ads

Isnin, 3 Februari 2014

04 di ayer keroh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di ayer keroh - Google Blog Search


Berhoneymoon <b>Di</b> Philea Resort & Spa, <b>Ayer Keroh</b> Melaka.

Posted: 05 Jan 2014 09:26 PM PST

Lambat sket citer pasal percutian dihujung minggu ktorang 2 hari 1 malam di hotel yang bertaraf lebih daripada 5 bintang pada aku lah kan.
Kite citer overall pasal resort Philea & Spa ni dulu ek, lepas tu baru citer yang lelain.
Memang tak sangka dalam kawasan Ayer Keroh yang pesat membangun ni ada satu kawasan yang cukup indah dan cantik ala-ala di Eropah gituh.
Ktorang sampai sini just nice before 2pm. So sementara tunggu blogger lain sampai lepak-lepak sambil ktorang dihidangkan welcome drinks dan wet towel untuk sejukkan muka. Semua guest yang check in di sini dapatlah. Ini memang one of diorang punya service.
blogger tian chad pun ade gak
Ini adalah buggy yang bawak ktorang ke bilik. Sebenarnya bukanlah jauh mana pun but ramai orang cakap naik buggy ni macam naik roller coaster. Memang ye pun, sangat awesome. Terkekek ktorang ketawa.
Pavilion Room  - tolong bergambo sat Mr Big ek
Philea Suite - orang honeymoon duk bilik ni
Once masuk je dalam kawasan resort Philea ni, erm kagum sekejap. Memang memang sangat cantik. Dalam resort Philea, ada 3 jenis bilik iaitu Pavilion Room (180 bilik), Philea Suite (19 bilik) dan Royal Villa (2 rumah 2 tingkat).
Mehlah aku bawak melawat sekitar resort ni ek.
waterfall - boleh bergambo tapi x leh swim ye

area bilik macam kat oversea resort ek

swimming tunggu aku datang

tak boleh nak sesat ek coz guide ni ade disepanjang jalan


Sangat cantik uols, tak terkira cantiknya. Rasa kalau boleh nak tiap-tiap minggu datang lepak kat sini, memang peaceful lah.
Actually ktorang dijemput untuk merasai Romantic Vacation Package 2014 bagi pasangan baru kahwin untuk menikmati honeymoon mereka. Alah pasangan yang dah lama kahwin cam aku ni pun boleh jugak enjoy.
Ok, now gambo dalam bilik plak
sayang plak nak tidur ek...


lepas makan ramai berendam dalam swimming pool ek, tapi muat ke nak masuk 2 orang ni kakakakaka
Yelah tempat best, bolehlah mood romantik tu dipanjang-panjang kan. So haruslah ada bunga, candlelight dinner dan memacam yang romantik lah.
Minimum 3 nights' accommodation with complimentary room upgrade to Philea Suite
Daily breakfast in the privacy of your suite
Welcome fruit platter, bottle of sparkling juice, honeymoon cake and flower petals d├ęcor in your suite
Complimentary daily-refilled mini bar offerings
'Ikan Bakar' dinner at Umbai with complimentary return transfer
Romantic and private candlelit dinner
Entrance tickets to the Taman Mini Malaysia cultural park for 2 persons
Return airport transfers (KLIA – Resort – KLIA / KL Hotel)
Terms & Conditions ● 3 days advance booking is required ● Extension night at RM350 nett per room with breakfast for 2 persons ● Full pre-payment is required upon reservation

Pada malam candle light dinnernya ktorang di hidangkan menu-menu yang ala-ala romantika di amour. Just dinner depan bilik je sambil di dendangkan dengan lagu-lagu romantik. Siap ada pelayan lagi akan serve setiap hidangan.
Pink romantic prawn bed of poached plum tomato, gratin mozzarella cheese green crips sald on citrus shallor dressing
roulade leg of chicken stuffing farce accompanied baked creamy pumpkin cannelloni herbs pimentos sauce
pan seared atlantic white cod fillet lap of vegetable ratatouille saffron foam reduction
distinction sweet gourmet warm chocolate volcano, glutinous layer screw pine essence layer tiramisu & apple pie
*food photo cilok dari blogger issac.net (dah mintak permission dulu tau, gambo aku lesap plak tetiba)
So nyanyilah sambil makan tu ek, sambil bercamwhore berdua je hahahahha
Itu je yang sempat aku sharekan dalam entry Romantic Vacation Package 2014 ni. Ada lagi banyak pakej untuk kita enjoy bila berada di sini. So stay tune untuk next entry coming up. Tak kan nak citer semua dalam 1 entry, muak karang korang membaca ni.
Apa pun terima kasih kat Philea Resort & Spa for this special weekend gateaway untuk ktorang. Memang sangat awesome percutian di sini. Rasa macam tak nak je balik.
Alah kalau nak bercuti bawak family lagi best coz tempat ni sangat sesuai gak untuk family ye.
So stay tune for other entry ye, ek ada lagi sambungannya tau..

04 di jasin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di tanjung bidara - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di tanjung bidara - Google Blog Search


Cik Sal : Makan Damai <b>Di Tanjung Bidara</b>

Posted: 27 Jan 2014 09:38 AM PST


Assalamualaikum..

Semangat berkobar-kobar di pagi ahad.
Pada mulanya hasrat suami hanya untuk menservis kereta di Perodua Masjid Tanah .
Memandangkan tempat tu dekat dengan Tanjung Bidara , maka pangjanglah langkah kami pada hari tu.
Lebih kurang pukul 1.00pm macam tu kami pun keluarlah dari rumah , pungpangpungpang ..

Sampai je kat tempat tu dah tutup..
Siap dengan makluman sampai pukul 2.00pm sahaja beroperasi. Huhuuu..
Kami plak sampai  dengan penuh bersemangat  tepat jam 2.00pm  .
Kikikiii,
Senyum je lah tengok ofice depa dah tutup.
Bergeraklah kami ke Uitm , Lendu untuk ambil sepupu kemudian meneruskan perjalanan ke Tanjung Bidara.
Sebelum bergerak t/hari  tu , Cik Sal dah siap2kan bekal bagai, sempat jugaklah masak lontong + sambal tumis ,dan  keropok pedas buat kat Tecso hahaaaa.
Lebih kurang pukul 3.00pm macam tu , kami pon sampai ..
Usai solat zuhor di surau , barulah kami menempel di astaka..

Tempatnya cantik jugak..
Pantainya bersih..
Pasirnya memutih..
Memang tak nampak cebisan sampah ..
Ketibaan kami disambut dengan alunan lagu dari penyanyi karaoke..
Huhuu.
Sakanlah kitaorang tergelak ..


Bila dah sampai astaka ni, upacara makan damailah kami ..
Heheee.
Kelaparan ..
Lontong buat santapan .
Ingatkan hari tu nak masak laksa ja..
Ntah macam mana ,
Tetiba teringin nak makan lontong .
Bila dah habis makan , baru teringat nak ambik gambar lontong ..
Hahaaa.
Selesai makan damai semua,
Berjalanlah kami melusuri pantai.
Bestnya dengar deruan ombak membadai
Kat sini tak ramai pengunjung..Rasanya depa lebih gemar pergi ke Pantai Klebang

Batuan yang timbul.
Sekali pandang nampak macam dugung plak..
Ekkk..

Kalau dapat berkayak syok ni , keliling batu tu :)
Dulu masa zaman sekolah selalu berkayak kat Port Dickson ,
Keliling Pulau Judi dan pusing2 dermaga kapal.
Lepas tu terus dapat gelaran anak dugung coz yang jadi kemudi depan Cikgu Amir aka ayahanda angkat ..
Kebetulan cikgu tu badan besar tinggi, Cik Sal plak badan baru nak naik ..
HUhuu.
Nasiblah.


Bukan main bergaya lagi :)
Aksi spontan.
Mata nu pandang ke tengah ..
Eryna leka pandang air .
Eryna mata dah kuyu, waktu tidur dia dah lari..
Menara kawalan yang diselia oleh JPAM,bertindak bila ada kecemasan.
Mengantuk sungguh
Suami cecepat pergi kat kereta,

Sampai ja kat kereta,
Dah ada eskot ikut belakang..
HUhuuu..
Garang !

Okay tu je , pulanglah kami ke jalan yang benar menuju ke UITM, Lendu .
dan seterusnya menuju ke Bachang ,
Teratak sementara kami .
Lepas ni kita ke pulau plak ye ;)


04 di durian tunggal - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di durian tunggal - Google Blog Search


Homestay Murah & Selesa di Idaman Villa, <b>Durian Tunggal</b>, Melaka.

Posted: 23 Jan 2014 10:05 PM PST

> Rumah BANGLO baru 2 tingkat. Ada 2 unit bersebelahan.
> Setiap unit mempunyai 4 bilik tidur (1 Queen bed & 6 super single bed)
> Penghawa dingin di bilik tidur utama dan kedua.
> 3 bilik air. Dua bilik air dilengkapi dengan 'rainshower' serta air panas untuk keselesaan.
> ASTRO LED TV (Pakej Super Pack1. Lebih 70 channel termasuk Sport HD, Movie HD, Family, Mustika, Tayangan Hebat, Fun, Variety, Learning).
> Dapur yang dilengkapi dapur gas, peti ais, periuk dan pinggan mangkuk.
> Boleh memuatkan sehingga 8 orang seunit dan 16 orang untuk dua unit.
> Amat sesuai untuk rombongan pengantin, kumpulan penganjur exhibition di MITC, family outing dan lain-lain.
> Lokasi di hujung jalan (cul-de-sac) menjamin privacy dan mempunyai tempat letak kereta yang luas.
> Kesemua perabut dari kayu jati.
>Tilam dan bantal yang selesa dan bersih bertaraf hotel 4 bintang.
> Hiasan dalaman yang menarik dan bersih.
> Ruang tamu dan ruang makan yang luas dan selesa.
> Laman landskap yang luas untuk aktiviti luaran seperti BBQ dll…
Jarak Ke Tempat Menarik
> 5 Minit dari Tol Ayer Keroh
> 10 Minit ke MITC / Zoo Melaka / Melaka Wonderland / Taman Buaya
> 10 Minit ke Lapangan Terbang Antarabangsa Melaka
> 30 Minit ke Bandar Melaka / Kota A'Famosa / Menara Taming Sari / River Cruise dll
Kadar Sewa
Harga Promosi Cuma RM300 semalam.
Untuk tempahan sila hubungi 012-2118246 atau 016-2098623 sekarang.
Layari laman web kami di www.idamanvilla.com


Total view : (11)

Lain-lain carian di web ini :

Tanya pasal iklan ini :

comments

04 di masjid tanah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di masjid tanah - Google Blog Search


iNFO : Pelajar IPTS Campak Bayi Ke Luar Tandas <b>di Masjid Tanah</b> <b>...</b>

Posted: 25 Dec 2013 03:23 AM PST

Tag : Pelajar IPTS Campak Bayi Ke Luar Tandas di Masjid Tanah 
Seorang pelajar perempuan institusi pengajian tinggi swasta di Masjid Tanah di sini bertindak membuang bayi yang dilahirkannya awal hari ini ke luar tandas bagi mengelak dikesan ahli keluarganya.Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Melaka ACP Raja Shahrom Raja Abdullah berkata mayat bayi lelaki yang cukup sifat itu ditemui di luar tandas rumah ibu saudara pelajar berusia 18 tahun itu di Batang Tiga Tanjung Kling di sini, kira-kira 1.00 pagi.
Beliau berkata sebelum kejadian, pelajar terbabit yang bercuti di rumah ibu saudaranya itu masuk ke dalam tandas dan tidak keluar selepas hampir sejam sehingga menimbulkan kecurigaan.
"Makcik pelajar itu kemudian bertindak masuk ke dalam bilik air sebelum melihat banyak darah di lantai namun pelajar itu memaklumkan yang dia mengalami buasir," katanya kepada pemberita di sini, hari ini.
Raja Shahrom berkata ibu saudara pelajar terbabit yang berusia 60 tahun kemudian bertindak membawanya ke Hospital Melaka untuk mendapatkan rawatan.Raja Shahrom berkata hasil pemeriksaan doktor mendapati pelajar terbabit mengalami pendarahan disebabkan melahirkan anak sebelum laporan polis dibuat pihak hospital terbabit kira-kira 12 tengah malam.
Beliau berkata polis kemudian bertindak melakukan pemeriksaan di rumah itu sebelum menemui mayat bayi tersebut di luar tandas rumah berkenaan.Katanya siasatan awal polis mendapati bayi tersebut dipercayai dibuang melalui ruang udara di bahagian bumbung tandas selepas dilahirkan.Mayat bayi berkenaan kemudian dihantar ke Hospital Melaka untuk bedah siasat dan kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh. - Lapor Bernama

04 di sungai udang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di sungai udang - Google Blog Search


My Rainbow...: Memancing <b>Udang</b> Galah <b>di Sungai</b> Belat, Kuantan

Posted: 25 Dec 2013 05:00 PM PST

Assalamualaikum.....

Udang galah lagi. Yer...dah warning dah last week rasanya, minggu ni banyak cerita udang galah...hehehehehe.

Disebabkan minat sedang membuak2 dalam diri hubby terhadap makanan berkolesterol tiingggiiiiiiiii ni iaitu udang galah, hubby berpakat dengan kawan sekerjanya untuk memburu udang galah. Seperti yang semua sedia maklum, Kuantan baru surut daripada banjir besar awal bulan ini kan. Biasanya bila banjir mula surut, udang galah banyak keluar dari sarang mereka. Mabuk katanya.

So, nak merasa memancing udang galah, hubby sanggup ambil cuti dan mengharung sungai. Sungai ni namanya Sungai Belat. Sewa bot harganya tak pasti, tapi tak cecah RM50.00. Bot, enjin bot selama sehari. Umpan, boleh minta tukang bot cari, atau boleh bawa sendiri. Tapi, paling best jadi umpan ialah anak udang atau udang yang kecil2 halus2 tu. Biasanya udang macam tu kita buat rencah sayur jer.

Pertama kali hubby memancing. Bila dapat udang pertama, gembira tak terkata.


Udang pertama yang berjaya di naikkan oleh hubby. Besar kan.. Ini, kalau kat Temerloh, siap masak sekor ni boleh cecah harga RM50.00 nie. Kat temerloh la, kat Leban Chondong tu murah seh.
Anyway, mereka tak dapat memancing lama sebab hujan mula turun. Tak berapa eloklah nak memancing dalam hujan. Nanti bot penuh air, tenggelam pula jadinya. Mana nak jaga joran, nak timba air keluar, nak masuk umpan... Last2 mereka akur dan pulang. Tak banyak pun dapat, tapi hubby sangat seronok sebab membuahkan hasil. Malam tu juga hubby terus balik KL. Nak suruh isterinya tolong masakkan udang tu juga....

Malam tu, hubby tiba di KL dah hampir jam 9.00 malam. Kita masaaaakkkkk.............

sambung esoklah.

Esok datang lagi yer, nengok kita masak apa.

.

04 di tanjung kling - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di tanjung kling - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung kling</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Nov 2013 11:14 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung kling</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Oct 2013 11:22 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung kling</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Oct 2013 11:48 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung kling</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Sep 2013 11:06 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Jejak warisan makam Hang Tuah <b>di Tanjung Keling</b> | AkuBiomed

Posted: 01 Jul 2013 10:40 PM PDT

Siapa tidak kenal laksamana Hang Tuah dari Bentan. Tanyalah mana-mana anak kecil , mereka tentu kenal akan perwiraan laksamana Hang Tuah berupa hulubalang negeri Melaka yang digeruni dan disegani nusantara.

makam hang tuah

Saya sudah lama berhajat untuk melawat makan Hang Tuah di Tanjung Keling. Walaupun boleh dikatakan kerap balik ke kampung yang terletak di selatan tanah air. Kedudukan makam Hang Tuah dengan pantai Puteri tidaklah jauh sangat boleh dikatakan berdekatan.

pintu gerbang makampokok kemboja

Makam Hang Tuah dipelihara dengan baik. Kelihatan didinding tembok dan pagar dibina melindungi makam. Terdapat juga beberapa papan menceritakan kehebatan dan perwiraan Hang Tuah pahlawan terbilang ini. Saya sempat sedekahkan Al Fatihah kepada pahlawan Melayu yang mahsyur ini.

batu tanda kisah kepahlawanan hang tuah

pintu pagar makam

makam hang tuah

makam hang tuah

tak melayu hilang di dunia

tak melayu hilang di dunia

tangga batu

tangga batu

Hang Tuah: Tak Melayu, Hilang Di Dunia.

04 di sungai rambai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :- di sungai rambai - Google Blog Search

04 di sungai rambai - Google Blog Search


Melaka Mahu Keluar 3000 Tan Beras Wangi Setahun - MyNewsHub <b>...</b>

Posted: 25 Jan 2014 01:01 AM PST


JASIN – Melaka menyasar untuk mengeluarkan sekurang-kurangnya 3,000 tan beras wangi setahun dalam tempoh dua tahun akan datang, kata Pengerusi Jawatankuasa Pertanian dan Pembangunan Usahawan Negeri Datuk Hasan Abdul Rahman.

Beliau berkata pada masa ini projek tanaman beras wangi yang mula ditanam tahun lepas di kawasan seluas 40.5 hektar di Sungai Rambai berupaya menghasilkan kira-kira 120 tan beras setahun.

"Kita akan memperluaskan tanaman padi wangi sehingga 1,000 hektar dalam tempoh dua tahun di kawasan yang berpotensi di seluruh negeri," katanya kepada pemberita pada majlis menuai padi wangi MRQ 74 di Kampung Parit Penghulu Sungai Rambai hari.

Beliau berkata antara kawasan yang dikenal pasti untuk penanaman padi wangi ialah Gadek di Alor Gajah dan Bukit Rambai di Melaka Tengah.

Sementara itu Timbalan Pengarah Program Pembaikan Bakaan Pusat Penyelidikan Padi Mardi Dr Marzukhi Hashim berkata sebuah kilang memproses beras wangi bagi zon selatan akan dibina di Kampung Parit Penghulu, Sungai Rambai sekiranya sasaran itu tercapai.

Beliau berkata kilang itu akan menjadi kilang memproses beras wangi keempat di negara ini.- BERNAMA

Melaka Mahu Keluar 3,000 Tan Beras Wangi Setahunhttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/Datuk-Hasan-Abdul-Rahman.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/Datuk-Hasan-Abdul-Rahman-150x150.jpgMyNewsHub Terkini

JASIN - Melaka menyasar untuk mengeluarkan sekurang-kurangnya 3,000 tan beras wangi setahun dalam tempoh dua tahun akan datang, kata Pengerusi Jawatankuasa Pertanian dan Pembangunan Usahawan Negeri Datuk Hasan Abdul Rahman. Beliau berkata pada masa ini projek tanaman beras wangi yang mula ditanam tahun lepas di kawasan seluas 40.5 hektar di...

JASIN - Melaka menyasar untuk mengeluarkan sekurang-kurangnya 3,000 tan beras wangi setahun dalam tempoh dua tahun akan datang, kata Pengerusi Jawatankuasa Pertanian dan Pembangunan Usahawan Negeri Datuk Hasan Abdul Rahman. Beliau berkata pada masa ini projek tanaman beras wangi yang mula ditanam tahun lepas di kawasan seluas 40.5 hektar di Sungai Rambai berupaya menghasilkan kira-kira 120 tan beras setahun. "Kita akan memperluaskan tanaman padi wangi sehingga 1,000 hektar dalam tempoh dua tahun di kawasan yang berpotensi di seluruh negeri," katanya kepada pemberita pada majlis menuai padi wangi MRQ 74 di Kampung Parit Penghulu Sungai Rambai hari. Beliau berkata antara kawasan yang dikenal pasti untuk penanaman padi wangi ialah Gadek di Alor Gajah dan Bukit Rambai di Melaka Tengah. Sementara itu Timbalan Pengarah Program Pembaikan Bakaan Pusat Penyelidikan Padi Mardi Dr Marzukhi Hashim berkata sebuah kilang memproses beras wangi bagi zon selatan akan dibina di Kampung Parit Penghulu, Sungai Rambai sekiranya sasaran itu tercapai. Beliau berkata kilang itu akan menjadi kilang memproses beras wangi keempat di negara ini.- BERNAMA

 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved