ads

Jumaat, 23 September 2011

04 di ayer keroh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di ayer keroh - Google Blog Search


Asam Pedas Ikan Kembong <b>di AYER KEROH</b> |

Posted: 04 Jul 2011 09:30 PM PDT


nuffnang_bid = "f1d2da164511835d8b2f4e70dae8ccd1"; // ]]>

Pada malam sebelum FAMILY DAY sempat la saya dan rakan-rakan ahli

jawatankuasa projek tersebut makan malam di bandar AYER KEROH.Kami

yang menetap di Permaisuri Hotel teringin pulak nak cari ASAM PEDAS

untuk juadah makan malam…..

Pusing-pusing kawasan sekitar hotel tu jumpa la satu kedai makan..sebab

dah ternampak tulisan ASAM PEDAS terus kami singgah makan di kedai

tersebut.

Kawan saya yang pesan ASAM PEDAS IKAN KEMBONG

Member saya sorang lagi makan ASAM PEDAS IKAN PARI

Tapi saya pulak just makan NASI AYAM jeee….tapi….

Dengan AYAM EXTRA……hehehehe

Dan nasinya pun sedap dan wangi…..

Kalau dapat ratah isi ayam cenggini …..MEMANG KENYANG LA !!!!!!

p/s : Asam Pedas MELAKA nie kurang pedas skit yea berbanding ASAM PEDAS

NEGERI SEMBILAN…..tapi SEDAP !!!!

Related posts:

  1. Asam Pedas MELAKA memang LAZAT !!!!
  2. Nasi Goreng Ayam Kampung + Ikan Pari Bakar Tasik Idaman
  3. Family Lunch di Sekinchan Ikan Bakar
  4. Daging Rebus Air Asam Restoran Rasa Utara Berjaya Times Square
  5. Khasiat rebusan asam gelugur

04 di machap - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di machap - Google Blog Search


From Rys Areesa Nasir: UP, UP & AWAY!

Posted: 22 Sep 2011 02:33 AM PDT

Hmm... majlis pernikahan adik ipar bongsu kartun saya, Muiz pada 16hb September 2011 sudah selamat sejahtera. Hmm... sekali sambut dengan Hari Satu Malaysia la gayanya setiap tahun ni nanti. Last-last minute itu sempat juga beranikan diri bertanya, "Dik, kau nervous tak?". Maklumlah tengah-tengah serabut kelibut kepala bakal pengantin, ditanya soalan macam tu, takut keluar pula Naruto dia. Muiz kata, "Dah tak rasa apa-apa dah kak..." Hah hah... saya gelak dalam hati je la...
Malam pernikahan di rumah pengantin perempuan di Machap Baru, Melaka, entah mengapa saya jadi penyedih pulak. Berladung airmata... alah, bukan saya seorang je pun. Alih-alih bila angkat muka dah lap airmata, tengok dua tiga orang saudara dan sepupu di sekeliling saya juga mengesat airmata. Tapi mungkin airmata yang berbeza. Ada airmata kesyukuran, airmata kegembiraan, keterharuan dan pelbagai lagilah... Airmata saya...? Biarlah ia berlalu...
Lusa majlis menyambut menantu pula di Sabak Bernam... sure riuh nak rak since this is the last wedding in the family, Insya-Allah dan Alhamdulillah... first and last for me...
Tahniah untuk adinda Muiz dan Zila cum Foiy & Padi Jerr... 
Semoga kekal bersama dan berbahagia sampai Jannah
Muiz sudah dapat daulat sebagai seorang suami... hmm....
Serupa tak kartun dengan yang real? hu hu...
Okay, saya sudah harus pulang ke rumah sekarang. Kerja setakat yang perlu sudah diselesaikan, posting sharing ini yang dua tiga kali ammend kerana perubahan masa posting pun sudah. Kena rush balik bersiap. Rumah mertua di Sabak Bernam tentu sudah penuh dengan saudara-mara. Orang Jawa panggil berkampung untuk bergotong-royong kenduri itu GEJOBOS.  Hai, anak menantu yang ini juga selalu jadi orang terakhir pulang kan... apa nak buat... the naughty daughter in law...
Sorry ya mak, abah... we are up, up and away!

04 di tanjung tuan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di tanjung tuan - Google Blog Search


<b>Tanjung Tuan</b> persinggahan sebelum ke hemisfera utara | Berita <b>...</b>

Posted: 30 Apr 2011 03:42 AM PDT

var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-15063139-1']); _gaq.push(['_trackPageview']);

(function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();

04 di bukit katil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di bukit katil - Google Blog Search


Dewan Pemuda Pas Kawasan <b>Bukit Katil</b> - BLOG - BLOG RASMI <b>...</b>

Posted: 22 Sep 2011 02:21 PM PDT

Bukankah sebelum ini ADUN Bukit Baru yang juga merangkap Ketua Menteri Melaka mahu melanjutkan operasi hiburan sehingga jam 3 pagi pada waktu hujung minggu dan jam 2 pagi pada hari Isnin hingga Jumaat? Tiba-tiba melahirkan kebimbangan dengan kewujudan pusat-pusat perjudian haram yang tumbuh membiak bagai cendawan di negeri itu tanpa tindakan tegas pihak penguat kuasa.

Apa semua ini? Bukankah puncanya datang dari kerajaan Melaka pimpinan Ali Rustam sendiri dan sekarang mahu menyalahkan pihak berkuasa tempatan yang tidak bertindak tegas? Jangan disalahkan budak kecil (Pihak Berkuasa Tempatan) itu kerana bermain mercun sebaliknya bapa (sebagai Ketua Menteri) haruslah memainkan peranan dalam mencegahnya terlebih dahulu.

Lebih daripada 100 premis menjalankan kegiatan perjudian berkomputer secara terbuka dan beroperasi tanpa lesen di beberapa daerah di negeri ini. Kebanyakan premis berkenaan beroperasi di sekitar Alor Gajah, Masjid Tanah, Merlimau, Jasin, Melaka Tengah dan Ayer Keroh. 

Ada premis berkenaan yang beroperasi berdekatan Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) negeri di Bukit Beruang dan berhampiran Balai Polis Simpang Ampat di Alor Gajah. Apa gunanya pihak berkuasa yang langsung tidak ambil peduli terhadap maklumat yang diberikan kepada mereka mengenai premis yang menjalankan kegiatan tersebut.

Ahli Jawatankuasa Gerakan Belia 4B Bukit Katil, Adnan Saad berkata; sekiranya pihak berkuasa tidak mengambil sebarang tindakan wajar membanteras premis berkenaan, ahli Gerakan Belia 4B seluruh negeri melibatkan 6,000 orang akan membuat demonstrasi aman.

Sebelum ini Pemuda PAS sudah lama mengadakan demonstrasi mengenai lanjutan tempoh masa hiburan di Melaka sebaliknya demonstrasi itu diganggu oleh pihak polis dan jika Belia 4B mengadakan demonstrasi ini, adakah pihak polis akan menyekatnya juga walhal motif yang dilakukan oleh Pemuda PAS Bukit Katil adalah sama.

Ibarat pepatah selagi belum terhantuk manakan mahu rasa sakitnya.

04 di alor gajah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di alor gajah - Google Blog Search


( ‿) NINIEY&#39;S STORY (‿ ): PARTI LIAR - <b>ALORGAJAH</b> MALACCA

Posted: 17 Sep 2011 01:50 AM PDT

Satu hal lagi remaja zaman sekarang… tak habis habis dengan ulah nakal dan melampaui batas… hebat sangat ke bila menganjurkan parti liar macam ni? dimanapengertian kemerdekaan bagi mereka? atau kah? mereka hanya menyandarkan perkataan Merdeka untuk mendapat permit keluar rumah? Sakit hati bila memikirkan keadaan remaja masa kini,semakin berani untuk melakukan perbuatan terkutukdimana sedikit pun tidak akan menjaminkan masa depan yang cerah!!
ALOR GAJAH – Sekumpulan 87 individu ditahan dalam keadaan mengaibkan apabila mereka didapati berada dalam keadaan khayal dan bercumbuan secara terbuka dengan alasan menyambut Hari Kemerdekaan yang ke-54 serta Hari Malaysiaketika menyertai parti liar di sebuah banglo yang dicemari dadah dan araksemalam.
Parti liar di banglo sebuah pusat peranginan di sini itu diserbu pukul 2.30 pagi selepas polis menerima maklumat mengenai kegiatan tidak bermoral tersebut.
Serbuan itu diketuai oleh Inspektor Risikan Operasi dan Tahanan Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik negeri, Cif Inspektor Mohd. Hisham A. Rahman bersama 14 anggota.
Daripada 87 individu berusia di antara 18 dan 35 tahun itu, tujuh daripadanya merupakan pelajar Institusi Pengajian Tinggi (IPT) yang terdiri daripada tiga lelaki dan empat wanita.

di negeri melaka - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri melaka - Google Blog Search


Jawatan Kosong Pentadbiran Kerajaan <b>Negeri Melaka</b> | Jawatan <b>...</b>

Posted: 24 Aug 2011 09:04 PM PDT

No
Company Logo
Uploaded

Kerja Kosong Pentadbiran Kerajaan Negeri Melaka (eKERJA)

-Sistem permohonan jawatan kosong ini adalah di bawah bidang kuasa Pentadbiran Kerajaan Negeri Melaka.
-Permohonan jawatan tetap bagi gred jawatan (17 hingga 54) adalah di bawah bidang kuasa Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA). Pemohon perlu mendaftar di alamat www.spa.gov.my
-Bilangan jawatan yang boleh dipohon adalah maksimum 3 jawatan.
-Data pemohon jawatan kosong (Sepanjang Masa) di Pentadbiran Kerajaan Negeri Melaka hanya sahlaku sehingga enam (6) bulan.
-Kerajaan Negeri Melaka berhak menolak permohonan sekiranya data yang diberi adalah palsu/tidak lengkap.
-Sekiranya pemohon sedang berkhidmat dengan Kerajaan, Badan-badan Berkanun atau Pihak -Berkuasa Tempatan, salinan Laporan Penilaian Prestasi dan Penyata Perkhidmatan yang terkini perlu diserahkan semasa calon ditemuduga.
-Permohonan terkini akan membatalkan permohonan terdahulu

SILA KLIK PADA JAWATAN UNTUK SYARAT KELAYAKAN

Incoming search terms:

Related Posts:

04 di lubok china - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di lubok china - Google Blog Search


Noor Nadiya: Bnjir <b>di Lubok China</b>..

Posted: 01 Feb 2011 09:06 AM PST

30 Januari 2011...
Ptg:
Aku sekeluarga otw blik umh aku di Lubok Cina..
1 ari ahd 2 hujan slbat2 nyer dri umh mk cik aku di K.L...
ati aku mle lah rse brat je nk blik l.c nie...
spnjg hwy Plus,hujan slbt2..nmun p,jlnn ditruskn sehingga ke tol Plus Pedas...
sjuk nyer pergghhh...smpi ke tulg...dkt area snwg bpk aku dh kol mama aku spya blik cpt cz nti xdpt lalu cz bnjir...
slps klur je dri tol Pedas hndk mnuju ke L.c..air di sg.Rmbau sdah mncpi pras jln rya...suasna ktika 2 hujan smkin lbat...lcak ush ckp,rdah jer..
Isshhh..aku t,byg andai kter aku bwk mtor tme hjan lbt 2...menggigil sluruh bdn aku..sejukkkkk...
Tme 2 kndraan msih blh lalu lgi..

31 Januari 2011
Aku bgun je dri tdor...hujan msih lgi trun...
pg 2 pla dlm pkl 7,mk cik aku b,siap 4 g office nyer...dh start enjin krta nie...
aku pon wt mse biase jer...
dlm 10 min kmudian mk cik aku pon pth blik..aku pk un mcti ad brg t,tggal nie..
rpe2nyer..krta xblh lalu cz banjir di smpdan N.S &Melaka...
ishhhhh...xjdi ler mkcik aku g office..aperlgi bpk aku n adk llki aku singgah sbntr g tgok bnjir di pkn Lubok China..smbil2 tgok sblm adk llki aku ke sek Rendh...
Pkl 8.00Pg...abg angkt aku anta msg..b,tyer kn khabar...aku crta la kwsan rmh aku kna bnjir..
Cissss....dya glakkan bsr kt aku...aku jelaskn kt dye yg aku x blh klua  cz area pkn bnjir...agak2 dye phm kot...Mk cik aku xdpt g keje,mama n Bpk aku pown postpond blik kg...
hehehehehehe.....xblh kluar der....nk ke arah Srmbn xdpt,nk ke arah sg.siput pown x jgak..yg blh lalu ke arah Msjid tnh n Kuala Sg.Bru,MLka,Alor Gajah..
aku ler jdi tkang bwk mk cik aku,mama,n adk2 aku g tgok bnjir...
issshhhhh...xkuase der aku nk ambik gmba banjir 2...
dh lah b,bau bsuk bnjir 2...naik pning kpala aku...
aku bwk pown ikot trip...sorg ke sorg...
Blkg Umh aku dh cm ad sluran sg. n Laut Paya...ari di blkg SRA Jaim Tluk Brmbg, yg aku tgok 2 deras n Sg.Kt smpdn 2..
sia2 jer p,bnaan jenbntn Banjir 2 di lksnakn..
Arah N.S yg truk..
Letour de Langkwi pown t,pkse b,tkar arah mengikot laluan laen...
Yang aku tau lh,Ngri yg t,kna bnjir Johor-area Labis,Tenang,segamat t,kna bnjir yg truk b,mle ari Ahad tme 2 pla kt kwsn Tenang n labis ad Plihan raya 4 kwsn kcil bg DUN t,sbut...
Wahhhh...bnjir2 pown msih ttp ad Undian ek..semagat la org M,sia...
Tme 2 pla YAB Timbln Mentri n istri nya mlawt mgsa2 bnjir di kwsan t,sbut..
Mlaka pown kna bnjir jgak-kwsan jasin,nyalas,slandar n area jasin trus t,kna bnjir drri ari ahd..
ah ha..t,msuk la rmh fmliy abg angkt aku...siap msuk air dlm rmh lgi 2...rmh aku xkna msuk air pon...
kwsn mlka n Alor Gajah pown trut t,kna bnjir...t,msuk la Lubok China...
N.9 pown trus kna bnjir jgak di kwsn Tampin,Rembau,n Gemas..
Tgah ari 2 dlm pkl 1 mk cik aku b,siap untuk g office biase lah kja byk..mk cik aku ikot jln ke msjid tnh trus ke alor Gajah n msuk ke Tol Plus Simpg 4...n kluar ke Tol Plus Jln Duta...smpi jer office dlm pkl 3.30..
Ptg 2 air bnjir mle surut tpi mlm 2 sjukkkk sgt2...cz angin ribut pon melanda...x mndi la aku ari2...asik nk tdor jer..
Mlm 2 pla aku bkak Fb line slow2xxx gler....aduhai....lmbab btol aku nk off Fb..


1 Febuari 2011
Ari nie mama,abh n bby mira n caca blik ke Kg ku di G.Semanggol...air di blkg rmh pon dh surut...
fuhhh sib baik la dh surut klo b,tmbh lgi nmpk nyer fmly akusmua nyer kn gt ready la cmpk brg2 di lntai ke tmpt tggi....Ari nie dpt jgak aku tgok pic2 banjir dri mmbr2 aku yg ambik pic banjir di L.C..
n tmpt2 laen jga..

 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved