ads

Jumaat, 24 Jun 2011

04 di ayer keroh - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di ayer keroh - Google Blog Search


Seminar Pelaburan Hartanah <b>di</b> Melaka |

Posted: 15 Jun 2011 05:18 AM PDT

[KLIK] Kongsikan Dengan Rakan Anda di Facebook

seminar pelaburan hartanah Seminar Pelaburan Hartanah di Melaka. Daftar Sekarang. Tempat Terhad!!

Kumpulan Syarga merupakan kumpulan yang telah lama menceburi & membuat kajian menyeluruh dalam bidang Hartanah, Guaman, Renovasi Rumah & Perladangan dan di atas pengalaman pahit manis yang telah lama kami tempuhi maka kami membuat keputusan berkongsi ilmu yang kami ada kepada sesiapa yang ingin menceburi terutamanya dalam bidang hartanah daripada asa sehingga menyentuh perihal hartanah yang lebih mendalam.

Sebelum mengeluarkan perkongsian bagi artikel kali ini, wakil pihak Berita Semasa telah berjumpa sendiri dengan pengerak utama Seminar Pelaburan Hartanah ini, iaitu Tuan Syed (Group CEO SyargaProperty Expert & Consultant Sdn Bhd) bagi memastikan semua pembaca Berita Semasa yang bakal menyertai seminar ini di Ayer Keroh Melaka kelak "benar-benar mendapat manfaat".

Kepada anda-anda dari Melaka khususnya atau dari Negeri Sembilan atau Johor umumnya yang mempunyai kelapangan dan paling pentingnya berminat mempelajari selok-belok bidang hartanah, anda dipelawa untuk menyertai Seminar Hartanah di Ayer Keroh Melaka. Kalau sebelum ini, anda mungkin masih berasa :

  • "Belum bersedia" untuk melabur di pasaran hartanah kerana tidak tahu cara dan selok-belok sebenar untuk memulakannya ataupun
  • Anda merasakan melabur di dalam pasaran hartanah terlalu rumit untuk dilakukan separuh masa ataupun juga
  • Anda telah menerima nasihat yang salah menyebabkan kita rugi ribuan ribu ringgit dalam pelaburan hartanah?

Jadi pihak Kumpulan Syarga berbesar hati untuk mempelawa anda menyertai Seminar Pelaburan Hartanah di Melaka. [TERHAD] Anda berminat untuk belajar, mereka sedia mengajar dan "memandu" anda dalam perihal hartanah sehingga anda benar-benar berjaya (sekurang-kurang memiliki sebuah rumah hasil daripada seminar ini) 

Seminar Pelaburan Hartanah di Melaka
  • Yuran Pendaftaran Seminar : RM650 sahaja
  • Tarikh : 2 Julai 2011 (Sabtu)
  • Masa : 9 pagi hingga 5 petang
  • Peserta Seminar : 50 orang [maksimum]
  • Lokasi : Bangunan Persatuan Kontraktor Melayu Melaka (No. 98, Jalan TU/42 Taman Tasik Utama, Ayer Keroh 75450 Melaka). Berdekatan dengan MiTC Melaka.

seminar pelaburan hartanah2 Seminar Pelaburan Hartanah di Melaka. Daftar Sekarang. Tempat Terhad!!

Modul & topik dalam Seminar Pelaburan Hartanah di Melaka

Antara topik yang bakal anda pelajari dalam Seminar Pelaburan Hartanah di Melaka kelak adalah seperti berikut:

  • Cara mendapatkan rumah yang sangat murah (Diskaun sehingga 60% daripada harga pasaran). Ehem…hintnya, kami telah pun diberitahu berkenaan ini. Sangat menarik. Hanya mereka yang terpilih sahaja mampu menawarkanpeluang sebegini kepada bakal pelanggan mereka sahaja seperti yang Kumpulan Syarga perolehi sekarang.
  • Cara menjual semula rumah anda dalam tempoh yang singkat, pun akan dikongsikan seminar pelaburan hartanah ini. (Kata mereka, lebih kurang 2 minggu sahaja dah boleh jual semula)
  • Cara untuk anda mendapatkan pulangan pelaburan hartanah yang telah dilakukan sehingga boleh mencapai Return On Investment 100%
  • Cara mengira kos kontraktor untuk pembaikan/pengubaisuian rumah. Kata mereka, supaya anda yang hadir ke seminar mereka selepas ini tidak lagi mudah diperdayakan angkara kekurangan ilmu. Jadi selepas anda menghadiri seminar pelaburan hartanah anjuran Kumpulan Syarga ini, anda sudah boleh menilai samada sebut harga daripada kontraktor yang dilantik berbaloi dan boleh mengurangkan kos daripada wang anda atau tidak. Sekaligus, anda boleh memaksimakankeuntungan anda!!!
  • Anda sebenarnya boleh menceburi pelaburan hartanah walaupun sebenarnya simpanan anda terhad. Tiada masalah.
  • Cara bagaimana anda sebenarnya mengira sendiri kos guaman dalam pembelian rumah & cukai hartanah
  • Cara bagaimana anda boleh membeli hartanah secara tunai
  • Anda akan didedahkan dengan pelbagai perkongsian ilmu bagi mengelakkan daripada ditipu oleh pihak ketiga dalam pembelian rumah
  • Aspek-aspek penting sebelum & selepas pembelian rumah
  • Anda akan diajar bagaimana cara mendapatkan ROI sehingga 20% untuk rumah sewa milik anda
  • Cara menjadi broker untuk menjual rumah
  • Cara berbincang dengan pembeli & penjual rumah
  • Semua aspek yang anda perlu tahu berkenaan dengan rumah lelong, para spaker dalam seminar pelaburan hartanah anjuran Kumpulan Syarga ini akan pandu dan ajar anda termasuklah bagaimana cara nak buat renovation bagi naikkan nilai rumah dan aspek legaliti
  • Anda boleh & perlu mengetahui aspek-aspek perundangan dalam pembelian hartanah terutamanya secara lelongan
  • Bagaimana menyelesaikan masalah pembelian rumah-kos kos rendah seperti SUK(Selangor) & DBKL (Kuala Lumpur)
  • Didedahkan juga kepada anda bagaimana memohon diskaun daripada bank apabila memenangi rumah secara lelongan
  • Kesemua ini dan banyak lagi yang akan dibentangkan oleh tenaga pegajar yang bertauliah dan mempunyai pengalaman luas dalam bidang hartanah

Kalau sebelum ini, anda sering menggunakan khidmat ajen hartanah untuk pembelian secara lelongan, kalau anda menyertai Seminar Pelaburan Hartanah anjuran Kumpulan Syarga ini anda tidak memerlukan agen-agen hartanh ini sebenarnya. Ini kerana mereka akan memberikan maklumat & pendedahan yang telus mengenai bagaimana hendak membeli rumah lelong serta info-info berkaitan yang biasanya tidak diberitahu @ tidak diketahui oleh ajen-agen hartanah lelong sekalipun.

SITUASI #1

Okey…..pernahkah anda mendengar semasa dalam proses membeli rumah-rumah yang dilelong ada sesetengah pembida kehilangan wang deposit atas sebab-sebab tertentu yang mereka kurang arif dan hanya merujuk kepada ajen-agen hartanah sahaja. Kemudian, tak cukup dengan itu, ada juga kes pembida terpaksa mengeluarkan sejumlah wang yang amat besar untuk menanggung kos-kos yang tidak diketahui oleh pembida akibat perkara yang sama juga dan apabila semua masalah ini berlaku rumah tersebut akan dilelong sekali lagi maka pembeli tersebut mengalami kerugian yang kadang-kadang bukan disebabkan oleh dirinya sendiri.

SITUASI #2

Tahukah anda apabila membeli rumah lelong ada sesetengah bank memberikan diskaun di atas pembelian rumah yang anda berjaya dibida antara 10% dan sehingga 30% tertakluk kepada beberapa syarat yang dikenakan oleh pihak bank yang mana kebanyakkan ajen-agen hartanah tidak mengetahui perkara ini. Bayangkan sebagai contoh apabila anda berjaya membida rumah bernilai RM100,000 & anda mendapat diskaun sebanyak 30%, ia menjadikan nilai sebenar anda membeli rumah lelong tersebut, hanyalah RM70,000.

seminar pelaburan hartanah3 Seminar Pelaburan Hartanah di Melaka. Daftar Sekarang. Tempat Terhad!!

Kebanyakan modul-modul yang bakal dikongsikan dalam Seminar Pelaburan Hartanah di Melaka ini kelak adalah berdasarkan formula-formula yang telah diciptanya sendiri berdasarkan pengalaman luas Tuan Syed terlibat dalam dunia hartanah. Mereka yang mengajar juga merupakan peguam bertauliah yang juga merupakan satu bonus bagi sesiapa yang nak ceburkan diri dalam bidang hartanah.

Katanya lagi, kalau sebelum ramai yang masih masih menyewa dan tidak mempunyai rumah sendiri kerana :

  • tiada sebarang duit simpanan walaupun sudah bekerja
  • tidak "berani" memiliki sebarang aset/rumah walaupun sudah berkerja

Tetapi bagi mereka, itu semua bukanlah masalahnya sebenarnya kerana mampu membeli rumah melalui cara & formula mereka. Selepas anda menghadiri Seminar Pelaburan Hartanah kumpulan Syarga, anda dah boleh buat sendiri tanpa bergantung kepada agen,perihal guaman pun anda dah boleh tahu, perihal ubah suai rumah pun sama.

seminar pelaburan hartanah4 Seminar Pelaburan Hartanah di Melaka. Daftar Sekarang. Tempat Terhad!!

Kepada yang berminat, sila ikuti Prosedur seperti di bawah bagi mendaftarkan diri dalam Seminar Pelaburan Hartanah di Melaka [TEMPAT TERHAD]

PROSEDUR PEMBAYARAN

LANGKAH 1 : Lakukan pembayaran berjumlah RM650 ke salah satu akaun bank dibawah menggunakan kaedah Fund Transfer atau ATM Transfer atau Cash Deposit:

  • Akaun Maybank : 1621-8832-7429 (Erwan Nur Ali)
  • Akaun CIMB : 1425000-5212053 (Erwan Nur Ali)
  • Akaun RHB : 1-18011-0000140-6 (Erwan Nur Ali)

LANGKAH 2 : Pastikan anda sentiasa menyimpan rekod transaksi (resit jika cash deposit) atau print screen / pdf print butiran transaksi untuk rujukan dikemudian hari.

LANGKAH 3 : Untuk rujukan perbankan online,sila masukkan alamat email berikut: kumpulansyarga@gmail.com

LANGKAH 4 : Smskan juga bukti pembayaran anda ke 012-2249146 (Encik Khairul) bagi tujuan pengesahan & seterusnya mendaftarkan nama anda dalam seminar pelaburan hartanah di Melaka.

P/S : Akhir sekali Tun Syed telah mencabar kepada orang Melaka khusus dan juga peserta seminar yang bakal hadirkan diri kelak amnya untuk mempersiapkan soalan-soalan yang sukar (yang anda rasakan mereka tidak mampu menjawabnya) berkaitan dengan hartanah. Itu cabaran daripadanya…….Di mana soalan tersebut juga nanti akan bakal menjadi satu perkongsian tambahan kepada bakal-bakal seminar kelak.

PP/S : Jika anda ada sebarang pertanyaan, boleh sms kepada Encik Khairul (012-2249146)

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

04 di ramuan china - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di ramuan china - Google Blog Search


PENGANTIN FELCRA <b>RAMUAN CHINA</b> MASJID TANAH MELAKA - RamanAiza <b>...</b>

Posted: 24 Jun 2011 06:29 AM PDT

Butik Pengantin & Andaman:Abdul Raman & Aiza , PT570, 262, Jalan Dimensi 2, Taman Dimensi UiTM Lendu, 78300 Alor Gajah, Melaka. HP : 012 - 689 5761 **Kami m'punyai kepakaran dlm bidang Andaman Pengantin serta pelbagai jenis jahitan spt langsir, cadar bilik tidur pengantin, dobi dan sebagainya. Kami menawarkan harga yg murah, b'patutan & boleh dirunding.**

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

04 di durian tunggal - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di durian tunggal - Google Blog Search


kisah dapur kakyong: Kelas kakyong <b>Di Durian Tunggal</b> Melaka.

Posted: 21 Jun 2011 08:13 AM PDT

 Baru nak start mengajar ni... Tgh membebel kat student kakyong ni..

 Student kakyong yg best.. kusyuk mendengar kakyong bercerita.. 

Kena Demo dulu,pastu baru pelajar kakyong buat..

 giliran pelajar memulakan adunan.

 Bergilir2 buat adunan macaroon.



 ni dia peserta paling veteran...mak mertua kak rafiah...best..sekepala..

so cucu2 mak jgn terkejut hari raya ni nenek anda buat macaroon di pagi raya...

 dr kiri..kak khazimah,kakyong,kak seha n iza...yg paling sporting...

 dr kiri kak rafiah,kak seha,iza n dayah...


 iza posing ngan macaroon nye

 macaroon 2 yg tgh dok tunggu kering...warna warni kan?

 posing mengancam...sporting org melaka

 time ni tgh dok bagi2kan bahagian macaroon memasing..cantik warna warni...

tgh meletak filling...

n terima kasih kepada munirah yg bg tempat tuk kite menimba ilmu sesama

n terima kasih atas titik peluh munirah yg sanggup masak spagetti...munirah n suami very the best person...jgn 

serik ek...huhuhuhu...

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

04 di bukit katil - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di bukit katil - Google Blog Search


BANTAHAN DI TERUSKAN <b>DI BUKIT KATIL</b> 24 Jun/22 Rejab

Posted: 24 Jun 2011 07:41 AM PDT

UTUSAN SUDAH MELAMPAU...

UMNO /BN JANGAN CUBA PERBODOHKAN KAMI...

KAMI SAYANG ISLAM...

Satu perhimpunan bantahan secara aman terhadap akhbar utusan yang semakin lama semakin hanyut lagi larut dalam fitnah serta mempersendakan agama.

"Utusan dengan sengaja mempermainkan hukum Islam ." kata Ustaz Kamaruddin yang juga merupakan Yang Dipertua PAS Kawasan Jasin.

Timbalan Pesuruhjaya 2 PAS Melaka, Ustaz Mohd Noor Omar mengingatkan betapa besarnya kemurkaan ALLAH pada yang pembawa fitnah serta mempersendakan agama,

"Muslimat juga tidak ketinggalan dalam demo yang membantah tentang sikap biadap Akhbar  Utusan .

Turut berucap pada demonstrasi tersebut ialah Timbalan Ketua Dewan Pemuda PAS Negeri, Ustaz Musa Mohammad dan Ketua Dewan Pemuda PAS Kawasan Bukit Katil Jauhar Md Dawi.

Perhimpunan ini berjalan secara aman tanpa halangan dari pehak polis .Walaubagaimana polis sampai beberapa minit setelah perhimpuanna bersurai..

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

di negeri melaka - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri melaka - Google Blog Search


Tranungkite Online v11 - Masjid lantik AJK <b>di Negeri Sembilan</b>

Posted: 20 Jun 2011 09:51 PM PDT

Oleh: rozmal

"Di Negeri Sembilan, Ahli Jawatankuasa Masjid dilantik oleh masjid kerana menurut Pengarah JHEAINS masjid di negeri ini diminta mengemukakan senarai calon jawatankuasa yang baru secepat mungkin. Patutlah begitu banyak masjid-masjid di Negeri Sembilan ini yang mati, masjid yang calonkan AJK masjid, bukannya manusia yang calonkan manusia.

Sila baca artikel saya sebelum ini , Masjid-masjid yang mati di N.Sembilan, negeri beradat di http://waghih.blogspot.com/2011/03/masjid-masjid-yang-mati-di-nsembilan.html  

Tidak perlu pilihan raya masjid di NS

Sinar Harian 20 Jun 2011

 

SEREMBAN - Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Sembilan (JHEAINS) tidak bercadang mengubah sistem pemilihan jawatankuasa pengurusan masjid sedia ada.

 

Pengarahnya, Johani Hassan berkata, tiada keperluan untuk bertukar kepada kaedah pilihan raya memandangkan sistem digunakan sekarang berjalan dengan baik.

 

"Pada masa ini, calon-calon jawatankuasa masjid dikemukakan oleh ahli kariah sendiri. JHEAINS hanya membuat keputusan tentang lantikan.

 

"Selain itu, JHEAINS turut mengeluarkan garis panduan berhubung pemilihan calon," katanya di sini.

 

Sementara itu, menurut beliau, semua masjid di negeri ini diminta mengemukakan senarai calon jawatankuasa yang baru secepat mungkin.

 

"Kita perlu proses segera semua pencalonan memandangkan penggal jawatankuasa masjid sedia ada akan tamat pada 31 Disember depan," katanya.

 

http://www.sinarharian.com.my/sh/mns/content/story9208941.asp

"Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

Aku Adalah Aku: Bas Double Decker <b>Di Negeri Melaka</b>

Posted: 28 May 2011 02:55 AM PDT

Buat pengunjung atau pelancong dari luar Negeri Melaka sering bertanya adakah benar Bas Double- Decker wujud di negeri melaka? Inilah salah satunya yang menjadi kebanggaan penduduk dari negeri tersebut kerana hanya di Melaka sahaja yang anda boleh temui replika bas tersebut. Bukan sahaja replika, bas double-decker itu memang benar-benar digunakan sebagai kemudahan pengangkutan penduduk negeri Melaka atau pengunjung dari luar. Seperti di Negeri Pulau Pinang, kebanggaan mereka adalah feri yang sedia ada di sana.
Bas Panorama Melaka. Nama diberikan kepada perkhidmatan bas yang istimewa ini.Lapan buah daripadanya merupakan bas yang biasa anda pernah lihat di mana-mana sahaja. Cuma yang menariknya, kerajaan Negeri Melaka telah membeli 2 bas dua tingkat yang di bawakan khas dari Kota London untuk membawa pelancong mengelilingi bandar Melaka. Bagi Bas Panorama Double-Decker ini akan dikenakan bayaran sebanyak RM5 sehari dan Bas Panorama biasa bayaran yang dikenakan adalah RM2 sehari. Jadi ini sudah menjimatkan para pelancong yang datang berkunjung di Negeri Melaka. Dan memudahkan mereka mengelilingi Melaka tanpa menghadapi masalah pengangkutan atau tersesat di sana.

Tujuh laluan Bas Panorama yang sediakan setakat ini iaitu:

MITC               - Seri Negeri,
Melaka Sentral - Ayer Keroh - UTeM,
Melaka Sentral - Ujong Pasir,
Melaka Sentral - Bukit Rambai,
Melaka Sentral - Mahkota Parade,
Melaka Sentral - Bukit Katil
Melaka Sentral - Batu Berendam - Taman Merdeka.


Antara laluan lain ialah ke Hang Tuah Mall melalui Kampung Chetty, Jonker Walk, Masjid Kampung Hulu, Stadhuys, Muzium Samudera hingga ke Dataran Pahlawan, Kampung Portugis, Perigi Hang Li Poh, Bukit Cina, Melaka Sentral dan kembali ke Hang Tuah Mall.
Full Feed Generated by
Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved