ads

Isnin, 23 April 2012

04 di ayer keroh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di ayer keroh - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di ayer keroh</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Feb 2012 11:07 PM PST

URL Sumber Asal :-

Karnival Jom Heboh <b>di</b> MITC <b>Ayer Keroh</b> Melaka | Sensasi Selebriti

Posted: 22 Feb 2012 11:06 PM PST

Karnival Jom Heboh kembali! Bersempena dengan sambutan ulang tahun ke-10, karnival terbesar ini merupakan satu landasan untuk berinteraksi dengan penonton setia TV3 dengan cara lebih dekat dan terbuka sambil untuk turut serta dalam permainan-permainan dan pertandingan yang dianjurkan di setiap gerai. Ianya juga menemukan peminat-peminat serta orang ramai dengan personaliti-personaliti TV3 dan artis-artis popular tanahair.

jom heboh

Membuka tirai tahun 2012, Jom Heboh berkunjung ke lokasi pertamanya di Bandaraya Bersejarah, Melaka pada 25 & 26 Februari 2012. Bertempat di perkarangan MITC (Pusat Dagangan Melaka Antarabangsa), Ayer Keroh, Melaka, para pengunjung berpeluang menyertai pelbagai aktiviti menarik di gerai-gerai kendalian TV3 seperti Studio Cereka, Wanita Inspirasiku, Bananana TV3, MyTV3 dan Kota Ilmu yang memuatkan segala maklumat, cenderamata keluaran terhad dan promosi program-program TV3.

Antara artis-artis yang akan turun padang Karnival Jom Heboh Melaka ialah Kamal Adli, Ika Nabila & Taiyudin (Aksi: Apa Celop), Aiman Hakim Ridza, Nabila Daly & Iqram Dinzly (Lestary: Vanila Coklat), Rose Weiss (Selera), Tasha Shilla, Fiza Halim, Shah Iskandar & Shahrizal Jaszle (Akasia: Atas Nama Cinta), Azzarima (Senda Pagi: Naik Lif Turun Tangga), Chef Shersen (5 rencah 5 rasa), Zizan & Dira Abu Zahar (Melodi), Adi Mentor, Talha Harith, Dedeq, Hanez Suraya dan Raja Freestyler serta personaliti-personaliti TV3 seperti Zakiah Anas, Nor Azzura Azizul Azman & Teh Syuhaida (Wanita Hari Ini), Irin Putri Azmi (Bersamamu), Hazlin Hussain (999), Norzahan Rashid & M. Zulkifli (Malaysia Hari Ini), Azura (Voice Out) dan Adzriefaiz Adzlan (Faiz) & Chad (Muzik Muzik).

Acara kemuncak Jom Heboh 2012 yang dinanti-nantikan oleh para pengunjung semestinya siaran langsung Konsert Jom Heboh pada hari Ahad (26 Februari) jam 9.00 – 10.30 malam di Pentas Utama, tapak Karnival Jom Heboh di MITC, Ayer Keroh yang menampilkan artis-artis popular seperti Alyah, Black, Akim, Awi Rafael, Hazama dan Shiha yang memberi penghormatan kepada Allahyarham Sudirman. Dihoskan oleh Wahid Senario dan Adzriefaiz Adzlan (Faiz), berhiburlah dengan dendangan lagu-lagu Allahyarham Sudirman yang tidak pernah lapuk di kalangan peminat.

Tags: ,

Click on the following buttons to share this article with your friends:

Baca artikel lain yang berkaitan:

  • Nikki, Colabr8, Elyana di Karnival Jom Heboh 2008
  • Sua Rasa Tajaan Celcom di TV9 Mansuhkan Perkampungan Hadhari
  • Anuar Zain Perform di Konsert Jom Heboh 2011 Bukit Jalil
  • Karnival Jom Heboh di Stadium Petrajaya, Kuching Sarawak
  • Karnival Jom Heboh 2010 Kuala Lumpur
  • Suria FM Rancak Tour Di Kluang Mall & Mydin MiTC
  • Kembara TV3 Jalinkan Kemesraan Dan Muhibbah
  • Karnival & Konsert Suara Kami Anjuran Astro
  • Gambar Shah Rukh Khan Terima Anugerah Datuk
  • Mini Konsert Sorakan Emosi @ Stadium Melaka Petang Ini
  • BLOG MELAKA: 04 <b>di ayer keroh</b> - Google Blog Search

    Posted: 08 Mar 2012 12:00 AM PST

    URL Sumber Asal :-

    Homestay <b>di Ayer Keroh</b>, Melaka – Izzihomestay | Iklan Percuma <b>...</b>

    Posted: 08 Mar 2012 05:08 PM PST

    Publish date: March 9, 2012 9:08 am | Contact Name: Zubaidah Yusof | Location: Muzaffar Heights, Ayer Keroh Melaka | Phone: 013-7392800

    Merancang untuk bercuti ke Melaka dan mencari tempat penginapan untuk sekeluarga dengan harga rendah? Kami ada penyelesaiannya.

    Kami di Izzi.Homestay menyediakan sebuah rumah Semi D setingkat dengan kemudahan asas untuk percutian anda sekeluarga.

    Lokasi kami di Muzaffar Heights amat strategik dengan akses yang mudah dari Tol Ayer Keroh dan ke tempat tumpuan pelancong seperti Zoo Melaka, Taman Mini Malaysia, Malacca Wonderland, Mydin Mall, Kota Fesyen, MITC juga ke pusat bandar.

    Kami mengalu-alukan kedatangan anda ke Homestay kami.

    Share: Twitter | Facebook | Email

    Report bad use or Spam

    Sponsored Banner

    04 di jasin - Google Blog Search

    0 ulasan
    URL Sumber Asal :-

    04 di jasin - Google Blog Search


    BLOG MELAKA: 04 <b>di jasin</b> - Google Blog Search

    Posted: 16 Mar 2012 12:00 AM PDT

    URL Sumber Asal :-

    kami jual benih gaharu ladang kami <b>di jasin</b>… « Manakedai&#39;s Blog

    Posted: 16 Mar 2012 01:57 AM PDT

    [unable to retrieve full-text content]Blogroll. manakedai dot net. Hide threads | Kekunci Pintas. manakedai 4:57 pm on March 16, 2012 Balas. kami jual benih gaharu ladang kami di jasin… kami jual benih gaharu! ladang kami di jasin melaka! http://agarwoodagro.com ...

    keriaNgaN syardiLa: berjalan <b>di jasin</b> :D

    Posted: 10 Mar 2012 11:32 PM PST

    [unable to retrieve full-text content]berjalan di jasin :D · hujan diluar sejuk didalam.. sekadar renungan.. ► February (2). praktikal.. as usual. ► January (2). selesai sudah first Paper..! esok paper pertama 0_0. ► 2011 (22). ► December (5). theendofsemester : ...

    04 di tanjung bidara - Google Blog Search

    0 ulasan
    URL Sumber Asal :-

    04 di tanjung bidara - Google Blog Search


    BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung bidara</b> - Google Blog Search

    Posted: 16 Apr 2012 11:44 PM PDT

    URL Sumber Asal :-

    BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung bidara</b> - Google Blog Search

    Posted: 13 Apr 2012 11:47 PM PDT

    URL Sumber Asal :-

    BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung bidara</b> - Google Blog Search

    Posted: 18 Dec 2011 05:41 AM PST

    URL Sumber Asal :-

    JeMaRi AsMaRa: Semalam <b>di Tanjung Bidara</b> Melaka

    Posted: 18 Dec 2011 05:47 AM PST

    Rakaman percutian berserta sedikit info tentang resort..
    Seperti yang ibu ceritakan sebelum ini, selepas dua malam di Johor bahru kami beredar pula ke Melaka untuk menikmati percutian di tepi pantai. Rakaman kami bercanda di tepian pantai tanjung Bidara ibu dah kongsikan pada n3 sebelum ini.
    Untuk n3 yang ini, ibu nak kongsikan tentang penginapan kami di Tanjung Bidara. Kami menginap di sini..
    Samudera Bidara Resort.. Yang ni semua bilik superior. Ada roof top lagi..
    Sebelum ibu ceritakan tentang resortni, ibu nak kongsikan pandangan sekiranya kawan-kawan nak bercuti di sini.
    Jika anda memilih lokasi yang tenang tanpa hiruk pikuk, ibu cadangkan pilihlah resort atau chalet di Tanjung Bidara. Cuma resort atau chalet di sini agak tersorok dan perlukan kenderaan kalau nak keluar makan. Cari je papan tanda Komplek Falak Al Khawarizmi Jabatan Mufti Melaka, selepas kompleks tu akan jumpa banyak resort atau chalet. Tinggal pilih je yang mana satu.. Samudera Bidara Resort tu kami main terjah je, ada kosong terus check in.
    Jika anda memilih, lokasi yang senang nak ke pantai, senang nak cari makan, ibu cadangkan pilihlah resort di Pangkalan Balak. Cuma suasana agak bising sebab betul-betul tepi pantai peranginan. Chalet dan resortnya juga bersusun rapat-rapat. Kalau tak nak leceh, baik di Pangkalan Balak berbanding Tanjung Bidara. Semua ada di sini..
    Lagi satu, kalau pergi bukan di waktu puncak (cuti sekolah atau hujung minggu) tak perlulah book dulu. Datang, tengok dan pilih. Sebab ada setengah chalet tu dalam internet bukan main, sekali datang rupa rumah kampung je. Harga pun kedebabom.. Tapi, kalau pergi di waktu puncak dan tak book dulu, jangan marah kalau tak dapat bilik. Hihi..
    Okeylah, itu pandangan dari mata kasar ibu je. Meh ibu cerita tentang SBR ni, best ke tak nilai lah sendiri ye..
     Pemandangan dari roof top. Antara kelemahan resort ni, dia tak ada pantai berpasir, pantai dia tambak batu. Kalau nak mandi kena jalan kaki jauh sikit atau keluar ke pantai yang dekat dengan Kem Terendak yang kami pergi tu..
     Resort yang sama cuma semua tu bilik standard.. RM130.00 semalam termasuk makan pagi untuk 2 orang.. Bilik superior RM150.00 semalam termasuk makan pagi untuk 3 orang..
    3 kekasih ibu, ibu paksa ambil gambar atas roof top.. Hihi..
     Ni nak panggil apa ek? Lobi resort ke?
     Ahha.. ini sarapan yang disediakan. Ada juga sampingannya, sosej dan wedges, roti bakar pun ada. Buah pun ada. Air teh dan kopi serta oren kordial. Bukan fresh oren tau..
     Gelanggang bola tampar. Ayah tu saje tunjuk skill lepas gian. Kalau siapa-siapa yang datang buat family day dan nak buat BBQ kat sinilah tempatnya..
    Resortni ada swimming pool.. Tuuu, Maryam dah sain kontrak jadi model swimming pool resort ni. Hihi...
    Bilik? Tak yah tunjuklah. Sangat biasa-biasa.. Katil pun dah uzur dan senget sebelah. Karpet dia pun berbau hapak. Ibu rasa tak sesuai sebenarnya resort tepi pantai dan ada swimming pool macamni guna karpet. Orang basah-basah terus naik bilik sebab swimming pool dia tak sediakan tuala mahupun penjaga.. Oh ya, keadaan tu mungkin untuk bilik yang kami dapat je kut, bilik 602.. Ayat cover nih. Haha..
    Wi Fi? Masa check in dia kata ada, dah malam dia kata tak ada pula. Hmm tak apa, sepanjang di Tanjung Bidara memang tak ada masa nak berinternet pun.
    Cuma ada satu insiden yang buat ibu hangat hati, pekerja dia masuk bilik tanpa ketuk pintu dengan alasan nak ambil tuala. Masatu ibu cuma lock je tanpa pasang selak. Mujur ibu lengkap berpakaian, kalau tengah berkemban? Takke naya?
    Secara keseluruhannya, jika tidak mengambil kira insiden hangat hati tu, resortni okeylah. Nama pun resort, tak perlulah mengharap standard hotelkan?
    Baiklah, sampai di sini sahaja. Ada masa nanti ibu buat n3 tentang ikan bakar di Pangkalan Balak pula.
    Jumpa lagi, salam sayang buat semua!!

    04 di klebang - Google Blog Search

    0 ulasan
    URL Sumber Asal :-

    04 di klebang - Google Blog Search


    BLOG MELAKA: 04 <b>di klebang</b> - Google Blog Search

    Posted: 01 Apr 2012 09:15 PM PDT

    URL Sumber Asal :-

    My Rainbow...: Makan <b>di</b> Melaka : Coconut Shake Pantai <b>Klebang</b>

    Posted: 31 Mar 2012 12:38 AM PDT

    Assalamualaikum.....

    Entry ini sepatutnya scheduled weekend baru lepas nie, tapi dia tukar jadi draft pula. Suka hati blog jer kan... Anyway, kita publish kan juga. Happy Mondays all...
    Ini, macam biasalah yer... hujung minggu nie kita cerita pasal tempat2 makanlah. Langkawi punya, Insyaallah minggu depan habislah postingnya...hehehehhehe

    So, dah banyak giles dah orang buat entry pasal Coconut Shake di Pantai Klebang nie kan. Walaupun dah banyak dan rasanya malas sikit nak cerita, tapi mengenangkan ianya negeri Melaka, rumahku syurgaku di sana, maka buatlah juga entry. Jangan nanti orang kata sombong pula, tak nak pomot Melaka.

    Anyway, coconut shake di Pantai Klebang nie memang dah jadi sebutan ramai. Asalnya, dia hanya berniaga di tepi simpang tepi jalan besar di Klebang tu jer. Tapi disebabkan pelanggan semakin bertambah dan ramai, ditambahkan pula dengan promotion tidak berbayar di blog2, maka jalan di pantai Klebang tu pun jadi traffic jam setiap kali hujung minggu terutama masa cuti sekolah. Untuk mengelakkan kesesakan sebegitu, maka mereka pindahkan warung coconut shake ke dalam. Ada signboard dari tepi jalan tu. Owhh, warung tepi jalan tu tetap wujud lagi, tapi untuk yang nak bungkus saja. Kalau nak duduk kat kerusi, minum shake sambil makan2 kuih, kenalah drive ke dalam sikit.

    Inilah warungnya. Kaunter buat coconut shakelah tu...

    Presenting the famous Coconut Shake of Klebang.

    Adam nie memang perasan hensem la.. Dia ingat posing mcm tu nampak macholah kot..

    Ada kerepek geragau kat tepi warung nie. Not bad juga, cuma tak cukup attractive untuk panggil kita membeli.
    Ada nasi lemak juga... Sambalnya, pedass!
    The taste of the shake bukanlah extravaganza sangat. Biasalah orang meniaga kan.. Sometimes ago, it used to be soo thick and soo creamy. Tapi nowadays dah kurang rasa creamy ad of course the thickness. Kuih muih pun rasa biasa2 jer. It's just that, sambil minum shake yang sejuk denganhembusan angin laut, priceless! Walaupun lautnya x nampak dah....
    So friends, bolehlah kalau nak try the famous coconut shake...

    04 di durian tunggal - Google Blog Search

    0 ulasan
    URL Sumber Asal :-

    04 di durian tunggal - Google Blog Search


    BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

    Posted: 26 Mar 2012 09:09 PM PDT

    URL Sumber Asal :-

    Minum Racun Setelah Gagal SPM | wootmedia.MY

    Posted: 25 Mar 2012 03:40 AM PDT

    banner iklan

    minum racun

    Kejar dunia tapi bukan akhirat,macam ini lah jadinya.Faktor tekanan ibu bapa mungkin penyebab.Hurm.

    ALOR GAJAH: Akibat kecewa dengan keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) diperoleh, seorang remaja nekad meminum racun di Durian Tunggal, di sini, pagi kelmarin.

    Remaja berkenaan, E Premkumar, 18, mati ketika menerima rawatan di Hospital Melaka kira-kira jam 11.45 pagi semalam.

    Dalam kejadian jam 12 tengah hari kelmarin, remaja itu ditemui lemah oleh rakan sekolahnya di pekan berkenaan lalu dikejarkan ke hospital.

    Bapa mangsa, K Eswaran, 45, berkata, dia menghantar anaknya ke sekolah di Durian Tunggal jam 10.30 pagi untuk mengambil keputusan SPM.

    "Premkumar meminta saya pulang dulu dan memberikan RM20 kepadanya untuk belanja kerana memberitahu ingin keluar minum bersama rakannya.

    "Saya difahamkan, ketika di pekan Durian Tunggal, anak saya mengasingkan diri daripada rakannya sebelum ditemui tidak bermaya," katanya ketika ditemui di Hospital Melaka, di sini, semalam.Menurutnya, dia difahamkan, anaknya itu mengalami tekanan emosi selepas gagal dalam SPM.

    Bagaimanapun, katanya dia tidak pula memarahinya atau memberi amaran kepadanya sekiranya dia gagal dalam peperiksaan kerana sudah bekerja di kilang di Singapura sejak empat bulan lalu.

    "Premkumar baru pulang dari Singapura sehari sebelum kejadian untuk mengambil keputusan SPM dan merancang pulang semula ke negara itu pada hari ini (semalam) bagi menyambung semula kerjanya.

    "Saya tidak menyangka Premkumar sanggup bertindak sedemikian gara-gara kecewa keputusan SPM diperoleh," katanya.

    Sementara itu, Ketua Polis Daerah, Superintendan Umar Ali Saifuddin Shaharuddin, mengesahkan kejadian. -hmetro

    BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

    Posted: 01 Apr 2012 09:26 PM PDT

    URL Sumber Asal :-

    Pertandingan Menulis Jawi (SR): SK <b>Durian Tunggal</b> Johan

    Posted: 04 May 2011 09:16 PM PDT


    Adik Nur Shakireen bt. Shaari dari SK Durian Tunggal (Johan) sedang menerima hadiah kemenangan
    daripada Tuan Ketua Sektor Pendidikan Islam, Jabatan Pelajaran Melaka.

    Seramai 109 peserta Pertandingan Menulis Jawi (sekolah rendah) termasuk 17 dari SJKC telah menyertai pertandingan yang diadakan seawal jam 9.00 pagi ini sempena Karnival Pendidikan Melaka 2011 yang sedang berlangsung di MITC, Ayer Keroh, Melaka.

    Aktiviti kelolaan Sektor Pendidikan Islam ini merupakan antara acara awal Karnival Pendidikan pada tahun ini. Ianya telah diadakan bersebelahan dengan pentas utama yang akan menyaksikan YAB Timbalan Perdana Menteri merangkap Menteri Pelajaran Malaysia iaitu  YAB. Tan Sri Muhyiddin bin Hj. Mohd. Yasin merasmikan karnival ini pada 5 Mei 2011 (Jumaat), jam 3 petang.

    Dalam pertandingan kali ini, Adik Nur Shakireen bt. Shaari peserta yang mewakili SK Durian Tunggal telah mengungguli pertandingan apabila telah diisytiharkan sebagai johan. Beliau telah berjaya mengalahkan 108 peserta lain yang bersungguh-sungguh menulis jawi berdasarkan petikan yang diberi dan juga menulis semula kalimah dalam tulisan jawi berdasarkan kemahiran mendengar. Tempat kedua pula dimenangi oleh adik Nur Fadiah Dina bt. Bahrin dari SK Batu Gajah, Merlimau manakala adik Muhd. Hazwan bin Afif dari SK Selandar pula telah mendapat tempat ketiga.

    Hadiah kepada para pemenang telah disampaikan oleh Tuan Haji Ismail bin Haji Mohmd, Ketua Sektor Pendidikan Islam, Jabatan Pelajaran Melaka.

    [ KOLEKSI GAMBAR ]

    BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

    Posted: 14 Apr 2012 09:08 PM PDT

    URL Sumber Asal :-

    BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

    Posted: 23 Mar 2012 09:11 PM PDT

    URL Sumber Asal :-

    SPM failure takes own life | MyTamilChannel.com

    Posted: 23 Mar 2012 01:08 AM PDT

    ALOR GAJAH: A 17-year-old, allegedly unhappy with his Sijil Pelajaran Malaysia examination results, died yesterday at Hospital Melaka a day after he was believed to have consumed poison.

    E. Premkumar was said to have consumed the poison about noon on Wednesday and was found in a weak condition by his friends who took him to the hospital.

    His father, K. Eswaran, 45, said he had sent his son, who had returned to Malacca from Singapore where he was working for the past four months in a factory, to collect his SPM results.

    "On Wednesday morning, about 10.30am, I sent my son from our home in Durian Tunggal to school to collect the results.

    "When we arrived at the school, Premkumar asked me to leave and said he would return home after meeting with some friends later. I gave him RM20 and left.

    "I was told by his friends that after collecting the results Premkumar and his classmates had gone to Durian Tunggal town but he (Premkumar) was not his usual self.

    "He was quiet and went missing before his friends found him in a weak state and unable to walk properly," he said at the mortuary yesterday.

    Read more: SPM failure takes own life – General – New Straits Times http://www.nst.com.my/nation/general/spm-failure-takes-own-life-1.64676#ixzz1pvQgil9V

    Related Posts with Thumbnails

    Related posts:

    1. Sinthamani Divine Life Ashram
    2. Short Film: Life Goes On by Kartigeyan
    3. Short Film: Enna Life!
    4. Boy, seven, missing for five days after playtime with siblings

    Only In Malaysia: Why schools examinations are bad for children

    Posted: 23 Mar 2012 12:06 PM PDT

     A teenager collapsed and died after he received his SPM examination results here.

    P. Eshwaran, 46, from Durian Tunggal, said his son E. Prem Kumar, 18, was rushed to a clinic by passers-by at about 3pm yesterday after he collapsed in front of a row of shophouses.

    He claimed that Prem Kumar was believed to have consumed pesticide shortly after taking his result slip at 1pm on Wednesday.

    Eshwaran said he was informed of the incident when his son was admitted to the Intensive Care Unit of Malacca Hospital.

    However, Prem Kumar died due to internal organ damage at about 6pm yesterday.

    "I believe he might have not been happy with his results. He did not return home after going out to get his results," he said.

    Eshwaran said his son met his uncle and told him that he had failed several subjects, although he did quite well in the trial examinations.

    suriani sakura: Tanaman <b>di Durian Tunggal</b>...

    Posted: 10 Apr 2012 04:16 PM PDT

    mlm ni terasa boring so tgk pic kat dalam leptop usang aku ni tertibe ......
    ternampak pic ni lak terpikir2 aku x update lagi pasal  aku de singgah kat tanaman durian tunggal..
    so jom tgk tanaman diorg yang sayur2 nya baru nak idup...
    ni tanaman baru beberapa hari letak benih sayur..tp aku dah lupe benih ape ni..
    ni la tempat tanaman sayuran dan sebagainya..selama 2 minggu aku kat sini dapat la juga merasa hasil tanaman kekwn aku  seperti betik, labu air, kacang dan sebagainya...
    mmg segar2 tau nak makan petik je peeehhhh tuhan je tahu 
    so sila la bercucuk tanam dirumah dan mendapatkan hasil yang memuaskan...

    04 di tanjung tuan - Google Blog Search

    0 ulasan
    URL Sumber Asal :-

    04 di tanjung tuan - Google Blog Search


    BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

    Posted: 22 Apr 2012 03:31 PM PDT

    URL Sumber Asal :-

    BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

    Posted: 21 Apr 2012 03:15 PM PDT

    URL Sumber Asal :-

    BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

    Posted: 20 Apr 2012 03:43 PM PDT

    URL Sumber Asal :-

    BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

    Posted: 19 Apr 2012 03:15 PM PDT

    URL Sumber Asal :-

    BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

    Posted: 18 Apr 2012 03:32 PM PDT

    URL Sumber Asal :-

    BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

    Posted: 17 Apr 2012 03:31 PM PDT

    URL Sumber Asal :-

    BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

    Posted: 15 Apr 2012 03:32 PM PDT

    URL Sumber Asal :-

    BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

    Posted: 14 Apr 2012 03:25 PM PDT

    URL Sumber Asal :-

    BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

    Posted: 13 Apr 2012 03:31 PM PDT

    URL Sumber Asal :-

    BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

    Posted: 12 Apr 2012 03:20 PM PDT

    URL Sumber Asal :-

    BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

    Posted: 03 Feb 2012 03:38 PM PST

    URL Sumber Asal :-

    iGossip by Rizal: --> Jom Tengok Pusaran <b>di Tanjung Tuan</b>!

    Posted: 03 Feb 2012 12:47 AM PST


    It was the a program held my Administration of Students Affair of IPG-International Languages Campus. The main program was kayaking and we had to pay RM35 each. Unfortunately I couldn't find any photo during kayaking activity.
    Early in the morning...our journey took more than an hour from KL to Port Dickson. We stopped for a while at petrol station to withdraw money and buy snacks.
    At time we arrived, the shore was empty, surut habis...haha, so we had to wait for the sea level to rise. I hate tide lol. Only then, we were able to do kayaking.
     Srikandi...All of them are now teaching; Kajian Sosial and French.
    The Otai...The guy in blue is Mr. Thahir Kamaruzzaman. He was once the officer at the administration and he retired last year. Such a great, humble and friendly man.
     Me...Muhamad Rizal bin Sadiman.
    We were on our way heading towards Tanjung Tuan or Cape Rachado (the name was given by the Portuguese) to see the famous legendary 'pusaran' or whirlpool.
    The front gate of Tanjung Tuan. We were supposed to pay RM1 each but we were lucky that day for not needing to pay the entrance fee. Alhamdulillah...
     This is the lighthouse of Tanjung Tuan.
    We were very happy after 20 minutes of walking. The weather was totally hot! The sun was very mean that day but we were meaner lol. By making this far was an achievement of a lifetime haha.
    Can you see the whirlpools? I couldn't, so unfortunate. According to myth, there was a fisherman managed to get through the brutal whirlpools. He was the only one who survived while the others were nowhere to be found. They all went messing. The whirlpoosl is said to be brutally rotate during fool moon. Hair-raising ha?
     Some of us were posing like models of the magazine.
     While some were just sitting overthere, doing nothing; we were actually hiding for the sunlight.
     Heading back to the shore.
    The final blow is the photo of us together. There we 40 of us actually but some couldn't make here. Anyway, thanks to Aman Rasidi for the photos. It was a splendid experience indeed.

    Wanna know more about Port Dickson and this awesome spot, do visit this travel blog; Travelog air & sha.

    Hope you get it...till then, that is how
    Full content generated by Get Full RSS.

    My Birding field trips: Raptor Census at <b>Tanjung Tuan</b>, Malaysia

    Posted: 16 Apr 2011 07:10 AM PDT

    The company that I work required us to utilise our previous year carried forward leave before 31st of March. It has being a few years already I use a big portion of my carried forward leave as field trips to participate in conservation of raptors through monitoring.
    Raptor comes from a Latin word rapere that means to seize, to grap by force. Raptor is a term use for birds that have good eyesight for accurate judgement of distance for landing and hunting. They also have strong talons, strong curved beak, strong legs for catching, holding food and to tear flesh.
    The purpose of research on migrating raptors through monitoring this long term migratory raptor census project is collate information on migratory raptor populations, species, it's flight strategies on weather conditions. Over the years of data information collated will then able to make a better analysis does it's flight patterns behaviour, populations are affected by the environmental factors. The intresting part is others countries who are in the migratory raptors flyway are also doing this type of survey and monitoring. The data collated by each country will then be combine and compile for a better information and knowledge necessary for conservation of raptors and their habitats.
    Raptors migratory patterns and it's populations is a good yardstick of the health of our ecosystem environment. A healthy ecosystem is a good indicator availabilities of adequate food source and fresh water for all.
    Where is the best site for Raptor migratory monitoring in Malaysia for spring migration?
    At present we able to indentify that Tg Tuan or formally known as Cape Rachado.
    The meaning of Spring migration.
    Spring migration is bird in big population migrate long distance flying north bound in the spring to breed. Food source is the primary motivation for migration. The longer days of the northen hemispher sumner provide extended time for breeding birds to feed their young.


    As migration is energy intensive the fly route are normally shaped by geographical, ecological, and even meteorological factors. Flyways normally is along mountain ranges or coastlines this is due the birds could have the advantage of updrafts and other wind patterns. If possible they will avoid large stretches of open water (sea).


    What is the Best time to watch the raptors at Tanjung Tuan.
    In order to conserve energy to cross the open sea the raptors will use the fly path of Pulau Rupat, Indonesia that is about 38km distance from Tg Tuan. As raptors are large they require thermals to assist them to glide without using much energy to continous flapping their wings, the timeframe windows on a good condusive weather for migration is between 11am till 4pm.
    The waiting time for migratory raptors, you could observe the others residence birds and wildlife that residece in that small green lung.












    This year the 42 days counting starts from Feb bring a final score of 57,128 raptors fly past Tg Tuan.
    Oriental Honey Buzzard- 53,040
    Japanese Sparrowhawk - 152
    Does the raptors migratory patterns and it's population impacted by the changes on global weather conditions and natural dissaster? If you are a birder based in Malaysia do spare some days as a volunteering basis to assist Raptor Census at Tg Tuan.
    Your small contribution and effort will leads us the answers for the above. The census are carry out yearly from Mid February till April.
    Full content generated by Get Full RSS.

    BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

    Posted: 30 Mar 2012 04:12 PM PDT

    URL Sumber Asal :-

    Dig deep: 10 - 13th March 2012: Raptor Watch, <b>Tanjung Tuan</b>

    Posted: 15 Mar 2012 06:10 PM PDT

    Compared to last year, this year's pilgrimage was a decidedly low key affair. The weather conditions conspired against getting many good photos, so, for a better idea of the event and its birds, have a browse through 12-13th, 14th, 15th, 16th and 17th March 2011.

    On the 10th, the entire day produced only 17 Grey-faced Buzzards, including this juvenile.

    We were glad of the opportunity to watch any bird that would show itself, such as this immature Black-naped Oriole...

    ...and a Blue-throated Bee-eater.

    After a while, even these disappeared, so we resorted to looking at pictures of raptors...

    ...And people HOPING to get pictures of raptors!

    Thankfully, the 11th was a lot better! We counted over 5,300 Oriental Honey-buzzards, though wind and lighting conditions were still not in favour of the photographers!

    The best of a bad bunch - a male, two females and a juv. I got much better pics last year!

    The star of the day was a dark morph Booted Eagle.

    The pictures would have been a lot better if I hadn't had the camera on the wrong settings! Still - it happens, and there will be others...

    This Barn Swallow seemed to think it was hilarious!

    The 12th was a new low - just one OHB all day, but fortunately, we had made the decision not to sit at the lighthouse. Instead we had a lazy day in the garden and by the beach, when I trained my camera on some of the common birds I usually overlook.

    Asian Glossy Starling, Brown Shrike, Spotted Dove and Yellow-vented Bulbul, all taken with coffee in John and Ting Howes' front garden!

    A pair of Oriental Magpie-robins coming to take scraps as we lunched at the Yacht Club!

    At dusk we went to check out a green-pigeon roost hoping for Orange-breasted. No luck, but we did observe this male Pink-necked apparently eating mud from the foreshore - can anyone explain it? Perhaps taking mineral supplements?

    A female Pink-necked Green-pigeon preparing to roost in Rhizophora.

    So that was it for Raptor Watch this year. We were fortunate to have one 'big day', and it made us realize what exceptional fortune we'd had last year!

    BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung tuan</b> - Google Blog Search

    Posted: 25 Mar 2012 03:43 PM PDT

    URL Sumber Asal :-

    Raptor Watch 2012 by MNS

    Posted: 25 Mar 2012 11:35 AM PDT

    RW, organised by the Malaysian Nature Society, is a festival to celebrate the return of the migratory birds of prey or better known as raptors on their journey back to their breeding grounds in the northern hemisphere. RW is a public event meant to raise awareness on the conservation of raptors and their habitats.

    RW is held annually on the first weekend of March. For the year 2012 the event is held on March 10 & 11 (Saturday & Sunday).

    However, the spring raptor migration actually begins in mid February and lasts till mid April. For those who are not able to come to the RW, you can still come anytime within this period to see the birds. Over the years of monitoring, MNS has discovered that the peak period to watch the most number of birds is the first weekend of March.

    An opportunity for all

    RW is an opportunity for the general public to witness one of nature's most exquisite offerings. Raptors migrate southward to escape the bitter cold of the northern winters and make the same venturous journey back during spring to their breeding grounds in temperate Asia.

    Visit their Website at HERE for more information.

    For Tanjung Tuan

    One of the main objectives of RW is to ensure the continued conservation of Tanjung Tuan Forest Reserve by promoting RW as a national eco-tourism event.

    During the spring migration, thousands of raptors can be seen flying across the Straits of Malacca. Having to use massive amount of energy flying across the Straits of Malacca, the raptors will be flying low at the event site making it possible to have a good view of these magnificent birds.

    Tanjung Tuan has been listed as an important raptor site by BirdLife International, National Geographic Society and Hawkmountain.

    But for many years Tanjung Tuan has been facing a development threat. The sea front of Tanjung Tuan is expensive real estate. As Tanjung Tuan is an extension of the Port Dickson holidaying coasts, its value as a vacation spot is high. For many years plans after plans were drawn by local authorities to develop Tanjung Tuan. And throughout these years, Malaysian Nature Society has been striving to keep Tanjung Tuan intact.

    The need to conserve Tanjung Tuan was mainly for the migratory raptors. Tanjung Tuan is an important stop over site for migratory raptors after crossing the Straits of Malacca. It provides food for the raptors as well as a resting spot. For raptors arriving late in the evening, it provides shelter for the night before they take off for flight the next day. Without Tanjung Tuan, many raptors may never make it back, due to exhaustion and lack of food.

    The conservation of Tanjung Tuan is also important for its surrounding marine life and its forest growth. The trees in Tanjung Tuan acts a gene bank for tropical timber trees and the waters of Tanjung Tuan is rich with coral and sea-grass, both important for green turtles that lay eggs in secluded beaches of Tanjung Tuan.

    RW is organized by Malaysia Nature Society

    Malaysian Nature Society
    JKR 641 Jalan Kelantan, Bukit Persekutuan
    50480 Kuala Lumpur, Malaysia
    Tel: +603 – 2287 9422
    Fax: +603 – 2287 8773
    URL: www.mns.my

    Article By MESYM

    has blogged 124articles.

    Sayang Melaka: Nature Attraction: <b>Tanjung Tuan</b> Recreational Forest

    Posted: 22 Apr 2012 07:34 AM PDT


    Tanjung Tuan Recreational Forest is located in the administrative area of Alor Gajah Municipal Council (MPAG) and is bordered with Port Dickson in Negeri Sembilan. It is about 20 minutes by bus from Melaka Town. The beach is a newly established recreational area for the whole family.
    Various activities can be done here such as picnicking, boat riding, kite flying and swimming. There are services like horse riding but it is chargeable.
    Every morning, local residence from the vicinity come to the beach to catch 'geragau shrimp' (a very tiny shrimp), which is in abundance from August to October. This activity is seasonal according to the monsoon wind.
    'Geragau' shrimp is very popular among local people in Melaka. They are made into 'belacan' (shrimp paste) and 'cencalok' (shrimp sauce).
    Every Sunday from 4.30pm to 6.30pm, there is a free "Dondang Sayang" performance. There is also a lot of food and fruits stall along the beach. This beach promises serenity and tranquility to relieve stress after a hard week of work.
    The star attraction here in Tanjung Tuan, the light house was built by the British in the 18th century on the highest point of the cape. The site of the light house is said to be the same site where an old light house was built by the Portuguese during their occupation of Melaka in the 16th century which was later destroyed in a war. It is the oldest lighthouse in the country and is still in use today. 
    In the 1990s, a radar for monitoring purposes of crossings by large ships was installed in the light house. On a bright and clear day, one can see Sumatra Island across the Straits of Melaka.
    The lighthouse is not open to visitors, nevertheless the keeper is more than willing to bring visitors for a tour if one were to request. There are 66 flight of steps leading to the lighthouse. To reach the peak of the lighthouse, one has to climb 72 flight of steps. The lighthouse is controlled by the Shahbandar of Melaka as Tanjung Tuan is a territory of Melaka even though it is located in Port Dickson (Negeri Sembilan).
    Enjoy the good view from the top of the hill overlooking the Straits of Melaka where the light house is located. From this vantage point, one can see the town of Port Dickson and the outline of Indonesia's Sumatra across the Straits of Melaka.
    While you are here, try to use your imagination skill to create the numerous fighting scenes between the Portuguese and Dutch armadas in the sea below that took place over 500 years ago.
    Tanjung Tuan Forest Reserve
    The entrance to Tanjung Tuan Forest Reserve is right at the mouth of PNB Ilham Resort. The forest is worth checking out since it's chockful of forest birds and there's a lighthouse at the very end of the trail. 
    During March every year, birders from all over Asia and world would descend upon Tanjung Tuan to watch thousands of raptors fly overhead from the Straits of Melaka. 
    Red-Eyed Bulbuls (Pycnonotus brunneus)
    Birding spots around PNB Ilham Resort :
    1) Observatory Tower at PNB Iham Resort - You can watch raptors glide on warm thermals during the hot noon hour. Bird's eye view of tanjung Tuan from here.
    2) Tanjung Tuan Lighthouse - Lots of Olive-Winged Bulbuls over here. There is a guide to raptors right at the top over here. Visitors can spot the usual sparrowhawks during migratory season. Or, if you're not into birds, you can see the narrowest point of the Straits over here.
    3) Jungle Trails in the Nature Reserve - Lots of forest birds species.
    Tanjung Tuan Wildlife Santuary
    The Tanjung Tuan Wildlife Santuary is located half way between the main entrance of the Tanjung Tuan Recreational Forest and the peak of the hill where the lighthouse is located.
    Dusky Langurs or Dusky Leaf-Monkeys (Trachypithecus obscurus)
    The local Long-tailed Macaques (Macaca fascicularis)

    Here, you'll find monkeys in group along the way but if you venture further in the jungle trail, you'll be able to sample some of the coastal hilly rainforests' flora and fauna. For easy navigation, the jungle trails are clearly marked.
     

    BLOG MELAKA

    Copyright 2010 All Rights Reserved