ads

Selasa, 21 Jun 2011

04 di ayer keroh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di ayer keroh - Google Blog Search


Kilang <b>di ayer keroh</b> mencari pengedar seluruh negara <b>...</b>

Posted: 21 Jun 2011 08:12 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]Kilang di ayer keroh mencari pengedar seluruh negara… Kilang di ayer keroh mencari pengedar seluruh negara! pemasangan ke rumah2, pejabat2, masjid, surau2 dll.. http://ping.fm/y0uZz ...

04 di klebang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di klebang - Google Blog Search


COCONUT SHAKE AT <b>KLEBANG</b> MELAKA..HAPPENING!!!

Posted: 13 Jun 2011 11:38 PM PDT

Assalammualaikum semua...

CITH nak promot satu minuman yang sedang 'ngetop' kat Melaka sekarang iaitu COCONUT SHAKE.ni pun pasal berjalan hari tulah baru tahu.sumbernya daripada Kak Cikku yang pernah mene'try' kat sini masa dia ada kerja di sini dulu.masa tu kata dia tak sefofular macam hari ni.apa COCONUT SHAKE?kelapa muda yang diblend bersama ais dan dicampur sekali dengan airnya.kat mana LOKASI? di tepi jalan besar Klebang bersebelahan dengan steyen minyak Caltex.dari jauh lagi dah nampak deretan kereta di kedua belah bahu jalan di sini,so tak susah nak cari.(foto diambil dari dalam kereta)memang sekali ingat rumah orang kawin tapi rupanya hanyalah sebuah warong tepi jalan yang memang happening yang menjadi tumpuan orang!bukan setakat plat kereta tempatan tapi juga kebanyakkannya dari luar Melaka.

hari Ahad lepas CITH pun menjadi sebahagian daripada orang yang sangat teruja nak mencuba COCONUT SHAKE ini.hasilnya?memang tak menghapakan walaupun terpaksa berjalan di panas terik-parking mak datuk jauhnya...tapi berbaloi.

dapat minum....emmmm slurp..slurp memang mengujakan.tengoklah 2 beradik ni menghayatinya.(sampai lelap-lelap-menikmati...)coconut shake ni harganya taklah mahal mana pun.segelas RM2.00.ni termasuk 1 scop aiskrim di atasnya.ni kira speciallah! tak ada aiskrim tu kira biasa-biasa punyalah.dah jauh-jauh datang,kita pekenalah yang specialkan!

apa yang happening?:
1.sedap-terasa kelapa yang diblend tu lembut je masuk kat tekak ni.
2 seronok berkongsi dengan ramai orang yang datang.(kena beratur ramai...kalau minum kat sini tak payah beratur)3.ada jual nasi lemak yang comel.makan 1 sure tak cukup.(tapi CITH tak makan ni.pekena coconut shake je)dan juga kuih muih lain.

waktu operasi bergantung kepada bekalan aiskrim dan buah kelapa yang menjadi sumber utamanya.kalau cepat habis,cepatlah tutup warung.(bekalan kelapa muda...)apa pun COCONUT SHAKE memang sedap.bila lalu kat tekak tu rasa...emmmm sejuk,lembutnya isi kelapa tu..waduh bikin jatuh cinta lagi ni! hihi....

ALAHAI...

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

04 di alor gajah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di alor gajah - Google Blog Search


SHARING THE MOMENTS: Training <b>di Alor Gajah</b> Melaka

Posted: 19 Jun 2011 02:29 AM PDT

18hb kami di jemput untuk conduct 1 session iaitu Sex & Gender di Melaka. Hari Jumaat malam kami bertolak ke Melaka. Aku dan 2 orang colleagues opis.

Ini adalah 1st time aku conduct session secara solo yek! ada 71 orang pelajar dan di divide kpd 3 kumpulan. Kumpulan aku, Kak Roro and Eena.

Budak-budak ini umur 16 & 17 tahun. Semuanye girls. Budak2 ni sangat aktif, participate dlm session yang kami jalankan.

Secara keselurahannye mereka sangat happening dan aku rasa aku dah buat yang terbaik untuk session tersebut. Satu pengalaman yang hebat untuk aku meningkatkan tahap keyakinan untuk berucap di khayalak ramai! Insyallah selepas ni bole buat lebih baik.. Happy! :)




Kolaj yang mereka hasilkan..

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

04 di sungai rambai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di sungai rambai - Google Blog Search


Jengka 19: Utusan Online - Selatan

Posted: 14 Jun 2011 03:40 AM PDT

Nostalgia kereta klasik Mini

Nostalgia kereta klasik Mini

Oleh AINOL AMRIZ ISMAIL
utusanN9@utusan.com.my


Antara peserta yang mengambil bahagian pada himpunan kereta klasik Mini di Nilai 3, baru-baru ini.


SEREMBAN 13 Jun – Pernah dengar nama Mk Cooper S Mk1 (1964-1967), Cooper S Mk11 (1967-1970), Mini Mk III, Mini Wagon, Mini Pick-up, Mini Traveller dan Mini Mock?

Jika anda pernah 'memiliki' nama tersebut, tentunya ia meninggalkan kesan mendalam di sanubari apatah lagi ketika itu membawanya bersiar-siar di ibu kota, Kuala Lumpur.

Ia juga merupakan kenderaan kecil Buatan British yang paling popular

Inilah nostalgia kereta klasik Mini yang pada hari ini menjadi buruan penggemar kereta klasik untuk menyimpannya sebagai barang berharga.

Sebab itulah di Nilai 3, dekat sini baru-baru ini, diadakan himpunan kereta klasik Mini ini untuk mengembalikan kisah lampau selain membuktikan betapa berharganya kereta berkenaan ketika ia berada dalam abad ke-21 ini.

Pengerusi Perhubungan Kelab Cawangan negeri bagi Kelab Peminat Kereta Mini Malaysia (KPKMM), Mohd. Hatta Said, 49, program di Nilai 3 itu sebenarnya bertujuan memberi impak baru kepada penggemar kereta Mini ini supaya ia terus hidup dan segar.

''Hari ini kereta klasik Mini yang dipamerkan di Nilai 3 itu ada yang berharga sekitar RM60,000.

''Pada himpunan di Nilai 3 lalu, lebih 300 kereta Mini pelbagai model telah mengambil bahagian dalam pelbagai acara. Sambutannya amat baik sekali," katanya di Nilai, baru-baru ini.

Katanya, dia juga merancang selaku tuan rumah pada himpunan besar ini, satu perhimpunan raksasa kereta Mini dengan jumlah melebihi 1,000 dapat dijayakan di Port Dickson atau Nilai.

''Kita berharap ia dapat dimasukkan dalam Buku Rekod Malaysia sebagai himpunan terbesar kereta Mini di negeri ini.

''Apa yang kita harapkan ialah sokongan dari Kerajaan Negeri dan agensi pelancongan agar sama-sama menjayakan program yang dilihat mampu menjana kehadiran pelancong ke sini," jelasnya.

Mohd. Hatta juga memberitahu, selain untuk promosi pelancongan dan keseronokan, himpunan ini juga dijadikan landasan untuk mendapatkan apa juga maklumat penjagaan kereta Mini, bantuan teknikal, serta pengubahsuaian dalaman.

''Untuk makluman, ahli kelab terdiri daripada golongan profesional termasuklah doktor, juruterbang, jurutera, akauntan, ahli perniagaan dan sebagainya.

''Jika semua bersetuju kelak, KPKMM peringkat kebangsaan akan mewujudkan koperasi. Di sinilah, kita akan perluaskan peranan kelab untuk membantu ahli," ujarnya.

Dalam program di Nilai 3 itu, selain pameran dan pertandingan mencari harta karun, turut diadakan acara ujian pecut untuk kereta Mini.

''Apa yang lebih klasik, terdapat beberapa kereta Mini jenis Innocenti yang mana ia dihasilkan untuk kegunaan di Itali dan diimport khas ke negara ini," jelasnya.

Tambahnya, ahli kelab ketika ini terdiri daripada mereka yang berusia 18 hingga 70 tahun dan sejak ia ditubuhkan tahun lalu, pelbagai program dilangsungkan termasuklah konvoi dan gotong-royong di rumah kebajikan.

''Tahun lalu kita berkonvoi sehingga ke Ko Samui, Thailand dan kita merancang untuk ke Singapura dan Laos tidak lama lagi," jelasnya.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

di negeri melaka - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri melaka - Google Blog Search


Tranungkite Online v11 - Masjid lantik AJK <b>di Negeri Sembilan</b>

Posted: 20 Jun 2011 09:51 PM PDT

Oleh: rozmal

"Di Negeri Sembilan, Ahli Jawatankuasa Masjid dilantik oleh masjid kerana menurut Pengarah JHEAINS masjid di negeri ini diminta mengemukakan senarai calon jawatankuasa yang baru secepat mungkin. Patutlah begitu banyak masjid-masjid di Negeri Sembilan ini yang mati, masjid yang calonkan AJK masjid, bukannya manusia yang calonkan manusia.

Sila baca artikel saya sebelum ini , Masjid-masjid yang mati di N.Sembilan, negeri beradat di http://waghih.blogspot.com/2011/03/masjid-masjid-yang-mati-di-nsembilan.html  

Tidak perlu pilihan raya masjid di NS

Sinar Harian 20 Jun 2011

 

SEREMBAN - Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Sembilan (JHEAINS) tidak bercadang mengubah sistem pemilihan jawatankuasa pengurusan masjid sedia ada.

 

Pengarahnya, Johani Hassan berkata, tiada keperluan untuk bertukar kepada kaedah pilihan raya memandangkan sistem digunakan sekarang berjalan dengan baik.

 

"Pada masa ini, calon-calon jawatankuasa masjid dikemukakan oleh ahli kariah sendiri. JHEAINS hanya membuat keputusan tentang lantikan.

 

"Selain itu, JHEAINS turut mengeluarkan garis panduan berhubung pemilihan calon," katanya di sini.

 

Sementara itu, menurut beliau, semua masjid di negeri ini diminta mengemukakan senarai calon jawatankuasa yang baru secepat mungkin.

 

"Kita perlu proses segera semua pencalonan memandangkan penggal jawatankuasa masjid sedia ada akan tamat pada 31 Disember depan," katanya.

 

http://www.sinarharian.com.my/sh/mns/content/story9208941.asp

"Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Syarak Mengata , Adat Menurut: Masjid lantik AJK <b>di Negeri Sembilan</b>

Posted: 20 Jun 2011 02:40 AM PDT

Di Negeri Sembilan, Ahli Jawatankuasa Masjid dilantik oleh masjid kerana menurut Pengarah JHEAINS masjid di negeri ini diminta mengemukakan senarai calon jawatankuasa yang baru secepat mungkin. Patutlah begitu banyak masjid-masjid di Negeri Sembilan ini yang mati, masjid yang calonkan AJK masjid, bukannya manusia yang calonkan manusia.

Sila baca artikel saya sebelum ini , Masjid-masjid yang mati di N.Sembilan, negeri beradat di http://waghih.blogspot.com/2011/03/masjid-masjid-yang-mati-di-nsembilan.html

Tidak perlu pilihan raya masjid di NS
Sinar Harian 20 Jun 2011

SEREMBAN - Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Sembilan (JHEAINS) tidak bercadang mengubah sistem pemilihan jawatankuasa pengurusan masjid sedia ada.

Pengarahnya, Johani Hassan berkata, tiada keperluan untuk bertukar kepada kaedah pilihan raya memandangkan sistem digunakan sekarang berjalan dengan baik.

"Pada masa ini, calon-calon jawatankuasa masjid dikemukakan oleh ahli kariah sendiri. JHEAINS hanya membuat keputusan tentang lantikan.

"Selain itu, JHEAINS turut mengeluarkan garis panduan berhubung pemilihan calon," katanya di sini.

Sementara itu, menurut beliau, semua masjid di negeri ini diminta mengemukakan senarai calon jawatankuasa yang baru secepat mungkin.

"Kita perlu proses segera semua pencalonan memandangkan penggal jawatankuasa masjid sedia ada akan tamat pada 31 Disember depan," katanya.

http://www.sinarharian.com.my/sh/mns/content/story9208941.asp

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved