ads

Isnin, 8 Oktober 2012

04 di ayer keroh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di ayer keroh - Google Blog Search


Kumbang Jingga: Eksiden teruk <b>di Ayer Keroh</b>

Posted: 24 Sep 2012 04:32 PM PDT

Satu kemalangan telah berlaku di hadapan Mydin Ayer Keroh semalam. Melibatkan 2 buah kereta, 3 lori serta 4 motosikal. Dalam surat khabar cakap 2 org mati. Seorang penunggang motosikal dan seorang lg pemandu lori

04 di klebang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di klebang - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 07 Oct 2012 09:55 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

<b>Klebang</b> Original Coconut Shake | Lemprica.Com

Posted: 07 Oct 2012 04:20 PM PDT

Siapa yang pernah menjejakkan kaki ke Melaka , sure akan tanya " kat mana Klebang coconut Shake tu ? "

Kalau mereka yang datang dari arah bandar Melaka , melalui jalan Klebang Besar sure takkan termiss area ni . Sebab confirm 2 minit nak sampai area ni , akan jem. Kereta banyak + slow untuk masuk area parking , area dalam kawasan kedai . Kalau dari jauh nampak signboard caltex , haaa..dekat situ lah Klebang Original Coconut Shake .

Untuk yang datang dari arah Tanjung Kling dan sebagainya , selepas je traffic light di Jalan Klebang Besar- Masjid Klebang Besar dah nampak signboard Caltex. Slow down , masuk lorong tepi tu..and sila park di dalam ya . Tolong la pada mereka yang nak datang sini untuk minum dan makan , parking agak luas ada disediakan di area dalam .Jangan lah parking tepi jalan besar. Dah la Jalan Klebang Besar ni sempit ya amat .

Klebang Original Coconut Shake  ni ada 2 port. Port luar hanya untuk bungkus. Kuih muih , nasi lemak dan sebagai nya takde di luar . Kalau nak bungkus ..sila la beratur. Dan memang kalau weekend, beratur amat panjang .Port dalam pula adalah makan+minum di situ dan juga boleh bungkus . Luas. Amat luas dan berbumbung . So tak risau tetiba hujan ke apa . Kalau datang around jam 2-3pm , kuih muih macam macam yang ada. Kalau dah lepas kol 4pm , selalu nya dah berkurangan choice .

Anyway , memandangkan rumah ku dengan Klebang Original Coconut Shake  ni dekat je , so petang sabtu lepas , ajak Hanum jalan kaki . Memandangkan orang lain semua tido . So , cik kak ni dengan payung bagai berjalan lenggang mak minah ke sana. hehehhe.Dari keluar rumah sampai la balik , mulut dia tak habis-habis bertanya itu ini . Penat juga mama dia nak menjawab setiap soalan dia . :)

BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 28 Sep 2012 09:16 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Skodeng kapal selam <b>di</b> Pantai <b>Klebang</b> - AkuBiomed

Posted: 26 Nov 2011 06:45 AM PST

Kebetulan balik ke kampung, saya dan keluarga ambil peluang untuk skodeng kapal selang yang timbul di Pantai Klebang. Kapal Selam yang dikenali sebagai Kapal Selam Agosta 70 bakal dijadikan Muzium Kapal Selam pertama negara yang terletak di Dataran 1Malaysia.

Skodeng kapal selam di Pantai Klebang, Melaka.

Kami sekeluarga bergerak ke Dataran 1Malaysia yang terletak di Pantai Klebang pada jam 6:15petang. Ramai juga pengunjung yang hadir untuk melihat sendiri kapal selam buat julung kalinya. Jalan untuk ke tapak kapal salam ini agak mencabar boleh dikatakan ala-ala Adventure Camel Trophy maklumlah sudah beberapa hari hujan turun di Melaka dengan jalan-jalan yang berlopak dan berlumpur. Akhirnya kami sampai tetapi kawasan tapak kapa salam ini telah dipagar nasib baik adalah kamera DSLR mempunya lensa yang boleh zooming.

Fakta mengenai Kapal selam SMD Ouessant Agosta 70 :

  • seberat 1,300 tan.
  • berukuran 67.5 meter panjang, 11.7 meter tinggi dan 6.5 meter lebar.
  • dibina pada 1979 oleh Perancis.
  • pernah digunakan oleh TLDM sebagai persediaan mengendali kapal selam Scorpene.
Skodeng kapal selam timbul di Pantai Klebang

Kawasan kapal selam Agosta 70 berpagar atas faktor keselamatan

Antara pengunjung ke tapak SMD Ouessant Agosta 70

Menjual ais krim di tapak kapal selam SMD Ouessant Agosta 70

Pengunjung Skodeng kapal selam di pantai klebang

Aksi pengunjung Skodeng kapal selam SMD Ouessant Agosta 70 di pantai Klebang

3 Ninjas koning skodeng kapal selam di Pantai Klebang

Kapal Selam Agosta 70_2

Kapal Selam Agosta 70_3

Kapal Selam Agosta 70_4

Kapal Selam Agosta 70_1

Kapal Selam Agosta 70

p/s: Sesiapa yang mengunjung ke Melaka boleh Skodeng kapal selam di Pantai Klebang.

Related posts:

  1. Sepetang di Pantai Puteri

04 di ramuan china - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di ramuan china - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di ramuan china</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Oct 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di ramuan china</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jul 2012 09:11 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di ramuan china</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Jun 2012 09:34 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di ramuan china</b> - Google Blog Search

Posted: 05 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di ramuan china</b> - Google Blog Search

Posted: 05 May 2012 09:40 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di ramuan china</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Apr 2012 09:47 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di ramuan china</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Apr 2012 09:14 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Tentang Kami..: Bantal, selimut tutup mayat

Posted: 04 Apr 2012 05:28 PM PDT


ALOR GAJAH – Misteri menyelubungi kematian seorang wanita apabila mayatnya ditemui atas katil dengan bantal dan kain selimut menutupi muka di rumahnya di Batu 24, Ramuan China Kecil di sini semalam. Bagaimanapun, tiada kesan kecederaan ditemui pada tubuhnya.

Mayat Amrah @ Sareah Abd. Rahman (gambar kecil), 78, yang merupakan bekas Ketua Wanita UMNO cawangan Solok Limau Nipis ditemui pada pukul 8 pagi oleh seorang anak lelakinya yang menghantar sarapan ke rumah warga emas itu.

Menurut anak mangsa, Abdul Ghafar Daud, 55, sebelum menemui mayat ibunya, seperti biasa dia menghantar sarapan untuk dijamah ibunya sebelum pergi ke pejabatnya di Batu 25 di Ramuan China Kecil pada setiap hari kecuali hari Sabtu dan Ahad.

sumber : kosmo

Dia buat dah: Bantal, selimut tutup mayat

Posted: 04 Apr 2012 05:14 PM PDT

BLOG MELAKA: 04 <b>di ramuan china</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Apr 2012 09:20 PM PDT

URL Sumber Asal :-

KOTAK DILETAKKAN DILUAR PAGAR RUMAH MELETUP, GADIS <b>...</b>

Posted: 01 Mar 2012 04:15 PM PST

KOTAK DILETAKKAN DILUAR PAGAR RUMAH MELETUP, GADIS CEDERA TERUK

0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

No of View :162

ANGGOTA polis menyiasat lokasi kejadian sebuah kotak meletup di Ramuan China Besar, Alor Gajah semalam.

ALOR GAJAH – Tindakan seorang gadis mengangkat sebuah kotak yang diletakkan di luar pagar rumahnya di Ramuan China Besar di sini semalam mengundang padah apabila kotak tersebut meletup dan mengeluarkan api sebaik barang itu disentuh mangsa.

Akibat kejadian pukul 8.45 pagi itu, mangsa Norasyikin Md. Esa, 27, melecur teruk pada kedua-dua belah kaki, tangan dan perut. Kotak berisi bom buatan sendiri itu bukan saja mengeluarkan bunyi letupan kuat malah menyebabkan api menjulang setinggi lima meter.

Sebelum kejadian, Norasyikin menemui kotak kecil warna putih di luar rumahnya ketika mangsa mahu ke tempat kerja di sebuah pasar raya di Masjid Tanah.

Di atas kotak tertera nama abang sulung mangsa, Saiful Eszwan Md. Esa, 35, yang bekerja sebagai kontraktor pembersihan.

Namun, kotak itu meletup sebaik Norasyikin yang merupakan anak keempat daripada enam beradik dan bekerja sebagai juruwang mengangkat kotak tersebut.

Adik bongsu mangsa, Ahmad Mustafa Md. Esa, 20, berkata, dia yang baru keluar dari bilik air terkejut mendengar satu letupan kuat.

Dapatkan info terkini dengan klik link ini

"Saya kemudian menjenguk melalui tingkap dan terkejut melihat badan kakak yang sedang berdiri tiba-tiba berasap sambil kakak menjerit-jerit kesakitan," katanya ketika ditemui di tempat kejadian semalam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

BLOG MELAKA: 04 <b>di ramuan china</b> - Google Blog Search

Posted: 05 Jun 2012 09:23 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di ramuan china</b> - Google Blog Search

Posted: 04 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di ramuan china</b> - Google Blog Search

Posted: 04 May 2012 12:00 AM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di ramuan china</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Apr 2012 09:29 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di ramuan china</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Apr 2012 09:33 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di ramuan china</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Apr 2012 09:27 PM PDT

URL Sumber Asal :-

KELAB GREENBOC: Negara Paling Selamat? Bekas Ketua Wanita <b>...</b>

Posted: 04 Apr 2012 08:01 PM PDT

Nenek maut muka diserkup selimut, bantal

ALOR GAJAH: Bekas Ketua Wanita UMNO cawangan Solok Limau Nipis, ditemui mati dalam keadaan hidung berdarah di kediamannya di Batu 24, Kampung Ramuan Cina Kecil, Lubok Cina, Masjid Tanah, dekat sini, pagi semalam.

CUCU mangsa, Azniza Abd Latif (kanan) tidak dapat menahan kesedihan melihat mayat Sareah (gambar kecil) di Alor Gajah, semalam.

Ketua Polis Daerah, Superintendan Umar Ali Saifuddin Shaharuddin, berkata Sareah Abd Rahman, 78, ditemui seorang anak lelakinya, Abd Ghafar Daud, ketika berkunjung ke situ jam 8 pagi. Katanya, polis belum dapat mengenal pasti punca sebenar kematian mangsa yang tinggal bersendirian di rumah berkenaan.

"Mayat wanita ini ditemui dalam keadaan terbaring atas katil di bilik tengah rumahnya dengan muka ditutup kain selimut dan bantal. Pemeriksaan lanjut mendapati dia tidak mengalami sebarang kecederaan luaran.

"Siasatan awal polis setakat ini mendapati tiada kesan pecah masuk di rumah itu, manakala barangan berharga termasuk wang tunai juga tidak hilang.

Berdasarkan soal siasat, kali terakhir dia dilihat pada jam 3.30 petang kelmarin," katanya ketika ditemui di lokasi kejadian di sini, semalam.

Sareah yang juga saudara kepada Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Taboh Naning, Datuk Latipah Omar menjadi Ketua Wanita UMNO cawangan Solok Limau Nipis pada awal 1980-an dan bersara daripada politik sejak lebih 15 tahun lalu.
Umar Ali berkata, pihaknya perlu menunggu laporan bedah siasat bagi mengenal pasti punca sebenar kematian mangsa.

Beliau meminta orang ramai yang mempunyai maklumat kejadian itu supaya menghubungi balai polis berhampiran atau Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) di talian 06-5562222.

Sementara itu, Abd Ghafar, 57, berkata beliau setiap hari menghantar sarapan kepada ibunya sebelum ke tempat kerja.

"Saya memanggil emak tetapi dia tidak menyahut. Saya kemudian meninggalkan sarapan untuknya dan terus ke tempat kerja.

"Apabila balik semula untuk memeriksa keadaannya, saya menemui emak terbaring di atas katil," katanya. -BH

Maut ditekup bantal

ALOR GAJAH - "Saya lihat plastik berisi kuih masih tergantung di pagar kawasan rumah menyebabkan saya rasa tidak sedap hati," kata Abd Ghafar Daud, 57.

Abd Ghafar adalah anak kedua kepada seorang warga emas yang ditemui mati, dipercayai lemas akibat mukanya ditekup dengan bantal di Kampung Ramuan China Kechil, Lubok China, di sini semalam.

Abd Ghafar berkata, biasanya dia akan menghantar sarapan pagi untuk ibunya, Sareah Abdul Rahman, 78, dengan menggantungkan plastik berisi makanan di pagar rumah dan ibunya akan mengambilnya sendiri.

"Pagi tadi (semalam) saya hantar sarapan pagi kira-kira jam 7.30 pagi sebelum pergi kerja.

"Kira-kira setengah jam selepas itu, saya berpatah balik melalui jalan di hadapan rumah emak tetapi saya hairan melihat plastik berisi kuih masih lagi tergantung menyebabkan saya tidak sedap hati dan mengesyaki sesuatu," katanya.

Menurutnya, dia segera masuk ke dalam rumah dan mendapati pintu terbuka sedikit sebelum melihat mangsa terbaring kaku atas katil di bilik belakang dengan keadaan muka ditekup dengan bantal yang dialas dengan kain selimut.

"Saya terkejut lihat keadaan emak dan terdapat juga kesan darah di hidungnya.

"Lebih menyayat hati, urat tangan emak kelihatan timbul, mungkin kesan daripada cubaan­nya mahu melepaskan diri," katanya.

Abd Ghafar berkata, kea­daan bilik juga berselerak dan dompet milik emaknya turut diselongkar.

"Terdapat juga beberapa keping sampul duit raya bertaburan atas lantai bilik.

"Malah selepas diperiksa, pintu bahagian belakang rumah juga ada kesan diumpil," katanya.

Menurutnya, berikutan itu, dia segera menghubungi polis memaklumkan kejadian berkenaan.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Alor Gajah, Superitendan Umar Ali Saifuddin Shaharuddin berkata, mangsa dipercayai lemas selepas mukanya ditekup dengan bantal.

Menurutnya, tiada kecederaan serius pada badan mangsa, namun terdapat darah keluar daripada hidung dipercayai akibat pergelutan.

"Siasatan awal mendapati, kali terakhir mangsa dilihat berada di rumah adalah sekitar 3.30 petang kelmarin (Selasa).

"Polis akan menjalankan siasatan terperinci untuk memastikan sama ada keja­dian ini melibatkan rompakan," katanya.

Umar Ali Saifuddin berkata, mayat mangsa dihantar ke Hospital Melaka untuk dibedah siasat.

Sehubungan itu katanya, orang ramai yang mempunyai maklumat berhubung kejadian itu diminta menghubungi Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Alor Gajah menerusi talian 06-5562222 untuk membantu siasatan. -SH

Sungai Rapat Online: Bekas Ketua Wanita Umno Cawangan Solok <b>...</b>

Posted: 04 Apr 2012 04:46 PM PDT


Misteri menyelubungi kematian seorang wanita apabila mayatnya ditemui atas katil dengan bantal dan kain selimut menutupi muka di rumahnya di Batu 24, Ramuan China Kecil di sini semalam. Bagaimanapun, tiada kesan kecederaan ditemui pada tubuhnya.

Mayat Amrah @ Sareah Abd. Rahman (gambar kecil), 78, yang merupakan bekas Ketua Wanita UMNO cawangan Solok Limau Nipis ditemui pada pukul 8 pagi oleh seorang anak lelakinya yang menghantar sarapan ke rumah warga emas itu.

Menurut anak mangsa, Abdul Ghafar Daud, 55, sebelum menemui mayat ibunya, seperti biasa dia menghantar sarapan untuk dijamah ibunya sebelum pergi ke pejabatnya di Batu 25 di Ramuan China Kecil pada setiap hari kecuali hari Sabtu dan Ahad.

04 di batu berendam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di batu berendam - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di batu berendam</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Aug 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di batu berendam</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Jun 2012 07:08 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di batu berendam</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Jun 2012 07:27 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di batu berendam</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Apr 2012 07:33 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di batu berendam</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Mar 2012 10:48 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Trading the Intraday Breakouts | Free Forex And Gold Signals

Posted: 21 Mar 2012 10:58 PM PDT

Salam.

  1. Kelas Pattern and Strategies: Gold, Silver and Commodity Currencies akan di adakan pada 2 April di Batu Berendam Melaka. Fee RM500.
  2. Kelas Analisis Teknikal Harga Emas akan di adakan di Hotel Park Avenue, Sg Petani pada 7 April ini. Fee RM300.

Hubungi saya untuk pendaftaran. TQ

__________________________________________________________________________________

Good day traders!

When trading intraday breakouts, or when engaging in any type of trading, for that matter, it is important for traders to use every type of advantage possible. We want to search for situations in which the odds are in our favor and then take action.

Breakouts falls into three general type; real breakout, false breakout and pre mature breakout. A real breakout is spotted by an upward or downward movement of the price in a more convincing fashion. That is to be said, it is represented by either a long white or black candlestick or better, a marubozu. This is what we called candlestick attitude.

A false breakout occurs when the price appears to break below support or above resistance, only to rise back above support or fall back below resistance. A premature breakout is somehow between this two breakouts. First it break the support/resistance level, then it rise/fall back to the levels, only to continue its breakout direction back.

In trading the market, consolidation patterns exists in many forms such as:

Consolidation Patterns Diagram

For today's purpose, I shall explain the ascending and descending triangles patterns.

Ascending and Descending Triangles

These two patterns create excellent intraday breakout opportunities, because the pattern itself establishesa directional bias for the currency or commodities pair.

An ascending triangle is formed by a combination of diagonal support and horizontal resistance. The diagonal support is drawn by using the trendline tool.

Ascending Triangle

In the case of this pattern, the bulls are gaining strength and buying at higher and higher levels, while the bears are merely trying to defend an established level of resistance. Since the bulls are more aggresive than the bears, they are more likely to prevail in this battle. The odds favor a breakout to the upside.

A descending triangle on the other hand is formed by a combination of diagonal resistance and horizontal support.

Descending triangle

In the case of this pattern, the bears are gaining strength and selling at lower and lower levels, while the bulls are merely trying to defend an established level of support. The bears are the more aggresive party in this case, so the odds favor a breakout to the downside.

Trend filter

When trading these patterns, traders can gain a further edge by:

  1. Checking the direction of the currency pair prior to the formation of the triangle pattern;
  2. The time of the day filter.

On top of that, to be able to understand the buildup before the breakout would be essential in forecasting the breakout direction.

Happy piping!

Shufaad

Scridb filter

BLOG MELAKA: 04 <b>di batu berendam</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Oct 2012 07:38 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di batu berendam</b> - Google Blog Search

Posted: 03 May 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

04 di tanjung tuan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di tanjung tuan - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Oct 2012 12:00 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Oct 2012 12:00 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

chitchatovercoffee: <b>Tanjung Tuan</b> Lighthouse

Posted: 16 Sep 2012 08:30 AM PDT

We joined a group of homeschoolers to explore the Tanjung Tuan lighthouse. Entry into the forest reserve is $2 for adult. Kids are FOC.
Brief history of Tanjung Tuan (Cape Rachado)
The lighthouse is technically in Melaka. Not Negeri Sembilan. And it's still functioning. The light is switched on from 7pm to 7am daily.
It's about 10 minutes walk to the light house. I think u can also request to drive up. But that will not be so fun right? ;-)
Entry into the lighthouse is restricted. U need to write in and get permission. 
 The one who were very happy to skip school.
We started the tour with briefing from the officer in charge (the guy in purple shirt).
All the lighthouses in Malaysia.
After visiting the generator room, the guy told us...that's it. We were like...whaaaattt??? That's it?? Cannot go up?? He told us we cannot go up due to security reason. But...but...how can u go to a lighthouse and don't go up??? I am not sure how the guy changed his mind. But somebody somehow managed to convince him to allow the adults to go up. At our own risk
The "not so adult" who insisted to go up and managed to squeeze her way through.
On top of the lighthouse.
After the lighthouse tour, some of us continued to explore the forest reserve.
The trail is very nice. It's suitable for beginners. But it's quite steep. And it's quite a long walk. The great thing of being a 5yo is u can always make your daddy carry u.
And if your daddy is tired, your brother can take over.
This was what we get after the long walk. Bliss ;-)
Kids got to work right away. Nobody was complaining of being tired. There's so much to learn from nature.
 Loads of seaweed. Kids had fun collecting them.

Sea grapes. Apparently this is edible.
 Some kids really seized the moment. Rolling in the deep ;-)
 Hermit crab. Quite big actually. And the aspiring zoo keeper was just too engrossed to worry the crab will bite her.

We spent quite some time at the beach. The walk up the hill was tougher. I managed to convinced Little Missy to walk on her own. Thanks to the magic walking stick.
Tanjung Tuan is also one of the raptors migratory route. If u come here sometime around March , u can actually watch the raptors and witness one of the world's natural wonder.
 We had a really good day. Despite the pain and the cramps after the trip ;-)

BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Oct 2012 03:55 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

04 di alor gajah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di alor gajah - Google Blog Search


Jawatan Kosong <b>di</b> Majlis Perbandaran <b>Alor Gajah</b> (MPAG) - Jun 2012

Posted: 10 Sep 2012 12:30 PM PDT

JAWATAN:
1. Pembantu Tadbir (Undang-Undang) Gred L17
2. Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N17

IKLAN JAWATAN:
http://mpag.skali.my/c/document_library/get_file?uuid=693667e1-80ad-4d90-8a1d-7081ceb80ce4&groupId=74532

BORANG PERMOHONAN:
http://mpag.skali.my/c/document_library/get_file?uuid=34c21865-4df4-4c89-b304-4d690c42a900&groupId=74532

TARIKH TUTUP : 14 September 2012

di negeri melaka - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri melaka - Google Blog Search


PERTANDINGAN AMALAN HIJAU KERAJAAN <b>NEGERI MELAKA</b> <b>...</b>

Posted: 25 Sep 2012 06:21 PM PDT

PEMASANGAN LAMPU JALAN LED DI PERSIMPANGAN SUNPOWER, REMBIA, DAERAH ALOR GAJAH, MELAKA – 21 SEPTEMBER 2011

Pertandingan Amalan Hijau Kerajaan Negeri Melaka adalah untuk mengurangkan kesan nagetif terhadap alam sekitar oleh aktiviti dan amalan seharian di tempat kerja di samping menggalakkan jabatan atau agensi mengamalkan penggunaan teknologi hijau di pejabat masing. Pertandingan yang bermula sejak Februari 2012 sehingga Disember 2012 merupakan pertandingan yang diwajibkan kepada semua jabatan atau agensi di Negeri Melaka.

Pertandingan ini diadakan adalah bertujuan untuk mewujudkan kesedaran kepada penjawat awam mengenai kepentingan melaksanakan amalan hijau dan menerapkan nilai-nilai hijau di kalangan sektor awam. Setelah diumumkan sebagai pemenang suku pertama bagi pertandingan Amalan Hijau pada 13.8.2012, Majlis Perbandaran Alor Gajah berhasrat untuk mengekalkan serta mempertingkatkan lagi amalan hijau di sekitar kawasan Alor Gajah terutamanya di kawasan Rembia.

PEMASANGAN SOLAR PANEL DI PERHENTIAN BAS DI HADAPAN KILANG SUNPOWER, REMBIA, DAERAH ALOR GAJAH, MELAKA – 12 OKTOBER 2011

Pelbagai projek pembangunan berteraskan hijau telah dijalankan oleh Majlis Perbandaran Alor Gajah bagi menunjukkan sokongan ke atas misi Kerajaan Negeri Melaka ke arah  mencapai Bandar Teknologi Hijau menjelang tahun 2020. Antara usaha MPAG adalah dengan memasang solar panel di perhentian bas di hadapan kilang Sunpower serta mengantikan 10 unit lampu konvensional dengan lampu jalan LED di persimpangan Sunpower yang merupakan projek perintis dan merupakan salah satu kompenen pembangunan kawasan Melaka World Solar Valley. Selain itu 12 unit lampu LED juga telah dipasang di Pulau Sebang dimana jangka hayatnya adalah 50, 000 jam atau 11 tahun 6 bulan jika dipasang selama 12 jam sehari.

Kini MPAG sedang giat berusaha untuk menjayakan projek terbarunya untuk memasang panel suria di atas bumbung rumah di Taman Rembia Perkasa yang berada di kawasan Melaka World Solar Valley. Projek yang dilaksanakan bersama Yayasan Melaka, Green Earth Design Solutions Sdn Bhd ini dijangka melibatkan 400 unit rumah yang terbahagi kepada 4 fasa. Projek ini dijangka akan dilancarkan pada awal bulan Oktober 2012. Pihak MPAG yakin projek ini dianggarkan dapat membantu mengurangkan pembakaran arang batu dan seterusnya dapat mengurangkan pembebasan karbon dioksida.

PONDOK MENUNGGU BAS SOLAR DIWAKTU MALAM

Majlis Perbandaran Alor Gajah juga merangka untuk membina masjid solar di dalam kawasan Melaka World Solar Valley yang bakal memuatkan 3, 000 orang jemaah. Apa yang menarik tentang pembinaan masjid ini adalah penggunaan konsep "Low  Energy Building" yang menggunakan tenaga elektrik yang dijana oleh panel suria pada bumbung masjid.

Selain dari projek pembangunan hijau yang giat dijalankan, MPAG juga menawarkan kursus Amalan Hijau dan Aplikasi Teknologi Hijau bagi anggota MPAG. Bagi mereka yang berkongsi kenderaan dan menggunakan kenderaan hybrid, MPAG menyediakan tempat letak kereta khas. Selain itu, MPAG juga turut menyediakan bilik mandi bagi anggota MPAG yang menggunakan basikal ke tempat kerja. Bagi menjimatkan penggunaan air, MPAG mengambil alternatif menggunakan aerator untuk pili air di tandas-tandas MPAG.Majlis Perbandaran Alor Gajah akan terus merancang dan melaksanakan projek-projek Teknologi Hijau pada masa hadapan.

ROOF MOUNTING DIPASANG ATAS BUMBUNG

PENYEDIAAN TEMPAT LETAK BASIKAL , TEMPAT LETAK KENDERAAN "BERKONGSI KENDERAAN " DAN KERETA HYBRID DI MPAG

SURAT BUKTI AGENSI KERAJAAN <b>NEGERI MELAKA</b> <b>...</b>

Posted: 03 Oct 2012 09:45 AM PDT

Majlis perkahwinan anak Ali Rustam semakin panas...
kejap Ali Rustam kata murah je belanja kahwin tu..
lepas tu pulak setiausahanya kata semuanya free dan dibuat secara percuma oleh pengendali perkhidmatan yang terlibat...
lepas tu Ali Rustam kata perbelanjaan yang murah dimaksudkannya tu adalah  HANYA bernilai RM600,000 untuk 60,000 orang...
Ali kata satu kepala RM10 jer... tu yang dia kata murah sesangat tu...

Tapi sekarang ni...
tersebar pulak satu surat yang menunjukkan agensi kerajaan negeri Melaka
dipergunakan...

Surat tersebut adalah surat untuk memanggil pihak-pihak agensi kerajaan Negeri bagi mengadakan satu mesyuarat khusus untuk majlis perkahwinan anak lelaki Ali Rustam...

Perkara dalam tajuk surat tersebut ialah : "Mesyuarat Majlis Persiapan Hiasan Luaran, Kebersihan Dan Logistik Sempena Majlis Perkahwinan Anak YAB Ketua Menteri Melaka" 

Surat tersebut ditujukan kepada orang-orang penting agensi Kerajaan Negeri Melaka :-  

  • Tuan Haji Kamaruddin Mat Shah (Yang di-Pertua Majlis Perbandaran Alor Gajah)
  • Encik  Shahdan Othman (Setiausaha Majlis Perbandaran Alor Gajah) 
  • Tuan Haji Murad Bin Husin (Yang di-Pertua Majlis Perbandaran Jasin)
  • Puan Ainu Nizla Kasman (Setiausaha Majlis Perbandaran Jasin)
  • Ir. Haji Zainuddin Bin Abdul Samad  (Pengarah Perbadanan Pengurusan Sisa Pepejal)
Anak lelaki Ali Rustam nak kahwin tapi agensi kerajaan negeri dipergunakan..?

Dan menurut satu pendedahan...
di dalam minit mesyuarat berkenaan juga menyatakan bahawa tiada bil perlu dituntut daripada ketua menteri dan semuanya percuma.

Anak lelaki Ali Rustam ni siapa..?


 

04 di lubok china - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di lubok china - Google Blog Search


Warung Pak Mat Goreng Pisang <b>di Lubok China</b>, Melaka

Posted: 07 Oct 2012 04:26 AM PDT

Semasa Perjalanan pulang dari Melaka ke Putrajaya
aku telah memilih jalan Pantai Klebang-Sg Udang-Masjid Tanah-Lubok China-Seremban-Rantau-Nilai-Sg Merab-Putrajaya.
Tiba di Lubok China, Melaka jumpa satu warung tepi jalan
bertentangan dengan Klinik Kesihatan Lubok China, Melaka dan sebelah Pos Malaysia Lubok China, Melaka...
 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved