ads

Rabu, 9 Mei 2012

04 di ramuan china - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di ramuan china - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di ramuan china</b> - Google Blog Search

Posted: 05 May 2012 09:40 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di ramuan china</b> - Google Blog Search

Posted: 12 Apr 2012 09:47 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di ramuan china</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Apr 2012 09:14 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Tentang Kami..: Bantal, selimut tutup mayat

Posted: 04 Apr 2012 05:28 PM PDT


ALOR GAJAH – Misteri menyelubungi kematian seorang wanita apabila mayatnya ditemui atas katil dengan bantal dan kain selimut menutupi muka di rumahnya di Batu 24, Ramuan China Kecil di sini semalam. Bagaimanapun, tiada kesan kecederaan ditemui pada tubuhnya.

Mayat Amrah @ Sareah Abd. Rahman (gambar kecil), 78, yang merupakan bekas Ketua Wanita UMNO cawangan Solok Limau Nipis ditemui pada pukul 8 pagi oleh seorang anak lelakinya yang menghantar sarapan ke rumah warga emas itu.

Menurut anak mangsa, Abdul Ghafar Daud, 55, sebelum menemui mayat ibunya, seperti biasa dia menghantar sarapan untuk dijamah ibunya sebelum pergi ke pejabatnya di Batu 25 di Ramuan China Kecil pada setiap hari kecuali hari Sabtu dan Ahad.

sumber : kosmo

Dia buat dah: Bantal, selimut tutup mayat

Posted: 04 Apr 2012 05:14 PM PDT

BLOG MELAKA: 04 <b>di ramuan china</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Apr 2012 09:20 PM PDT

URL Sumber Asal :-

KOTAK DILETAKKAN DILUAR PAGAR RUMAH MELETUP, GADIS <b>...</b>

Posted: 01 Mar 2012 04:15 PM PST

KOTAK DILETAKKAN DILUAR PAGAR RUMAH MELETUP, GADIS CEDERA TERUK

0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

No of View :162
Sebagai Rakyat 1 Malaysia, Jum Bersatu Hati..Tak Yah Gaduh2

ANGGOTA polis menyiasat lokasi kejadian sebuah kotak meletup di Ramuan China Besar, Alor Gajah semalam.

ALOR GAJAH – Tindakan seorang gadis mengangkat sebuah kotak yang diletakkan di luar pagar rumahnya di Ramuan China Besar di sini semalam mengundang padah apabila kotak tersebut meletup dan mengeluarkan api sebaik barang itu disentuh mangsa.

Akibat kejadian pukul 8.45 pagi itu, mangsa Norasyikin Md. Esa, 27, melecur teruk pada kedua-dua belah kaki, tangan dan perut. Kotak berisi bom buatan sendiri itu bukan saja mengeluarkan bunyi letupan kuat malah menyebabkan api menjulang setinggi lima meter.

Sebelum kejadian, Norasyikin menemui kotak kecil warna putih di luar rumahnya ketika mangsa mahu ke tempat kerja di sebuah pasar raya di Masjid Tanah.

Di atas kotak tertera nama abang sulung mangsa, Saiful Eszwan Md. Esa, 35, yang bekerja sebagai kontraktor pembersihan.

Namun, kotak itu meletup sebaik Norasyikin yang merupakan anak keempat daripada enam beradik dan bekerja sebagai juruwang mengangkat kotak tersebut.

Adik bongsu mangsa, Ahmad Mustafa Md. Esa, 20, berkata, dia yang baru keluar dari bilik air terkejut mendengar satu letupan kuat.

Di sini Di Himpunkan Kisah Pelik dan Lucu, Anda Pasti terhibur...

Dapatkan info terkini dengan klik link ini

"Saya kemudian menjenguk melalui tingkap dan terkejut melihat badan kakak yang sedang berdiri tiba-tiba berasap sambil kakak menjerit-jerit kesakitan," katanya ketika ditemui di tempat kejadian semalam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

04 di merlimau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di merlimau - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di merlimau</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Apr 2012 01:40 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di merlimau</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Apr 2012 01:05 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di merlimau</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Apr 2012 01:29 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di merlimau</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Apr 2012 01:07 PM PDT

URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di merlimau</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Mar 2012 09:07 AM PDT

URL Sumber Asal :-

SK PULAI <b>MERLIMAU</b> | cikgufiq.blogspot.com

Posted: 17 Mar 2012 09:07 AM PDT

Esok insyaAllah aku akan bertolak ke rumah kawan aku yang terletak di MERLIMAU MELAKA. Aku dan beberapa orang kawan aku akan menjalani PBS (PENGALAMAN BERASASKAN SEKOLAH) ataupun aku panggil PRAKTIKAL SEMINGGU di SK PULAI MERLIMAU MELAKA.
Antara tugasan yang perlu kami jalankan adalah:
- Membuat pemerhatian tentang pengajaran PENDIDIKAN JASMANI di sekolah.
Jadi, aku harap korang doakan aku dan kawan-kawan aku dapat menjalankan tugasan ini dengan sebaiknya yer.. Semoga urusan kami berjalan dengan lancar dan selamat...Amin...
pssssssst: Agak-agak kalau dah lama tak update blog tu, faham-faham lah yer..tapi, insyaAllah aku akan cuba gak update.. fighting!!!!! :)

BLOG MELAKA: 04 <b>di merlimau</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Apr 2012 01:42 PM PDT

URL Sumber Asal :-

SK PULAI <b>MERLIMAU</b> | cikgufiq.blogspot.com

Posted: 17 Mar 2012 09:07 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Esok insyaAllah aku akan bertolak ke rumah kawan aku yang terletak di MERLIMAU MELAKA. Aku dan beberapa orang kawan aku akan menjalani PBS (PENGALAMAN BERASASKAN SEKOLAH) ataupun aku panggil ...

04 di bukit katil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di bukit katil - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di bukit katil</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Apr 2012 11:10 AM PDT

URL Sumber Asal :-

Gambar Markas PAS Dan Pasti <b>Bukit Katil Di</b> Robohkan Oleh Rejim <b>...</b>

Posted: 14 Apr 2012 12:54 AM PDT


Gambar nih di ambil pada 13 April 2012, niat Ali Rustam untuk memadamkan cahaya perjuangan Islam di Bukit Katil di katakan berjaya oleh puak-puak pencacai apabila robohnya markas PAS dan bangunan Pasti Bukit Katil.

Markas PAS dan Pasti Bukit Katil nih merupakan nadi kepada gerakan Islam di sekitar kawasan Bukit Katil.

Namun kerana kerakusan dan kezaliman rejim Ali Rustam yang kian hari kian goyah telah nekad untuk merobohkan mercu tanda ini.

Namun semangat  pengerak dan penyokong gerakan Islam PAS kawasan Bukit Katil tidak akan goyah dengan peristiwa pahit ini. Peristiwa pahit ini akan menambahkan lagi semangat kami untuk menumbangkan rejim Ali Rustam pada PRU 13 nanti.. 

 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved