ads

Rabu, 20 Julai 2011

04 di ayer keroh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di ayer keroh - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di ayer keroh</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Jun 2011 11:17 PM PDT

Kumpulan Syarga merupakan kumpulan yang telah lama menceburi & membuat kajian menyeluruh dalam bidang Hartanah, Guaman, Renovasi Rumah & Perladangan dan di atas pengalaman pahit manis yang telah lama kami tempuhi maka kami membuat keputusan berkongsi ilmu yang kami ada kepada sesiapa yang ingin menceburi terutamanya dalam bidang hartanah daripada asa sehingga menyentuh perihal hartanah yang lebih mendalam.

Sebelum mengeluarkan perkongsian bagi artikel kali ini, wakil pihak Berita Semasa telah berjumpa sendiri dengan pengerak utama Seminar Pelaburan Hartanah ini, iaitu Tuan Syed (Group CEO SyargaProperty Expert & Consultant Sdn Bhd) bagi memastikan semua pembaca Berita Semasa yang bakal menyertai seminar ini di Ayer Keroh Melaka kelak "benar-benar mendapat manfaat".

Kepada anda-anda dari Melaka khususnya atau dari Negeri Sembilan atau Johor umumnya yang mempunyai kelapangan dan paling pentingnya berminat mempelajari selok-belok bidang hartanah, anda dipelawa untuk menyertai Seminar Hartanah di Ayer Keroh Melaka. Kalau sebelum ini, anda mungkin masih berasa :

"Belum bersedia" untuk melabur di pasaran hartanah kerana tidak tahu cara dan selok-belok sebenar untuk memulakannya ataupun
Anda merasakan melabur di dalam pasaran hartanah terlalu rumit untuk dilakukan separuh masa ataupun juga
Anda telah menerima nasihat yang salah menyebabkan kita rugi ribuan ribu ringgit dalam pelaburan hartanah?
Jadi pihak Kumpulan Syarga berbesar hati untuk mempelawa anda menyertai Seminar Pelaburan Hartanah di Melaka. [TERHAD] Anda berminat untuk belajar, mereka sedia mengajar dan "memandu" anda dalam perihal hartanah sehingga anda benar-benar berjaya (sekurang-kurang memiliki sebuah rumah hasil daripada seminar ini)

Seminar Pelaburan Hartanah di Melaka
Yuran Pendaftaran Seminar : RM650 sahaja
Tarikh : 2 Julai 2011 (Sabtu)
Masa : 9 pagi hingga 5 petang
Peserta Seminar : 50 orang [maksimum]
Lokasi : Bangunan Persatuan Kontraktor Melayu Melaka (No. 98, Jalan TU/42 Taman Tasik Utama, Ayer Keroh 75450 Melaka). Berdekatan dengan MiTC Melaka.

Modul & topik dalam Seminar Pelaburan Hartanah di Melaka
Antara topik yang bakal anda pelajari dalam Seminar Pelaburan Hartanah di Melaka kelak adalah seperti berikut:

Cara mendapatkan rumah yang sangat murah (Diskaun sehingga 60% daripada harga pasaran). Ehem…hintnya, kami telah pun diberitahu berkenaan ini. Sangat menarik. Hanya mereka yang terpilih sahaja mampu menawarkanpeluang sebegini kepada bakal pelanggan mereka sahaja seperti yang Kumpulan Syarga perolehi sekarang.
Cara menjual semula rumah anda dalam tempoh yang singkat, pun akan dikongsikan seminar pelaburan hartanah ini. (Kata mereka, lebih kurang 2 minggu sahaja dah boleh jual semula)
Cara untuk anda mendapatkan pulangan pelaburan hartanah yang telah dilakukan sehingga boleh mencapai Return On Investment 100%
Cara mengira kos kontraktor untuk pembaikan/pengubaisuian rumah. Kata mereka, supaya anda yang hadir ke seminar mereka selepas ini tidak lagi mudah diperdayakan angkara kekurangan ilmu. Jadi selepas anda menghadiri seminar pelaburan hartanah anjuran Kumpulan Syarga ini, anda sudah boleh menilai samada sebut harga daripada kontraktor yang dilantik berbaloi dan boleh mengurangkan kos daripada wang anda atau tidak. Sekaligus, anda boleh memaksimakankeuntungan anda!!!
Anda sebenarnya boleh menceburi pelaburan hartanah walaupun sebenarnya simpanan anda terhad. Tiada masalah.
Cara bagaimana anda sebenarnya mengira sendiri kos guaman dalam pembelian rumah & cukai hartanah
Cara bagaimana anda boleh membeli hartanah secara tunai
Anda akan didedahkan dengan pelbagai perkongsian ilmu bagi mengelakkan daripada ditipu oleh pihak ketiga dalam pembelian rumah
Aspek-aspek penting sebelum & selepas pembelian rumah
Anda akan diajar bagaimana cara mendapatkan ROI sehingga 20% untuk rumah sewa milik anda
Cara menjadi broker untuk menjual rumah
Cara berbincang dengan pembeli & penjual rumah
Semua aspek yang anda perlu tahu berkenaan dengan rumah lelong, para spaker dalam seminar pelaburan hartanah anjuran Kumpulan Syarga ini akan pandu dan ajar anda termasuklah bagaimana cara nak buat renovation bagi naikkan nilai rumah dan aspek legaliti
Anda boleh & perlu mengetahui aspek-aspek perundangan dalam pembelian hartanah terutamanya secara lelongan
Bagaimana menyelesaikan masalah pembelian rumah-kos kos rendah seperti SUK(Selangor) & DBKL (Kuala Lumpur)
Didedahkan juga kepada anda bagaimana memohon diskaun daripada bank apabila memenangi rumah secara lelongan
Kesemua ini dan banyak lagi yang akan dibentangkan oleh tenaga pegajar yang bertauliah dan mempunyai pengalaman luas dalam bidang hartanah
Kalau sebelum ini, anda sering menggunakan khidmat ajen hartanah untuk pembelian secara lelongan, kalau anda menyertai Seminar Pelaburan Hartanah anjuran Kumpulan Syarga ini anda tidak memerlukan agen-agen hartanh ini sebenarnya. Ini kerana mereka akan memberikan maklumat & pendedahan yang telus mengenai bagaimana hendak membeli rumah lelong serta info-info berkaitan yang biasanya tidak diberitahu @ tidak diketahui oleh ajen-agen hartanah lelong sekalipun.

SITUASI #1

Okey…..pernahkah anda mendengar semasa dalam proses membeli rumah-rumah yang dilelong ada sesetengah pembida kehilangan wang deposit atas sebab-sebab tertentu yang mereka kurang arif dan hanya merujuk kepada ajen-agen hartanah sahaja. Kemudian, tak cukup dengan itu, ada juga kes pembida terpaksa mengeluarkan sejumlah wang yang amat besar untuk menanggung kos-kos yang tidak diketahui oleh pembida akibat perkara yang sama juga dan apabila semua masalah ini berlaku rumah tersebut akan dilelong sekali lagi maka pembeli tersebut mengalami kerugian yang kadang-kadang bukan disebabkan oleh dirinya sendiri.

SITUASI #2

Tahukah anda apabila membeli rumah lelong ada sesetengah bank memberikan diskaun di atas pembelian rumah yang anda berjaya dibida antara 10% dan sehingga 30% tertakluk kepada beberapa syarat yang dikenakan oleh pihak bank yang mana kebanyakkan ajen-agen hartanah tidak mengetahui perkara ini. Bayangkan sebagai contoh apabila anda berjaya membida rumah bernilai RM100,000 & anda mendapat diskaun sebanyak 30%, ia menjadikan nilai sebenar anda membeli rumah lelong tersebut, hanyalah RM70,000.

Kebanyakan modul-modul yang bakal dikongsikan dalam Seminar Pelaburan Hartanah di Melaka ini kelak adalah berdasarkan formula-formula yang telah diciptanya sendiri berdasarkan pengalaman luas Tuan Syed terlibat dalam dunia hartanah. Mereka yang mengajar juga merupakan peguam bertauliah yang juga merupakan satu bonus bagi sesiapa yang nak ceburkan diri dalam bidang hartanah.

Katanya lagi, kalau sebelum ramai yang masih masih menyewa dan tidak mempunyai rumah sendiri kerana :

tiada sebarang duit simpanan walaupun sudah bekerja
tidak "berani" memiliki sebarang aset/rumah walaupun sudah berkerja
Tetapi bagi mereka, itu semua bukanlah masalahnya sebenarnya kerana mampu membeli rumah melalui cara & formula mereka. Selepas anda menghadiri Seminar Pelaburan Hartanah kumpulan Syarga, anda dah boleh buat sendiri tanpa bergantung kepada agen,perihal guaman pun anda dah boleh tahu, perihal ubah suai rumah pun sama.

Kepada yang berminat, sila ikuti Prosedur seperti di bawah bagi mendaftarkan diri dalam Seminar Pelaburan Hartanah di Melaka [TEMPAT TERHAD]

PROSEDUR PEMBAYARAN
LANGKAH 1 : Lakukan pembayaran berjumlah RM650 ke salah satu akaun bank dibawah menggunakan kaedah Fund Transfer atau ATM Transfer atau Cash Deposit:

Akaun Maybank : 1621-8832-7429 (Erwan Nur Ali)
Akaun CIMB : 1425000-5212053 (Erwan Nur Ali)
Akaun RHB : 1-18011-0000140-6 (Erwan Nur Ali)
LANGKAH 2 : Pastikan anda sentiasa menyimpan rekod transaksi (resit jika cash deposit) atau print screen / pdf print butiran transaksi untuk rujukan dikemudian hari.

LANGKAH 3 : Untuk rujukan perbankan online,sila masukkan alamat email berikut: kumpulansyarga@gmail.com

LANGKAH 4 : Smskan juga bukti pembayaran anda ke 012-2249146 (Encik Khairul) bagi tujuan pengesahan & seterusnya mendaftarkan nama anda dalam seminar pelaburan hartanah di Melaka.

P/S : Akhir sekali Tun Syed telah mencabar kepada orang Melaka khusus dan juga peserta seminar yang bakal hadirkan diri kelak amnya untuk mempersiapkan soalan-soalan yang sukar (yang anda rasakan mereka tidak mampu menjawabnya) berkaitan dengan hartanah. Itu cabaran daripadanya…….Di mana soalan tersebut juga nanti akan bakal menjadi satu perkongsian tambahan kepada bakal-bakal seminar kelak.

PP/S : Jika anda ada sebarang pertanyaan, boleh sms kepada Encik Khairul (012-2249146)

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

04 di umbai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di umbai - Google Blog Search


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG MELAKA: 04 <b>di umbai</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Jun 2011 12:00 AM PDT

BLOG MELAKA: 04 <b>di umbai</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Jun 2011 09:15 PM PDT

Limastiga Homestay <b>di Umbai</b> Melaka | PakJi.com

Posted: 21 Jun 2011 01:47 PM PDT

Limastiga Homestay

Homestay Limastiga terletak di Umbai amat sesuai untuk mereka yang datang bersama keluarga ke Melaka. Homestay memberi maksud penginapan bersama tuan rumah, mempunyai persamaan dengan Bed and Breakfast yang popular di Barat. Terletak hanya 15 minit dari Bandar Hilir Limastiga menawarkan kadar penginapan yang selesa serendah RM80 seorang. Homestay ini terdiri dari 3 buah banglo di atas satu tapak sama berkonsepkan rumah tradisional Palembang yang dikenali sebagai Limas. Kemasan di dalam yang ringkas lagi eksklusif dengan kemudahan yang dijaga rapi seperti bilik air, kolam renang, bilik tidur yang luas, ruang tamu dan dapur menambahkan daya penarik bagi mereka yang inginkan pengalaman homestay di Melaka atau mencari penginapan murah tetapi selesa.

Limastiga Homestay
Address: 2046 Jalan Bukit Tembakau, 77300 Umbai, Melaka
Hubungi Siti untuk tempahan di 012-6237687 / 012-6581381
Fax no: 06-2832082
email: limastiga@gmail.com

Search Terms:

  • Limastiga Umbai Melaka
  • umbai homestay
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

04 di klebang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di klebang - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jul 2011 12:00 AM PDT

Tugu: Pemuda PAS Melaka tuntut penjelasan

MELAKA, 22 Jun: Dewan Pemuda PAS Negeri Melaka menggesa kerajaan negeri memberikan penjelasan tentang pembaziran yang berlaku di dalam pembinaan tugu 1Malaysia yang ditempatkan di Pantai Klebang.

Ketua penerangannya, Muhamad Aizat Bahrudin berkata, kos pembinaan tugu 1Malaysia tersebut bernilai RM352,000 iaitu semasa dilancarkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak pada 4 Februari lalu.

Katanya, os tersebut meningkat tiga kali ganda berbanding harga pasaran iaitu RM100,000.

Tugu 1Malaysia tersebut dibina daripada tetulang besi dengan ketinggian 17.7 meter dan lebar 9.1 meter yang dibaluti dengan kanvas pada bahagian depan dan belakangnya dengan asasnya diperbuat daripada konkrit.

Manakala pada bahagian kiri kanannya ditutup dengan menggunakan aluminium nipis dan lantai pentas kecil di hadapannya ditutup dengan kayu lapis nipis beserta 15 unit tiang bendera di tepi tugu tersebut.

Pada waktu malam tugu tersebut diterangkan dengan cahaya lampu kalimantang yang jika dinilai secara kasar harganya tidak sampai RM5,000.

"Ini suatu yang pelik bagaimana kos tugu tersebut boleh mencecah RM352,000," ujarnya.

Beliau difahamkan pembaziran juga berlaku semasa majlis makan malam pelancaran tugu 1Malaysia tersebut di mana kos berjumlah RM600,000 telah digunakan semata-mata untuk menampung kos makan malam bersama Najib.

Katanya, hasil tinjauan setelah 16 bulan tugu tersebut dilancarkan, ia berada dalam keadaan yang menyedihkan yang mana terdapat kesan koyak pada kanvas tugu tersebut, pada bahagian lantai pentas tugu tersebut yang diperbuat daripada kayu telah patah dan terdapat kesan-kesan karat pada kerangka besi tugu tersebut (gambar kiri).

Ini, katanya suatu pembaziran yang ketara dilakukan oleh kerajaan negeri di saat rakyat negeri Melaka terbeban dengan pelbagai kenaikan harga barang.

"Bayangkan kos pembinaan dan kos makan malam tersebut sahaja sudah berjumlah RM952,000 iaitu satu jumlah yang mampu menampung orang-orang miskin di Melaka," katanya.

Baru-baru ini rakyat Melaka juga telah dibebani dengan kenaikan 20 % harga air yang meningkat bermula 1 April lalu.

Ia, ujarnya suatu lagi bebanan yang terpaksa ditanggung di saat kerajaan negeri sendiri mampu berbelanja besar untuk membina sebuah tugu yang tidak memberikan manfaat besar pada rakyat.

Katanya, kerajaan negeri Melaka di bawah pimpinan Datuk Seri Ali Rustam seharusnya memikirkan tentang nasib rakyat yang terkesan dengan kenaikan pelbagai barang.

Sebelum ini, ujarnya pembinaan tugu 1Malaysia ini menjadi isu agama di mana pembinaan tugu tersebut dikhuatiri mengandungi unsur-unsur pemujaan.

"Sebelum ini juga dewan pemuda PAS Negeri Johor telah membangkitkan isu ini dengan menggesa kerajaan persekutuan menyatakan pendirian berkenaan tugu tersebut," katanya.

Mufti Perlis, Dr Juanda Jaya juga berpendapat agar pembinaan tugu 1 Malaysia tidak di lakukan jika ia mengandungi unsur-unsur pemujaan yang membawa kepada syirik.

Beliau berkata, adalah malang bagi rakyat Melaka dengan pembinaan tugu 1Malaysia tersebut kerana rakyat bukan sahaja terpaksa menanggung bebanan hidup yang tinggi atas pembaziran ketara kerajaan negeri malah terpaksa menanggung risiko kemungkinan tergelincirnya aqidah umat Islam disebabkan pembinaan tugu tersebut andainya mengundang unsur-unsur pemujaan. -HD

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

04 di batu berendam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di batu berendam - Google Blog Search


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG MELAKA: 04 <b>di batu berendam</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jul 2011 12:00 AM PDT

BLOG MELAKA: 04 <b>di batu berendam</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jul 2011 12:00 AM PDT

BLOG MELAKA: 04 <b>di batu berendam</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Jun 2011 07:47 PM PDT

BLOG MELAKA: 04 <b>di batu berendam</b> - Google Blog Search

Posted: 13 Jun 2011 07:30 PM PDT

Saya paling tak suka "melawat" MBMB Batu Berendam tu.

Macam ada aura-aura negatif kat situ.

1. Setiap kali saya datang, staf yang jaga kaunter ada duduk kat kaunter tapi selalu cakap "sana, sana"
(tunjuk arah ke kaunter sebelah.)

2. Bila orang lain datang, terus je dia suruh orang yang baru datang ke kaunter dia.
(hello, saya ni apa?)

3. Tiap kali datang mesti tunjuk muka emo.
(xbest langsung. nasib baik tagline dia bukan senyum seindah suria.)

4. Tak suka cakap terima kasih.
(hanya sorang staf je tahu macam mana nak cakap terima kasih.)

Tiap-tiap bulan tau saya datang. Dah la susah. Ada ke patut bayar saman kat Melaka Mall. Beli kupon kat Batu Berendam. Tak pasang kupon, kena saman. Adoi. Menyusahkan. Maaflah cakap.

p/s : entri akhir-akhir ni agak menjeruk rasa.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

04 di masjid tanah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di masjid tanah - Google Blog Search


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG MELAKA: 04 <b>di masjid tanah</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jul 2011 03:33 PM PDT

Hanya Sebuah Perjalanan Hidup: Jalan-jalan <b>di Masjid Tanah</b> dan <b>...</b>

Posted: 22 Jun 2011 07:05 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Jalan-jalan di Masjid Tanah dan Tanjung Bidara. Assalamualaikum .. hari ni iera rajin nak meng hupdate blog ni,sementara masa masih ada ni sebelum exam tak lama lagi. Entry ni sepatutnya update awal lagi,tapi ...

RUMAH TAMAN <b>MASJID TANAH</b> MELAKA - UNTUK <b>DI</b> JUAL

Posted: 07 Jan 2011 12:00 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Rumah Taman utk dijual * dua dari tepi * kawasan kejiranan melayu & bersih * mempunyai 2 bilik * keluasan ruang tamu ruang tengah & ruang dapur yg amat luas * telah di renovat -...

04 di sungai rambai - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di sungai rambai - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di sungai rambai</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jul 2011 12:00 AM PDT

Medan Selera

Taman Rekreasi Sungai Rambai menjadi tumpuan untuk warga DUN Sungai Rambai dan kawasan sekitar untuk berekreasi. Didirikan sejak lebih 10 tahun lalu, Taman Rekreasi Sungai Rambai banyak melalui perubahan dan pembangunan. Taman Rekreasi Sungai Rambai Terletak betul-betul di sempadan Daerah Ledang dan Daerah Jasin. 

Dilengkapi dengan pelbagai kemudahan awam dan fasiliti seperti taman permainan, trek jogging, pentas, tandas awam. medan selera, wakaf, tempat letak kereta dan sebagainya, Taman Rekreasi Sungai Rambai tidak putus-putus dikunjungi oleh penduduk di sini untuk beriadah dan menjamu selera.

Selain terkenal dengan budaya dan cara hidup masyarakat Jawa Melaka, Sungai Rambai juga terkenal dengan kelazatan makanan seperti Roti John, Mee Hailam, Mee Bandung dan lain-lain. Keenakan makanan di medan selera Sungai Rambai turut menarik pengunjung-pengunjung dari sekitar Melaka, Johor dan lain-loain yang melalui jalan lama Muar - Melaka.

Pentas

Taman Rekreasi Sungai Rambai turut menjadi pusat kegiatan setempat seperti rekreasi, pertandingan kayak, marhaban, nasyid, koir dan lain-lain. Dengan terbinanya pentas di tebing Sungai Kesang dan gelanggang futsal di kawasan berdekatan, masyarakat tempatan sedikit sebanyak dapat meluangkan masa senggang mereka di sini.

Tugu atau signboard? Terdapat sedikit kekeliruan identiti di sini. Mungkin tugu kot.

Dahulunya Taman Rekreasi Sungai Rambai turut dikenali sebagai Taman Buaya. Riqq pun tidak pasti tentang nama ini. Taman Rekreasi ini dahulunya dikatakan ada menempatkan beberapa ekor buaya sebagai tarikan pengunjung namun tidak lama kemudian telah dipindahkan ke Taman Buaya Ayer Keroh. Kesahihan fakta ini boleh diragui kerana pada waktu itu Riqq belum dilahirkan. 

Keadaan papan tanda yang tidak memuaskan hati jika dipandang...urgh, ade kulat ke apa tu?? Bengkek!

Selain untuk tujuan rekreasi dan sukan, Taman Rekreasi Sungai Rambai juga menjadi tempat keraian untuk sambutan Ambang Merdeka dan Ambang Tahun Baru setiap tahun. Sambutan meriah secara kecil-kecilan disertai persembahan tarian, Dondang Sayang dan sebagainya sedikit sebanyak dapat menjadikan Taman Rekreasi Sungai Rambai satu kawasan ataupun pusat tumpuan bagi masyarakat di disini.

Selamat Datang ke Majlis Perbandaran Jasin? Bila masa ada bangunan MPJ di sini? Jika nak buat ayat sebegini, tulislah Selamat Datang ke Kawasan Tadbiran Majlis Perbandaran Jasin! Ayat yang sepatutnya, Selamat Datang ke DUN Sungai Rambai, Majlis Perbandaran Jasin. 

Hujung minggu lepas Riqq berkesempatan untuk mengunjungi Taman Rekreasi Sungai Rambai untuk melihat keadaan di sana namun berasa sedikit hampa dengan Majlis Daerah Jasin Kerana sudah terlalu lama tidak menukar papan tanda 'Selamat Datang ke Melaka' pada pintu gerbang kereta lembu Sungai Rambai Tersebut.

Landskap yang sama berpuluh-puluh tahun yang lalu tanpa sebarang perubahan, walhal nurseri Zali Garden hanya di seberang jalan

Jika diperhatikan, keadaan papan tanda tersebut sudah tidak memuaskan dengan kekotoran dan tulisan yang tidak cantik dipandang walhal ramai pemimpin dan menteri datang ke sini untuk meninjau. Apa yang berlaku pada Majlis Daerah Jasin? Mengapa tidak menaik taraf pintu gerbang tersebut setelah sekian lama telah digunakan?

Rumputnya dah lebih tinggi dari pokok, buat pasu sebegini memang sukar untuk diselenggarakan.

Selain itu, keadaan landskap disini turut menyedihkan. Pokok-pokok bunga kelihatan tidak berbaja dan dipangkas elok. Rumput-rampai memenuhi pasu dan papan tanda Sungai Kesang juga hampir jatuh. Tambah menyedihakan, keadaan dan fasiliti Taman Rekreasi ini sepatutnya setanding dengan Taman Rempah di Melaka Tengah. Jika MBMB dan MPHTJ mampu membina landskap yang indah dan terjaga mengapa tidak MPJ?

Sempadan Daerah Ledang

Adakah kawasan tadbiran MPJ terlalu besar sehingga tidak dapat menyelenggara DUN-DUN yang berada di pinggiran? Jika keadaan ini terus berlaku, banyaklah DUN-DUN lain yang berpotensi untuk dimajukan akan ketinggalan dan dipandang sepi. Tindakan segera harus diamabil bagi mengatasi masalah ini kerana masyarakat tidak putus-putus merungut.

Riqq bukannya ingin menyalahkan pihak MPJ namun mereka seharusnya memikirkan cara bagaimana untuk memajukan industri pelancongan di Daerah Jasin ini kerana Daerah Jasin adalah yang paling corot dalam hal pelancongan sedangkan jika dilihat banyak tarikan pelancongan seperti homestay, rumah-rumah tradisional, sebuah muzium (sedangkan di daerah lain memiliki berpuluh-puluh muzium dan galeri), hutan rekreasi, taman rekreasi dan sebagainya.

Mungkin sudah tiba masanya MPJ bangkit dan sedar dari lamunan dan mimpi. Kita sudah jauh ketinggalan daripada daerah-daerah lain. Peruntukan yang adil untuk setiap DUN serta pemantauan daripada pihak MPJ amat dihargai. Jika susah-susah, sila lepaskan DUN-DUN di Jasin Pantai ini dariapa tadbiran MPJ. 

Beberapa tahun yang lepas Riqq ada terdengar ura-ura pembentukan Daerah Merlimau yang meliputi kawasan-kawasan Jasin Pantai namun tiba-tiba MPHTJ pula yang terbentuk. MPJ, fikir-fikirkanlah untuk kemajuan Melaka dan daerah-daerah lain. Bukan hanya sekadar melepaskan batuk ditangga sahaja. 

Jadi bagi anda yang melaui jalan lama Muar - Melaka, jom datang berkunjung ke Taman Rekreasi Sungai Rambai. Jangan lupa mencuba keenakan Roti John di sini!

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG MELAKA: 04 <b>di sungai rambai</b> - Google Blog Search

Posted: 12 May 2011 12:00 AM PDT

Japerun Sungai Rambai rai pihak bantu pembangunan

Japerun Sungai Rambai rai pihak bantu pembangunan

JASIN 11 Mei - Beberapa agensi kerajaan, syarikat swasta dan media tempatan diraikan pada majlis penghargaan kepada pihak terlibat yang banyak membantu dalam usaha membangunkan kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Rambai dalam tempoh tiga tahun lalu.

Anugerah dan penghargaan daripada Jawatankuasa Penyelaras Pembangunan Dewan Undangan Negeri (Japerun) Sungai Rambai itu disampaikan Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN), Datuk Othman Muhammad sempena majlis Tiga Tahun Berlalu DUN Sungai Rambai di sini, semalam.

Turut hadir, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Rambai, Datuk Hasan Rahman; Ketua Pegawai Eksekutif Perbadanan Kemajuan Negeri Melaka (PKNM), Datuk Yusof Jantan dan Yang Dipertua Majlis Perbandaran Jasin (MPJ), Murad Husin.

Antara media yang menerima penghargaan ialah Utusan Malaysia, Melaka Hari Ini, Sinar Harian, Astro Awani, Berita Harian dan Harian Metro.

Penerima Anugerah Khas diberikan kepada Pegawai Daerah Jasin, Roslan Eusoff dan Murad, diikuti Anugerah Pegawai Terpuji kepada Juruteknik Kanan Jabatan Kerja Raya (JKR) Jasin, Mohd. Yusof Abdullah.

Anugerah Pegawai Harapan pula diberikan kepada Pengarah Pejabat Kementerian Pelancongan negeri, Lim Chow Beng; Juruteknik Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS) Jasin, Muh Hardian Abd. Hamid dan Pegawai DUN MPJ, Ismail Ibrahim.

Turut sama ialah Penyelia Kemas Jasin, Juminah Sidi dan Penyelia Pemulihan Dalam Komuniti (PDK) Seri Mutiara, Sarah Sabrah.

Anugerah Agensi Cemerlang Japerun Sungai Rambai turut diberikan kepada PKNM, Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia (LKIM), Unit Pembangunan Ekonomi Negeri (UPEN), Pejabat Kementerian Pelancongan Negeri, Pejabat Tanah dan Derah Jasin, MPJ, JKR, Ibu Pejabat Polis Daerah, Pejabat Belia dan Sukan Daerah, JPS negeri dan Jabatan Agama Islam Melaka (JAIM).

Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) Sungai Rambai Tengah pula dipilih sebagai pimpinan kampung paling aktif dalam DUN berkenaan di samping JKKK Batu Gajah Pasir yang diiktiraf sebagai kampung harapan.

Sementara itu, Hasan ketika ditemui berkata, anugerah itu adalah sebagai tanda penghargaan Japerun Sungai Rambai kepada semua pihak yang banyak membantu dalam usaha membangunkan kawasan tersebut sebagai Zon Gerbang Selatan.

"Saya begitu bangga dengan sumbangan tenaga dan idea semua pihak termasuk media cetak dan elektronik yang banyak membantu merealisasikan segala perancangan di Sungai Rambai sehingga ia begitu dikenali hari ini," katanya.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

04 di serkam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di serkam - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di serkam</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Jun 2011 12:00 AM PDT

SELAMAT DATANG KE UMRI HOMESTAY, SERKAM PANTAI, MELAKA


Kami mengalu-alukan kedatangan tuan puan ke homestay kami. Umri Homestay adalah sebuah homestay yang terletak di Serkam Pantai, Merlimau, Melaka berdekatan dgn Pulau Besar dan Pantai Siring perkampungan nelayan. Terdapat banyak tempat2 bersejarah di sini dan mengambil masa hanya 5 minit untuk ke medan2 ikan bakar popular di Serkam, Umbai, Anjung Batu dan lain-lain..

Sila hubungi Tn Haji Abd Jabar utk tempahan bilik 013- 457 8603/ Pn Hjh Safwan 019- 380 1786

Lokasi kami berdekatan dengan pulau terkenal di Melaka- Pulau Besar! 

Sejarah & Photo Pulau Besar..

Kawasan Pelancongan Berhampiran Menarik Untuk Dikunjungi Di Merlimau...

Pusat Ikan Bakar Popular Di Umbai, Serkam, Anjung Batu, Pulai..

Ruang Tamu/ Istirehat

Kami menyediakan ruang tamu yang luas dan selesa utk para tetamu, kemudahan asas spt televisyen, sterika, mesin basuh, dapor memasak dan lain2 utk kemudahan pengunjung2 ke homestay kami.

Ruang Dapor/ Memasak

Dapor kami sentiasa bersih dan dilengkapi dengan kemudahan asas memasak, peti ais, mesin basuh, cerek air letrik dan lain-lain. Complimentary Drinks pihak kami sediakan bagi mengalu-alukan kedatangan pengunjung2 ke homestay kami.

LOT SEWAAN BILIK BERLIAN & BILIK DELIMA


Homestay kami mempunyai 2 lot sewaan 1) Bilik Berlian 2) Bilik Delima. Terdapat 6 bilik kesemuanya untuk tempahan.

Di Bilik Berlian terdapat bilik utama, bilik kedua dan juga bilik bujang yang dilengkapi dengan perabot asas bagi kegunaan pengunjung seperti almari baju, sejadah, meja solekan dan lain-lain. Di sini kami sediakan 2 bilik air/ tandas di bilik utama dan kedua. Dan di ruang dapor juga terdapat tandas kecil.

Kesemua bilik2 kami dilengkapi dengan air-cond dan juga kipas angin bagi keselesaan tetamu.



Di Bilik Delima juga terdapat 3 bilik iaitu bilik utama, bilik kedua dan bilik bujang yang dilengkapi dengan perabot asas bagi kegunaan pengunjung seperti almari baju, sejadah, meja solekan dan lain-lain. Di sini kami sediakan 2 bilik air/ tandas di bilik utama dan kedua. Dan di ruang dapor juga terdapat tandas kecil.

Kesemua bilik2 kami dilengkapi dengan air-cond dan juga kipas angin bagi keselesaan tetamu.

Perkhidmatan lain: 

1) Urutan Tradisional Refleksologi - kami juga menyediakan pakej urutan tradisional/ refleksologi bagi yang memerlukan. Berpengalaman berbelas tahun dan ramai yang telah berpuashati dan sembuh dari penyakit dengan izin Allah SWT. Kami hanya membantu dan berusaha.

2) Permintaan boleh dibuat bagi yang ingin mengadakan BBQ di homestay kami. Peralatan akan kami sediakan.

3) Keselamatan diri dan harta benda tetamu-tetamu ke homestay adalah keutamaan kami. Semua kenderaan tetamu boleh di letakkan dalam kawasan  rumah/ homestay dengan selamat kerana homestay kami adalah berpagar. Jadi para tetamu boleh lah beristirehat dengan tenang dan senang hati.

Untuk tempahan bilik anda boleh hubungi terus Tn Haji Jabar atau isteri beliau Pn Hajah Safwan, butiran homestay adalah seperti berikut:-

Alamat: Jalan Demang Baba, Off Jalan Serkam Pantai, Km 18, Sekam Tengah, 77300, Merlimau, Melaka.

Tel: 06- 261 0129

Hotline: Tn Hj Abd Jabar 013- 457 8603/ Pn Hjh Safwan 019- 380 1786
Harga Sewa Harian Lot Berlian @ Delima  (3 Bilik): RM 200/ sehari
Harga Sewa Harian Untuk Sebilik Sahaja Atas Permintaan : RM120/ sehari

Email: 

ADD FACEBOOK KAMI!


Bagi yang minat memancing anda boleh ke Kelong Abu, lokasi 5 minit dari Umri Homestay!

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved