ads

Ahad, 17 Mac 2013

04 di ramuan china - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di ramuan china - Google Blog Search


Ranting PKR Batu Hampar <b>di</b> parlimen Bukit Katil bubar | Melaka <b>...</b>

Posted: 02 Mar 2013 07:04 PM PST

Akhbar arus perdana menyiarkan berita bahawa satu ranting PKR, Batu Hampar di parlimen Bukit Katil telah terbubar dan anggotanya menyertai Umno. Turut menyambut pembubaran ini ialah Ketua Menteri Melaka, Datuk Ali Rustam yang disebut-sebut bakal calon parlimen Bukit Katil. Turut hadir dan menyerahkan borang permohonan Umno ialah Tuah Rahman yang mendakwa ketua ranting PKR kawasan itu.

Mula-mula penulis ingin beritahu kepada Datuk Ali… Tuah ini tidak bertuah sebenarnya. Sepatutnya dia membubarkan ranting semasa pilihanraya barulah ada harga tinngi. Kedua… Tuah ini hanya ada pengikut tidak sampai 10 orang pun.. PKR Bukit Katil masih mempunyai ahli yang ramai di kampung Batu Hampar. Ini mengulangi skrip tahun 1999, apabila 3 adik beradik di kampung Ramuan China Besar memasuki Umno semasa pilihanraya sedang berjalan. Yang menariknya semua akhbar melaporkan hampir 300 ahli kampung itu turut keluar PKR. He he.. ahli PKR masa tu di Cabang Masjid Tanah tidak seramai itu pun.

Ini perkara biasa. Skrip dan drama ini akan berterusan sehingga pilihanraya. Mengikut Hairiz Nordin (Ketua Penerangan PKR Negeri) memberitahu penulis bahawa Tuah ini sudah dikesan tidak aktif sejak 2-3 tahun lepas malah tempatnya sudah diisi oleh orang lain yang lebih muda. Apa pun penulis mengucapkan selamat berjaya kepada Tuah dan kumpulannya dengan menyertai Umno.

04 di tanjung tuan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di tanjung tuan - Google Blog Search


<b>Tanjung Tuan</b> Revisited | asahjaya&#39;s place

Posted: 16 Mar 2013 06:10 AM PDT

Entrance to Tanjung Tuan forest reserved

Entrance to Tanjung Tuan forest reserved

Once again I went to Tanjung Tuan to capture that elusive shot that I longed for, a bird in flight frozen sharply at the right moment with good composition and pose.  Also at Tanjung Tuan I had the opportunity  to shoot the birds in flight from above instead of at ground level.

I was early this time and I was hoping to see them coming in droves but then one other problem cropped up.  Depending on the wind direction, the raptors would not definitely came to land spot on at Tanjung Tuan.  It would at times be further up north or down south but since they came in many batches in between intervals some would most probably came to land at Tanjung Tuan.  Patience was a  prerequisite factor and all that I had to do was wait.

Naxy, one of the Malaysian Nature Society volunteers

Naxy, one of the Malaysian Nature Society volunteers, looking over the horizon for raptors approaching land

Meanwhile there was many swifts flying around at the top of the hill and at times just at an arm length away.  These seemingly fickle-minded small birds were hard to shoot and they did not perch instead they fly non stop from and back to its nests.  It was almost impossible to lock on focus.  Small, fast flying, dark (except for the white underbelly) and turning any which way in flight was a challenge to shoot, no pun intended.  With the 24-105mm lens set at its maximum focal point, I set the focus point to about one and half metre and blasted away at those birds that were swooping by, again no pun intended.  Going by the large number of shots, I should get a handful that should be good, and I did.  That and a batch of raptors that did came right on to Tanjung Tuan made my day even though the elusive shot was yet to be gotten.

sw3

raptor 2

raptor 1

Blog Naim: Picnic <b>di Tanjung Tuan</b>, Blue Lagoon ! Awesome Day.

Posted: 22 Jan 2013 12:00 AM PST

3 hari sebelum operation adalah saat2 genting yang perlu diperuntukkan dengan sehabis baik memandangkan beberapa bulan lepas operation berlangsung, aku akan berkabung di rumah sepanjang hari. Maka, agenda percutian tanpa malam dirancang dengan baik bersama 5 orang sekawan Ripo, Cimam, aku, box dan Mum. Maaf, nama mereka sangat tidak menarik dan tidak komersial utk dihebahkan..apatah lagi utk berkenalan. hahaha.
Mungkin ramai yang tertanya tanya, "Where is actually d location of Blue Lagoon"
Kalau tuan tuan sekalian tahu lokasi Port Dickson, maka insyaAllah perjalanan tuan tuan ke Tanjung Tuan juga tidak jauh daripada situ. Jika memandu dari Melaka, Tanjung Tuan ini terletak sebelum sampai ke Pantai Teluk Kemang, PD. Ianya tersorok di belakang sebuah Kem Tentera yang terletak di sebelah kiri jalan. Hanya mereka yang cekap memandu dan bijak menggunakan Papa-go sahaja akan berjaya sampai ke kawasan misteri ini. Jadi, jangan lepaskan peluang..! Ayuh selongkar misteri di sini.
Tapi sebelum tu, sukalah saya untuk berkongsi beberapa perkara. Sebenarnya, pantai Tanjung Tuan ni adalah kawasan Teluk..ianya tidak lah besar dan lapang macam Pantai Teluk Kemang..tapi saya jamin, kepuasan mandi di sini lebih seronok memandangkan sy sendiri telah merasainya, ehemm, harap anda jelezz. 
Seronok betul mandi kat sini, sebab kita berpeluang pergi sampai ke tengah-tengah pantai..kira-kira 2-3 KM dari jarak tepi pantai sebab keadaan air yang cetek dan sesuai utk kanak2. Tapi utk orang dewasa pun seronok. Air kat sini, jernih bak air yang keluar dari mata ikan duyung. Sungguh boleh nampak ke dasar laut. Sesuai utk peminat Snorkeling !
Memandangkan kami berlima ini datang tanpa persediaan BBQ ataupun masak memasak. Jadi, hadir kami ke sini sekadar memenuhkan ruang2 waktu yang ada. Kami pun berjalan di tepi2 kawasan berbukit dan berbatu untuk sampai ke suatu kawasan persisiran pantai yang lain. Di situ, kawasannya seperti x pernah diteroka manusia. Sungguh kami bangga jadi manusia pertama jejak di situ ! hahaha. Percaya ke?
Sudah jauh ke tengah laut, matahari pulak naik menegak sehingga menyebabkan kulit mula berasa seperti dibakar. Inilah orang kata SunBurn. Mujur awal2 aku da pakai Losyen kulit. haha. 
Kemudian, projek NKRA kami bermula dengan pembinaan Istana Pasir terbesar dengan 100% gunakan bahan semula jadi yang ada di sekitar kawasan pantai. Maklumlah, masa kecik2 dulu x mampu nak buat Sand Castle besar2...main2 pasir kene roboh dek air...kasihann...
Sudah penat main pasir, penat berpanasan dan berlumuran dengan peluh..pastinya tekak menjadi kering kontang dan perut memainkan lagu 60 an.. Sangat klasik ! Arghh laparnya.. Teringin benar pancing ikan lalu panggang kat situ jugak. Tapi ikan semua size bilis sajee..apo nak buekk. haha.
Mujurlah wujud manusia seperti aku yang rajin membeli makanan..kami berlima pun menyantap 2 bungkus Twisties dan sebungkus Potato Chips..perghh..nikmat yang x terkata..sungguh pantas bak pirana dapat makanan..cukuplah sekadar mengalas perut sebelum menjamu juadah yang lebih lengkap..
Setelah menyantap semua hidangan ekspress ini..maka bermulalah sessi fotografi bajet2 gempak dengan Sand Castle buatan kami berlima ! Nampak keghairahan kanak2 berusia 20 tahun kat bawah ni. Hahaha. Maklumlah, cuti semester baru bermula..masa untuk lupakan kenangan Final Exam yang mengerikan..jadi, waktu bersama kawan2 ni adalah waktu Release Tension yang bagus...di samping terus menerus melaksanakan aktiviti Rohani  !!
Pukul 3 petang kami pun beredar mencari Masjid terdekat utk bersihkan diri dan solat. Dah selesai solat, maka kami pun menyantap juadah yang lebih menyelerakan..dan pulang ke Melaka dalam keadaan yang sangat meletihkan.. Masing2 terkulai layu di pusara..tidur sepanjang dalam kereta.. Tabik spring diberikan kepada Encik Ripo kerana terpaksa bersengkang mata memandu keretanya..apa nak buat..adat driver..memang kene tahan mata..kawan2 lain sedap ketiduran..
Begitulah kisah suka duka aku dan D Brothers walaupun x cukup ahli..masih ramai lagi yang belum bercuti.. Blue Lagoon meninggalkan satu lagi sejarah yang terukir nama kita.. ewahh. 
Kepada pembaca, jangan lepaskan peluang menarik ini utk berkunjung ke Pantai Tanjung Tuan atau Blue Lagoon. Semoga perjalanan anda selamat sampai dan pulang. Selamat bercuti ! :)

04 di masjid tanah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di masjid tanah - Google Blog Search


Zunar, Ito dan Pyanhabib <b>di Masjid Tanah</b> | Melaka Merdeka

Posted: 04 Jan 2013 02:25 PM PST

Satu program yang melibatkan personaliti popular tanah air akan diadakan di Masjid Tanah pada 6hb Januari 2013. Program ini akan melibatkan kartunis, Zunar, penyanyi Blues Gang, Ito, penyajak, Pyanhabib serta beberapa seniman rakyat akan di adakan di Pejabat Cabang PKR Masjid Tanah bermula jam 2 petang.

Program ini melibatkan sekumpulan personaliti yang menggelarkan diri mereka "Seniman Rakyat".Semua dijemput hadir

Sekitar program Seniman Rakyat <b>di Masjid Tanah</b> | Melaka Merdeka

Posted: 06 Jan 2013 05:00 PM PST

734669_267348953393129_315764064_nSebahagian AJK Negeri yang hadir.545037_267344756726882_214111573_nPembida utama yang membeli kartun sebanyak RM1,000.  Yang meneriknya gambar dan wang yang diterima oleh Zunar telah diserahkan kepada Cabang Masjid Tanah227657_267351746726183_485107037_nSelain Ito, penyajak Pyanhabib dan kartunis Rosnaniza turut hadir

04 di sungai udang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di sungai udang - Google Blog Search


fyna here!: D&#39;king mee <b>udang</b> banjir <b>Sungai</b> Petani

Posted: 11 Mar 2013 05:16 AM PDT

ramai orang asyik suruh fyna try mee banjir dekat dking sungai petani
tapi tak pernah tau di mana..so baru-baru ni plan nak jumpa dengan anje-anje..so plan nak makan dekat tempat yang tak penah makan lagi and laily cakap jom makan mee banjir dekat dking!
ha sebab ramai sangat dok cerita pasal mee banjir ni sedap..fyna and baby pon setuju lah memandangkan masing-masing tak pernah pun makan situ hehe
macam mana mee banjir tu?
untuk 4 orang makan and seorang 2 ekor udang..tak cukup?
 ok lets see the size of that udang!
so rasa mee udang ni sebenarnya sebijik macam
so sesiapa yang tak suka makan pedas..this is for you guys
sangat sedap ok even fyna ska makan pedas
ini boleh dimaafkan..cewah
but agak pricey la mee udang but kalau makan sebulan sekali apa salahnya
but make sure datang awal ok..fyna datang pukul 5.pukul 6 dah penuh restaurant ni fuh! nasib baik cepat
ok this restaurant ada banyak tempat duduk..
yang nak bersila boleh..atas meja boleh..dalam aircond pun boleh
fyna and baby decide ambil yang kerusi je la sebab nanti kalau besila lenguh pula
ok now picture mood is on
alha sedara baby..tak sangka dia sebenarnya suka tengok tutorial fyna di youtube
Lot 20072,Jln Padang Temusu, Mukim Sungai   Pasir,08000 Sungai Petani,Kedah

04 di bukit katil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di bukit katil - Google Blog Search


umno terus mengganas <b>di bukit katil</b> : bilboard manifesto rakyat pula <b>...</b>

Posted: 08 Mar 2013 08:24 PM PST

UMNO TERUS MENGGANAS DI BUKIT KATIL : BILBOARD MANIFESTO RAKYAT PULA DIPOTONG


'; div.innerHTML = summary; } //]]> Tidak cukup dengan mencederakan penyokong PR, merosakkan bas Jelajah Kemerdekaan Rakyat dan mengganggu ceramah PR Khamis lalu, awal pagi mereka memotong bilboard yang dipasang oleh PKR di tapak ceramah di hadapan Dewan Tun Ali.

Seorang saksi memberitahu bahawa pada jam 1.00 pagi bilboard itu masih tegak berdiri di tapak tersebut. Tetapi pada jam 7.00 pagi disedari bahawa ianya telah hilang di mana terdapat kesan pemotongan dengan alat welding di tiang bilboard tersebut.

Sebentar tadi Yang Dipertua PAS Kawasan Bukit Katil dan Ketua Cabang PKR Bukit Katil, Yusof Abdullah bersama Ketua Penerangan PKR Melaka, Hairiz Nordin meninjau ke lokasi berkenaan dan mendapati ianya telah dipotong dan 'bangkai'nya juga di bawa entah ke mana.

Inilah rentetan keganasan yang dilakukan oleh Umno/BN yang sudah pasti tidak akan dimaafkan oleh rakyat. Mereka akan dihukum pada PRU 13 nanti.

Related Articles :

di negeri melaka - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri melaka - Google Blog Search


0 Siaran TV Alhijrah <b>di Melaka</b>, Tampin mulai esok - Anak-Anak <b>...</b>

Posted: 28 Feb 2013 03:15 AM PST


SIARAN TV Alhijrah akan dapat ditonton di Melaka dan Tampin mulai esok menerusi saluran CH55 Frekuensi 743.25 megahertz.

Ketua Pegawai Eksekutifnya, Bukhari Che Muda berkata, siaran percuma melalui pemancar di Bukit Tampin, Negeri Sembilan itu boleh diikuti bermula 6 pagi sehingga 12.30 tengah malam, setiap hari.

"Perluasan siaran TV Alhijrah ini adalah hadiah istimewa bagi penduduk di Melaka yang telah sekian lama mengharapkan siaran TV Alhijrah diperluaskan di kawasan mereka.

"Bukit Tampin merupakan lokasi pemancar yang kesepuluh beroperasi dan ini membolehkan siaran TV Alhijrah ditonton lebih kurang 70 peratus penduduk di Melaka," katanya dalam kenyataan hari ini.

Bukhari berkata sepanjang bulan Mac ini, TV Alhijrah akan bersiaran selama 18 jam dengan pengisian pelbagai rancangan menarik seperti '30 Minit Ustaz Don', 'Imam Suhaib Webb dalam Reflections'.

Turut disiarkan, program baharu 'Generasi Pondok' yang memaparkan ilmu pengajian syariah, aqidah dan sirah bersama tuan guru sekolah pondok dan interaktif bersama pelajar institusi pondok seluruh Malaysia serta lintas langsung dari Masjidil Haram, setiap kali masuk waktu azan, katanya.

"Diharapkan penonton akan mendapat manfaat daripada program ini kerana kandungannya yang memberi ilmu dan pengajaran," katanya.

Selain Melaka, saluran TV Alhijrah juga boleh ditonton di Kedah, Perak, Lembah Klang, Terengganu, Pahang, Johor, Sarawak, Sabah dan Kelantan.

Sumber: Bernama

IKLAN TEKS: Ingin menyertai produk Etiqa Takaful serendah RM70? Sekitar Kuala Pilah. Telefon 0123280345 untuk temujanji. Jangan pandang remeh pada sesuatu yang anda rasa tidak perlu sekarang. Suatu hari nanti pasti anda terasa menyesal. Yang anda rasa tidak perlu ini sebenarnya yang akan memberikan sesuatu yang terbaik kala kesempitan.

04 di serkam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di serkam - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

04 di lubok china - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di lubok china - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]
 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved