ads

Isnin, 9 Julai 2012

04 di jasin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di jasin - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di jasin</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Jun 2012 11:40 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di jasin</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Jun 2012 11:24 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di jasin</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jun 2012 11:02 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di jasin</b> - Google Blog Search

Posted: 04 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di jasin</b> - Google Blog Search

Posted: 04 May 2012 12:00 AM PDT

KELAB GREENBOC: Muktamar PAS Kawasan <b>Jasin</b> Lulus Usul <b>...</b>

Posted: 05 May 2012 06:01 AM PDT

Muktamar PAS Kawasan Jasin hari ini meluluskan usul agar BERSIH 4.0 diadakan sebelum pilihanraya umum ke 13 dipanggil.

Usul tersebut telah dibentangkan oleh Dewan Pemuda PAS Kawasan Jasin oleh ketuanya, Sdra Aminuddin Abd. Jalil di Muktamar PAS Kawasan Jasin kali ke 45 di Kompleks PAS Jasin (KOMPAJ) hari ini.

Menurut Sdra Aminuddin, kenyataan SPR yang enggan membuang lebih 40,000 nama meragukan dalam daftar pemilihnya atas alasan tidak dapat mengenalpasti status mereka, merupakan satu strategi jahat UMNO BN memaipulasi SPR untuk kemenangan mereka di dalam PRU yang akan datang ini.

Pendedahan mengenai pengerusi dan timbalan pengerusi SPR yang pernah menjadi ahli UMNO sebelum ini jelas membuktikan bahawa SPR selama ini bukanlagh sebuahh badan yang bebas dan adil dan hal ini benar-benar telah menghakis keyakinan rakyat terhadap integriti badan yang diamanahkan untuk menjalankan proses pilihanraya di negara ini.

Sementelah lagi kewujudan task-force pemberian IC kepada warga asing di mana timbalan pengerusi terlibat secara lansung bersama-sama pegawai perdana menteri sendiri membuktikan bahawa UMNO BN sanggup melakukan apa saja untuk menang pilihanraya sekalipun dengan cara paling kotor.

Justeru itu, menurutnya, gelombang dan momentum kesedaran rakyat yang dijana melalui perhimpunan BERSIH 3.0 hendaklah diteruskan sehingga kredibiliti dan integriti SPR dipulihkan sebelum pilihanraya ke 13 dipanggil.

Usul tersebut telah diterima dan diluluskan sebulat suara oleh peserta mutamar.

Muktamar PAS Kawasan Jasin yang berlansung bermula jam 9.00 tadi telah dirasmikan oleh AJK PAS Pusat, Dato' Ustadz Abu Bakar Chik.

Di dalam ucapan perasmiannya, Dato' Ustadz Abu Bakar Chik berkata bahawa kerajaan UMNO BN kini perlu memikul beban terhadap tuntutan BERSIH. Malah menurut beliau tidak wujud BERSIH, tidak wujud rusuhan jika tiada ketidak-adilan dan kezaliman, tidak wujud BERSIH jika SPR menjalankan tugasnya dengan adil, telus dan saksama.

Terdahulu Yang Dipertua PAS Kawasan Jasin, Ustadz Kamaruddin Sidek melahirkan rasa sukacitanya kerana telah wujud perubahan sikap di kalangan ahli PAS di semua peringkat. Beliau juga menekankan soal peri pentingnya ukhwah di kalangan para ahli dipertingkatkan untuk mempastikan perjuangan Islam yang dibawa PAS tidak terganggu dan tersekat oleh hal-hal khilafiah yang remeh.

Di muktamar kali ini juga, program "Jasin Centre" (JC) yang dikendalikan oleh Pemuda PAS Jasin telah dilancarkan dimana JC menjadi hub kepada penyebaran maklumat dan program-program PAS di kawasan Jasin melalui perkhidmatan SMS.

BLOG MELAKA: 04 <b>di jasin</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jul 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Kebajikan Kucing di abaikan di Pusat Jagaan Kucing <b>di Jasin</b> <b>...</b>

Posted: 19 Jun 2012 10:15 PM PDT

Saya sebagai manusia yang ada hati dan perasaan sangat sedih kerana Pusat Jagaan Kucing di Jasin dikurung dan dibiarkan terabai tanpa diberi makan dan minum sehingga dibiar mati kekeringan.

Perkara ini telah diadukan kepada pihak bertanggungjawab beberapa kali tetapi tidak ada tindakan dilakukan.

Saya dan rakan-rakan telah ke Pusat Jagaan ini dan mendapati kedaan sangat daif sekali.Saya memberi makan dan minum walaupun keadaan sangat rumit kerana pintu dan pagar di kunci.

Saya berharap pihak aduan rakyat dapat memandang serius perkara ini dan kasihanilah haiwan kerana mereka juga ada hak untuk hidup.

Untuk maklumat lanjut lokasi dan pusat jagaan ini  yang daif ini :

http://ppkskl.blogspot.com/2012/01/majlis-perbandaran-jasin-tidak.html

By: elfie

PERINGATAN:  AduanRakyat.com.my tidak bertanggungjawab terhadap aduan yang diutarakan melalui laman web ini. Ia adalah aduan peribadi pengadu dan tidak semestinya menggambarkan pendirian AduanRakyat.com.my.

Aduan yang berkaitan:

04 di ayer keroh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di ayer keroh - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di ayer keroh</b> - Google Blog Search

Posted: 30 Jun 2012 11:15 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di ayer keroh</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Jun 2012 11:18 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di ayer keroh</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jun 2012 11:31 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di ayer keroh</b> - Google Blog Search

Posted: 07 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Zarina Zayanah: Mandi-Manda <b>Di</b> Wonderland at <b>Ayer Keroh</b>, Melaka

Posted: 07 May 2012 07:40 PM PDT

Rancangan tiba2 bersama kawan office untuk jalan di ayer keroh Melaka. Sungguh pun aku dr Melaka. Tapi memang jarang bawa anak2 jalan-jalan ke ayer keroh dan bandar Melaka. Atas ajakkan kawan. Aku pun bawa anak2 mandi- manda di sini. Seronoknya anak2 satu ari di sana. Masa aku pergi bukan cuti umum, so x ramai sangat. Seronok nak mandi. Tengah-tengah anak sibuk mandi...tiba datang maskot nie. Apa lagi sesi bergambarlah. Baby pink dengan abg dan eisya. Adik takut....hehe Anak dan bapak sibuk nak naik semua gelongsor. Besar sungguh slid2 dia. puas nak main2 kat sini bersama2 anak2....kawan saya dan anak x main gelongsor tu...dia main dekat kids area je...
Abang dan Eisya...beranikan....naik gelongsor 2 beradik nie...
 Bapak dan adik pulak.....
 Now my turn dan eisya...
 Abang dan bapaknya....takut betul gelongsor nie....termasuk semua isi perut aku rasanya....huhu
 Dah siap2 nak singgah rumah kawan office di area ayer keruh apa nama tempat...lupa pulak..
 Posing manja dengan cik abg.....
 Tengok anak2 dah penat dan gelap kulit....
 Nie kawan office Niza dan anak2.....
Dah x larat sgt budak domok nie.....he he

04 di merlimau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di merlimau - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di merlimau</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jul 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Kenangan Yuchuilang: Polis Terpacak Macam Tunggul <b>Di Merlimau</b>

Posted: 22 May 2012 08:01 PM PDT


Petang hari Sabtu, sekumpulan polis tiba-tiba muncul di taman kediaman saya. Makcik-makcik jiran saya serta-merta menutup pintu dan tingkap masing-masing. Mereka menjenguk-jenguk dan menanya saya apa sedang berlaku.
Selain polis yang hadir untuk menunjuk muka mereka, terdapat dua golongan yang berpakaian merah dan hitam. Golongan berbaju merah itu terdiri daripada ahli UMNO Jasin Melaka. Golongan berbaju hitam itu merupakan pengikut Perkasa Melaka.

Presiden Bersih Ambiga hanya ingin minum teh bersama warga sekitar Merlimau tetapi UMNO Jasin dan Perkasa Melaka sengaja menimbulkan kekacauan. Kemunculan mereka telah mewujudkan kecemasan di kalangan penghuni Taman Sri Merlimau.


04 di bukit katil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di bukit katil - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di bukit katil</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jul 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di bukit katil</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Jun 2012 12:01 PM PDT

BLOG MELAKA: 04 <b>di bukit katil</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jul 2012 11:15 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di bukit katil</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Jun 2012 11:10 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di bukit katil</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Jun 2012 11:34 AM PDT

Rumah Untuk Dijual <b>Di Bukit Katil</b>-Fasa 1B,Bandar Melaka (TAMAN <b>...</b>

Posted: 17 May 2012 06:52 PM PDT

Salam...

Tahun lepas...saya ada buat entri tentang Rumah Untuk Dijual Di Bukit Katil, dan saya mendapat feedback yang tersangatlah memuaskan sehinggakan inbox saya penuh dengan pertanyaan untuk memiliki rumah dengan harga semurah RM115,800.. ( http://nurbayaplanner.blogspot.com/2011/03/rumah-untuk-dijual-di-melaka-taman-tuah.html) Tahniah kepada pembeli yang telah berjaya membeli rumah..dan tentunya rumah di Fasa 1A tersebut telah habis dijual..
Dan kini, syarikat pemaju perumahan di tempat saya bekerja, menawarkan Rumah Untuk Dijual Di Bukit Katil-Fasa 1B,Bandar Melaka (TAMAN TUAH PERDANA) yang merupakan kesinambungan pembangunan perumahan selepas FASA1A...Butirannya adalah seperti berikut:
TROPICANA (Bumiputera Unit)
3 Bilik Tidur + 2 Bilik Mandi + 2 Ruang Dapur
Luas Binaan Lebih Kurang: 1,126 kaki persegi


CASUARINA (Non-Bumiputera Unit)
3 Bilik Tidur + 2 Bilik Mandi + 2 Ruang Dapur
Luas Binaan Lebih Kurang: 1,126 kaki persegi

Deposit hanya: RM500 sahaja
Perjanjian jual beli hanya ditanggung oleh pemaju (Yuran Guaman, Yuran pendokumenan, Duti setem)
Dijangka siap: Disember 2013
Pegangan Tanah: Pajakan 99 tahun
Loan/ pinjaman: Boleh dinaikkan sehingga 95% (Maybank, HSBC, BSN, Cimb Bank, Hong Leong, Public Bank)
Boleh hubungi melalui email saya: nurbaya746@gmail.com

04 di serkam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di serkam - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di serkam</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Jun 2012 01:40 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di serkam</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Jun 2012 01:32 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di serkam</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Apr 2012 12:00 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Serkam syurga makanan halal. Oleh AMRAN MULUP utusanmelaka@utusan.com.my. Gerai ikan di Sempang menyediakan pelbagai jenis ikan segar untuk pelanggan yang datang dari kawasan sekitar dan luar dengan ...
 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved