ads

Rabu, 26 Mac 2014

04 di jasin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di jasin - Google Blog Search


Malay Rights: "Ada udang <b>di</b> sebalik batu" Kadir <b>Jasin</b> kritik Najib <b>...</b>

Posted: 08 Jan 2014 10:16 PM PST

Tidak kusangka begitu dia
Ada udang di sebalik batu"

Antara blog yang menjadi blog wajib baca bagi saya adalah blog Kadir Jasin. Maklumlah dia otai dalam bidang penulisan. Untuk menjadi seorang penulis yang baik kita kenalah rajin belajar dengan orang-orang lama yang banyak pengalaman. 
Sebagai pelayar tetap blog Kadir Jasin kita boleh tahu cara penulisannya. Senang cerita, kita dah faham. Bagaimanapun sejak akhir-akhir ini tulisan di blog Kadir Jasin agak berbeza atau berlainan sama sekali dengan sebelum ini. Ada kalanya saya tertanya-tanya siapa yang menulis ini ? Adakah Kadir Jasin sendiri atau orang lain ? 
Sukar untuk saya percaya itu tulisan seorang bekas ketua editor, seorang wartawan yang banyak pengalaman, seorang yang profesional dalam bidang penyiaran. Makin lama tulisannya makin menjadi-jadi. Tulisan-tulisannya itu tidak menggambarkan sikap sebenar atau kedudukan Kadir Jasin. Seperti yang saya katakan tentang isteri bekas jiran saya. Bila saya menelaah balik tulisan Kadir Jasin satu persatu kesimpulan yang boleh dibuat adalah, beliau menulis dengan emosi untuk menghentam PM, seolah-olah melepaskan geram yang terpendam. 
Hasil dari bertanya khabar sana sini, difahamkan dia bertindak sedemikian kerana kecewa dan geram dengan PM apabila cubaannya melobi jawatan Pengerusi Media Prima gagal. 
Ohhhhhh…..itu rupa-rupanya. Benarlah telahan saya selama ini bahawa tulisan-tulisannya yang menghentam PM selama ini lebih kepada emosi.

Adalah satu pekara yang tidak elok jika benar Datuk Kadir Jasin menyerang YAB Perdana Menteri semata mata permintaan beliau untuk menjadi Pengerusi Media Prima tidak tercapai. Nasihat saya kepada beliau selaku anak muda mengharapkan agar beliau Kadir Jasin berehat dan menumpukan sahaja fokus kepada keluarga beliau. Sejak zaman Tun Daim lagi beliau sudah meraih pelbagai bagai kemewahan untuk kehidupan beliau. Belum tentu anak muda hari ini mampu menandingi kegemilangan Kadir Jasin yang telah meraih pelbagai imbuhan. Nasihat saya berehatlah wahai Datuk Kadir Jasin.
"Burung puyuh burung taktibau
Terbang tinggi si burung bayan
Rupanya awan mengandung hujan"


- Malay Rights



04 di umbai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di umbai - Google Blog Search


Pengedar SHAKLEE <b>di UMBAI</b> ALAI KANDANG SEMABOK <b>...</b>

Posted: 22 Feb 2014 08:52 AM PST

Laman Ping.Busuk dibangunkan dan diaturcara oleh pengaturcara kami tersendiri. Sebarang kesulitan, diharap anda dapat menghubungi kami melalui email busuk.org[at]gmail ataupun melalui laman fb kami.

Online user : 2,733
Widget Aktif : 3,702
Banner Aktif : 5,302

Domain Dibenarkan: 9,004
Jumlah Artikel : 591,697

04 di machap - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di machap - Google Blog Search


Ceramah Kempen PRU13 <b>Di Machap</b> Melaka 23/04/2013

Posted: 24 Apr 2013 06:15 PM PDT

04 di durian tunggal - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di durian tunggal - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Mar 2014 09:25 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

tahniah kepada sahabat gb4b dun <b>durian tunggal</b> - suhaizannoh

Posted: 24 Jan 2014 12:00 AM PST

1.Nama program :Kejohanan futsal tertutup GB4B DUN DURIAN TUNGGAL

2. anjuran:GB4B DUN DURIAN TUNGGAL

3. Program telah dirasmikan oleh Naib Ketua Umno Bahagian Alor Gajah Encik Ismail Ibrahim dan bersama pengerusi GB4B KAWASAN ALOR GAJAH Suhaizan Haji Noh

4. seramai 350 org dari 30 pasukan .8 cawangan gb4b dlm dun yg hantar

5. bermula 8.30 pg-4ptg bertempat digelanggang futsal taman belimbing setia durian tunggal.

Azman Hj Omar selaku pengerusi penyelaras dun gb4b  berkata program ini akan diteruskan utk belia yg sihat dan cergas dan megeratkan silsturahim dlm dun dan cawangan d/ tunggal.

04 di klebang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di klebang - Google Blog Search


Cuti-cuti Keluarga Hakim V3 <b>Klebang</b> Melaka | My Child&#39;s Genius

Posted: 12 Mar 2014 12:52 AM PDT

Alhamdulillah, hajat di hati untuk bawa mak, ayah dan adik-adik join cuti-cuti keluarga Hakim akhirnya berjaya dilaksanakan..walaupun berbagai halangan emosi tetapi dengan izin Allah dapat juga saya bercuti bersama keluarga tersayang.

Perjalanan ke Nilai

Seawal pagi kami telah bertolak ke Nilai, kerana ayah saya bekerja di sana, so sesampai di Nilai kami terus breakfast sblm meneruskan perjalanan kami ke Melaka. Sepanjang perjalanan kami ke Melaka, keadaan sangat panas, maklumlah sekarang ni musim kemarau di Malaysia sehingga menyebabkan banyak hutan terbakar di tepi highway. Pasukan bomba siap berkampung di tepi highway menuju ke KLIA kerana ada kawasan hutan yang masih terbakar dan perlu pengawasan rapi.

Best Coconut Shake in town.

Awal jugak kami sampai di resort, just nak check kalau2 dah boleh check in loading barang, tapi malangnya bilik masih sedang di kemas so saya settlekan payment dulu la so nnt datang amik kunci je. Sementara menunggu masa untuk check in kami terus menghala ke destinasi pertama dalam perancangan saya iaitu 'coconut shake original Klebang' la mana lagi. Tengah panas-panas minum coconut shake mmg pergghhh nikmatnya, sambil makan nasi lemak yang pedas gila (maklumlah Melaka kan) memang menyegat betul. Nasib la kami sampai awal pukul 12.45 ( waktu operasi 12.30-6.30ptg) so dapatlah makan dan minum tanpa menunggu lama. Coconut Shake die memang sedap sangat, siap bungkus 2 untuk di bawa pulang ke resort. So slps kenyang makan tengah hari, kami pun menuju ke resort, tetapi dalam perjalanan tetiba cik abang saya melencong ke Muzium Kapal Selam, konon nk usha je dulu..akhirnya terus beli tiket masuk. Murah je tiket masuk ke muzium ni..dewasa RM 1.00 kanak-kanak RM 0.50 sahaja. Menarik juga muzium kapal selam ni, sbb kita dapat pengalaman menaiki kapal selam. Ingatkan kapal selam ni besar la dekat bahagian dalam, rupa-rupanya sempit sangat, terasa lemas dalam kapal selam ni..Hai macam mana lah tentera laut kita bleh duduk berbulan lamanya dalam kapal selam ni. Best la pengalaman mengembara dalam kapal selam ni, untung sangat la dengan bayaran yang dikenakan tu. Penat sudah, so kami terus menuju pulang ke resort untuk check in.

Walaupun sempit nak bergambar juga

Melaka dan Parameswara

Kalau dah sampai Melaka ni confirm la tak pening dengan menu makan malam, apa lagi ikan bakar lah. So far umbai dan sg duyung kami pernah makan, tapi di Ikan Bakar Parameswara ni belum berkesempatan lagi, sbb ramai kot yang datang makan dekat sini. So kalau datang lambat memang takde la tempat duduk. Nasib la kami sekeluarga keluar dari resort pukul 6 ptg lagi. Sampai je di Ikan Bakar Parameswara ni kebetulan ada satu meja untuk kami sekeluarga. Agaknya memang dah rezeki lah ni syukur sangat. Menu makan malam malam ni semuanya berasakan seafood, dah boleh dikatakan masakn di sini sedap dan yang penting harga memang berbaloi-baloi. Perut dah kenyang, tapi masih awal lagi kalau nak balik ke resort,, so lokasi jalan-jalan seterusnya ke Jonker Street. Sebenarnya first time datang Jonker Street ni, rupanya Jonker Street ni kawasan cina@baba nyonya 100%...aiyaakk rasa macam jalan dekat negara cina plak..huhu..pada saya tidak ade ape yang menarik hati kami, so jom lah kita pulang rehat di resort je...sampai je terus sambar Omega Guard, Lecithin dan Alfalfa Shaklee, maklumlah makan banyak tadi..

Pulang Sudah

Pagi Ahad sblm check out kitrang sarapan dulu di resort. Setelah selesai kami teruskan perjalanan ke Mahkota Perada Melaka, saje je jalan-jalan dekat mall pulak. Ambil peluang untuk shopping di melaka, Alhamdulillah sempat juga belanja mak, ayah dan adik kasut..sambil mencari hadiah perkahwinan anak kepada kawan en Hakim di putrajaya pada hari yang sama. Plan untuk singgah masa pulang nanti.. Penat jalan-jalan shopping so tibalah masa untuk pulang, tapi sblm pulang semua nak makan tengahari dulu..So mana lah nak cari port makan nie? tetiba en Hakim beri cadangan makan asam pedas di restoran Selera Kampung (kalau tak salah)..restoran ni famous sangat sebab pernah masuk JJCM. Lokasi kedai ni di kawasan lot kedai yang betul-betul berhadapan dengan menara Taming Sari. Senang je nak cari kedai ni, tapi kedai ni ramai sangat orang datang makan tambahan pula harga boleh tahan jugak la dan sedap asam pedas die. Gendang gendut sudah, tibalah masa untuk pulang ke Shah Alam. Tapi sblm menuju ke Shah Alam akan singgah ke putrajaya untuk menghadiri majlis kendiru kahwin sekejap. Berakhir sudah percutian kami ke Melaka, syukur sangat kerana diberi kesempatan untuk membawa mak,ayah dan adik-adik tersayang bercuti ke Melaka bersama. Insyallah lokasi percutian keluarga Hakim seterusnya ialah Perlis dan Johor Bahru..so nantikan entry cuti-cuti keluarga Hakim yang seterusnya..hehe..akhir kata bercuti adalah cara kami merawat minda,  anda pula bagaimana? Jom cuti-cuti Malaysia.





04 di tanjung kling - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di tanjung kling - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung kling</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Mar 2014 11:20 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Che Hasrah: Utusan Online - Mahkamah

Posted: 18 Mar 2014 07:54 PM PDT

URL Sumber Asal :-

Bekas pelajar nafi bunuh

Posted: 18 Mar 2014 11:18 AM PDT

Oleh FADZLY IZAB
pengarang@utusan.com.my

Tertuduh menutup muka ketika keluar dari Mahkamah Sesyen Melaka, semalam.

MELAKA 18 Mac - Seorang bekas pelajar kolej dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini hari ini atas tuduhan menyebabkan kematian bayi lelaki yang baru dilahirkannya di sebuah rumah di Tanjung Kling, hujung tahun lalu.

Tertuduh berusia 17 tahun 11 bulan ketika kejadian, mengaku tidak bersalah selepas pertuduhan dibacakan oleh jurubahasa kepadanya di hadapan Hakim Azhaniz Teh Azman Teh.

Mengikut pertuduhan, tertuduh didakwa melakukan perbuatan itu di sebuah rumah di Jalan Bukit Rambai, Batang Tiga dekat Tanjung Kling di sini kira-kira pukul 8 malam, 23 Disember tahun lalu.

Dakwaan terhadapnya dikemukakan mengikut Seksyen 309B Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga 20 tahun dan denda jika sabit kesalahan.

Terdahulu, Timbalan Pendakwa Raya, Nurul Maisarah Kamal yang mengendalikan pendakwaan tidak menawarkan jaminan kepada tertuduh atas alasan kes itu telah menyebabkan kematian seorang bayi.

Menurut beliau, kes tersebut turut mendapat liputan media.

Peguam Azrul Zulkifli Stork yang mewakili tertuduh bagaimanapun memohon mahkamah membenarkan jaminan dengan alasan tertuduh merupakan pesalah juvenil dan ahli keluarganya hadir sebagai penjamin.

Azrul juga memberitahu, tertuduh kini membantu ibunya berniaga kuih dan tidak berhasrat untuk melarikan diri.

Azhaniz Teh kemudian membenarkan tertuduh diikat jamin RM8,000 dengan seorang penjamin sementara menunggu sebutan semula kes pada 21 April ini.

Rayuan bekas peguam batal keputusan Lembaga Disiplin ditolak

Posted: 18 Mar 2014 11:18 AM PDT

KUALA LUMPUR 18 Mac - Bekas peguam, Datuk Mokhtar Ngah hari ini gagal dalam rayuannya di Mahkamah Tinggi (Bahagian Rayuan dan Kuasa-Kuasa Khas) untuk mengetepikan keputusan Lembaga Disiplin Majlis Peguam yang membatalkan namanya daripada senarai peguam bela dan peguam cara.

Hakim Datuk Zaleha Yusof memutuskan demikian dengan alasan Yang Dipertua Majlis Daerah Hulu Terengganu (MDHT) mempunyai locus standi (hak di sisi undang-undang) untuk membuat aduan mengenai seseorang peguam kepada lembaga berkenaan.

Katanya, walaupun Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu telah menolak tuntutan saman Yang Dipertua MDHT terhadap Mokhtar atas dakwaan kecuaian, bekas peguam itu tetap bertanggungjawab jika ada aduan berhubung soal etika guaman.

"Saya mendapati tiada alasan untuk campur tangan dalam keputusan Lembaga Disiplin," kata Hakim Zaleha yang turut memerintahkan Mokhtar, 61, membayar kos RM15,000 kepada Yang Dipertua MDHT.

Beliau turut menolak permohonan Mokhtar untuk menangguhkan keputusan Lembaga Disiplin Majlis Peguam dan juga pelaksanaan keputusan mahkamah hari ini.

Peguam Shaharudin Ali yang mewakili Mokhtar memberitahu pemberita selepas prosiding tersebut, beliau telah diarahkan oleh anak guamnya untuk mengemukakan rayuan terhadap keputusan tersebut.

Yang Dipertua MDHT selaku responden diwakili oleh peguam-peguam, R. Vasanthi dan Shara Isaacs Stanley Isaacs manakala peguam Kwan Will Sen hadir bagi pihak Majlis Peguam.

Mokhtar memfailkan saman pemula pada 11 Mac 2013 untuk mengetepikan keputusan Lembaga Disiplin tersebut bertarikh 14 Februari 2013 yang memerintahkan nama beliau dibatalkan daripada senarai peguam bela dan peguam negara Mahkamah Tinggi.

Beliau yang telah berkhidmat selama 22 tahun dalam bidang guaman juga memohon agar keputusan berhubung pembatalan namanya itu digantung sehingga rayuan selesai.

Mokhtar mengemukakan saman itu dengan alasan perintah pembatalan namanya itu adalah salah, terbatal dan tidak mempunyai sebarang kesan kerana didakwa dibuat atas aduan yang tidak sah.

Lembaga Disiplin memutuskan untuk membatalkan nama Mokhtar daripada senarai peguam bela dan peguam cara selepas didapati melakukan salah laku dalam amalan guaman berikutan aduan daripada pihak responden.

Responden memfailkan aduan kepada Lembaga Disiplin setelah tidak berpuas hati dengan tindak tanduk Mokhtar ketika mewakili MHDT dalam satu kes taksiran penilaian hartanah terhadap Tenaga Nasional Bhd. (TNB).

MHDT turut memfailkan saman terhadap Mokhtar pada 2001 tetapi Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu menolak tuntutan saman itu pada 31 Januari 2011.

04 di sungai rambai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di sungai rambai - Google Blog Search


Melaka akan bina rumah adat Temenggung <b>di Sungai Rambai</b>

Posted: 23 Mar 2014 11:17 AM PDT

Hasan Rahman bersalaman dengan sebahagian ahli persatuan Sidang pada Mesyuarat Agung Tahunan Ke-48 persatuan itu di Banda Hilir, Melaka, kelamrin. - UTUSAN/Gaie Uchel

MELAKA 23 Mac - Kerajaan negeri akan membina sebuah rumah adat sebagai mercu tanda adat Temenggung sejajar dengan pengiktirafan Melaka sebagai Bandaraya Warisan Dunia.

Pengerusi Jawatankuasa Pertanian dan Pembangunan Usahawan negeri, Datuk Hasan Rahman berkata, sebidang tanah di Sungai Rambai telah dikenal pasti sebagai tapak untuk membina rumah adat seperti dipohon Persatuan Ketua-Ketua Kampung (Sidang) negeri pada 18 November 2012.

Menurutnya, perkara tersebut akan dibawa dalam mesyuarat kerajaan negeri tidak lama bagi.

Pembinaan rumah adat ini amat penting kerana masih ramai rakyat yang tidak memahami adat Temenggung yang diamalkan sehingga kini.

Adat Temenggung sebelum ini mengungguli sosiobudaya sebilangan besar masyarakat Melayu di negeri ini yang mempunyai keistimewaan kerana adat ini bukan sebarang adat.

Saya bimbang adat ini akan lenyap sedikit demi sedikit dan lebih membimbangkan apabila generasi muda tidak didedahkan dengan adat Temenggung yang menjadi warisan turun-temurun di negeri ini," katanya selepas merasmikan Mesyuarat Agung Tahunan Ke-48 Sidang di sini semalam.

Mengulas lanjut Hasan berkata, kini ramai berpandangan bahawa adat Temenggung sudah tidak mendapat kedudukan yang sepatutnya memandangkan penghayatan dan amalan dalam kalangan ahli masyarakat semakin luntur.

Katanya, rumah adat yang akan dibina nanti bakal menghimpunkan pelbagai khazanah adat berkenaan mengenai sejarah silam.

Adat istiadat pertunangan dan majlis perkahwinan mengikut adat Temenggung daripada segi pakaian serta barangan akan dipamerkan di galeri yang akan dibina," katanya.

04 di lubok china - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di lubok china - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Mar 2014 01:09 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 03 Dec 2013 01:06 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 20 Nov 2013 01:12 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Nov 2013 01:49 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 14 Oct 2013 01:34 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Aug 2013 01:19 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jul 2013 01:13 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Jun 2013 01:07 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 11 May 2013 01:25 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Apr 2013 01:29 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Rozmal bin Malakan: Projek Amal Tandas Surau <b>di Lubok China</b> <b>...</b>

Posted: 15 Feb 2013 01:42 AM PST


Yayasan Amal Malaysia Cawangan N.Sembilan akan mengadakan Program Khidmat Kesihatan Percuma untuk penduduk di Kg Baru Semin, Lubok China, Rembau pada Ahad 24 Februari 2013.
Dalam pada masa yang sama juga Yayasan Amal Malaysia Cawangan N.Sembilan sedang mengumpul dana untuk membina tandas 4 pintu untuk Surau Kg Baru Semin. Bangunan surau telah pun digunakan namun tandas masih belum dibina.
Kepada mereka yang ingin memberikan sumbangan untuk pembinaan tandas Surau Kg Baru Semin ini bolehlah disalurkan melalui akaun berikut :
Nama Akaun : Yayasan Amal Malaysia Cawangan Negeri Sembilan
No Akaun : 05012010047905
atau boleh hubungi Sdr Rozmal bin Malakan, Timbalan Pengerusi Yayasan Amal Malaysia Cawangan Negeri Sembilan di talian 012-2267406 , e-mel rozmal@yahoo.com
Sumbangan juga boleh disalurkan ke akauan Maybank , No Akaun 155126945930

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 21 Mar 2013 01:05 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Warung Pak Mat Goreng Pisang <b>di Lubok China</b>, Melaka - Satu <b>...</b>

Posted: 07 Oct 2012 04:26 AM PDT

Semasa Perjalanan pulang dari Melaka ke Putrajaya
aku telah memilih jalan Pantai Klebang-Sg Udang-Masjid Tanah-Lubok China-Seremban-Rantau-Nilai-Sg Merab-Putrajaya.
Tiba di Lubok China, Melaka jumpa satu warung tepi jalan
bertentangan dengan Klinik Kesihatan Lubok China, Melaka dan sebelah Pos Malaysia Lubok China, Melaka...

Projek Amal Tandas Surau <b>di Lubok China</b>, Rembau - yayasan amal <b>...</b>

Posted: 15 Feb 2013 01:45 AM PST


Yayasan Amal Malaysia Cawangan N.Sembilan akan mengadakan Program Khidmat Kesihatan Percuma untuk penduduk di Kg Baru Semin, Lubok China, Rembau pada Ahad 24 Februari 2013.
Dalam pada masa yang sama juga Yayasan Amal Malaysia Cawangan N.Sembilan sedang mengumpul dana untuk membina tandas 4 pintu untuk Surau Kg Baru Semin. Bangunan surau telah pun digunakan namun tandas masih belum dibina.
Kepada mereka yang ingin memberikan sumbangan untuk pembinaan tandas Surau Kg Baru Semin ini bolehlah disalurkan melalui akaun berikut :
Nama Akaun : Yayasan Amal Malaysia Cawangan Negeri Sembilan
No Akaun : 05012010047905
atau boleh hubungi Sdr Rozmal bin Malakan, Timbalan Pengerusi Yayasan Amal Malaysia Cawangan Negeri Sembilan di talian 012-2267406 , e-mel rozmal@yahoo.com
Sumbangan juga boleh disalurkan ke akauan Maybank , No Akaun 155126945930

Rozmal bin Malakan: Janji BN menubuhkan Galeri Islam <b>di</b> N <b>...</b>

Posted: 07 May 2013 04:16 PM PDT

Antara intipati Aku Janji BN peringkat N.Sembilan semasa kempen PRU13 ialah untuk mewujudkan Galeri Islam. Penubuhan Galeri Islam ini ialah satu usaha yang telah lama di tunggu-tunggu bukan sahaja oleh umat Islam di Negeri Sembilan, tetapi orang bukan Islam terutamanya orang Cina.
Ini adalah kerana sejarah Negeri Sembilan juga bermula dengan peranan orang Cina di Negeri Sembilan yang bermula di Rembau. Apabila kerajaan Islam Melaka jatuh ke tangan penjajah Portugis, orang Cina di Melaka telah memboikot untuk berdagang dengan Portugis di pelabuhan Melaka. Orang-orang Cina di Melaka telah berpindah untuk berdagang melalui Sg Linggi dan berlabuh di Lubok China, Rembau. Itulah sebabnya nama tempat ini diberi nama Lubok China.
Anak Bendahara Tun Perak iaitu Tun Zainal Abidin telah menjadi Dato Lubok China pada waktu itu. Kerajaan Islam Rembau pada ketika itu banyak bekerja sama dengan orang-orang Cina dalam hal perdagangan.
Kerajaan Islam Rembau dengan bantuan Orang Asli telah banyak melakukan serangan ke atas Portugis di Melaka selepas kejatuhan kerajaan Islam Melaka dengan membawa senjata canggih pada ketika itu iaitu senapang, meriam dan guloh dari Sumatera.

Rozmal bin Malakan: Projek Amal Tandas Surau <b>di Lubok China</b> <b>...</b>

Posted: 15 Feb 2013 01:42 AM PST


Yayasan Amal Malaysia Cawangan N.Sembilan akan mengadakan Program Khidmat Kesihatan Percuma untuk penduduk di Kg Baru Semin, Lubok China, Rembau pada Ahad 24 Februari 2013.
Dalam pada masa yang sama juga Yayasan Amal Malaysia Cawangan N.Sembilan sedang mengumpul dana untuk membina tandas 4 pintu untuk Surau Kg Baru Semin. Bangunan surau telah pun digunakan namun tandas masih belum dibina.
Kepada mereka yang ingin memberikan sumbangan untuk pembinaan tandas Surau Kg Baru Semin ini bolehlah disalurkan melalui akaun berikut :
Nama Akaun : Yayasan Amal Malaysia Cawangan Negeri Sembilan
No Akaun : 05012010047905
atau boleh hubungi Sdr Rozmal bin Malakan, Timbalan Pengerusi Yayasan Amal Malaysia Cawangan Negeri Sembilan di talian 012-2267406 , e-mel rozmal@yahoo.com
Sumbangan juga boleh disalurkan ke akauan Maybank , No Akaun 155126945930

Warung Pak Mat Goreng Pisang <b>di Lubok China</b>, Melaka - Satu <b>...</b>

Posted: 07 Oct 2012 04:26 AM PDT

Semasa Perjalanan pulang dari Melaka ke Putrajaya
aku telah memilih jalan Pantai Klebang-Sg Udang-Masjid Tanah-Lubok China-Seremban-Rantau-Nilai-Sg Merab-Putrajaya.
Tiba di Lubok China, Melaka jumpa satu warung tepi jalan
bertentangan dengan Klinik Kesihatan Lubok China, Melaka dan sebelah Pos Malaysia Lubok China, Melaka...

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Nov 2013 01:47 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Oct 2013 02:06 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 15 Oct 2013 01:03 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Jun 2013 01:02 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Warung Pak Mat Goreng Pisang <b>di Lubok China</b>, Melaka - Satu <b>...</b>

Posted: 07 Oct 2012 04:26 AM PDT

Semasa Perjalanan pulang dari Melaka ke Putrajaya
aku telah memilih jalan Pantai Klebang-Sg Udang-Masjid Tanah-Lubok China-Seremban-Rantau-Nilai-Sg Merab-Putrajaya.
Tiba di Lubok China, Melaka jumpa satu warung tepi jalan
bertentangan dengan Klinik Kesihatan Lubok China, Melaka dan sebelah Pos Malaysia Lubok China, Melaka...

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Nov 2013 01:48 AM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Oct 2013 01:31 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 24 Jun 2013 01:02 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Warung Pak Mat Goreng Pisang <b>di Lubok China</b>, Melaka - Satu <b>...</b>

Posted: 07 Oct 2012 04:26 AM PDT

Semasa Perjalanan pulang dari Melaka ke Putrajaya
aku telah memilih jalan Pantai Klebang-Sg Udang-Masjid Tanah-Lubok China-Seremban-Rantau-Nilai-Sg Merab-Putrajaya.
Tiba di Lubok China, Melaka jumpa satu warung tepi jalan
bertentangan dengan Klinik Kesihatan Lubok China, Melaka dan sebelah Pos Malaysia Lubok China, Melaka...
 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved