ads

Sabtu, 5 April 2014

04 di jasin - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di jasin - Google Blog Search


Kadir <b>Jasin</b> Mengamuk Sakan Bila Beritanya Terpampang <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 03 Apr 2014 02:00 AM PDT


Datuk Kadir Jasin terkilan apabila ada pihak telah mencemarkan imej beliau.Oleh kerana beliau mengkritik kepimpinan Perdana Menteri ada pihak yang ingin memburukkan beliau dengan menggunakan laman depan akhbar Sinar Harian.
Muka hadapan Sinarharian 'Apa lagi yang Khadir Jasin mahu?' membuatkan beliau tidak lena tidur.

Gambar tersebut mula dimuat turun di FB dan mula tersebar dalam kalangan keluarga dan kenalannya, kata Kadir.

"Saya difahamkan gambar muka depan akhbar Sinar Harian tersebut ialah dari akhbar cetakan tiga atau empat hari lalu,kata Khadir lagi.

04 di durian tunggal - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di durian tunggal - Google Blog Search


BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 23 Mar 2014 09:30 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Mar 2014 10:00 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BLOG MELAKA: 04 <b>di durian tunggal</b> - Google Blog Search

Posted: 02 Mar 2014 09:05 PM PST

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

tahniah kepada sahabat gb4b dun <b>durian tunggal</b> - suhaizannoh

Posted: 24 Jan 2014 12:00 AM PST

1.Nama program :Kejohanan futsal tertutup GB4B DUN DURIAN TUNGGAL

2. anjuran:GB4B DUN DURIAN TUNGGAL

3. Program telah dirasmikan oleh Naib Ketua Umno Bahagian Alor Gajah Encik Ismail Ibrahim dan bersama pengerusi GB4B KAWASAN ALOR GAJAH Suhaizan Haji Noh

4. seramai 350 org dari 30 pasukan .8 cawangan gb4b dlm dun yg hantar

5. bermula 8.30 pg-4ptg bertempat digelanggang futsal taman belimbing setia durian tunggal.

Azman Hj Omar selaku pengerusi penyelaras dun gb4b  berkata program ini akan diteruskan utk belia yg sihat dan cergas dan megeratkan silsturahim dlm dun dan cawangan d/ tunggal.

Kisahku <b>di Durian Tunggal</b> Melaka...Rawatan Batu Hempedu.

Posted: 19 Dec 2012 03:10 PM PST

Pengalaman yang menarik ini ingin kukongsi bersama...rawatan alternatif untuk membuang batu hempedu..,samada nak percaya atau tidak terpulang la...namun bukti berupa 2 butir batu ada padaku...


Pagi 17 Disember 2012 - Selepas solat subuh aku dan suami bergegas ke rumah Haji Jamil. Anak-anak berehat je kat homestay. Bila sampai je jam 7.00 pagi,..dah ramai orang beratur menunggu giliran...aku terus ke kaunter untuk mengesahkan nombor giliran yang terlebih dulu diambil semalam. Bernasib baik,..10 minit menunggu aku dibenarkan masuk,.alhamdulillah.

Inilah kaunter tempat mengambil nombor giliran. Rawatan bermula jam 6.00 pagi.

Tuan haji Jamil bertanya masalahku,..lantas aku beritahu hempeduku berbatu...dia lantas meminta kebenaranku untuk memegang perutku di sebelah kanan,..disapunya sedikit lotion,,rasa sejuk dan pedih sedikit,...tiba-tiba dia memberiku 2 butir batu...haa..inilah rupa batunya...

Bayaran untuk rawatan ini,...sebenarnya agak mahal...namun kita mempunyai pilihan,.sekiranya ingin ubat ektra..kenalah bayar lebih sedikit..lebih kurang RM100 macam tu..namun macam aku..aku just ambil air je dan sedekahlah setakat keihklasan....

Info ke rumah Haji Jamil..

1.   BOMOH HAJI JAMIL KG GANGSA, DURIAN TUNGGAL, MELAKA
Penawar Batu Karang Hempedu dan lain-lain penyakit.
Bt 71/2, Kg Gangsa , 76100, Durian Tunggal Melaka
No Tel: 013 9990935, 013 6426663, 012 2658199
Buka (Selasa/Rabu/Satu/Ahad)
Tutup (Isnin/Khamis/Jumaat)
Waktu Operasi (6.00am - 2.00pm)
Kami sekeluarga ke rumah Tuan Haji  Jamil di Kg Gangsa , Durian Tunggal Melaka. Kami ikut lebuhraya Utara-Selatan. Kami keluar melalui exit 231 Ayer Keroh.  bayar tol ikut lorong kiri Exit ke Durian Tunggal nampak signboard Batu Berendam ambil kiri Masuk ke highway Batu Berendam. Sebelah kiri PLKN. Terus jumpa muzium automatif dan Pusat Simpanan Kenderaan Berat. Jalan terus nampak simpang empat ada lampu isyarat Ambil Lorong kanan ...bila lampu hijau rapat kiri Lebih kurang 100 meter akan nampak bus stop dan kedai nasi ayam Ada signboard Kampung Gangsa...masuk lorong tu ada akan nampak bungalow biru 2 tingkat Tak boleh masuk kereta yer...leh park kereta kat sebelah bungalow tu RM2 ajer Jalan masuk ke rumah tuan Hj Jamil lebih kurang 200 meter dan melalui celahan rumah penduduk...
Untuk yang bermasalah seperti aku,..bolehlah mencuba..samada berkesan atau tidak kenalah buat scan dulu..pada masa entri ini ditulis,,aku belum berkesempatan untuk membuat scan..namun aku berharap dan berdoa agar masalah aku sudah berakhir...in Syaa Allah....kita hanya berusaha.

04 di tanjung tuan - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :-

04 di tanjung tuan - Google Blog Search


<b>Tanjung Tuan</b> persinggahan burung - Utusan Online

Posted: 13 Mar 2014 11:42 AM PDT

Oleh AMRAN MULUP
utusanmelaka@utusan.com.my

SEBAHAGIAN pengunjung dan peminat burung helang berjalan kaki menuju ke Rumah Api Tanjung Tuan di PNB Ilham Resort, Melaka, baru-baru ini.

MELAKA 13 Mac - Peluang menyaksikan puluhan ribu burung helang dan spesies pemangsa lain adalah satu pengalaman menarik.

Sememangnya sungguh unik dan tidak terfikir di benak fikiran bagaimana hampir 50,000 burung pemangsa yang dalam perjalanan ke hemisfera utara boleh menjadikan hutan simpan Tanjung Tuan, Port Dickson, Negeri Sembilan sebagai destinasi persinggahan sejak 15 tahun lalu.

Seperti sudah dijadualkan iaitu setiap menjelang Mac hingga April, burung-burung berkenaan mula singgah di ruang udara sekitar Tanjung Tuan yang ditadbir Majlis Perbandaran Alor Gajah, Melaka.

Burung-burung berkenaan yang datang dalam kelompok yang besar akan berlegar-legar di sekitar hutan simpan Tanjung Tuan hingga menarik ribuan pencinta alam khususnya pemerhati dan peminat burung pemangsa yang sanggup datang dari jauh semata-mata ingin melihat kebanjiran spesies tersebut.

Kehadiran burung-burung ini mengikut musim setiap tahun di antara hemisfera utara dan hemisfera selatan. Ketika musim sejuk burung berkenaan mencari kawasan cuaca panas khususnya di Asia Tenggara dan gugusan kepulauan Asia bagi menghindari musim sejuk serta mudah untuk mendapatkan makanan.

Uniknya Tanjung Tuan adalah lokasi paling sesuai untuk melihat 14 spesies burung pemangsa tersebut dari dekat.

Melalui Raptor Watch 2014 yang diadakan baru-baru ini oleh Bahagian Promosi Pelancongan (BPP) Pejabat Ketua Menteri dengan kerjasama Tourism Malaysia Melaka dan Negeri Sembilan serta Persatuan Pencinta Alam Malaysia (MNS), lebih 5,000 peminat burung dari jauh dan dekat berhimpun di PNB Ilham Resort.

Peminat burung pemangsa ini bukan sahaja terdiri daripada kalangan rakyat tempatan, malah luar negara seperti Jepun, United Kingdom, Perancis, Taiwan, Singapura, Filipina dan Tunisia.

Pelajar sekolah, institusi pengajian tinggi (IPT), kanak-kanak dan golongan remaja tidak melepaskan peluang hadir bersama keluarga masing-masing semata-mata ingin melihat dari dekat spesies burung pemangsa berlegar-legar di sekitar hutan simpan Tanjung Tuan.

Di ruang halaman PNB Ilham Resort pula didirikan banyak khemah bagaikan satu festival sambil seluruh peminat burung berhimpun mendengar taklimat di samping menyertai pelbagai program anjuran BPP sepanjang dua hari Raptor Watch diadakan iaitu pada 8 hingga 9 Mac lalu.

Persembahan hiburan oleh kumpulan Briged Seni Melaka memeriahkan lagi program tersebut.

Uniknya Raptor Watch kali ini, biarpun pengunjung datang dari pelbagai negara, mereka dapat berkumpul, berbual dan bertukar-tukar idea.

Tidak hairanlah Raptor Watch yang dianjurkan setiap tahun oleh BPP dengan kerjasama pelbagai agensi pelancongan menjadikannya aktiviti menarik dalam kalendar pelancongan dikongsi kerajaan negeri Melaka dan Negeri Sembilan.

Biarpun cuaca panas terik melanda negara ketika ini, keadaan itu tidak menjadi penghalang kepada pemerhati burung pemangsa untuk bersemangat mendaki hutan simpan Tanjung Tuan mencari lokasi menarik melihat dari sudut paling dekat.

Di samping itu, kira-kira 30 sukarelawan MNS menjadi pemerhati dan mengira jumlah spesies berkenaan bermula dari Januari hingga April.

Tahun lalu jumlah yang direkodkan adalah kira-kira 50,000 burung pemangsa berlegar di ruang udara sekitar Tanjung Tuan.

Apabila musim sejuk semakin berakhir, burung-burung berkenaan mula kembali ke lokasi asal bermula awal Februari hingga April dengan melalui perjalanan sama.

04 di tanjung kling - Google Blog Search

0 ulasan
URL Sumber Asal :- di tanjung kling - Google Blog Search

04 di tanjung kling - Google Blog Search


Warga Emas Berkerusi Roda Tidak Mengaku Raba <b>...</b> - myNewshub

Posted: 01 Apr 2014 09:46 PM PDT


AYER KEROH – Seorang warga emas yang berkerusi roda didakwa di Mahkamah Majistret di sini, semalam atas pertuduhan mencabul kehormatan pembantu rumah di kediamannya di Tanjung Kling, Februari lalu.

Tertuduh, Ong Boon Loh, 84, bagaimanapun mengaku tidak bersalah terhadap dakwaan ke atasnya di hadapan Majistret Syajaratudur Abd Rahman selepas dia menggeleng tidak setuju pertuduhan dibacakan jurubahasa mahkamah dalam bahasa Mandarin.

Berdasarkan pertuduhan, tertuduh didakwa mencabul kehormatan dengan meraba payudara dan memeluk seorang wanita berusia 33 tahun di sebuah rumah di Jalan Tangga Batu, Tanjung Kling kira-kira jam 8 pagi pada 23 Februari 2014.

Dia didakwa mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga 10 tahun atau denda atau sebat atau mana-mana dua daripadanya, jika sabit kesalahan.

Terdahulu, Timbalan Pendakwa Raya Nabilah Nizam ketika pendakwaan meminta mahkamah memberikan jaminan RM5,000 terhadap tertuduh sebelum peguam Teoh Kim Hong merayu supaya wang jaminan terhadap anak guamnya dikurangkan dengan alasan sudah berusia.

Selepas mendengar rayuan itu, Syajaratudur kemudian membenarkan Boon Loh diikat jamin RM2,000 selain turut menetapkan kes disebut semula pada 17 April ini.

Pada 3 Mac lalu, Sinar Harian melaporkan bagaikan hidup di dalam neraka, seorang pembantu rumah akhirnya nekad melarikan diri dari rumah majikan selepas tidak tahan dengan perangai 'gatal' seorang lelaki warga emas yang sering mencabul kehormatannya.

Mangsa, warga Indonesia berusia 33 tahun itu bertindak keluar dari rumah majikannya di Tangga Batu, dekat sini apabila beberapa kali buah dadanya diramas lelaki berusia 85 tahun, sejak dua bulan lalu.

Menurut sumber, mangsa diambil seorang lelaki Cina untuk bekerja di rumah mereka yang turut dihuni bapanya iaitu suspek, melalui ejen di Kuala Lumpur pada pertengahan Oktober tahun lepas. – Sinar Harian Online

Anda mungkin juga meminati:

Warga Emas Berkerusi Roda Tidak Mengaku Raba, Peluk Amah Indon!http://mynewshub.my/wp-content/uploads/Warga-Emas4.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/Warga-Emas4-150x150.jpgMyNewsHub Utama,

AYER KEROH - Seorang warga emas yang berkerusi roda didakwa di Mahkamah Majistret di sini, semalam atas pertuduhan mencabul kehormatan pembantu rumah di kediamannya di Tanjung Kling, Februari lalu. Tertuduh, Ong Boon Loh, 84, bagaimanapun mengaku tidak bersalah terhadap dakwaan ke atasnya di hadapan Majistret Syajaratudur Abd Rahman selepas dia...

<p style="text-align: justify;">AYER KEROH - Seorang warga emas yang berkerusi roda didakwa di Mahkamah Majistret di sini, semalam atas pertuduhan mencabul kehormatan pembantu rumah di kediamannya di Tanjung Kling, Februari lalu.</p> <p style="text-align: justify;">Tertuduh, Ong Boon Loh, 84, bagaimanapun mengaku tidak bersalah terhadap dakwaan ke atasnya di hadapan Majistret Syajaratudur Abd Rahman selepas dia menggeleng tidak setuju pertuduhan dibacakan jurubahasa mahkamah dalam bahasa Mandarin.</p> <p style="text-align: justify;">Berdasarkan pertuduhan, tertuduh didakwa mencabul kehormatan dengan meraba payudara dan memeluk seorang wanita berusia 33 tahun di sebuah rumah di Jalan Tangga Batu, Tanjung Kling kira-kira jam 8 pagi pada 23 Februari 2014.</p> <p style="text-align: justify;">Dia didakwa mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga 10 tahun atau denda atau sebat atau mana-mana dua daripadanya, jika sabit kesalahan.</p> <p style="text-align: justify;">Terdahulu, Timbalan Pendakwa Raya Nabilah Nizam ketika pendakwaan meminta mahkamah memberikan jaminan RM5,000 terhadap tertuduh sebelum peguam Teoh Kim Hong merayu supaya wang jaminan terhadap anak guamnya dikurangkan dengan alasan sudah berusia.</p> <p style="text-align: justify;">Selepas mendengar rayuan itu, Syajaratudur kemudian membenarkan Boon Loh diikat jamin RM2,000 selain turut menetapkan kes disebut semula pada 17 April ini.</p> <p style="text-align: justify;"><strong>Pada 3 Mac lalu, Sinar Harian melaporkan bagaikan hidup di dalam neraka, seorang pembantu rumah akhirnya nekad melarikan diri dari rumah majikan selepas tidak tahan dengan perangai 'gatal' seorang lelaki warga emas yang sering mencabul kehormatannya.</strong></p> <p style="text-align: justify;">Mangsa, warga Indonesia berusia 33 tahun itu bertindak keluar dari rumah majikannya di Tangga Batu, dekat sini apabila beberapa kali buah dadanya diramas lelaki berusia 85 tahun, sejak dua bulan lalu.</p> <p style="text-align: justify;">Menurut sumber, mangsa diambil seorang lelaki Cina untuk bekerja di rumah mereka yang turut dihuni bapanya iaitu suspek, melalui ejen di Kuala Lumpur pada pertengahan Oktober tahun lepas. - Sinar Harian Online</p>

 

BLOG MELAKA

Copyright 2010 All Rights Reserved