ads

Selasa, 19 Februari 2013

04 di ayer keroh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di ayer keroh - Google Blog Search


Homestay Melaka <b>di Ayer Keroh</b>

Posted: 23 Jan 2013 05:30 PM PST

Homestay Melaka sememangnya menjadi tumpuan terutama di musim cuti. Tempat menarik yang begitu banyak menambahkan lagi minat pelancong ke Melaka. Begitu banyak tempat pelancongan di Melaka baik pelancongan sejarah, budaya, rekreasi dan sebagainya.

Homestay pula kini menjadi antara salah satu pilihan terutama terutamanya yang mencari budget accommodation. Ini kerana kebanyakan pelancong yang datang ke Melaka biasanya datang bersama keluarga yang ramai. Itu sebabnya homestay Melaka, terutamanya Homestay di Bandar Melaka, homestay di Bandar Hilir dan homestay di Ayer Keroh menjadi pilihan pelancong.

Homestay dPuncak Bukit Katil Melaka, terletak berhampiran dengan tempat-tempat tersebut. Homestay dPuncak merupakan se buah rumah teres satu tingkat lot tengah yang mempunyai 3 bilik tidur dan dua bilik air dengan ruang tamu dan dapur setiap tersedia. Homestay ini terletak di Taman Puncak, Bukit Katil.


Amat sesuai untuk mereka yang ingin menghadiri.

# lawatan-lawatan ke tempat pelancongan bersejarah di Melaka,
# lawatan ke river cruise, menara taming sari, duck tour dan sebagainya,
# menziarahi pesakit di hospital Melaka, Pantai Hospital, Mahkota Medical Center, Putra Hospital, Damai Specialist Center
# membeli belah di pusat-pusat membeli belah terkenal Mydin, Jaya Jusco, TESCO
# majlis perkahwinan,
# pendaftaran masuk ke IPTA/IPTS seperti UiTM Kampus Bandar, UTEM City Campus, Kolej Profesional Mara, dan Institut Perguruan Perempuan Melayu, Melaka
# menghadiri kursus, seminar, bengkel, kerja luar di Bandar Melaka dsb.
# atau apa saja program anda di Melaka yang anda lakukan bersama keluarga atau teman-teman.

Kelebihan Menginap di Homestay d'Puncak, Bukit Katil



# 20% diskaun tiket menaiki River Cruise dan Tiket masuk Zoo Melaka
# Hanya kira-kira 10 km dari tol Ayer Keroh
# Lebih kurang 10 km dari tempat-tempat pelancongan menarik di Ayer Keroh seperti Taman Rama-rama, # Lebih kurang 7 km dari Taman mini Malaysia dan Taman Mini Asean, Tasek Ayer Keroh, Dataran Sejarah, Komplek Sukan MBMB Ayer Keroh, Zoo Melaka, Taman Buaya
# Lebih kurang 8 km dari Melaka Wonderland, Taman Botanikal, Kg, Buku, Planetarium, Malacca International Bowling Centre
# Bersebelahan Sek. Menengah Teknik Melaka Tengah dan Institut Latihan Perindustrian Melaka
# Hanya kira-kira 2 - 3 kilometer dari Pantai Hospital, kompleks mahkamah, Sekolah Menengah Sains Muzaffar Shah
# Kira-kira 4.5 km dari Ibu Pejabat Polis Negeri Melaka dan 6 k.m dari Pusat Latihan Kastam (Akmal)
# Kira-kira 3 - 4 kilometer dari Dataran MBMB
# Kira-kira 5 km dari Sri Negeri dan Taman Seribu Bunga serta Kompleks Kementerian Dalam Negeri
# 1 - 2 kilometer dari dewan Tun Ali
# Kira-kira 7 km dari MITC, Masjid Al Alami, Mydin, Planetarium dan Menara Persekutuan serta Wisma Persekutuan
# Kira-kira 7 km dari Kota Fesyen dan uptown MITC
# Kira-kira 13.5 km dari Dataran Pahlawan, Banda Hilir, Mahkota Medical Centre
# kira-kira 13.5 km dari Perkampungan Ikan Bakar Terapung Umbai, Melaka
# Kira-kira 30 minit dari A'Famosa Resort
# Kira-kira 8.5 km dari Padang Bandaran Bukit Serindit, Stadium Tun Fatimah
# Kira-kira 10 k.m dari River Cruise Taman Rempah dan 10.5 km dari UiTM dan UTEM Kampus Bandar Jalan Hang Tuah
# Kira-kira 10.5 km dari UTC Jalan Hang Tuah
# Lebih Kurang 11 km dari Hospital Putra
# Amat sesuai untuk ahli keluarga yang ramai serta perlukan penginapan yang selesa.
# Senang dihubungi samada melalui Ayer Keroh, Alor Gajah, Merlimau mahupun dari Sungai Udang
# Disediakan dengan kemudahan memasak dan boleh menjimatkan.
# Terdapat berbagai memudahan lain seperti kedai 24 jam, pasaraya besar TESCO dan Jaya Jusco, Petrol Station, surau, kedai makan, klinik dan pelbagai lagi kemudahan.

Widget by [ Iptek-4u ]

04 di tanjung bidara - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di tanjung bidara - Google Blog Search


secebis CEBISAN: &#39;Journey&#39; to <b>Tanjung Bidara</b>.

Posted: 16 Feb 2013 11:54 PM PST

Assalamualaikum!

Alkisahnya. Orang nak pergi mandi manda di pantai, kita pon nak. Haha. Kawan yang ajak pergi pantai. Kat Tanjung Bidara je, belum cukup budget nak pergi Pulau2 yang cantik2 tu.. Rancang pergi bertiga, last-last pergi berdua. Minah sorang lagi tu last minute cancellation. *seriusly i hat last minute cancellation, bikin #sentap!*

Keropok dah siap goreng malam sebelumnya, mana tak nya, pagi sabtu tu gua kerja beb! *saturday half day keh!* So, Sunquick Mango pon dah siap bancuh malamnya. Excited juga lah. Kawan pula bawa sandwich. Dah siap packing malam tu *macam jalan jauh je. Haha!*

Malam tu tidur dalam keadaan berangan-angan di lautan luas yang crystal clear airnya, sambil bagi ikan makan. *puihh, padahal nak pergi pantai tg.bidara, yang langsung tak crystal clear! LoL!*

Esoknya before habis kerja baru kawan tu mesej yang kawan lagi sorang tu terpaksa cancel. Ades! Jadi pergi berdua jela. Macam kureng syiok, so last minute ajak adik saya yang dua ketul tu ikut. Seronok kemain!

Dari rumah keTg.Bidara tidak berapa jauh, tidak juga berapa dekat. Suam suam kuku je. Heh? LoL!

Dah sampai sana dalam pukul 3ptg, angkut barang2 dari kereta, adik2 terus terjun laut, kawan pon turun laut. Baru beberapa minit tenggelamkan kaki, jenguk langit, pergh! Bakan hujan lebat ni..

Memang betul pon, lebih kurang 20 minti berendam, setitis demi setitis hujan turun. Sempat juga grab semua barang pergi ke kereta and pergi bilik salinan.

Saya pulak dah macam mak orang, dok tolong settle dua ketul adik saya. Haha. Mak muda keh! Hahaha..

Kawan lah agak sedih, beria-ria nak mandi manda, hujan plak. Tapi takpa, dapat merasa jugak. Dari kempunan kan. Dah salin semua, nak balik tu, syukur sebab hujan dah slow, sebab toilet ke kereta jauh gak, so dapat lah pergi ke kereta tanpa hujan melimpah2 ke ladang gandum. Haha..

Bekal yang kitorang bawa pon tak makan lagi, so singgah  lah Pantai Klebang, makan-makan sambil hirup udara laut *ayat konon gila*.. Borak punya borak, pukul 6 petang baru balik. Hehe..

moral of the story: Walaupun tak dapat mandi manda seseronok yang dirancang, dapat story mory dengan kawan pon ok gak!

Terimakasih sudi baca! (:

04 di klebang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di klebang - Google Blog Search


Imperfect: Coconut Shake <b>di</b> Pantai <b>Klebang</b>, Melaka.

Posted: 12 Feb 2013 11:56 PM PST


Sabtu lepas semua dah start cuti sempena Tahun Baru Cina, aku sorang je yang tak eksaited sebab hari-hari yang sekarang ni memang tengah cuti sepenuh masa sebelum nak ke PLKN atau masuk unibesiti (lainlah kalau aku tengah kerja part time sekarang ni mungkin akan eksaited sikit). Jadi, hari sabtu lepas ummi ajak balik kampung di nogori, kalau ikutkan hati aku dengan kakak aku memang taknak balik sebab malas tapi kena balik jugak sebab bulan april nanti Wan nak pergi mengerjakan umrah. So...

Tapi balik kampung tidaklah menghampakan sangat sebab dapat merasa Coconut Shake yang femes kat Melaka! yeh yeh yeh  ~(‾⌣‾~) (~‾⌣‾)~ 

Mulanya nak ke Tampin saje beli ubat apa entah, dah tengahari tu makan-makan kejap kat kedai Mamak pastu plan nak pergi mana. Dalam kepala otak aku teringat pulak pasal Coconut Shake kat Pantai Klebang. Sebenarnya aku tak pernah merasa pun kelapa goncang kat melaka ni, serius tak pernah tapi dah ke melaka banyak kali. Kehkeh Aku kabor ler ke abah nak rasa coconut shake pastu abah on aje dan terus gerak ke Melaka. 

Otw ke melaka tu kemain ummi dengan Wan bersembang, aku pasang telinga jelah sambil baca majalah kpop yang baru beli dekat tampin tadi. Miahahaha (*~▽~)

Sebab fes taim nak pergi merasa coconut shake ni kitorang tak jumpa kedai tu sampai dah jalan nak ke tanjung kling, pastu u-turn rupanya kedai tu berdekatan dengan Caltex. Femes hokay kedai tu! Ada dua bahagian, satu kedai yang take-away belah depan dan yang untuk makan chill gitu dekat belah dalam, agak tersorok sikit tapi dah masuk kedai tu kemain penuh u ols!

Yang ni beratur tahu yang take away punya, ambil gambar dari dalam kereta je (masa ni nak balik hihi) 



Bungkus di luar. Makan dan minum sila ke dalam ye!

Selain Coconut Shake, engkorang boleh merasa nasi lemak yang sedap gila nak mampus. Over. Selain nasi lemak, ada kuih-muih seperti apam polkadot, karipap dan banyak lagi (sebenarnya taktau nama kuih) yang korang boleh ambil sendiri ye, pastu berdasarkan gambar ni ada kuih ke kerepek dalam bekas tu. Aherherher

Masa menjamah kelapa goncang itu hari, cuaca ketika itu mendung dan tak panas terik jadi bila merasa kelapa goncang tu tak terasa ghairah sangat. Tapi tapi, sebabkan aku fes taim rasa masa pelayan letak atas meja aku terkejut tau, mak aihh spesial gila coconut shake ada ais krim vanilla satu bulat comel atas tu kahkahkah

Lepas ni kalau ke melaka lagi, nak pergi lagi merasa Klebang Original Coconut Shake. Rasa sekali tak puas tahu?!


04 di durian tunggal - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di durian tunggal - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Oct 2012 09:13 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BASIKAL TUA: melaka pentas roboh :- ustaz azhar idrus

Posted: 20 Oct 2012 12:10 PM PDT

Tepat pukul 5.30 hujan turun lebat di durian tunggal... pukul 6.00 dh janji nga kawan nak pergi ke air molek gelabah dalam hati... sebab ada di durian tunggal kerana group dicassion di labry UTeM.

Dalam hati x pergi dh kuliah tersebut kalu x bereti hujan ni...
Dalam pukul 6.30 hujan masih lebat katanya kawan biasa durian tunggal hujan bukit beruang tak hujan biasa lh di  melaka. DBC ku terus memecut dengan laju tak kisah dh hujan janji kuliah di ayer keroh dapat pergi nga kawan satu lagi...
sebab peluang ni jarang-jarang kali dapat.
lepas solat maghrib hujan masih turun... tapi tidak fikir apa2 ambill kunci moto terus pergi ke air molek hajat kawan untuk pergi ke kuliah tersebut tercapai jgk...

selepas habis kuliah semua tetamu terus maju kehadapan untuk jumpa ustaz jemputan tersebut.
rezeki dapat ku cium tanggan nya sambil menuggu untuk keluar dari kawasan tersebut. syukur Alhamdulilah...
gambar ku terlidung dgn flash lampu kamera... sedih2
kes ni jarang terjadi di tempat lain... hehehe
pentas roboh ketika para tetamu menerima ilmu dari ustaz tersebut
sebab ketawa lebih sgt ni.... hehehe

dalam perjalanan pulang sempat peraktik ilmu yang di ajat oleh ustaz jemputan tersebut... hehehe

untuk mengisi perut yang lapar singgah di kedai budak kelas BMFR... kena mee mamat air neslo panas selok jgk terrr...

RESTORAN ARINAZ.....

04 di machap - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di machap - Google Blog Search


Politik Kotor BN <b>di Machap</b> « Fuziah Salleh

Posted: 11 Apr 2007 12:48 AM PDT

Di Macap semalam terdapat satu usaha BN untuk menjatuhkan kredibiliti Sdr Anwar Ibrahim dan pakatan pembangkang
dengan cara mereka mengedarkan satu VCD yang bertajuk VCD PANAS -18SX.
VCD tersebut yang dibalut dengan kertas yang ada logo DAP dan juga gambar calon DAP telah diedar di dalam masjid-masjid.
Di antara kandungan VCD tersebut ialah affidavit Sukma dan gambar-gambar Sdr Anwar yang kononnya bertopengkan agama.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

VCD tersebut nampaknya bertujuan membuat orang Melayu membenci Anwar dengan cara menjatuhkan kredibiliti beliau di mana beliau dituduh munafik.
Kemudian VCD itu juga bertujuan membuat orang Melayu membenci DAP di atas persepsi DAP menikam KeADILan dari belakang.

Saya kira ini propoganda BN yang cukup korup dan tandus dari segi idea dan di masa yang sama terdesak (desperate) untuk mendapatkan sokongan pengundi MACHAP. Seperti biasa BN tidak teragak-agak untuk menggunakan tektik kotor dan keji.

Di antara taktik kotor BN yang lain ialah menggugut para pengundi yang sedia menjadi hos ceramah kelompok dan program anjuran KeADILan .
Di daerah mengundi Melaka Pindah terdapat dua kes di mana tuan rumah menarik balik izinnya untuk mengadakan ceramah di rumahnya (selepas bersetuju dan merendam meehoon satu besen).

Hmmm…. BN pasti tidak akan berubah tapi……bila lah agaknya pengundi Melayu akan sedar?

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

April 11, 2007 - Posted by | Politics

04 di tanjung tuan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di tanjung tuan - Google Blog Search


Beladau Seri: Rumah Penginapan Persekutuan <b>di Tanjung Tuan</b> <b>...</b>

Posted: 13 Sep 2012 12:10 AM PDT

Post kali nie kita akan berkunjung ke Tanjung Tuan, Port Dikson Negeri Sembilan.  Kat sini juga terdapat Penginapan Rumah  Persekutuan ( Tanjung Tuan ) khusus untuk kakitangan kerajaan untuk berehat selepas penat bekerja . Untuk menginap di sini kenalah boking awal-awal kerana tempat nie sentiasa  dan siapa konsep " Siapa cepat  dia dapat " terpakai di sini untuk tarikh-tarikh yang dipilih  Harganya pun memang murah dan berbaloi-baloi . Apartment ini pun amat sesuai untuk mereka yang berkeluarga besar . Jom kita tengok gambar-gambar yang sempat saya snap semasa berkunjung ke sana .

Nie lah rupa tempat penginapan yang kami duduki selama bersantai di sini 

Kelihatan 3 beradik sedang beraksi bebas di hadapan lensa ..ada bakat jadi pelakon

kat sini adalah tempat untuk berehat sambil menjamu selera. Makanan tradisional Melayu dan Barat juga ada disediakan di sini. Tempatnya agak damai kerana menghadap pantai.


nie adalah kolam renang yang disediakan secara percuma bagi penghuni apartmen  di sini

Apartmen ini masih lagi mengekalkan ciri - ciri kehijauan serta tradisional

Canti dan kemas ruang tamu yang disediakan untuk tetamu yang menginap di sini


nie pulak bilik untuk anak-anak tidur  dan bermain-main . Jenis katil yang boleh menjimatkan ruang . Biliknya agak simple sahaja .


Ruang tamu  serta meja makan yang tersusun dan luas


Kat sini juga tempat  memasak serta peralatan dapur juga disediakan dengan percuma. Anda cuma perlu membawa bahan-bahan mentah untuk di masak di sini. Lebih menjimatkan dari makan di luar.


Lagi bilik tidur bujang yang bersih . Kesemuanya ada 3 bilik di dalam apartment ini. Maknanya dalam apartmen ini boleh muat 3 keluarga sekaligus. Boleh buat family day kat sini.


Kelihatan Faiq sedang berposing di tepi pantai


waaa..ada jugak pelancong cilik  di sebelah faiq berjalan dengan penuh bergaya..oooo rupanya Cik Najla yang bertopi..

Lihatlah betapa damainya di kala senja apabila bersantai di sini


Kita juga dapat melihat pemandangan matahari terbenam dengan jelas di sini . Suatu pemandangan dan peluang yang jarang-jarang kita dapat lihat jika berada di bandar


Tidak kurang juga di sini adalah lubuk bagi pemancing yang sukakan memancing di laut masin .

04 di tanjung kling - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di tanjung kling - Google Blog Search


No comments - MYMUTTAQIN....Dari Suara Hati Yang Mengharap <b>...</b>

Posted: 08 Feb 2013 04:04 PM PST


Gambar : Ceramah Anwar di kepung oleh Warga Melaka..? pasai apa Jom Lihat..

Menyampaikan Tazkirah Selepas solat Maghrib berjemaah di Markas UPU PAS Pengkalan Minyak, Ayer Molek Melaka


 Anwar Ibrahim menyampaikan tazkirah selepas menunaikan solat Maghrib berjemaah di Markas UPU PAS, Pengkalan Minyak, Ayer Molek, Melaka.
 Anwar Ibrahim mengetepikan protokol dan duduk bersama warga Melaka sebelum mengambil giliran berceramah di Kg. Bukit Gedung, Tanjung Kling.
Anwar Ibrahim berucap di depan lebih dua ribu warga Melaka di Ceramah Demi Rakyat di Kg. Bukit Gedung, Tanjung Kling.
 Anwar Ibrahim berucap di depan ribuan warga Melaka dalam ceramah Merdeka Rakyat di Kg. Rim, Jasin.
Rakyat Melaka di Kg. Rim, Jasin yang dahagakan maklumat tekun mendengar penjelasan Anwar Ibrahim tentang pelbagai isu semasa khususnya melibatkan kepentingan rakyat dan negara.
Menyampaikan Tazkirah Selepas solat Maghrib berjemaah di Markas UPU PAS Pengkalan Minyak, Ayer Molek Melaka


 Anwar Ibrahim menyampaikan tazkirah selepas menunaikan solat Maghrib berjemaah di Markas UPU PAS, Pengkalan Minyak, Ayer Molek, Melaka.
 Anwar Ibrahim mengetepikan protokol dan duduk bersama warga Melaka sebelum mengambil giliran berceramah di Kg. Bukit Gedung, Tanjung Kling.
Anwar Ibrahim berucap di depan lebih dua ribu warga Melaka di Ceramah Demi Rakyat di Kg. Bukit Gedung, Tanjung Kling.
 Anwar Ibrahim berucap di depan ribuan warga Melaka dalam ceramah Merdeka Rakyat di Kg. Rim, Jasin.
Rakyat Melaka di Kg. Rim, Jasin yang dahagakan maklumat tekun mendengar penjelasan Anwar Ibrahim tentang pelbagai isu semasa khususnya melibatkan kepentingan rakyat dan negara.

04 di bukit katil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di bukit katil - Google Blog Search


Merialisasikan Impian Anda: Rumah banglo setingkat <b>di Bukit Katil</b> <b>...</b>

Posted: 31 Dec 2012 09:36 PM PST

Bukit Katil 31

04 di serkam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di serkam - Google Blog Search


PAS SERKAM DARAT: Program Gotong Royong Amal <b>Di Serkam</b> <b>...</b>

Posted: 09 Nov 2012 12:27 AM PST

Program gotong royong dengan tema 'Rakyat Di Hati Kami' berjaya dilaksanakan di Kampung Serkam Darat pada 3 Nov 2012 dibawah anjuran DPPK Jasin dengan kerjasama MTD Serkam, Jabatan AMAL Jasin dan Dewan Muslimat PAS Kawasan Jasin...Program ini turut dihadiri YDP PAS Kawasan Jasin, Ust Kamarudin bin Hj Sidek dan juga memberikan sedikit sumbangan kebajikan kepada tuan rumah dan adiknya. Program ini merupakan kesinambungan pada program Kembara Ramadhan baru-baru ini













Antara Tenaga Kerja Unit Amal yang terlibat dengan program Gotong Royong





04 di lubok china - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di lubok china - Google Blog Search


Projek Amal Tandas Surau <b>di Lubok China</b>, Rembau - yayasan amal <b>...</b>

Posted: 15 Feb 2013 01:45 AM PST


Yayasan Amal Malaysia Cawangan N.Sembilan akan mengadakan Program Khidmat Kesihatan Percuma untuk penduduk di Kg Baru Semin, Lubok China, Rembau pada Ahad 24 Februari 2013.
Dalam pada masa yang sama juga Yayasan Amal Malaysia Cawangan N.Sembilan sedang mengumpul dana untuk membina tandas 4 pintu untuk Surau Kg Baru Semin. Bangunan surau telah pun digunakan namun tandas masih belum dibina.
Kepada mereka yang ingin memberikan sumbangan untuk pembinaan tandas Surau Kg Baru Semin ini bolehlah disalurkan melalui akaun berikut :
Nama Akaun : Yayasan Amal Malaysia Cawangan Negeri Sembilan
No Akaun : 05012010047905
atau boleh hubungi Sdr Rozmal bin Malakan, Timbalan Pengerusi Yayasan Amal Malaysia Cawangan Negeri Sembilan di talian 012-2267406 , e-mel rozmal@yahoo.com
Sumbangan juga boleh disalurkan ke akauan Maybank , No Akaun 155126945930

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 25 Oct 2012 01:09 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-
 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved