ads

Isnin, 4 Julai 2011

04 di ayer keroh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di ayer keroh - Google Blog Search


Asam Pedas Ikan Kembong <b>di AYER KEROH</b> | HazmanFadzil.Com

Posted: 04 Jul 2011 09:30 PM PDT

nuffnang_bid = "f1d2da164511835d8b2f4e70dae8ccd1"; // ]]>

Pada malam sebelum FAMILY DAY sempat la saya dan rakan-rakan ahli

jawatankuasa projek tersebut makan malam di bandar AYER KEROH.Kami

yang menetap di Permaisuri Hotel teringin pulak nak cari ASAM PEDAS

untuk juadah makan malam…..

Pusing-pusing kawasan sekitar hotel tu jumpa la satu kedai makan..sebab

dah ternampak tulisan ASAM PEDAS terus kami singgah makan di kedai

tersebut.

Kawan saya yang pesan ASAM PEDAS IKAN KEMBONG

Member saya sorang lagi makan ASAM PEDAS IKAN PARI

Tapi saya pulak just makan NASI AYAM jeee….tapi….

Dengan AYAM EXTRA……hehehehe

Dan nasinya pun sedap dan wangi…..

Kalau dapat ratah isi ayam cenggini …..MEMANG KENYANG LA !!!!!!

p/s : Asam Pedas MELAKA nie kurang pedas skit yea berbanding ASAM PEDAS

NEGERI SEMBILAN…..tapi SEDAP !!!!

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Nisreen homestay berdekatan MITC ,Wonderland <b>di Ayer Keroh</b> | Laman <b>...</b>

Posted: 04 Jul 2011 08:40 AM PDT

Description

Anda merancang untuk bercuti ke Melaka ? Perlukan tempat penginapan?
Hubungi Nisreen Homestay ( Ismail) di talian 0123400227.
Jarak dari tol ayer keroh lebih kurang 1 km.

Beralamat di :
No 23, Jln MP3,
Taman Melaka Perdana,
75450 Ayer Keroh, Melaka.

- Lokasi berhampiran dengan MITC, Zoo melaka , Taman Buaya ,Taman Rama-rama , Bandar Hilir, Eye of Malaysia, a' famosa Mahkota Parade, Jusco, Tesco, Mydin dan berbagai lagi tempat menarik di melaka.

- Sesuai sebagai lokasi lokasi persinggahan untuk ke UTEM, MMU UITM dan ILP
- 4 bilik tidur berserta 3 katil queen,2 katil bujang, berhawa dingin, berkipas, 3 bilik air, ruang tamu yang luas. Disediakan peti sejuk, TV, dapur masak, pemanas air, seterika dan lain-lain.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

04 di durian tunggal - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di durian tunggal - Google Blog Search


kisah dapur kakyong: Kelas kakyong <b>Di Durian Tunggal</b> Melaka.

Posted: 21 Jun 2011 08:13 AM PDT

 Baru nak start mengajar ni... Tgh membebel kat student kakyong ni..

 Student kakyong yg best.. kusyuk mendengar kakyong bercerita.. 

Kena Demo dulu,pastu baru pelajar kakyong buat..

 giliran pelajar memulakan adunan.

 Bergilir2 buat adunan macaroon.



 ni dia peserta paling veteran...mak mertua kak rafiah...best..sekepala..

so cucu2 mak jgn terkejut hari raya ni nenek anda buat macaroon di pagi raya...

 dr kiri..kak khazimah,kakyong,kak seha n iza...yg paling sporting...

 dr kiri kak rafiah,kak seha,iza n dayah...


 iza posing ngan macaroon nye

 macaroon 2 yg tgh dok tunggu kering...warna warni kan?

 posing mengancam...sporting org melaka

 time ni tgh dok bagi2kan bahagian macaroon memasing..cantik warna warni...

tgh meletak filling...

n terima kasih kepada munirah yg bg tempat tuk kite menimba ilmu sesama

n terima kasih atas titik peluh munirah yg sanggup masak spagetti...munirah n suami very the best person...jgn 

serik ek...huhuhuhu...

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

04 di klebang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di klebang - Google Blog Search


B.u.B.b.L.e-B.u.m.B.L.E: Layang layang <b>di</b> Pantai <b>Klebang</b>, Melaka

Posted: 20 Jun 2011 01:06 AM PDT

Hye semua orang, happy petang day (maaf, broken kejap sebab tengah jadi macam rojak sekarang ni gara gara tak tahu nak buat apa)

Pernah rasa main layang layang tak? Mestilah pernah kan. Siapa tak pernah tu maknanya dia memang ketinggalan zaman atau dia tangan bangku(istilah baru dicipta untuk siapa yang tak pandai main layang layang) Zaman kanak kanak memang saya pernah mengalami pengalaman main layang layang. Dulu, masa mula mula main kena buat sendiri. Al maklumlah dulu bukan macam sekarang. Sekarang beli jek. Dulu buat layang layang pakai surat khabar, tak kisah la apa apa kertas janji boleh jadi bentuk layang layang yang macam bentuk diamond tu. Siap curi magazine mak or abah semata mata konon nak fancy sikitlah dekat layang layang tu ada kaler kaler. Yela, surat khabar just hitam putih jek. Memang tak sedap mata memandang kan. So, buatlah layang layang tu yang hanya menggunakan bahan yang simple sangat. Ada lidi nak gam kat tengah layang layang tu biar dia dapat terbang tinggi tinggi. Siapa dapat terbangkan layang layang tu paling tinggi, dia paling hebatlah. Dengan ditambah tali yang lebih kurang macam tali gasing tu. Peh memang kfreatif sebenarnya saya ni dulu dulu. :)

Bila zaman sekarang ni, maksudnya bila dah meningkat dewasa ni nak main layang layang pun segan. Yela, mana tak segannya. Tak ke nanti orang label kau ni buang tebiat ke tetiba nak main layang layang. So, pendamkan ajelah walaupun rasa macam nak main lagi. Tapi, yang saya lemah pasal main benda alah ni bila nak terbangkan mesti kena lari laju laju supaya dapat terbangkan layang layang tu dengan mudahnya. Kalau jenis main olahraga 1000 meter takpelah juga kan main lari lari ni. Ini badan pemalas macam ni nak kena lari. Wah, memang kuruslah lepas ni kan. So, pendamkan lagi niat tu. :)

Nak ditambakan lagi entry ni, hari tu saya berpeluanglah melihat sendiri betapa ramainya orang main layang layang. Tak kira usia muda, tua silap silap atuk nenek pun main. Memang ramai berkumpul di satu tempat yang lapang dipanggil Pantai Klebang, Melaka hanya untuk beriadah sambil bermain layang layang di situ. Memang sangat kagum. Ada tu, layang layang dia warna warni beb tak macam dolu dolu. Siap boleh buat rupa ular, sotong lah, lepas tu dekat layang layang tu ada gambar macam macam. Akan datang mesti ada yang letak gambar diorang kat layang layang tu. Memang ada lepas ni. 

So, kalau nak main layang layang sangat sangat or mengidam macam nak gila maka pergilah pantai sana k. Memang menarik tempat tu. Dengan angin yang sepoi sepoi bahasa, memang terbaik lah kalau dapat main dekat situ. Siap, boleh lepak lagi sambil makan char kuew tiow kat situ. Sedap pun sedap. (macam promoter lah pula kan)

Thanks for reading this entry. :)smile 

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

04 di machap - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di machap - Google Blog Search


LAMAN KL-TODAY.COM » Blog Archive » Guru geram dipaksa sertai <b>...</b>

Posted: 04 Jul 2011 04:18 AM PDT

Ramai di kalangan guru Sekolah Agama Jabatan Agama Islam Melaka (Jaim) merungut kerana dipaksa menghadiri program makan malam 1Malaysia bersama Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin di sebuah sekolah Cina di Machap Baru malam ini."Kami sudah tidak tahan dengan paksaan sebegini, bayangkan kami yang kebanyakan wanita dipaksa hadir pada program tersebut sehingga pukul 12.00 malam.

"Ada yang dari Sungai Rambai dan lain-lain tempat yang jaraknya agak jauh dari Machap Baru, kami berasa kesal dengan Jaim dan Kerajaan Negeri Melaka yang seringkali memaksa kami hadir pada program bersama pemimpin," kata seorang guru yang tidak mahu namanya disiarkan.

Selain itu, menurut guru tersebut murid-murid sekolah Jaim juga dipaksa balik awal iaitu pada pukul 4.30 petang.

Menurutnya, sudah banyak kali sekolah diarahkan ditutup awal hanya kerana program-program bersama pemimpin kerajaan pusat.

Apa yang dikesalkan ialah semua guru-guru diwajibkan hadir dan sesiapa yang didapati tidak hadir akan diambil tindakan tegas oleh Jaim.

"Masa murid-murid belajar digadaikan hanya semata-mata kerana politik," tegas seorang bapa yang kesal.

Menurutnya, satu lagi masalah timbul ialah ibu bapa juga menghadapi kesulitan kerana terpaksa mengambil anak mereka lebih awal iaitu pada pukul 4.30 petang sedangkan majoriti dari mereka bekerja dan pulang paling awal jam 5.00 petang.

"Saya risau dengan keselamatan anak saya yang terpaksa menunggu saya mengambilnya agak lewat iaitu sekitar jam 5.45 petang.

"Anak saya kadang-kadang terpaksa menunggu saya seorang diri, siapa yang dapat menjamin keselamatan anak saya sedangkan sekarang ini bermacam jenayah berlaku melibatkan anak-anak sekolah," tegas beliau.

Sementara itu Ketua Penerangan PAS Kawasan Bukit Katil, Yusof Wahab berkata tindakan Jaim dan kerajaan negeri Melaka benar-benar merugikan pembelajaran anak-anak kerana masa belajar menjadi pendek selain ianya membebankan guru-guru dan juga mendedahkan murid-murid kepada ancaman keselamatan.

"Tindakan Jaim ini benar-benar merugikan pembelajaran anak-anak kita selain ianya membebankan guru-guru yang terpaksa bekerja lebih masa kerana terpaksa menghadiri program berkaitan sehingga jauh malam.

"Kita juga bimbang tentang keselamatan anak-anak kita kerana mereka terpaksa menunggu ibubapa sehingga sampai jam 6.00 petang atau mungkin lebih lambat kerana habis kerja pun jam 5.00 petang," kata Yusof.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

04 di masjid tanah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di masjid tanah - Google Blog Search


Hanya Sebuah Perjalanan Hidup: Jalan-jalan <b>di Masjid Tanah</b> dan <b>...</b>

Posted: 22 Jun 2011 07:05 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Jalan-jalan di Masjid Tanah dan Tanjung Bidara. Assalamualaikum .. hari ni iera rajin nak meng hupdate blog ni,sementara masa masih ada ni sebelum exam tak lama lagi. Entry ni sepatutnya update awal lagi,tapi ...

RUMAH TAMAN <b>MASJID TANAH</b> MELAKA - UNTUK <b>DI</b> JUAL

Posted: 07 Jan 2011 12:00 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Rumah Taman utk dijual * dua dari tepi * kawasan kejiranan melayu & bersih * mempunyai 2 bilik * keluasan ruang tamu ruang tengah & ruang dapur yg amat luas * telah di renovat -...
 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved