ads

Rabu, 27 Mac 2013

04 di jasin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di jasin - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

04 di tanjung bidara - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di tanjung bidara - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

04 di ayer keroh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di ayer keroh - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

04 di klebang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di klebang - Google Blog Search


AKUARIUM IKAN PAUS TERBESAR AKAN BERADA <b>DI KLEBANG</b>

Posted: 22 Feb 2013 04:42 AM PST


AKUARIUM IKAN PAUS TERBESAR AKAN BERADA DI KLEBANG (DIAMONDCOAST) DALAM MASA 3 TAHUN.
Yayasan Melaka berkerjasama dengan Akuarium Langkawi untuk membangunkan Akuarium Ikan Paus Terbesar di Malaysia atau Dunia (tidak pasti). Satu ikon pelancongan baru yang mampu menarik minat pelancong datang ke Melaka.
Dewan Persilatan Terbesar di dunia akan berada di Kampong Duyung, Melaka. Satu tindakan berani Kerajaan Negeri Melaka.
Nampaknya Melaka sedang berusaha menjadi tumpuan mata dunia.
River Cruise berjaya menarik 1.2 juta pelancong tahun 2012 dengan 40 bot. Waktu malam amat sesuai menaiki bot menyusuri sungai Melaka. Lampu lampunya amat menarik. River Cruise menduduki tempat pertama destinasi popular Melaka. Zoo Melaka menduduki tempat kedua.
Menara Taming Sari pula telah menjana Rm26juta sejak penubuhannya 2008. Banyak tu.
Penulis harap sangat ia tidak diswastakan kepada swasta. Berilah peluang kepada pegawai kerajaan belajar berniaga.

Imperfect: Coconut Shake <b>di</b> Pantai <b>Klebang</b>, Melaka.

Posted: 12 Feb 2013 11:56 PM PST


Sabtu lepas semua dah start cuti sempena Tahun Baru Cina, aku sorang je yang tak eksaited sebab hari-hari yang sekarang ni memang tengah cuti sepenuh masa sebelum nak ke PLKN atau masuk unibesiti (lainlah kalau aku tengah kerja part time sekarang ni mungkin akan eksaited sikit). Jadi, hari sabtu lepas ummi ajak balik kampung di nogori, kalau ikutkan hati aku dengan kakak aku memang taknak balik sebab malas tapi kena balik jugak sebab bulan april nanti Wan nak pergi mengerjakan umrah. So...

Tapi balik kampung tidaklah menghampakan sangat sebab dapat merasa Coconut Shake yang femes kat Melaka! yeh yeh yeh  ~(‾⌣‾~) (~‾⌣‾)~ 

Mulanya nak ke Tampin saje beli ubat apa entah, dah tengahari tu makan-makan kejap kat kedai Mamak pastu plan nak pergi mana. Dalam kepala otak aku teringat pulak pasal Coconut Shake kat Pantai Klebang. Sebenarnya aku tak pernah merasa pun kelapa goncang kat melaka ni, serius tak pernah tapi dah ke melaka banyak kali. Kehkeh Aku kabor ler ke abah nak rasa coconut shake pastu abah on aje dan terus gerak ke Melaka. 

Otw ke melaka tu kemain ummi dengan Wan bersembang, aku pasang telinga jelah sambil baca majalah kpop yang baru beli dekat tampin tadi. Miahahaha (*~▽~)

Sebab fes taim nak pergi merasa coconut shake ni kitorang tak jumpa kedai tu sampai dah jalan nak ke tanjung kling, pastu u-turn rupanya kedai tu berdekatan dengan Caltex. Femes hokay kedai tu! Ada dua bahagian, satu kedai yang take-away belah depan dan yang untuk makan chill gitu dekat belah dalam, agak tersorok sikit tapi dah masuk kedai tu kemain penuh u ols!

Yang ni beratur tahu yang take away punya, ambil gambar dari dalam kereta je (masa ni nak balik hihi) 



Bungkus di luar. Makan dan minum sila ke dalam ye!

Selain Coconut Shake, engkorang boleh merasa nasi lemak yang sedap gila nak mampus. Over. Selain nasi lemak, ada kuih-muih seperti apam polkadot, karipap dan banyak lagi (sebenarnya taktau nama kuih) yang korang boleh ambil sendiri ye, pastu berdasarkan gambar ni ada kuih ke kerepek dalam bekas tu. Aherherher

Masa menjamah kelapa goncang itu hari, cuaca ketika itu mendung dan tak panas terik jadi bila merasa kelapa goncang tu tak terasa ghairah sangat. Tapi tapi, sebabkan aku fes taim rasa masa pelayan letak atas meja aku terkejut tau, mak aihh spesial gila coconut shake ada ais krim vanilla satu bulat comel atas tu kahkahkah

Lepas ni kalau ke melaka lagi, nak pergi lagi merasa Klebang Original Coconut Shake. Rasa sekali tak puas tahu?!


"SUKA SUKA ": Kelapa Kocak <b>di Klebang</b>

Posted: 13 Mar 2013 09:07 AM PDT

Banyak siaran tergendala kerana perlu fokus secara fizikal dan mental untuk mencapai sasaran penyiapan FA tahun 2012.....
Cerita tahun lepas... En. JD meraikan kami dinner kerana bertambah rezeki nya ... alhamdulillah.. lokasinya di Umbai Melaka.. sebelum tu kami singgah dahulu di Klebang kerana menunggu sahabat-sahabat yang lain tiba demi melayan Akma Domo dan HS yang kelaparan.. tak sempat tunggu dinner... dapatlah merasa kelapa kocak aka coconut shake yang segar dan enak... sebelum ini jalan boleh jam kerana ramai peminat memberhentikan kenderaan ditepi jalan untuk menikmati minuman istimewa ini.  
Musim tengkujuh... awannya masih muram..sebenarnya nak capture masjid dan sawah dibelakang tempat parking ni... tindakan spontan...memang suka mengabadikan warna hijau terutamanya sawah yang meninggalkan banyak kenangan.   Inilah hasilnya.. sawah yang tak berapa nampak ..ada rezeki singgah lagi disini... bukan jauh dari Sermban..hijau yang dihajati didominasi oleh awan ini gara-gara untuk tidak leka kerana waktu perniagaan coconut shake hampir tamat. Suka juga dengan pemandangan ini.. Parking pun dah terang kerana pelanggan beransur pulang...



disambut oleh longgokan kelapa dan sisa buah kelapa yang telah digunakan.. sementara kereta diparkir



tak lari dari tumbuhan dan bunga juga... disini terdapat bunga yang menarik perhatian.. seperti biasa nama bunga 'fail'.. kelopak yang unik..





inilah coconut shake yang menjadi sebutan ..

dilawan dengan nasi lemak yang enak..sehingga kami tapau 5 bungkus lagi ..walaupun sekejap lagi nak makan seafood di Umbai..


04 di tanjung tuan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di tanjung tuan - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

04 di merlimau - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di merlimau - Google Blog Search


KAUNTER ADUAN BERGERAK <b>DI</b> POLITEKNIK <b>MERLIMAU</b>

Posted: 07 Mar 2013 11:48 PM PST

MERLIMAU, 25 FEBRUARI 2013 – Biro Pengaduan Awam (BPA) Melaka/Negeri Sembilan telah mengadakan Program Kaunter Aduan Bergerak (KAB) di Politeknik Merlimau, Melaka. Program ini diadakan bermula jam 10.00 pagi hingga 1.00 petang.
Program ini juga secara tidak langsung program ni dapat mempromosikan BPA serta memberi pendedahan kepada warga Politeknik Merlimau mengenai peranan dan tanggungjawab BPA serta kaedah membuat aduan dan aduan yang diurus oleh BPA.  Seramai 55 orang pengunjung telah mengunjungi kaunter KAB Politeknik Merlimau dan dua aduan direkodkan sepanjang program berlangsung.

Laporan polis atas sabotaj papan iklan <b>di Merlimau</b> - CJMY - Citizen <b>...</b>

Posted: 12 Feb 2013 02:09 AM PST

Tatkala sambutan Tahun Baru Cina, penduduk Merlimau dikejutkan apabila papan iklan kempen Haji Yuhaizad Abdullah telah ditumbangkan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.

Papan iklan yang bersaiz 16'x 10' itu terletak di atas tanah persendirian di Kampung Kilang Berapi, Merlimau.

Papan iklan itu hanya memaparkan "Tawaran Pakatan Rakyat" dan tiada unsur provokasi kepada mana-mana pihak.

Namun, tindakan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab yang sanggup untuk melakukan sabotaj dengan bertindak menumbangkan papan kempen tersebut.

Ketua Pemuda PAS Negeri Melaka Yuhaizad Abdullah, menyatakan kebimbangan beliau kerana sejak akhir-akhir ini, banyak kes keganasan ke atas penggerak dan penyokong Pakatan Rakyat berlaku.

Berikutan ini, satu laporan polis telah dibuat di Balai Polis Merlimau dan Haji Yuhaizad berharap pihak polis bertindak profesional dengan menyiasat dan mendakwa pihak-pihak yang cuba mencetuskan keganasan dan huru-hara di Merlimau.

Merlimau

di negeri melaka - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri melaka - Google Blog Search


JAWATAN KOSONG <b>DI</b> PEJABAT PEMBANGUNAN <b>NEGERI MELAKA</b>

Posted: 18 Feb 2013 02:13 AM PST


Kekosongan di Pejabat Pembangunan Negeri Melaka
1. Pekerja Sambilan Harian
Temuduga Terbuka pada 19 Februari 2013
[tanda terima kasih anda, klik iklan satu kali]

Lagi Projek Pembaziran Kerajaan <b>Negeri Melaka</b>, <b>Di</b> Bawah - IdaMan

Posted: 25 Feb 2013 01:33 AM PST

Melaka bakal mempunyai sebuah taman haiwan purba dikenali sebagai 'Jurassic Park' bernilai RM200 juta yang dirancang dibina bersama beberapa projek pelancongan lain di Dataran 1Malaysia di sini.

Ketua Menteri Melaka Datuk Seri Mohd Ali Rustam berkata destinasi pelancongan yang pertama seumpamanya di Asia itu akan mempamerkan 200 spesies dinosaur melalui kaedah hidrolik dan elektronik.

Beliau berkata Jurassic Park itu akan dibina bersebelahan dengan sebuah lagi taman tema iaitu Melaka Sea World, melibatkan kawasan seluas 12.1 hektar yang akan dilaksanakan secara usahasama oleh Yayasan Melaka dan syarikat swasta, Eden Incorporation Berhad.

"Perbincangan mengenai projek ini berjalan lancar dan memorandum persefahaman (MoU) dijangka ditandatangani pada Mac depan," katanya kepada pemberita selepas sesi taklimat mengenai projek tersebut di Seri Negeri di sini, hari ini.

Katanya Jurassic Park itu dijangka siap dibina dalam tempoh dua tahun selepas MoU tersebut ditandatangani.

Mohd Ali berkata Jurassic Park itu dijangka mampu menarik lebih satu juta pelancong setahun.

Sementara itu, beliau berkata kawasan Dataran 1Malaysia turut akan menempatkan Melaka Sea World yang akan dilengkapi galeri ikan paus terbesar di negara ini di atas tapak berkeluasan 60.7 hektar.

Beliau berkata projek lain yang turut dibina di kawasan tersebut termasuk Dataran Peta Malaysia bernilai RM2 juta, 21 restoran bas dan 20 chalet bas bernilai RM2.7 juta serta tiga padang bola bernilai RM1.4 juta. - Bernama

DATARAN 1 MALAYSIA -Tetulang besi yang di salut konkrit ukuran 58'x30' berharga RM352,000.

BUS LONDON - 2 buah bas bernilai RM200,000 setiap satu kini tersadai di Kompleks Logistik MBMB Batu Berendam.

KINCIR AIR - Berharga RM1.76juta kini langsung tidak berfungsi. Pernah mendapat teguran Jabatan Audit Negara disebabkan kelemahan pengurusannya.

REPLIKA JAM - Di perbuat daripada pokok bunga dan terletak di Dataran MBMB. Kos Jam ini ialah RM500,000.

ROLLER COSTER - Projek bernilai RM10juta dan malangnya tak pernah beroperasi.

AIR TERJUN - Bersebelahan Dataran MBMB dan berharga RM1.7juta.

Jawatan Kosong <b>di</b> Pejabat Pembangunan <b>Negeri Melaka</b>

Posted: 18 Feb 2013 01:55 AM PST

Kekosongan di Pejabat Pembangunan Negeri Melaka
1. Pekerja Sambilan Harian
Temuduga Terbuka pada 19 Februari 2013
Khas untuk pelawat My Kerjaya Online
Bagi yang cepat bertindak pasti dapat
Perlu dalam kehidupan ini
Rebut peluang yang ada!

04 di serkam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di serkam - Google Blog Search


Jasindaily Online: Pembaziran <b>di</b> DUN <b>Serkam</b>

Posted: 13 Feb 2013 06:39 PM PST





Nampak cantik daripada luar tapi tidak berpenghuni 

BLOG MELAKA: 04 <b>di serkam</b> - Google Blog Search

Posted: 11 Jan 2013 01:35 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di serkam</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Jan 2013 01:30 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di serkam</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Dec 2012 12:00 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

PAS <b>SERKAM</b> DARAT: Jamuan Hari Raya PAS Kawasan Jasin <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 10 Sep 2012 09:59 PM PDT

Assalamualaikum ..
PAS Kawasan Jasin telah mengadakan Jamuan Hari Raya Aidil Fitri peringkat kawasan Jasin bertempat di perkarangan bangunan PAS Cawangan Serkam Darat di Taman Serkam Maju , Serkam Darat Merlimau Melaka. Program yang julung kali diadakan diluar Kompleks Pas Kawasan Jasin ini telah sama-sama dimeriahkan oleh segenap anggota masyarakat. Majlis ini turut diserikan lagi dengan kehadiran rakan-rakan dalam komponen Pakatan Rakyat Negeri Melaka. Majlis yang bermula seawal jam 11.30 pagi turun diserikan dengan kehadiran Konvoi Anak Muda anjuran Kelab Permotoran Alternatif ( ARC) Jasin. Majlis turut dimeriahkan lagi dengan persembahan kumpulan Selawat Maulud Dibaie dibawah pimpinan saudara Zakaria bin Hitam. Kami mewakili Saff Kepimpinan Pas Cawangan Serkam Darat Mengucapkan jutaan terima kasih atas kesudian semua pihak yang hadir memeriahkan majlis kami. Tidak dilupakan juga penghargaan kepada PAS Kawasan Jasin yang telah sudi mengadakan majlis di tempat kami. 

 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved