makan ikan bakar kami pilih Restoran Parameswara. ramai dalam internet orang suggest kedai ini. so kami pun terjah lah jugak. nak jugak merasa, sejauh mana sedap ikan bakar di Restoran Parameswara ni? tapi series cakap jaa betul-betul kecewa ngan makanan kat sini. kecewa! kecewa!



1 ekor ikan tuko bakar (adik beradik si ikan pari)


jujur jaa cakap jaa takkan kesini lagi dah kot. cukup ler kali ni jer. kalo ada rezeki datang Melaka lagi memang jaa takkan datang dah. sume masakan dia failed. susah nak citer macam mana, yang pasti sume nya di kalangan kami duk pot pet pot pet menyesal datang ke situ. macam sesia jer bayar. kualiti makanan langsung tak jaga. 


2 ekor ketam masak bercili/sambal tak sedapppp
tomyam campur yang rasanya tah apa-apa



yang paling tak best adalah dia punya tomyam, kedua dia punya ikan siakap 3 rasa, pastu yang ketiga dia punya pencicah. hancuiiiii!! langsung tak sedappp! hisshh.... kami betul-betul kecewa malam tu. bukan tak bersyukur dengan rezeki yang ada, tapi rasa tak berbaloi dengan apa yang telah bayar! bukan murah tahu? 

1/2 ekor siakap 3 rasa, tapi hanya ada 1 rasa iaitu rasa tak sedappp

total makanan kami malam tu RM101. mahal kalau sedap kami tak kisah. tapi ini tidak, mahal pluss tak sedappp. eh betul-betul rasa nak jer mintak duit balik….huhhuhuuu…. tobat takmo datang lagi dah….. serik giler kot! jaa up entry ini bukan bermaksud jaa nak kondom kondem kedai ni tau, tapi jaa perlu jujur untuk memberi komen dan komen ini bukan lah hanya dari rasa tekak jaa sahaja, malah dari tekak kami semua (en.suami/adik ipar/ anak sedara). semua sepakat kata K.E.C.E.W.A.... buat maybe bagi tekak orang lain masakan kat sini super duperr sedappp kot. maybe kami ajer yang terlebih cerewet.... huhu!
p/s : jaga la kualiti kalau nak kedai kita makin maju!!

~ Terima kasih...klik LIKE kalau suka ~

di negeri melaka - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri melaka - Google Blog Search


Nukilan Wan Motor: Sambutan Hari UMNO Peringkat <b>Negeri Melaka</b>

Posted: 12 May 2013 09:29 PM PDT

Assalamualaikum wbt

Alhamdulillah syukur padamu Ya Allah

Hari ini akan berlansung Sambutan Hari UMNO Peringkat Negeri Melaka serta menyambut Hari Ulangtahun Kelahiran Ketua Menteri Melaka Datuk Wira Ir Idris Hj Haron di Sri Bendahara Seri Negeri, Ayer Keroh Melaka yang akan bermula jam 6 Petang hingga 11 malam.

Sholat maghrib bersama diikuti dengan bacaan tahlil dan doa kesyukuran dan Sholat Isyak secara berjemaah seterusnya menyambut Hari UMNO dan Menyambut Hari Kelahiran Ketua Menteri Melaka.


Semua Ahli UMNO seluruh Negeri Melaka dijemput menghadirkan diri pada malam ini bagi bersama-sama untuk meraikan Sambutan Hari UMNO dan Hari Kelahiran Ketua Menteri Melaka yang ke-10 pada hari ini.

Jangan lupa ya... :)

Pakai baju UMNO tau.. Dan berbanggalah kita sebagai Ahli UMNO kerana Kerusi Parlimen kita semakin bertambah... hehe.. :)

Nukilan Wan Motor

 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved