ads

Sabtu, 18 Februari 2012

04 di machap - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di machap - Google Blog Search


Liputan Siri Jelajah Anwar Ibrahim <b>Di</b> Felda Bukit Damar, Lanchang <b>...</b>

Posted: 17 Feb 2012 01:09 PM PST

Ihsan Malaysiakini

DIALOG RAKYAT: Ceramah Anwar berjalan lancar <b>di</b> Felda Pahang

Posted: 17 Feb 2012 11:21 PM PST


Hazlan ZakariaSemuanya berjalan lancar semalam, sewaktu Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim menjelajah penempatan Felda di Pahang - negeri Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Berbeza dengan apa yang berlaku ketika Anwar ke penempatan skim pembangunan tanah persekutuan di Machap, Melaka, peneroka Felda Bukit Damar di Lancang, Pahang menyambut ketibaan beliau dengan tangan terbuka.

NONELebih 300 orang, termasuk beberapa penduduk kampung Orang
Asli, menyambut ketibaan Anwar dan memberi tepukan gemuruh ketika ucapannya.

Bendera dan sepanduk PAS, PKR dan DAP menghiasi jalan-jalan utama dan di tempat ceramah di sebuah rumah penyokong parti tersebut.

Anwar menghabiskan kira-kira sejam beramah mesra dengan peneroka, tanpa sebarang masalah.

Dua kenderaan polis - sebuah kereta peronda dengan dua anggota beruniform dan kenderaan polis trafik dengan empat anggota, kelihatan meronda dan memantau di situ.

Anwar mengambil kesempatan itu untuk menangani beberapa isu berbangkit kepada orang ramai yang kebanyakannya Melayu.

Beliau mempertahankan kenyataannya mengenai Israel, dengan menuduh Umno memutarbelitkan kenyataannya dalam temubualnya dengan Asian Wall Street Journal.

"Utusan Malaysia ... Mereka tak belajar bahasa Inggeris dengan betul, mereka tak faham apa yang saya katakan (semasa temubual itu)," katanya berjenaka.

04 di durian tunggal - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di durian tunggal - Google Blog Search


MAJLIS HI TEA PAS DISAMBUT HAMBAR OLEH PENGUNDI DUN <b>...</b>

Posted: 18 Feb 2012 02:45 AM PST

ALHAMDULLILLAH...!!!! PENGUNDI DUN Durian Tunggal, Melaka masih lagi menaruh KEYAKINAN PENUH kepada BARISAN NASIONAL...!!!
Itu apa yang dapat aku simpulkan apabila aku melihat sendiri jumlah kehadiran Majlis Hi Tea bersama Presiden PAS TG Hadi petang tadi...Aku bule anggap ini majlis SYOK SENDIRI sahaja...kehkehkeh..!!! Yang banyak  memenuhkan ruang hanya ahli ahli PASpispus berdasarkan jumlah 'kopiah' yang dipakai.
 Kalu orang kampung, kebanyakannya akan datang tanpa pakai kopiah...almaklumlar...ini bukan majlis kenduri tahlil ker atau majlis melawat jenazah...dan lebih lebih lagi aku BULE KENAL mana orang kampung dan mana orang luar..aku bagi 10% ke 15% jer orang DUN Durian Tunggal...itupun orang2 PASpispus. Kaum Cina serta India pula bulelar aku kira menggunakan 'kesemua jari tangan aku'...
Isu yang dimainkan adalah isu nasional macam isu FELDA, isu NFC, isu LYNAS... yang rakyat sudahpun diberi penerangan sejelas jelasnya menerusi media arus perdana dan juga blogger2 pro BN...jadi tak payahlar aku nak jawab kat sini...buat menyemak kepala aku jer...!!!
Kalu isu dalam DUN, tiada apa yang dapat diaorang SPIN kerana BARISAN NASIONAL DUN DURIAN TUNGGAL memang sentiasa bekerja BERKHIDMAT untuk RAKYAT....!!!
.. ..kalu setakat nak 'umpan' orang datang dengan 'mee goreng' sajer...kat kedai mamak lagik melambak bro...!!! korang tau plak nak makan sedap2 yer..??? tapi aku nengok muka korang nih macam tension jer...sedey kot..?
pssttt....Aku tak nampak sorangpun pemuda2 UMNO DUN Durian Tunggal...mungkin diaorang masih 'BERKEMPEN' di GADEK kot...?? ermmm alahai...!!! BAGUSLAR korang tak datang...!!!

04 di batu berendam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di batu berendam - Google Blog Search


Imigresen Melaka tahan 7 warga asing <b>di</b> Pasar Borong <b>Batu</b> <b>...</b>

Posted: 19 Jan 2012 01:08 AM PST

[unable to retrieve full-text content]MELAKA: Jabatan Imigresen Melaka menahan tujuh pendatang tanpa izin dalam satu operasi di Pasar Borong Majlis Perbandaran Hang Tuah Jaya, Batu Berendam, di sini, awal pagi tadi.

04 di serkam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di serkam - Google Blog Search


Because she is Khuzaimah Zakaria :): Rumah kebun <b>di Serkam</b> <b>...</b>

Posted: 14 Feb 2012 08:39 AM PST

 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved