ads

Rabu, 13 Julai 2011

04 di tanjung bidara - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di tanjung bidara - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di tanjung bidara</b> - Google Blog Search

Posted: 09 Jun 2011 11:07 PM PDT

HARI PERTAMA : 21 MAY 2011

Wat julung kalinyer, Family Day keluarge Yusop & Saleha telah diadakan di Muara Tanjung Bidara, Melaka selama 3 ary b'turut2 (21-23 May 2011)...hehehe... Actually, family day ney dirancang oleh brother (Amy) & brother in-law (Nizam)!!! Ermmm... tapi agenda mereka tak bape nak menjadi COZ my lovely dad (Mohd Yusop) tak mahu follow... nak jage kebun katanyer...begitu juge ngan my sister (Azura) dan suami (Jerin) berserta my cuties nephew (Era) tak dapat follow... hok ney nyer alasan lagi power.. salah arrange tarikh katenyer...boleh ke gitu???? hahaha... whatever...

Seawal jam 8:30 pagi, kami skeluarge (Mak, Abg, Akk Ipar, Izzat, Izzati & Me) bertolak dari Belitong.. Excited sangat time ney...!!! Bonet kete usah di citer, jangan kate setin sardin, sebatang pen pon dah tak ley nak masuk.. Sarat bebeno dah!

Rehat sebentar di perhentian Kampung Bemban sementara tunggu Aziah & family keluar dari Sungai Besi

Pejalanan diteruskan lagi! LNK saje je nk interprem??? ups...

Setelah dinanti dan ditunggu... Akhirnya sebuah proton Wira JDK sampai gak ke destinasi dimana Wira JEE sedang menunggu (Tol Linggi). Pejalanan diteruskan menuju ke destinasi yang sebenar-benarnye..hehehe (Muara Tanjung Bidara)

Tepat jam 2:30 petang, 2 buah kete yang datang dari destinasi berbeza tiba di Muara Tanjung Bidara. Turun jer dari keta... sume nyer ternganga macam tak caye..hahaha.. nak tau kenapa??? biarlah rahsia!

Stop jer keta... Mak terus menyambar cucunyer.. (Khailysha Azwa).. Rindu beno katenye...

Welcome to chalet Muara 003 & Muara 004

Ney ler rupe chalet yang kitowang check in tue!!!

Perasmian Muara 003... Sebarang kritik & komen penuh dalam kepale dyowang! hahaha..   

Sampai jeq kat tempat ney..subjek pertama yang kita orang suarakan adelah.... MAKAN! yup... memang lapar giler! Tak sabar rasenyer nak makan ketupat, bipstik, telur burung puyuh & burung puyuh goreng yang dibawa dari Belitong... Haruslah sedap.. semestinya diwat oleh Mak tersayang...claz gitu...!!!

Menu paling sedapppp!!! Terasa diriku bagaikan dipagi raye...hahaha

Selamat menjamu selera..

Selesailah sudah men'top-up perut masing2... Si ayah budak sume turun ke pantai... nak memancing ikan katanyer... My lovely nephew lak (Arul, Ati & Lieya) dah melabuhkan tirai mereka di persisiran pantai... Erm cam bese la babak memenuhkan bakul kain basuhan ibu2 dyowang...huhu

Panorama senja! Indahnya ciptaan tuhan disaksikan sendiri LNK!

Kenangan LNK berlatarkan keindahan senja di pantai Muara Tanjung Bidara

Coretan yang akan selamanya dihati!

Aktiviti seterusnya adelah.... BAKAR BBQ!!! Tapiiiiiiiiii.... ermm... ade hampeh yang tercipta disitu.. Law dikenang & di ingatkan balik mang lawak sangat... Excited giler nak makan BBQ tapi nak wat camner kan dah ditakdirkan arang yang dibeli tak mau hidup.. Hahahaha... yang kesiannyer... sampai dah berpantai ketiak abang2 aku mengipasnyer..tetap gak arang tu tak nak jadi bara! Kesian.... tapi pape pon tabik spring ar kat dyowang ney...yela... hampir 3jam berusaha idopkan arang tue smate2 nak nikmati malam BBQ...

Yang menanti terus menunggu!! Muka lapar tahap gaban...

Akhirnya... tempat BBQ tidak mengeluarkan asap lagi! Hehehe..

Muka lapar tidak lagi meng'AUMMMMM... sudahnyer makan ler nasi bungkus!

Peganti BBQ... Nasi papprik!

HARI KE-2 : 22 MAY 2011

Kepenatan semalam bukanlah alasan untuk bergembira pada hari ini..hahahaha... Agenda pada hari ney juz melawat ZOO Melaka... dengan tujuan memberi kefahaman & pengenalan pade anak2 buah aku tu...hehehe.. Tepat jam 12 tengah hari kami keluar dari muara menuju terus ke Zoo...

Sudah Siap! Moh ler kite p ZOO....

Cak..!! Kami dah sampai Zoo...

Ups.. mereka sudah tidak sabar lagi nak masuk ke dalam zoo

3 Ketul!!! hahahaha...

Burung Kakak Tua!

Tak banyak picture yang sempat dirakamkan sewaktu berada di Zoo... Insya'ALLAH... kalau ader lebih mase aku try masukkan lebih banyak lagi melalui lensa kamera NIKON milik abang... I know kat dalam tu ada terlalu banyak picture menarik untuk dikongsikan...

Hampir 3 jam lamanya penjelajahan di dalam zoo.. penat, puas & epy sumenye menjadi satu... Segalanya dilalui penuh enjoy! Tepat jam 4 petang, kami berangkat pulang menuju ke muara. Masih ada benda yang kami sume perlu kerjakan! hahaha

Setibanya di chalet... my bro in-law terus menyiapkan persiapan membakar BBQ... 

Di sebalik cerita, ada satu rahsia yang tersembunyi! Sepanjang babak menghidupkan arang... abang2 ku telah di skodeng oleh seseorang! Siapakah seseorang itu...???? Seseorang itu kami memanggil dengan gelaran 'Pak Cik' 

Pak Cik ney bukan sebarang pak cik tapi pak cik ney seorang yang bijak & baik hatinya... Pak cik ney merupakan tuan punya chalet...lawaknyer bile pak cik bercerita... "Sebelum pakcik nak pergi kedai tadi nampak kamu semua hidupkan api... ingatkan dah hidup! Balik dari kedai tengok tak hidup2 jugak.." Apa lagi semuanye gelaklah memburaikan tawe...hahaha...

Hari tue, bukan jer dapat bakar BBQ ngan jayenyer tapi kitaowang gak dapat ilmu dari pakcik tue cara-cara nak hidupkan arang...sememangnya arang ney susah gak nak dihidupkan.. ermm.. pape pon thankz a lot pakcik yer....hehehe...

 

Durian Tembaga!

Durian ney law tak der skill nak bukak, jangan haraplah kowang dapat makan!

Silap2 durian yang makan tuan! hahahaha...

Like mother like son!

Kegembiraan mereka adalah kebahagiaan kami skeluarge!

Berlalulah hari dengan penuh keindahan...

HARI KE-3: 23 MAY 2011

 LNK dah siap! mau alek Kluang..

Berkemas2 untuk pulang ke tempat asal!

Perpisahan tidak berakhir di muara coz mereka sume planing nak ke Bandar Hilir... nak beli barang cenderamata katanya... Sepanjang berpusing-berpusing di bandaraya Melaka..ade beberape tempat yang sempat dilawati antaranye Masjid Selat dan Menara Taming Sari... Picture tak sempat dirakamkan sebab kehabisan batery! huhu...

Cenderahati untuk bebudak Final Department..

Cenderahati Untuk Dijadikan Kenangan...

~~T.A.M.A.T~~

P/S : Zura... next year dyowang planning nak wat family day lagi! May be kat Tasik Kenyir, Terengganu atau Telok Chempedak, Pahang... Pe lagi... save your money ha... no more reason k!

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

04 di machap - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di machap - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di machap</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jul 2011 09:05 PM PDT

Ramai di kalangan guru Sekolah Agama Jabatan Agama Islam Melaka (Jaim) merungut kerana dipaksa menghadiri program makan malam 1Malaysia bersama Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin di sebuah sekolah Cina di Machap Baru malam ini."Kami sudah tidak tahan dengan paksaan sebegini, bayangkan kami yang kebanyakan wanita dipaksa hadir pada program tersebut sehingga pukul 12.00 malam.

"Ada yang dari Sungai Rambai dan lain-lain tempat yang jaraknya agak jauh dari Machap Baru, kami berasa kesal dengan Jaim dan Kerajaan Negeri Melaka yang seringkali memaksa kami hadir pada program bersama pemimpin," kata seorang guru yang tidak mahu namanya disiarkan.

Selain itu, menurut guru tersebut murid-murid sekolah Jaim juga dipaksa balik awal iaitu pada pukul 4.30 petang.

Menurutnya, sudah banyak kali sekolah diarahkan ditutup awal hanya kerana program-program bersama pemimpin kerajaan pusat.

Apa yang dikesalkan ialah semua guru-guru diwajibkan hadir dan sesiapa yang didapati tidak hadir akan diambil tindakan tegas oleh Jaim.

"Masa murid-murid belajar digadaikan hanya semata-mata kerana politik," tegas seorang bapa yang kesal.

Menurutnya, satu lagi masalah timbul ialah ibu bapa juga menghadapi kesulitan kerana terpaksa mengambil anak mereka lebih awal iaitu pada pukul 4.30 petang sedangkan majoriti dari mereka bekerja dan pulang paling awal jam 5.00 petang.

"Saya risau dengan keselamatan anak saya yang terpaksa menunggu saya mengambilnya agak lewat iaitu sekitar jam 5.45 petang.

"Anak saya kadang-kadang terpaksa menunggu saya seorang diri, siapa yang dapat menjamin keselamatan anak saya sedangkan sekarang ini bermacam jenayah berlaku melibatkan anak-anak sekolah," tegas beliau.

Sementara itu Ketua Penerangan PAS Kawasan Bukit Katil, Yusof Wahab berkata tindakan Jaim dan kerajaan negeri Melaka benar-benar merugikan pembelajaran anak-anak kerana masa belajar menjadi pendek selain ianya membebankan guru-guru dan juga mendedahkan murid-murid kepada ancaman keselamatan.

"Tindakan Jaim ini benar-benar merugikan pembelajaran anak-anak kita selain ianya membebankan guru-guru yang terpaksa bekerja lebih masa kerana terpaksa menghadiri program berkaitan sehingga jauh malam.

"Kita juga bimbang tentang keselamatan anak-anak kita kerana mereka terpaksa menunggu ibubapa sehingga sampai jam 6.00 petang atau mungkin lebih lambat kerana habis kerja pun jam 5.00 petang," kata Yusof.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

04 di masjid tanah - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di masjid tanah - Google Blog Search


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG MELAKA: 04 <b>di masjid tanah</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Jul 2011 03:33 PM PDT

Hanya Sebuah Perjalanan Hidup: Jalan-jalan <b>di Masjid Tanah</b> dan <b>...</b>

Posted: 22 Jun 2011 07:05 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Jalan-jalan di Masjid Tanah dan Tanjung Bidara. Assalamualaikum .. hari ni iera rajin nak meng hupdate blog ni,sementara masa masih ada ni sebelum exam tak lama lagi. Entry ni sepatutnya update awal lagi,tapi ...

RUMAH TAMAN <b>MASJID TANAH</b> MELAKA - UNTUK <b>DI</b> JUAL

Posted: 07 Jan 2011 12:00 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Rumah Taman utk dijual * dua dari tepi * kawasan kejiranan melayu & bersih * mempunyai 2 bilik * keluasan ruang tamu ruang tengah & ruang dapur yg amat luas * telah di renovat -...

04 di sungai udang - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di sungai udang - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di sungai udang</b> - Google Blog Search

Posted: 16 Jun 2011 12:00 AM PDT






Pada 17 Mac 2011 yang lalu PKA Masjid Darul Muttaqin dengan kerjasama JKKK Sungai Udang dan River Ranger Sungai Udang telah mengadakan program Mathematics Camp di Taman Pertanian Malaysia Shah Alam. Seramai 83 orang pelajar berusia diantara 13 hingga 17 tahun telah menyertai program tersebut. Program sehari itu diadakan bertujuan untuk memberikan pendedahan betapa seronoknya mempelajari subjek matematik disamping berinteraksi dengan alam sekitar. Pelbagai aktiviti telah dijalankan seperti permainan paintball, berkayak, maths quest dan penjagaan alam sekitar walaupun hujan turun dengan agak lebat pada waktu tengahari. Program tersebut berakhir sekitar jam 6.00 petang. Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

di negeri melaka - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

di negeri melaka - Google Blog Search


Dua Cawangan Terkini Public Gold <b>di Negeri Sembilan</b> & Melaka <b>...</b>

Posted: 12 Jul 2011 04:17 AM PDT

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia pada semua rakyat Malaysia.Untuk makluman semua yang belum mengetahuinya , Public Gold telah membuka 2 lagi cawangan iaitu di Negeri Sembilan dan Melaka.

So bagi mereka yang berada Negeri Sembilan dan Melaka boleh menggunakan kemudahan ini bagi melicinkan lagi proses.Alamat cawangan terkini di Negeri Sembilan dan Melaka seperti dibawah :

Melaka Branch: No. 9-A, 9-B,
Jalan Melaka Baru 22,
Taman Melaka Baru,
Batu Berendam,
75350 Melaka.

Seremban Branch: 152-1 & 152-2, Block M,
Taipan Senawang,
Jalan Taman Komersil Senawang 1,
Taman Komersil Senawang,
70450 Seremban,
Negeri Sembilan Darul Khusus.

Alamat semua cawangan Public Gold seluruh negeri boleh klik link ini.

Related posts:

  1. Cawangan dan Goldbar Public Gold Terkini Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua rakyat Malaysia.Sebelum saya bercerita...
  2. Seminar Peluang Perniagaan Emas Public Gold Assalamualaikum dan Salam sejahtera kepada semua peminat emas di Malaysia.Alhamdulillah...
  3. Join Us Kami di Emaskini Trading amat mengalu-alukan kesudian tuan / puan...
  4. Welcome – New Dealer Public Gold Rangkaian Emaskini Trading Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua rakyat Malaysia.Alhamdulillah beberapa hari...
  5. Kongsi Kejayaan Louis dan Kami Bersama Public Gold Pendapatan pengasas Public Gold melonjak daripada RM1000,000 kepada RM10 juta...

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

04 di lubok china - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di lubok china - Google Blog Search


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Jul 2011 12:00 AM PDT

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Jul 2011 01:35 AM PDT

Hujung minggu lepas, kami menghadiri majlis perkahwinan sepupu Orang Rumah Bapak, Hajar di Lubok China, Melaka.

Malam Sabtu selepas solat Isyak, kami bergerak ke sana dari rumah mertua untuk menghadiri majlis Berinai Besar pasangan tersebut.

Teringat majlis Berinai Besar Bapak dan Orang Rumah Bapak tiga tahun lepas, kami pun pakai busana yang dinamakan baju Melaka dan diarak dengan iringan dentuman bunga api dan mercun.

Bezanya Hajar dan suami kena melalui adat menjulang; mereka diangkat oleh lebih kurang enam lelaki setelah duduk di kerusi seperti lanca yang diperbuat daripada besi dan rotan. Pada zaman itu, ia diperbuat daripada buluh.

Mak mertua beritahu kami tak 'dijulang' kerana bukan adat keluarganya yang digelar Melaka Pantai. Mak cakap keluarga Mak Chow (kakak sulung Mak Mertua) duduk di sempadan Melaka dan Negeri Sembilan yang banyak dipengaruhi adat Perpatih.

Bapak perhatikan ada seorang lelaki pertengahan usia pekat loghat Nogorinya yang digelar Buapak ligat memberi arahan tentang adat-istiadat pada malam itu.

Orang Rumah Bapak juga tidak bersanggul lintang seperti Hajar pada majlis Berinai Besar tersebut.

Tak dapat dibayangkan berapa orang diperlukan jika kami (terutamanya Bapak..hehe) perlu 'dijulang' dan berpeluhnya Orang Rumah memakai sanggul lintang seberat 3 kg di atas tudung kepala..hehhe...

Pada malam sama, Abang Ngah dan Kak Ngah (abang Hajar) turut mengadakan majlis akikah dan cukur jambul anak sulung mereka, Iman yang sebaya dengan Ilhan.

Esoknya, selepas menghadiri majlis persandingan Hajar, kami pulang semula ke Ipoh.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Jun 2011 01:49 AM PDT

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 29 Jun 2011 01:22 AM PDT

27 Rejab - israk mikraj

so selalunya hanya beberapa negeri je yang akan cuti hari ni, macam KEDAH, PERLIS, dan etc, aku tak pasti pulak pasal tu. hihi so aku patot rasa bergumbira sebabnya cuti akan jadi straight je sampai sabtu nanti. ohh lemau aku. hm semalam aku tengok cerita karak yang dikatakan tidak best dan kelakar tu, tapi bagi aku best je, seram dan SEDIH.

sekarang tiba tiba je rasa nak cerita pasal kampung aku. ye, kampung aku. secara amnya terletak di LUBOK CHINA, MELAKA. ni yang aku tak pasti nak cakap negeri sembilan pun boleh, melaka pun boleh. sebab memang dekat sempadan. hihi sumpah dah lama tak balik kampung. btw nenek dan atok aku memang dah takda tapi disebabkan kedudukan kampung aku ni dikelilingi rumah nenek sedara yang lain, means macam dikelilingi rumah yang lain, duk kat tengah tengah la senang cerita kan, so kitorg WAJIB balik. ramai sedara lagi kan (: aku tak lah kerap balik kampung, setahun sekali je. HA HA tak pun kalau ada kenduri yang penting penting kitorg pun balik la dan bergantung juga pada kewangan keluarga aku, hihihi sabar je la kan, nak buat mcm mana dah takda siapa dekat kampung tu so balik masa raya je lah, ramai ramai, pun best juga kan dari tak balik langsung, hihi ibu cakap kalau nenek dgn atok ada lagi, tiap minggu kita boleh balik kampung (: takpe lah bu dah takdir, ceewahhh ! huhuuw !

TAK SABAR AKU NAK RAYA, tapi entah balik kampung ke tak raya tahun ni

-___-

so, ini lah rupa kampung

gambar ni je yang aku ada, HAHA siot betul :D nanti lah kalau ada aku tambah lagi. btw ni rumah ibu, rumah ayah dekat gombak je, best jugak lebih kurang keadaan macam yang ni tapi jarang sikit pergi, okay tu je.

* 32 hari lagi KOT nak puasa, hihi (: *

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

BLOG MELAKA: 04 <b>di lubok china</b> - Google Blog Search

Posted: 01 Jul 2011 12:00 AM PDT

Hujung minggu lepas, kami menghadiri majlis perkahwinan sepupu Orang Rumah Bapak, Hajar di Lubok China, Melaka.

Malam Sabtu selepas solat Isyak, kami bergerak ke sana dari rumah mertua untuk menghadiri majlis Berinai Besar pasangan tersebut.

Teringat majlis Berinai Besar Bapak dan Orang Rumah Bapak tiga tahun lepas, kami pun pakai busana yang dinamakan baju Melaka dan diarak dengan iringan dentuman bunga api dan mercun.

Bezanya Hajar dan suami kena melalui adat menjulang; mereka diangkat oleh lebih kurang enam lelaki setelah duduk di kerusi seperti lanca yang diperbuat daripada besi dan rotan. Pada zaman itu, ia diperbuat daripada buluh.

Mak mertua beritahu kami tak 'dijulang' kerana bukan adat keluarganya yang digelar Melaka Pantai. Mak cakap keluarga Mak Chow (kakak sulung Mak Mertua) duduk di sempadan Melaka dan Negeri Sembilan yang banyak dipengaruhi adat Perpatih.

Bapak perhatikan ada seorang lelaki pertengahan usia pekat loghat Nogorinya yang digelar Buapak ligat memberi arahan tentang adat-istiadat pada malam itu.

Orang Rumah Bapak juga tidak bersanggul lintang seperti Hajar pada majlis Berinai Besar tersebut.

Tak dapat dibayangkan berapa orang diperlukan jika kami (terutamanya Bapak..hehe) perlu 'dijulang' dan berpeluhnya Orang Rumah memakai sanggul lintang seberat 3 kg di atas tudung kepala..hehhe...

Pada malam sama, Abang Ngah dan Kak Ngah (abang Hajar) turut mengadakan majlis akikah dan cukur jambul anak sulung mereka, Iman yang sebaya dengan Ilhan.

Esoknya, selepas menghadiri majlis persandingan Hajar, kami pulang semula ke Ipoh.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.

04 di serkam - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di serkam - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di serkam</b> - Google Blog Search

Posted: 18 Jun 2011 12:00 AM PDT

SELAMAT DATANG KE UMRI HOMESTAY, SERKAM PANTAI, MELAKA


Kami mengalu-alukan kedatangan tuan puan ke homestay kami. Umri Homestay adalah sebuah homestay yang terletak di Serkam Pantai, Merlimau, Melaka berdekatan dgn Pulau Besar dan Pantai Siring perkampungan nelayan. Terdapat banyak tempat2 bersejarah di sini dan mengambil masa hanya 5 minit untuk ke medan2 ikan bakar popular di Serkam, Umbai, Anjung Batu dan lain-lain..

Sila hubungi Tn Haji Abd Jabar utk tempahan bilik 013- 457 8603/ Pn Hjh Safwan 019- 380 1786

Lokasi kami berdekatan dengan pulau terkenal di Melaka- Pulau Besar! 

Sejarah & Photo Pulau Besar..

Kawasan Pelancongan Berhampiran Menarik Untuk Dikunjungi Di Merlimau...

Pusat Ikan Bakar Popular Di Umbai, Serkam, Anjung Batu, Pulai..

Ruang Tamu/ Istirehat

Kami menyediakan ruang tamu yang luas dan selesa utk para tetamu, kemudahan asas spt televisyen, sterika, mesin basuh, dapor memasak dan lain2 utk kemudahan pengunjung2 ke homestay kami.

Ruang Dapor/ Memasak

Dapor kami sentiasa bersih dan dilengkapi dengan kemudahan asas memasak, peti ais, mesin basuh, cerek air letrik dan lain-lain. Complimentary Drinks pihak kami sediakan bagi mengalu-alukan kedatangan pengunjung2 ke homestay kami.

LOT SEWAAN BILIK BERLIAN & BILIK DELIMA


Homestay kami mempunyai 2 lot sewaan 1) Bilik Berlian 2) Bilik Delima. Terdapat 6 bilik kesemuanya untuk tempahan.

Di Bilik Berlian terdapat bilik utama, bilik kedua dan juga bilik bujang yang dilengkapi dengan perabot asas bagi kegunaan pengunjung seperti almari baju, sejadah, meja solekan dan lain-lain. Di sini kami sediakan 2 bilik air/ tandas di bilik utama dan kedua. Dan di ruang dapor juga terdapat tandas kecil.

Kesemua bilik2 kami dilengkapi dengan air-cond dan juga kipas angin bagi keselesaan tetamu.



Di Bilik Delima juga terdapat 3 bilik iaitu bilik utama, bilik kedua dan bilik bujang yang dilengkapi dengan perabot asas bagi kegunaan pengunjung seperti almari baju, sejadah, meja solekan dan lain-lain. Di sini kami sediakan 2 bilik air/ tandas di bilik utama dan kedua. Dan di ruang dapor juga terdapat tandas kecil.

Kesemua bilik2 kami dilengkapi dengan air-cond dan juga kipas angin bagi keselesaan tetamu.

Perkhidmatan lain: 

1) Urutan Tradisional Refleksologi - kami juga menyediakan pakej urutan tradisional/ refleksologi bagi yang memerlukan. Berpengalaman berbelas tahun dan ramai yang telah berpuashati dan sembuh dari penyakit dengan izin Allah SWT. Kami hanya membantu dan berusaha.

2) Permintaan boleh dibuat bagi yang ingin mengadakan BBQ di homestay kami. Peralatan akan kami sediakan.

3) Keselamatan diri dan harta benda tetamu-tetamu ke homestay adalah keutamaan kami. Semua kenderaan tetamu boleh di letakkan dalam kawasan  rumah/ homestay dengan selamat kerana homestay kami adalah berpagar. Jadi para tetamu boleh lah beristirehat dengan tenang dan senang hati.

Untuk tempahan bilik anda boleh hubungi terus Tn Haji Jabar atau isteri beliau Pn Hajah Safwan, butiran homestay adalah seperti berikut:-

Alamat: Jalan Demang Baba, Off Jalan Serkam Pantai, Km 18, Sekam Tengah, 77300, Merlimau, Melaka.

Tel: 06- 261 0129

Hotline: Tn Hj Abd Jabar 013- 457 8603/ Pn Hjh Safwan 019- 380 1786
Harga Sewa Harian Lot Berlian @ Delima  (3 Bilik): RM 200/ sehari
Harga Sewa Harian Untuk Sebilik Sahaja Atas Permintaan : RM120/ sehari

Email: 

ADD FACEBOOK KAMI!


Bagi yang minat memancing anda boleh ke Kelong Abu, lokasi 5 minit dari Umri Homestay!

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.
 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved